Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкачване на вр. Мусала с джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изкачване на вр. Мусала с джип

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
    На много места из Европа не може да се кара, както добре знаете, по гори и баири, където няма път ...
    Както добре знаем, на много места в Европа (и не само там) изобщо не може да се кара извън асфалта, а много хора искат изобщо да забранят джиповете и да оставят (от немай къде) само малолитражките.

А доскоро в Европа не можеше да се продават криви краставици ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е. Следващата стъпка каква ще е - да си направим барбекю купона на върха?

Коментар

Според мен важното е да обичаш природата по свой си начин ,защото ако я обичаш няма начин да не я пазиш.Иначе поддръжници и противници на всяко едно мнение колкото щеш.
        Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

... Следващата стъпка каква ще е - да си направим барбекю купона на върха?
          В същност, какво лошо има в купон на върха? Разбира се, при условие, че след това си отнесеш обратно всичко, което си качил.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            В същност, какво лошо има в купон на върха? Разбира се, при условие, че след това си отнесеш обратно всичко, което си качил.
            Това, че другите след тебе ще направят купон на върха и нищо няма да отнесат обратно. А купон на върха, за разлика от качване с джип, е осъществим за изключително много хора.

Коментар

Нищо лошо. Аз и в момента почти постоянно си возя кви ли не боклуци в джипа - и без да ходя по горите с него. Лошото, пак казвам, е, че това какво аз, ти и да речем повечето участници тук бихме направили и правим със и за природата (или поне ми се иска да е така) е различно от масовото разбиране за това как да "обичаме" природата. Колкото по-достъпно с минимум ходене е едно място в толкова по-голямо боклучище се превръща. Иначе, "за спорта", и на мен ми е интересно едно подобно начинание/експедиция.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Това, че другите след тебе ще направят купон на върха и нищо няма да отнесат обратно. ...
                И какво следва от това?

... Колкото по-достъпно с минимум ходене е едно място в толкова по-голямо боклучище се превръща ...
                С това съм абсолютно съгласен. И именно заради това харесвам джипките, защото с тях може да се отиде там, където тълпите ги няма.

Аз и в момента почти постоянно си возя кви ли не боклуци в джипа - и без да ходя по горите с него. Лошото, пак казвам, е, че това какво аз, ти и да речем повечето участници тук бихме направили и правим със и за природата (или поне ми се иска да е така) е различно от масовото разбиране за това как да "обичаме" природата. ...
                Пак да попитам. Какво следва от това? Да спрем да ходим по горите, защото същото могат да направят и хора, които ще освинят пейзажа?

В същност, ти защо караш джип, като не ходиш "по горите"? Нали знаеш, че в Европа, Австралия и Щатите има много хора, които искат забрана на SUV-овете в населени места, защото били ненужни, опасни и харчели много гориво?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Пак да попитам. Какво следва от това? Да спрем да ходим по горите, защото същото могат да направят и хора, които ще освинят пейзажа?

В същност, ти защо караш джип, като не ходиш "по горите"? Нали знаеш, че в Европа, Австралия и Щатите има много хора, които искат забрана на SUV-овете в населени места, защото били ненужни, опасни и харчели много гориво?
                  Следва, че трябва да има места, на които нито аз и ти, нито другите, които свинят пейзажа да можем да стигнем с джипове.

Защо карам джип ако държиш мога да обясня. Неходенето по горите, за което споменавам, е свързано предимно с болезнената липса на свободно време, не с липсата на желание. Аз почти не го карам моя СУВ в града напоследък. До около месец ще спра изцяло. Така че подобна забрана не би ме притеснила особено.

Коментар

Стегнете се бе колеги. Не сте чак такива природозащитници. Трудно е да забраним човека като такъв.

А идеята за Мусала всъщност е да се направи нещо за първи път. Нещо, което теоретично не може да се направи. И ако някои от вас нямат подобни амбиции, моля не се нахвърляйте неразбиращо върху тези с вредните (според Стефан) идеи.

А дали в действителност изобщо ще се пробва някой на Мусала е съвсем отделна тема.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Стегнете се бе колеги. Не сте чак такива природозащитници. Трудно е да забраним човека като такъв.

А идеята за Мусала всъщност е да се направи нещо за първи път. Нещо, което теоретично не може да се направи. И ако някои от вас нямат подобни амбиции, моля не се нахвърляйте неразбиращо върху тези с вредните (според Стефан) идеи.

А дали в действителност изобщо ще се пробва някой на Мусала е съвсем отделна тема.
                      Никой не се нахвърля срещу никого - говорим си като приятели. Споделяме гледни точни и се опитваме да ги аргументираме.

Коментар

Дп всички "еколози" я разгледайте снимките в ето тая тема и най-вече тези пътища, за прокарването на които е било необходимо намесата на машини и ....НО ПЪК КОЛКО Е ЧИСТО..
                        Всичко е до интелект и култура на човека.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                          Дп всички "еколози" я разгледайте снимките в ето тая тема и най-вече тези пътища, за прокарването на които е било необходимо намесата на машини и ....НО ПЪК КОЛКО Е ЧИСТО..
                          Всичко е до интелект и култура на човека.
                          Във връзка с горното да попитам: минавал ли е някой скоро по т.н. "Кайзеров" път Самоков-Белица?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Във връзка с горното да попитам: минавал ли е някой скоро по т.н. "Кайзеров" път Самоков-Белица?
                            пътят е затворен за автомобили, доколкото знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              С какво?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Само да питам - това, че ме дразни мърсотията, с която сме се заринали и си мисля, че масово качване на Мусала с джип не е правилно прави ли ме "еколог", защото никога не съм се изживявал като такъв, нито имам нещо против каране из природата (говорим за върха, не по принцип), нито се опитвам да налагам някакъв псевдоморал.
                                Защо трябва разговорът да е на крайностите!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X