Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкачване на вр. Мусала с джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изкачване на вр. Мусала с джип

Идиотска тема.
    Сигурно може. А трябва ли?
    Оставете поне нещо неоплюто, а? А то следващата стъпка е "може ли да напишем на Мусала графит "Пешо is a pitch!", и той да се вижда от самолет?".
    А то царски гори, хотели, доган, много взехте да ми идвате честните частници. Ще взема да подкрепя идеята за джип-патрулите, но не във версията "не си прав, мойто момче". След лопатата през врата - вече никой няма да се оплаче. Лопата имам.
    Просто разкарайте тая дивотия, преди да се е превърнала в безумие.
    Модератор?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Сигурно може. А трябва ли?
      На Елбрус може, а на Мусала не може?
      Каква е логиката?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Във форума има моя телефон, просто утре ми се обади, и заповядай да те пребия в удобно за тебе време. Пътем ще ти обясня и логиката.
        Това не е заплаха, а любезно предложение, за да не се тормозят пък модераторите.
        Много рядко, но понякога искам да поседя някъде, и не върху разпилени игли от хероинови спринцовки. След идеята за пресушаването на Седемте Рилски езера за полегата ски писта за английски бабички, идеята за превръщане на Мусала в алея с беседки за англоезични наркомани, ми идва малко в повече.
        Или се съмняваш че след първата колона джипове на Мусала, там ще възникне стоянка за таксита?
        Мисли с главата си.
        А към Елбрус може. До там все едно няма да стигнеш жив.

Коментар

Обичам да ме бият.
          Само не разбрах защо реши че няма да стигна до Елбрус.

Иначе ако говорим сериозно - съмнявам се, че след първата колона жипове - а повече от три е абсурдно да се опитват да се качат - ще си пречат, а по-малко от два е лудост - ще се появи стоянка за таксита.
          А до Мусала така или иначе се стига ужасно лесно от Чам Кория.

Ако смениш боя с бира може и да се видим. Ще ми е приятно.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пак си приличаме на Бай Ганьовци
            Какво замърсяваме - въздуха с нашите 200 джипа или айде по-реално с 10 джипа до Мусала.
            Знаете ли колко гори горят в момента ? ( стотици ХИЛЯДИ декара )
            Знаете ли колко комина пушат отрови в момента ? ( стотици ..)
            Знаете ли колко тира работят на място в момента ? ( милион ...)
            Знаете ли колко цигари пушите пушачите в момента? (милиарди )
            И какво се оказа - аз който само с един джип замърсявам - трябва да пазя чист въздуха ...... на кого ......
            Нека подобни упреци да си бъдат в друга тема ... за екологията.
            Тук нека малко си помечтаем да бъдем на Любими места с Любими машини .... поне за малко дайте свобода на въображението .
            Няма да навреди на никой .
            По-добре от колкото да гледаме поредния кървав екшън за убииства по сателита ...... дето ни пази чисто съзнанието .....
            Стига сме разваляли интересни теми с аргументи " трябва да оправим света ".
            Извинения за кофтите думи .... ама не мога да се чувствам виновен - че си мечтая за нещо .....па макар и да не се сбъдне .... по ми е приятно от слушане на новини и филми .....
            Жалко , че за всички не е така ....

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Винаги съм обичал някой да ми каже, че накъде не мога да отида

Ами, няма да ти казвам какво можеш и какво не. Само ще ти покажа малко картинки от един от маршрутите за Мусала - откъм х. "Грънчар". Някой друг може да ти покаже снимки на изкачването откъм х. "Мусала", пък ти си прави изводите ...

Старт от разклон "Джанка" над х. "Грънчар". За разгрявка - изкачване на баирче с денивелация около 400 м (според GPS-а ми).

В началото все още бива за джип с добър мотор и по-големи гуми

По-нагоре става по-весело ...

Път като слънце ...

За Патрул е малце тесничко, ама някоя Нива може и да мине ...

Кой беше по градусите - да мери страничния наклон ...

Някой да има аерофобия?

В този дух - едно 5-6 км ...

Преди да започнеш финалното изкачване, първо трябва да слезеш за засилка (денивелация от около едно 200 м) ...

И самото "баирче", предмет на темата - последен километър и нещо на "финалната права" ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Дизелите и надморската височина

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Ясене,ти ходил ли си там?
                На Мусала съм ходил пеш и как ще стане с машина още не ми е ясно. А къде е питах за мястото, за което разказва търтея.

Стефане, спокойно. До Мусала и да се изкачи колона с джипове, което е много смело допускане, след като слезе, ще разкаже такива неща, че следващото качване ще е минимум след 20 години. Не бий Търтея, няма да прокара път на безделниците. А ти на лично ми кажи кога последно беше на Мусала.

Да, има известно съмнение, но ако се направи само веднъж, е ОК. Все едно, и да пуснат някого, ще е веднъж.

Коментар

На Мусала с джип Това може да го каже само човек, който НИКОГА не се е качвал там. Вече очаквам с нетърпение тема: "С джип на Еверест"
                  RB Patrol Team

Коментар

Дали пък не сме се качвали на Мусала?
                    За Мургаш също чух, че не можело да се качим. Някак си качих цяла група.

Това са детайли обаче - така или иначе опитът да се покори Мусала (ако изобщо се проведе такъв) е много по-важен от реалното достигане до самия връх. N'est ce pas?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      ... Просто разкарайте тая дивотия, преди да се е превърнала в безумие. Модератор?
                      Темата си е точно, където й е мястото и е доста по-малко идиотска от куп други, които пълнят някои раздели на форума.

И спокойно! Нито колони от джипове ще има, нито такси стоянка. А чужди туристи и сега си има. Някои даже припкаха по пътеките с темпо на командоси. И след тях не оставаха ни фасове, ни празни бутилки от бира ...

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      ... За Мургаш също чух, че не можело да се качим. Някак си качих цяла група.
                      Мааалииии, голямо постижение. Цяла група се качила по магистралата до Мургаш ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Да мечтаеш е едно, а да утъпчеш пътя към храма за търговците - друго. Човек без мечти е мъртъв, а човек с вредни амбиции - престъпник.

А не знам защо няма да стигнеш до Елбрус. Сигурно няма да се обадя на никого. Те сами няма да те харесат. И затова няма да стигнеш. Парите са пари, а Природата - както реши. Пиши в прокуратурата, там сигурно ще разгледат случая.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Мааалииии, голямо постижение. Цяла група се качила по магистралата до Мургаш ...
                          Ъ като пиша без да мисля. Ком имах предвид

Коментар

Аййй, интересни неща чета. И престъпник излязох и вредни амбиции имам.
                            Merci beaucoup.

Коментар

На Елбрус успеваемостта е средно 10 годишно. Примерно половината от тях грамотни.

На Мусала, ...
                              и там няма как да се утъпче пътя на търговците. Не и с кола. А след 15 години там ще ходят с лифт за по бира, с или без джиповете качили се днес. Или счупили се днес. Ако някой иска, може да бие тези, които организират лифта. Ще помагам, в общия случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Ами, няма да ти казвам какво можеш и какво не. Само ще ти покажа малко картинки от един от маршрутите за Мусала - откъм х. "Грънчар". Някой друг може да ти покаже снимки на изкачването откъм х. "Мусала", пък ти си прави изводите ...

Старт от разклон "Джанка" над х. "Грънчар". За разгрявка - изкачване на баирче с денивелация около 400 м (според GPS-а ми).

В началото все още бива за джип с добър мотор и по-големи гуми

По-нагоре става по-весело ...

...
                                Път като слънце ...

...

...

За Патрул е малце тесничко, ама някоя Нива може и да мине ...

...

...

Кой беше по градусите - да мери страничния наклон ...

...

Някой да има аерофобия?

...

...

...

В този дух - едно 5-6 км ...

...

...

Преди да започнеш финалното изкачване, първо трябва да слезеш за засилка (денивелация от около едно 200 м) ...

..

И самото "баирче", предмет на темата - последен километър и нещо на "финалната права" ...

...
                                Ей заради тия снимки си заслужаваше темата - браво !
                                И вместо упреци - красотата да изпълва ефира !
                                Не знам за джип - но вече искам пеша да се кача до Мусала .
                                Последно редактирано от Ясен; 03-09-09, 10:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X