Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Когато форумът беше стойностен....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Когато форумът беше стойностен....

Понеже тук тръгна една дискусия, та да я продължите в нарочна тема, предлагам.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Първоначално публикуван от MM1980
    Хора, в тоя форум съм от не знам и аз кога. Регистрирах се заради риболова, палаткаджийството, техническите теми. Не пиша, щото още не съм си купил джип, не се считам за достоен .

Както и да е, тук се е обърнало на бг мама. Не визирам никого, просто един съвет - поглеждайте се всяка сутрин в огледалото и си задайте един два въпроса.

Наздраве!
    Това съм го писал на 5-ти. Дадох си малко почивка от форума, не съм изпуснал нищо...

Коментар

Ако се визира 1980 като година на раждане, си ми бате с 1 година.
      Когато се присъединих към Форума бях впечатлен от знаещите хора.
      Как се дърпа затънал джип.
      Кое е допустимо.Динамични въжета.Гуми, защо такива, или онези не стават.
      А Спарки ми е любим-баси и енциклопедията.
      Ама той още е тук, а сума народ си отиде за няма и 10 години.

Уф, като некоя тетка съм.
      Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
      0887/осемпет 66 4осем

Коментар

• Маркони
        Маркони коментира
        Редактиране на коментар
        Ми аз лебедките ги споменах просто за пример.
        А ако вече лебедките не те интересуват-що се мъчиш с тия дървари като мен?!
        И ако се стигне до момента-Политика, или джипки...Е@АЛ съм го и форума.

• NovemberCharlie
        NovemberCharlie коментира
        Редактиране на коментар
        Аз не се мъча с теб. Ти нещо започна да "се апеш" с мен и ти отговарям.

• MM1980
        MM1980 коментира
        Редактиране на коментар
        Не си, виж ми коментара по - долу (или пък и аз съм станал като някоя тетка )

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение

Като спомена години, та се замислих...
      Виж, когато на мен ми се налагаше да преодолявам по служба извънпътието, дето сега му казваме оффроуд, нямах и километър стаж като шофьор по път. Това година-две след твоето раждане според споделеното от тебе. Тогава някъде научих че уаз се дърпа с виетнамка, виетнамката с джуган, а за джугана се чака подходящо време, лопати, мулета и яка работа. Ако няма голяма верижна техника наоколо, а то нямаше. За други марки и модели не бях чувал.
      Сегашното е забавление, надпревара с времето и с парите. Тогава времето беше спряло, а парите бяха кът.
      Та не се впечатлявай - от мулето и катъра по-проходимо не е измислено. Разходите им са никакви, поддръжката - приемлива и поносима, животът - повече от на кой да е джип. И като цена са несравними.

Но пък тук, освен за специални техники на каране, дърпане, тунинг и технически решения на проблеми по пътя на безпътието, научих много повече за останалите неща от живота. Не бих казал че е безполезно, напротив.

Коментар

Пишете ми двама, та трудно ще ви отговоря.
        Сто, повечето сме запознати с пословичната надеждност на руската техника.
        Аз съм имал щастието да управлявам само малка част от изделията им:
        По ред на номерата:
        Лада 1200
        ГАЗ 53
        Латвия линейка, не е руска, и беше супер.
        ЗиЛ 131 -лошо за камиона не мога да кажа....ааа харчеше 50/100.
        Последно редактирано от Маркони; 14-02-22, 20:56. Причина: Правопис...
        Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
        0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Сто, да ти обогатя знанията ....УАЗ се дърпа успешно и от волове ...във офроуда се бухнах на 2 ноември 1987 г.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• сто
            сто коментира
            Редактиране на коментар
            Хубаво, все нещо съм изпуснал
            Тооо... и баир се катери най-лесно с кози, ма трябва да ги имаш и да можеш да ги яздиш
            Я раздуй за втори ноември, баш офф ли беше или тогава друго му казвахте?

Тогава започнах тази работа дето още изпълнявам . Качиха ме на един дърт УАЗ ...после втори , трети ...и така 18 години . И после минахме на западна / източна / техника
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Къде се бутаме, колеги, бг мама нямат стигане:
            https://m.bg-mamma.com/?topic=190971
            Defender 110
            Wrangler YJ на трупчета

Коментар

• Даниел Чобанов
              Даниел Чобанов коментира
              Редактиране на коментар
              Е ако трябва да се бутаме - да прекръстят форума на
              Тати.бг 😁

• Stbd
              Stbd коментира
              Редактиране на коментар
              Преди най-малко десет години вече беше известно за двата допълващи се форума - бг мама и бг татко. Вторият е..известно кой

Абе едно време кокаколата беше ехеее...😜
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Времето променя всичко. Независимо дали ни харесва или не.
              Оная фраза, за количествените натрупвания и качествените изменения, но мултиплицирана до голям брой хора, и в голям брой аспекти.
              ...
              За какви джипове да си говорим, като почти не останаха истински такива да се произвеждат, а старите прекалено остаряха(и или са тръгнали към вторични суровини, или към музеи и колекционерска стойност). И пак има по някой и друг таралясник, скоро и тия ще изчезнат, ще останат само за най-големите ентусиасти, които вече отдавна няма какво да питат за машините си(а няма да има и на кого да отговарят).
              Отделно, че от доста време точат сатъра и въобще за забраняване на цивилните разходки с МПС сред природата.
              ...
              Чарли с многобройните теми и най-вече в политиката, не мога адекватно да го коментирам. Факт е, че в момента в цял свят нещо се мъти водата, и бистренето на такива въпроси ми се струва в реда на нещата. Дали е прекалено от един автор - може би(защо, е друг въпрос). Но е по-добре от нищо.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Към пусналия темата, Чарли и аз бях млад и богат и мислех че винаги ще е така, ама нъцки и понеже много пъти съм падал (или са ме бутали) в калта и именно хора от този форум са ми помагали да не се удавя, за това и аз се опитвам да помагам..........Да стареем, да младите разбират живота по малко по-различен ( според нас неправилен ) начин, та форума (площада говорилня) си е същия ама някои хапят ъъъъъ то нормално в природата много гадинки от страх хапят..........
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• NovemberCharlie
                  NovemberCharlie коментира
                  Редактиране на коментар
                  Темата всъщност я "пуснаха" други. А аз нито съм млад, нито богат.Справям се прилично за възрастта си.

• redair
                  redair коментира
                  Редактиране на коментар
                  Основната идея на форума беше да си помагаме взаимно, ти си ни помагал ( и продължаваш да го правиш )много повече от колкото ние на теб.

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение

Да, 80-ти съм. Същата работа като при теб.

Обаче не е само тоя форум да се е обърнал на бг мама. Не знам на какво се дължи. Само политика и ковид, аман, все едно не ни заливат с такива простотии отвсякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                  Понеже тук тръгна една дискусия, та да я продължите в нарочна тема, предлагам.
                  Първоначално публикуван от diduan Преглед на мнение
                  Къде се бутаме, колеги, бг мама нямат стигане:
                  https://m.bg-mamma.com/?topic=190971
                  Форума-накъде?
                  And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Форумът беше стойностен, когато мнозинството тук бяха стойностни хора......... те /повечето/ са живи все още и не са се отказали от офроуда, а от форума. Как и защо, всеки си има своя версия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X