Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Когато форумът беше стойностен....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Като сте почнали.....първия сблъсък с оффроуд ми беше 1993 г със уазка......

До тоя момент не съм знаел какво е хъб...че имам втори резервоар и врътка за единия или другия....

Охранявахме нефтопровода от Стара Загора до Софийски окръг.....Аз бях първия утъпкал пътя за мпс....до тогава охраната е била пеша на кратки отсечки.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• krasi-mir
      krasi-mir коментира
      Редактиране на коментар
      Значи сме били колеги по него време.
      По-точно, когато твоите колеги открият незаконно свързване, т.е. кражба, от РПУ-то пращаха мен да снимам и да събирам следи. Колко дерета около Траянови врата съм обиколил с една Нива. Както казваш, без път, направо в дерето.

• Roninn
      Roninn коментира
      Редактиране на коментар
      Да колега,тогава бяхме служители в МВР.
      След първата обиколка близо седмица,като се върнах в районното,шефа се чудеше дали да я бракува ...бях я очукал здраво....чупех клони в продължение на километри...някъде около пазарджик паднахме в един басейн...после от лукойл ни подариха две чисто нови червени уазки.

Провокиран от темата, ще напиша как се регистрирах.
    2007, след като работих 4 месеца на Черноморието, си купих телефон с (външен Bluetooth) GPS - Sony Ericsson P1.
    Mалко беше неприятно, защото освен допълнителен калкулатор, друго не успях да инсталирам, заради спецификата на UIQ3 средата на Symbian-a ...
    Както и да е, вградение тъч скийн, камера с оптичен зуум, светкавица, видео, TXT, PDF, блутуут, WiFi - чудо невиждано... Точно за края на следването, че и самолетни я режим помогна при "сканирането" за телефони на държавния изпит.
    Най ме бешя яд за инфрачервения порт, щото един познат с Нокия ги правеше луди, с това "универсално дистанционно"...
    Както и да е. Беше почнала да ме гложди мисълта за Блутуут GPS приемника, но вградената програма искаше постоянна връзка с интернет за да сваля плочките на картата. По ирония на съдбата, такава постоянна свързаност придобих чак през ~2013г, когато пенсионирах телефона, в полза на по-смарт-фонче.
    Ta, 2009та, бях забелязал тема в този форум, как да инсталираме iGo на операционна система като моята.
    Ами, пробвах, получи се. Интересното беше, че ми трябваше и карта.
    Точно за да сваля картата на БГ, се регистрирах. Дръпнах някакъв файл gmapsupp, още помня име то, сложих го където трябва и Воала - офлайн карти с GPS, e, нямаше по-велик от мен, само дето никой около мен не знаеше това

Последва доста дебела пауза, до към 2014, някъде, в която не ми се е налагало да пиша, но почти всичко, което търсех в Интернет съм намирал резултати от този форум.
    Жалко че доста от темите ги няма вече.
    Престраших се да пиша чак 2014, по теми, свързани с APRS. Скоро гледах че темата за съпоставката между SPOT и APRS я нама вече, именно тя ме провокира да си възстановя паролата.

Към днешен ден съм с "жиб" (нещо като "Джип"), но пак съм в ситуацията да няма кой да разбере колко съм велик, и да ми "уйдиса" да ходим на разходка.
    Не искам да се бутам с големите в калта, каманаци и т.н. по-скоро разходка сред природата, дето се ходи само с Москвич.
    Те основната причниа са утежняващите обстоятелства, но вече взеха да порастват и остава само малкото да затвърди навиците.
    Като премахнем памперса и сме готови за подвизи из планинските черни пътища, където може да се спира на всяка отбивка.

Мдааам. В момента, пиша доста по-често във форума, наблягайки на количеството, над качеството, защото работата ми е свързана с големи периоди на симулиране на мозъчна активност и трябва да изглеждам зает, докато чакам някой друг да си свърши работата.

Коментар

• zik7777
      zik7777 коментира
      Редактиране на коментар
      "трябва да изглеждам зает, докато чакам някой друг да си свърши работата." - това мога ли да го крадна

А пък на мен, първият ми сблъсък с "офф-роуд" беше 91-ва. Бях порастнал достатъчно, че да стигам педалите на ладата и да виждам над волана (от малък съм си висок). Бяхме някъде я за риба, я за гъби, май за гъби, не помня вече. Татко, лека му пръст ми метна ключовете с думите "ти си" .

Не знам, брои ли се за оффроуд това ?

Коментар

Интересното е че тия които напускат форумите (не само този) се местят в "соц. мрежи" , където цензурата е несравнима , явно така им харесва.
      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
        Интересното е че тия които напускат форумите (не само този) се местят в "соц. мрежи" , където цензурата е несравнима , ...
        От доста време на дневен ред са нещата за еднократна употреба, бързото хранене, бързата мода и т.н. Днес го има, утре го няма.
        Народът бърза за някъде, неизвестно накъде, иска всичко да става на секундата и го мързи да се занимава с неща, които не са толкова лесни и бързи.

Поради което ФБ дръпна масово потребители от всякакви форуми.

А за цензурата ... Съвсем неотдавна за минути ме разкараха от една ФБ група, защото имах неблагоразумието да спомена, че не виждам смисъл от офроуд тунинги на Jeep KJ, тъй като този модел просто не е мислен за такива изпълнения, а който иска такива - по-добре да погледне към Wrangler.

Явно някой от администраторите е виждал в джипчето си страшен offroad звяр и се е докачил на чест

А жалбите тук, че нямало "стойностни" писания. Ами ха пишете де! Правете офроуд разходки и пускайте разкази! Правете си джипките и пускайте теми като в американски форум - прави 1 - картинка, прави 2 - картинка ....

Или е по-лесно човек да се оплаква, че никой не пишел?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Споменах вече, че нямам ЖиБ. Това е от миналата седмица обаче, затънах .

Прикачени файлове

Коментар

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Мдаа...колкото джип, толко и гуми, толкова и форум вече.

• MM1980
            MM1980 коментира
            Редактиране на коментар
            Е! Това споменах, че не искам да пиша, щото ни джип имам, ни гявол.

За друго ми беше думата.
            Последно редактирано от MM1980; 15-02-22, 16:45.

• сто
            сто коментира
            Редактиране на коментар
            Не си прав, Цецо
            Тъй наречения оффроуд може всякак - и с джип, и без, и с гуми, и без гуми... Сега това си е забавление отвсякъде, не нужда. Точно по същия начин стоят нещата и с форума, ма някои го приемат на сериозно. Не казвам с това че тук са само несериозни неща, напротив даже. Ма да се вживява чак толкова човек, че да си бие шута само щото не всички споделят неговия мироглед, е детско. Още повече че има възможност да си го аргументира ако иска, без да е задължително останалите да го приемат. Е, който нЕма нерви и си ги изпуска - не са му криви другите читатели.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X