Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Позвъняване от колекторска фирма във връзка със дълг към мобилен оператор от 2012 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Точно същите се пробваха и при мен преди няколко години, но с писма. Имал съм задължение към бившия вече М-тел, но аз съм сигурен, че си платих и последната такса и приключих с тях с подпис и както си му е реда + и да съм имал бяха минали 8г. и по давност могат да ме хванат за.... Та писмото в коша и така второ и трето и ако не съм си платял щели да ме осъдят и тогава по-лошо и след последното писмо майка ми сглупила и им звъннала на номера от писмото и заплашвали и тем подобни глупости ама и тя не си поплюва и още един два пъти маи и звъняха като някакъв пиклю се пробвал да повишава тон ама бързо млъкнал след малко обяснение и се отказаха за сега вече май повече от 3 год не са звъняли.

Коментар

NovemberCharlie коментира
      Днес, 17:20
      Продавачът на вземането трабва да уведоми мен, лично.
      И като не те уведоми - какво става? Вземането се погасява - нито на продавача (както го наричаш) вече не дължиш, нито на купувача на вземането ? То престава да съществува - хак да му е на продавача, че е тръгнàл да го продава, пък не те е уведомил, нали?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• NovemberCharlie
        NovemberCharlie коментира
        Редактиране на коментар
        Не, просто купувачът може да си го иска колкото си иска. Ти, докато не си уведомен от продавача, дължиш само на него.

Интересен подобен казус има жена ми в момента - клиентът и е даден на чси от ментел преди години, чси-то го е "уведомило" надлежно посредством лепенка на входната врата и сумата на задължението набъбнала до непоносимост. Само че през това време той чинно си излежавал присъдата в затвора и достъпа до входната му врата бил силно ограничен. Развитието предстои.

Коментар

• turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Уведомяване ин абсенция на практика не минава. Т.е. може да иска възобновяване на делото.

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Минава. След някакви промени по времето на боко.

• turtey
        turtey коментира
        Редактиране на коментар
        Според чсъй може. Какво ше реши съда никак не е ясно.
        По много причини.

Лицата, които са в затвора, имат адресна регистрация по адреса на затвора (пр. за "СЦЗ" - бул. "Ген. Столетов" 21). Също така ги осигурява държавата. Може да не става ясно на пръв поглед (макар, че си има особен код за "вид осигурен" в справката за осигуряване) кое ведомство и защо го осигурява, но на ЧъСъЙ требе да му светне. Към лепене се пристъпва съгласно ГПК след справка за актуален постоянен и настоящ адрес. Не може на база твърдения на кредитора да се лепи на сочен от него адрес.

Сетих се нещо готино (по стария ГПК) - мой клиент бивш пандизчия практикуваше страничното доходоносно занятие "ответник". Завежда се дело и се сочи неговия адрес (ж.к., блок, вход, етаж и № на апартамент) като адрес на ответника, който се казва пр. Иван. Нашият човек (Антон) предварително е махнал всякакви табели, даже е сложил табела "Иван" на вратата си. Идва призовкарят и пита: "Вие ли сте Иван ?" и в отговор чува "Въх ? Ами, аз съм ? За какво ме търсите ?" "Призовка тука има за Вас!" "Вай-й-й-йй, кой ли пък ма съди ? Е, ох-бох, ами ще я взема, кво да правя?". И така нищо неподозиращият Иван се оказва лично призован за делото.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Да не е било "заповедно производство по чл.410 ГПК" ? Т.е. призовкар от съда да е ходил да връчва заповед за изпълнение? Ако съдът е обявил въпросната заповед за влязла в сила и е издал изпълнителен лист, ЧъСъЙ-то вече много-много не си дава зор да издирва лично длъжника, а набляга на издирване на негово имущество

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Ба ли го, така ми каза...
        Ма се е зачела сега в нещо, няма да я тровя да питам Знам със сигурност че не се хваща с неща, в които и тя самата се съмнява. Освен ако много настояват

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Кой плаща в случая на Антон?

По скоро кара на принципа ако мине
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

сто коментира
        Днес, 21:05
        Тъй де Ма май не му е светнало или го е игнорирал светенето. Ще се разбере.
        И ? С това ще отпадне задължението на пандизчията ?
        Изобщо, казвал съм го много пъти, от тази шумка, озаглавена "Не съм уведомен", заек няма да изскочи.
        Ефектът от успешното укриване на длъжника е назначаването на особен представител, да му пази интересите на горкичкия, хонорарът на който (винаги почва от 1000 лв. нагоре, така искат от адвокатските колегии, дори за задължение от 5 лв. ) се внася от кредитора и, естествено, се прибавя към задължението

Коментар

• сто
          сто коментира
          Редактиране на коментар
          Хубаво, задължение, ма горницата?

p-pleven коментира
        Днес, 08:41
        Кой плаща в случая на Антон?
        А, то случаи много. Примерно:
        - Треперещата женица, на която мАжО ѝ казàл: "А си завела дело за развод, а съм тА прИбил!!!". Жената отдавна е избягала от къщи, но изпитва ужас да заведе дело за развод. Иска да се разведе, за да не отговаря за задълженията на мъжа си, за да може да си купи кола, която няма наполовина да стане собственост на мъжа ѝ и т.н., общо взето иска да е разведена, ама съпругът ѝ да не разбере как е станало това
        - Кредитор, който иска да вземе два пъти сума от вече платилия му длъжник. Ако длъжникът научи за делото - ще представи в съда разписката. Ако осъмне вече осъден, е доста по-трудно да се защити - да доказва, че не е бил той призованият, че е бил лишен от възможност да участва в делото и т.н.
        - Родители, които искат да развалят договор за прехвърляне на имота, в който живеят, срещу издръжка и гледане, каквато не получават, защото синът им си е бил камшика в чужбина.
        - Родители, които искат да отменят дарение на имот, но ги е страх от "репресии" от страна на надарения син.
        - Работодател, който счита, че е ощетен от напуснал го ръководен кадър, но го е страх да заведе дело, защото ръководният кадър ще поиска яко насрещно обезщетение.
        - И т.н.
        Има една абсурдна и на практика неизпълнима разпоредба в ГПК:
        Чл. 44. (1) (Доп. - ДВ, бр. 42 от 2009 г.) Връчителят удостоверява с подписа си датата и начина на връчването, както и всички действия във връзка с връчването. Той отбелязва и качеството на лицето, на което е връчено съобщението, след като изиска от него удостоверяване на самоличността му чрез представяне на документ за самоличност. При отказ за представяне на документа за самоличност връчителят може да поиска съдействието на Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието. ...
        Тамън призовкарят е прилъгал някой да получи призовката, че и да се подпише и... да му иска лична карта? Отговорът обикновено е "Къв си ти, че да ми искаш лична карта, бееееее?!!"
        И си представяте фъркащата Съдебна охрана (дето и служебни автомобили, освен за превоз на пандизчии, няма) как идва на пожар по призив на баба Пена призовкарката и... ако някой изобщо ги чака и/или им отвори вратата, най-много да чуят същия въпрос: "Кви сте вие, че да ми искате лична карта, бееее?!!" Те... какво правят? Теглят му един пердах и го задържат ? А Петко Бочаров какво казваше ?

Коментар

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Добре, аз съм призовкар и съм си изтеглил от Замунда торента със снимките на Лични карти. Мога ли да си попълвам тефтера и да не кръстосвам по улиците да ме псуят? С други думи лицето Антон, на което е "връчена" призовката на някой друг дири ли го някой после за нещо?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        И ? С това ще отпадне задължението на пандизчията ?
        Изобщо, казвал съм го много пъти, от тази шумка, озаглавена "Не съм уведомен", заек няма да изскочи.
        Ефектът от успешното укриване на длъжника е назначаването на особен представител, да му пази интересите на горкичкия, хонорарът на който (винаги почва от 1000 лв. нагоре, така искат от адвокатските колегии, дори за задължение от 5 лв. ) се внася от кредитора и, естествено, се прибавя към задължението
        Това с хилядата лева каза да и го разпечатам че да ходи да се разправя - последният път като особен представител е взела 160 лева по тарифа от тукашната колегия

Иначе за производството излезе прав:

Bogoljub Gagic коментира
        Вчера, 21:11
        Да не е било "заповедно производство по чл.410 ГПК" ? Т.е. призовкар от съда да е ходил да връчва заповед за изпълнение? Ако съдът е обявил въпросната заповед за влязла в сила и е издал изпълнителен лист, ЧъСъЙ-то вече много-много не си дава зор да издирва лично длъжника, а набляга на издирване на негово имущество
        И пак има някой дето нещо е проспал или неглижирал, не е задължително да е чси-то.

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          В София са много алчни от адвокатското колегия и все си назначават някакви свои хора за такива представители.

Направо съм очарован от това как живна форума след моята тема.Пак нещо хубаво от нея произлиза.
        Повече не се звънели от тогава,а аз не съм имал време да ходя да проверя какво е положението в ментел.
        Сряда живи и здрави ще отделя време да мина.
        Както споделиха колеги,ако се обадят пак съм инструктирал госпожата да им каже да ни изпратят документите да видим кое как.
        Ще ви държа в течение как върви сагата.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Ако ги сектирдосаш , никой няма да се обади повече - изпробвано и работи !

Моя приятелка , след дългогодишно странство се прибра и завари "ваучер за 50 % намаление на задължението " от колекторска фирма. Голям смях падна - 3 дни
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 02-02-22, 13:13.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Не знам дали са се сетили някъде да добавят и визитка на фирма за бързи кредити.

Становище на омбудсман Ковачева по новия законопроект за събиране на вземания:

https://www.ombudsman.bg/pictures/%D...0%B8170222.pdf

Коментар

Тва е много добре.
          Ама днес пак бяха звънели на госпожата да я притесняват със заплахи за съд и запор и за късмет на Ментел имах време следобяд.
          Отидохме видяхме висящи задължения на телефон регистриран 2008 година на стойност 330лв.
          Питах дали са отпаднали.Отпаднали били.Ама като ги купили колекторите им се давал рестарт.
          Викам що никой не знае за тях от 2012 насам....тишина....
          Майката....
          Заплатих ги и им казах,че това ще им е.
          От тук на сетне като/ако ми предложи друг мобилен оператор по-добра оферта за в бъдеще тия 300+лв дето плащам сега на месец за телефони,нет,тв и апарати на лизинг ще идат при конкуренцията.
          Не че и те не са същите ма ей на...да им е гадно....

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
            ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
            Редактиране на коментар
            Не е трябвало да плащаш . 2 години е срока за перемпция, след което може да се "рестартира" за още 2 и така докато станат 10 и край. при теб са минали 10 - те години.

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          ...Заплатих ги и им казах,че това ще им е...
          Ако не греша, след като задължението е купено от колекторска фирма то вече е към тях, а не към "ем тел ем жица".
          Ти какво си им платил?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Всъщност не е. Можеш да платиш на тях, а не на колекторите. Пък при ония ще светне като погасено.
            И те така.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X