Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губивреме с КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губивреме с КАТ

Покрай една друга тема, се сетих за не толкова отдавнашните ми преживелици с разни интересни КАТ-аджии. Длъжен съм да кажа, че съм попадал и на свестни пичове - има ги и не са чак толкова малко.
    Но конкретната тема е за "другата страна", за онези, които са герои във вицовете. С едно пожелание към всики, работещи в системата на КАТ: Момчета и момичета, НЕ бъдете като тях!

София, 2007ма, някъде в началото на зимата. Вече не помня за какъв дявол се бях занесъл до Софето, но към 21:30 тръгвам от Ректората с идеята до към полунощ да съм си у дома (СЗ). Да, ама не. Още на спирката на Ариана ме приветстват със слънчогледа. Документи, дрегер, багажа на колата - преживях го. Като не се бръсна няколко дена верно изглеждам леко криминално, а и пичовете бяха учтиви. Изчаках 10-15 минути диспечерката да направи справка за колата, че не е крадена и че аз не съм издирван престъпник и си тръгвам.
    И успявам да стигна чак до Плиска (колко е? километър?) и хоп - палка. Някакви нерваци ми набутаха дрегера, половин час ми зяпаха документите, после решиха да проверяват багажа и накрая ми връчиха дрегера. Аз започвам леко да се нервя, но се успокоявам, че сигурно има някаква акция, та затова. Следва разговор с централата и още 15 минути чакане да проверят дали колата не е крадена.

Между другото бяй с 18 годишнаия си (тогава) Шатъл и целия ми багаж се състоеше от дебело яке, кутия цигари и телефона.

Този път успях да стигна почти до София Франс Ауто (Враня ли се води?) и целия цирк отначало. Мен вече започна да ми кипва и започнах да се зъбя на полицаите. Обяснявам им доста нелюбезно, че вече за трети път ме спират, ония и те ми се зъбят насреща - идилия. Добре, че прескочиха дрегера и диспечерката този път беше бърза, явно вече беше запомнила данните на колата и моите наизуст. Разделихме се доста неучтиво, тръгвам на въртележки и хоп, на караулката на Църна маца - един търчи и ми маха с палката.

Ама сега що карам с пълномощно? Ама каква работа имам в София? Ама що си тръгвам? Ама не знам си какво - ей, тия на караулката специално винаги са ми правили проблеми, по едно време бях започнал да минавам през Горни Лозен, правете си сметка колко ми беше писнало.
    Съответно пак цялата процедура отначало и докрай.

Малко след полунощ успявам да се измъкна и от там и с идеята, че напред има само 200 км магистрала, тръгвам бодро към дома. По някое време усещам, че всичките разправии са ми събудили пикочния мехур и за да не стане по-шарено от необходимото, отбивам в аварийната и слизам да си реша проблема. Не бях успял още да си закопчея копчетата, когато една патрулка забива спирачките плътно до мен и от вътре изскачат двама. Документите! Багажника!... леле, няма "Добър вечер", няма "Старшина Петров". Е, да, ама аз вече бях тотално претръпнал и ми беше все тая. След сума ти зверене в ултрасложния документ "Пълномощно", проба за алкохол, ръчкане из празния багажник и надничане под седалките, решават ПАК да ме проверят дали не съм някой пандизчия.
    Добре, ама сме спрели малко в ниско и радиото явно няма обхват. Единия полицай пали гумите на Астрата, мръдва 50 метра по нагоре и започва да ми изрежда данните. И в този момент, мехлем за ушите ми, чувам отдалеч как диспечерката не издържа: "Идиоти! Колко пъти ще ме питате едно и също! Други коли няма ли? Подигравате ли се с мене?" и така нататък...

Полицая слиза обратно, видимо смутен и пита "Що спря тук бе, момче?", "Припика ми се" отговарям си искрено.
    "Ми що не каза веднага?"
    "Че някой да ме е питал?"
    Краен резултат: 21:30 тръгване приблизително от центъра на Сф, няма задръствания, 1:30 успях да се оттърва от последните досадници, на десетина километра от града. 4 часа. Собствено пътя СЗ-Сф, при нормално каране по правилник е 2 часа и половина. На печелившите честито
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Губивреме с КАТ

Готино, звучи като виц!
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

По думите на колегата и на жената на централата е бил единствената кола движеща се в окръг София

Коментар

Вършат си работата момчетата. Явно си бил доста подозрителен.

И на мен с един приятел ни се случи същото преди 6-7 години. Спираха ни 4 пъти докато излезнем от София. Бяхме със спукано предно стъкло. Първо ни писаха акт и всеки следващ искаше да пише акт за същото. Последният като ни спря на магистралата, искаше да ни глоби за превишена скорост. Моят приятел караше в ограниченията, но един ни изпревари точно пред патрулката, радара засече него, а ченгетата искаха нас да ни натопят.

Моят приятел излезна и ги навика едно хубаво, защо се правят на ударени, като много добре видяха ситуацията. А ченгето: "?!?!?!??... Добре де, ама ви е спукано стъклото ..." Вече излезнал от нерви, моят приятел им навря акта пред очите, след което запали колата и си тръгна. Каза им ако искат да ни гонят.

Ченгетата явно доста се бяха шашардисали и не предприеха нищо след нас.

Малко преди тази случка, пак със същото спукано стъкло (тя пукнатината беше съвсем малка и под чистачката, но ченгетата са като рентгени) ходихме в посока Смолян. На връщане минаваме през село Хвойна. Там има караулка с полицай. И тогава след 22:00 часа пътя се отбиваше през караулката и всички минаващи автомобили бяха проверявани. Ние точно преди това бяхме в едно крайпътно ресторантче и се бяхме надумкали със шкембе чорба. Та спираме ние, отваряме стъклото и ченгето го лъхва яка миризма на чесън. Ония взима документите, вижда че нямаме пожарогасител, гледа пукнатината на стъклото и казва "Я тува колко млого имам да писвам ... Оти ви е спукан джамъс, ньемате пожарогаситель " И почва да говори на родопски акцент. А ние, 18 годишни пишлигари се превиваме от смях. Ония даде дрегер на шофьора, който отчете отрицателна проба. Добре че не отчита съдържание на чесън. Чуди се, чуди се, пък реши да ни пусне да си ходим.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Подобен случай в наше село
          На връщане от Гърция (около 1 часа през ноща) Ме започнаха и мен, вярно без дрегер и багажа, но документите - чинно, на 3-тият път не издържах и със смях му викам пак ли? а той се смее (младо симпатично момче) и вика - карай
          Явно имат акции и ако имаш път по това време ти "скъсват шортите", важно е да не се нервиш, че тогава става лошо
          А през далечните години на операция "Комар" си спомням, че с един колега трябваше да караме скъпа техника до Търговище, е пътя ни стана +2 Часа, то не бяха проверки, не беше чудо и все за по 15-20 минути, ама начесто Спомени

Коментар

Явно са имали акция.
            В Европа имат едни пейджъри, които държат постовете в мрежа. Един път те спират и си маркиран.
            Проблема е, че ако тук ги въведат, МВР болница , ще се напълни с полицаи получили скоропостижен менингит, поради прекомерно напъване на мозъка.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Не е виц... На мен ми се е случвало само от Студентски град до центъра, късно през ноща, без никакво движение и почти всички светофари на жълто, да ми отнема към час и половина и да ме болят дробовете от надуване на дрегери.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Като прибирам вечер жената от магазина /всеки път 22 или най-много 22.10 почти през вечер ме спират. Понеже минавам покрай тях на отиване веднъж ги питам. Абе пичове Вие не ме ли веждате че преди минута минах в другата посока, нали ако нещо не ми е наред ще мина от другаде . Напоследък обаче нали записват данните сигурно им правят проверка колко коли са спрели вечерта ли незнам, та им викам "Ще си отворите беля с мен , през вечер моита кола проверявате шефа ще помили че нещо се скатавате някаде .... помислиха малко после паднаха от смях и викат "Майтап ли е "
                088455338две
                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                Джамбазов 2010г..

Коментар

Здравейте колеги!Наистина е така.Ами ДАИ?От Франция до тук никой не ме е спирал.От Видин до Пловдив,5ет пъти!Става въпрос за камион.
                  [LEFT][COLOR=Red][B]Законите - еднакви за всички:!:[/B][/COLOR][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Явно са имали акция.
                    В Европа имат едни пейджъри, които държат постовете в мрежа. Един път те спират и си маркиран.
                    Проблема е, че ако тук ги въведат, МВР болница , ще се напълни с полицаи получили скоропостижен менингит, поради прекомерно напъване на мозъка.
                    Напъване на кое???За да напъваш нещо трябва да го имаш преди това.
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от delev-d Преглед на мнение
                      Здравейте колеги!Наистина е така.Ами ДАИ?От Франция до тук никой не ме е спирал.От Видин до Пловдив,5ет пъти!Става въпрос за камион.
                      Никога не съм карал камион, но като гледам колко ДАИ-джииски коли има по пътищата и винаги имат заковани "жертви" - вярвам ти напълно.

Сещам се за една друга ситуация, някъде 2002 или 2003та, в Пловдив. Към края на пролетта, едно хубаво време, аз мен ме беше налегнала лудницата, преговаряхме с една пловдивска фирма, две седмици ми омръзна да се шмиткам Стара Загора - Пловдив и обратно по 2 пъти на ден. Накрая всичко готово, печатите ударени, договора в жабката и вечерта отиваме да се почерпим на някаква кръчма в Стария град. Тогавашната ми приятелка беше с мен, разбрахме се, че тя ще кара и дръннах 2-3 чашки. Към 11 вечерта тръгваме да си ходим, момата кара стриктно с 40км/ч, обаче около Скобелева майка, бац - палка. Генийчетата спрели патрулката точно на средата на кръстовището, съответно момата спира след кръстовището, както си трябва. Идва някакъв запъхтян и започва обичайното "Добър вечер, еди-кой-си, водача с документите...". Слиза тя и отива при ченгетата, аз дремя блажено в колата. Сигурно минаха десетина мисути, приятелката ми идва и ми иска моите документи. Давам и ги, минават отще петнадесет минути, викат ме и мен и започва горе-долу следния разговор:
                      - Значи си от Пловдив, а?
                      - Ъхъ...
                      Не е съвсем вярно, но тъкмо тогава не бях в настроение да обяснявам.
                      - И тя (приятелката ми) е от Русе?
                      - Ъхъ...
                      - И отивате в Стара Загора?
                      - Ъхъ...
                      - И к'во ще правите там?
                      - Ще спим, там живеем.
                      - А колата що е със софийски номер?
                      - Ми щото собственика е софиянец.
                      Колата беше любимия ми CRX, а не я бях прехвърлил заради една дрееееебна подробност с номера на двигателя. Нищо незаконно, но това е друга история. Иначе всички документи си бяха в ред.
                      - И тука що пише, че е купена в Габрово?
                      - Ми щото там е купена.
                      - И що не караш ти?
                      - Щото съм пил, затова.
                      - Хммммммм.... Странно. Та значи ти си от Пловдив, а?
                      - Ъхъ...
                      - И тя е от Русе? .....

И така нататък, още десетина минути все същата песен. По едно време изтрезнях окончателно и започнах да набирам обороти. Тия четиримата им беше скучно явно и давай сега да си намерим занимавка. Добре, но защо на мой гръб?
                      Започнах да се зъбя, единия полицай се разходи пак до колата, зяпа я извесно време и ми вика "Абе ще ти пиша акт и ще трябва да я спрем от движение". МОЛЯ??? какъв акт бе? Ми нямаш мигачи, казва.
                      За бела няколко дена преди това ми бяха откраднали габаритите, които на рекса са отстрани, отделно от фара и бяха малко дефицитна стока. А мигачите всъщност са си на бронята и си бяха там.
                      Карахме се още сума ти време, развалих си всичкия кеф и от добре свършената работа и от почерпката и накрая след 45 минути по часовник ни пуснаха. Естествено, не ми написаха акт, нито спряха колата от движение, но за какво беше целия цирк - така и не разбрах.

Коментар

Точно си бях купил Самурая и с баща ми имахме работа по София,на прибиране спрях за малко на Шела на изхода на София в посока Богров.Потеглям и знам че на отбивката за подбалканския път винаги има магистрална полиция ,карам си както е реда но трак палката.Идва полицая всичко по устав представи се дрън-дрън и ми казва ще се наложи да ви пиша акт защото не сте включили светлините беше декември определно съм нарушил правилника,ок казвам аз той ми отговори изчакай да допишем другия акт и ела до патрулната кола.Свършиха с акта отивам аз и почва следната сценка вътре стоят двама други гладници единия ми държи книжката другия талон.И се почна,защо така бе Митко(ми казва единия)защо не си включи фаровете,ми забравих му отговарям ама трябва сега акт да пишем,пишете е ми не искаме,ми тогава не ми пишете,ама трябва е хубаво де пишете ама нали и пак същтата приказка три пъти ми обясняваха как трябва да пишат ама не искат аз им казва ок пишете нарушил съм грижа няма ще си платя акта както и да е.Единия по едно време се загледа в Самурая и ми казва това Самураи ли е ,казвам да еи много вървят тия едно такова ме е бегало у планината аз имам ПАджеро ми хубаво му казвам.И точно си реших аиде тия ми отпраха ката а и вече ми беше писнало от чакане наведен до патрулката и другия ми казва абе баща ти що не ти дърпа ушите да караш кат хората тая реплика ме влуди щото аз книжка имам от 2000 година баща ми никога неми се е месил вкарането а и аз карам по добре от него според самия него да не съм на 16 годинки я.Казах му че баща ми не е видял и това е след което следваше на тъпото гладника явно видял че не схващам що ме мотаят ме пита кво работи баща ти, е а сега де аз длъжен ли съм да му обяснявам на него какъо и да е н ми се разправяше казвам му водопроводи прави,ааа а колко взима е тва вече ме изби на смях,е де да го знам аз колко взима аз не му водя сметка,а ти какво работиш беше следващия въпрос ами с интернет се занивам леле доиставчик ли си не бе техник съм бе техник,а колко взимаш е тогава вече хептен ми стана смешно и жалко и му казвам ами достатъчно да карам джипка.Тия карикатури от патрулката ми върнаха дукументите и единия вика аиде черпенето от теб,аз като виден тапир крещя колко ми глас държи дължа ли нещоо лел като чуха малеее бягаи д а не съм те видял повече дрън дрън.Абе не ме е яд че си искаха по най-тъпия начин ма да не ми бяха губили време да бяха казали дай 10 лева да не ти пишем акт и бегай и това е.Само ми загубиха времето изнервиха ме вобще пълен ужас.

Другия случеи беше в Копривщица бяхме седнали на по лимонада в едно заведение с приятели знаехме че са дошли от КАТ и не сме поили никои от нас качвам есе в Корската на един от приятелите окопчаваме се аз съм от зад и тръгваме до другия край на града по средат ан пътя в насрещното от дълече гледаме некъв свети на дълги и ни заслепява нищо не се вижда още по тъпото застава пред нас и ни сече ощемалко и ще го блъснем в последната секунда се вижда че има извадена палак от страничното стъкло моя приятел спира и се почва.Първо никои не с епредстави както и да е после ни хлъзнаха по наклона давай документи,алкохол,съответно всичко е изрядно.С другия пасажер си говорехеме в това време не помня какво но той се засмя и по едно време смотльото от патрулката му крещи ти кво ми се смеееш бе,при което приятеля ми които е офицер прашутист побесня и му казва лаоо ти кои си д ами говориш на бе ония като лудна е разбира се млъкан скоропостижно след като разбра с кои говори и след като му с еобясни че няма никакво право да ни държи тон и можем да си се смеем колкото ис искаме това не му е работа но пак ни развалиха вечерта.
                        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                        тел.088четири 9едно9 4нула4
                        -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                          Точно си бях купил Самурая и ...
                          Тъпо, нали? От доста време съм на принципа, че ако съм в нарушение - трайкам си и си плащам акта като пич (понякога за дребни нарушения са ме пускали, и то без никакви намеци, просто полицаите са се случвали свестни), но когато си знам, че съм прави и някой мазник започне да го усуква, се карам и пари на ръка не давам.

Не толкова отдавна ме спират малко преди селото, в което живея (тоест на 2-3 километра от Стара Загора) и веднага "О, момче, знаеш ли с колко караш?" Посреднощ, мен ми е писнало от всичко и бързам да се прибера и хич не ми беше до обяснения. Знам, казвам, с 90. "А така, а там табелата 50 не я ли видя?" Е, и? То след табелата има и кръстовище! Опа... измърмори нещо от сорта, да не съм бил толкова отворен и ме пусна. Обаче ако някой се гипсира, изгаря си като едното нищо.

Сега се сетих и нещо друго, на същото място, но в другата посока. Сутринта рано, натоварил съм един блок в багажника да го карам за шлайфане и мааааалко бях настъпал повече от разрешеното. палката, спирам, виновен съм отвсякъде.
                          Двама полицаи, единия ми се чуди "Абе момче, не видя ли патрулката?" Видях я, ама не си погеднах километража... Полицая влиза в Астрата, вади актовете, през това време другия м кара да отворя багажника, вижда блока, пули се 10 секунди и изцепва:
                          - Яааа... отвори капака!
                          Отварям послушно, оня поглежда и ... "А, добре, добре. Ми оня другия мотор (блока тоест) от какво е тогава?"
                          като зацепих какво точно ме пита, не издържах и се разхилих, ама идиотски. Първия полицай като видя сценката, захвърли актовете, придърпа си колегата настрани и взе да му обяснява нещо, а на мен само "Карай, карай, няма да пишем нищо", а самия той хем се черви, че колегата му е чак такъв кретен, хем се подхилква...

Егати фена, не знам какво очакваше да види под капака, сигурно кучешки впряг или магарето на съседа...

Коментар

Други характерни особенности на КАТ които мене ме дразнят са готовите им фрази като:
                            -А сега какво ще правим аааа?-като чели имам някакакъв особен избор.
                            -Каде отиваш беее?-да ме извиняват ма не смятам че съм длъжен да им обяснявам на дълго и на широко а и като ми зададе така въпроса с това бе накрая направо лудвам.
                            -Ха сега да видим знаеш ли кво направи?-е хубаво де ма аз да не съм на изпит по ЗДП ясно е че ме спира за нарушение направо да ми го каже какво съм сгафил и да ме почва,няма нужда от много обяснения и да му кажа какво съм направил едва ли ще го поправя.
                            И не на последно място никога не съм разбирал понятието рутинна проверка,защо по дяволите ще ме спира и ще ми нарушава спокоиствието а и ще ме бави при положение че аз нищо не съм нарушил,не го разбирам тоя номер и не съм убеден в неговата ефективност.
                            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                            тел.088четири 9едно9 4нула4
                            -------------------------------------------------------

Коментар

Да напиша и аз за една случка която малко като виц идва.Работата ми е такава ,че пътувам много.Един ден се наложи да ходиме три пъти от София до Перник и на караулката на Владая ни спират и трите пъти,на третия път викаме на полицая.
                              -Абе господин полицай, нещо не е наред с колата ли та пропускаш коли пропускаш и като ни видиш ни спираш вече трети път днес,а той отговаря.
                              -Не бе , аз си седя и си броя 1,2,3,4,5 явно казва и трите пъти си бил пети ,аре бегай.
                              П.П Та така е ,навсякъде си имат разни номера.
                              Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X