Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Позвъняване от колекторска фирма във връзка със дълг към мобилен оператор от 2012 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Позвъняване от колекторска фирма във връзка със дълг към мобилен оператор от 2012 година

Видно от заглавието ще се наложи да имаме вземане даване с колекторска фирма.
    СГ ГРУП АД е фирмата от която се обадиха.
    Имали сме 300+ лева да им дава госпожата от 2012 някакъв договор с Мтел.
    Ще ходя днес до А1 да видим дали или и какво имаме да даваме.
    Въпроса е към знаещите и най-вече към Гагича да ходя да плащам и да не се занимавам или да се занимавам и то как.
    2012 не трябва ли да му е изтекла давността на това задължение?
    Мога ли да го чакам да си му изтече тъй като се води на госпожата на името,а тя към момента няма трудов договор с никого,а така като гледам няма и да има в следващите поне 6 месеца?
    И най-важното от къде тия тиквеници и имат номера като се води на мое име деева техната кожа?
    Предполагам от последното преброяване са го докопали като база данни та и за това са я потърсили.
    Та вие сте.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Абсолютната давност е десет години.

За другите неща според зависи.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А, и още нещо важно, колекторите не са чси.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И виж закона за задълженията и договорите. За прехвърлянето на вземането Мтел трябва да се те уведомили.

Чл. 99. Кредиторът може да прехвърли своето вземане, освен ако законът, договорът или естеството на вземането не допускат това.
        Прехвърленото вземане преминава върху новия кредитор с привилегиите, обезпеченията и другите му принадлежности, включително с изтеклите лихви, ако не е уговорено противното.
        Предишният кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.
        Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор.

Аз лично в продължение на 3 години отсврих три колекторски фирми по този член. Накрая се отказаха.
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 28-01-22, 12:39.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

А, нещо важно
          не подписвай нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            А, и още нещо важно, колекторите не са чси.

Изключително некоретно заглавие
            Вземането отдавна е погасено по давност. СГ-груп нашумяха с отпуснатия от Боеко як милиарден кредит на куха фирма от тяхната структура, докато беше забранил със закон на ЧСИ да работят заради "Ковида". Вероятно с микроскопична част от този кредит (примерно два лева ) са купили въпросното "вземане" от А1. По този случай в А1 ще кажат, че нищо не им се дължи. А СГ-Груп ще ви вгорчат живота - ще звънят и денем и ношем на всички възможни телефони. Имат си споразумения с мобилните оператори и черпят буквално ФБР-ейска информация от тях. Тука във форума беше описан случай как по клетката засичат някого, че е при чичо си (че е чичо - това го знаят от ЕСГРАОН-а, до който неясно как и защо имат достъп), звънят на чичото и питат "А може ли Х да се обади? Той нали в момента е у вас?" Заплахите и посещенията отн яки мумчеа се подразбират
            СГ-груп са галеници на Боеко, едни основните контрибутори на чекмеджето - практически всесилни и ненаказуеми. Само гледайте как на кака Корни законопроектът за колекторите няма да мине.
            А на автора на темата - здрави нерви и кураж! Ще му трябват, ако мисли да не плати това отдавна погасено по всички възможни давности задължение. Но-о-о-о-о, дали е погасено - решават СГ-груп!
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• NIKSD
              NIKSD коментира
              Редактиране на коментар
              Оф топик- и после някои хора ме питат “Че какво толкова не ти гаресва в България...?”

Успех ви пожелавам!

Боголюбе де да ви знам кои сте ЧСИ кои колектори.И тия и ония ще искат да ми вземат парите.
            Не ми се е налагало да се занимавам с такива до сега затова и така съм написал.
            Не мога да коригирам заглавието на темата щото форума е тъп и не го позволява.
            Сега големият въпрос е да плащам на жената тия пари или да се правя на умряла лисица.
            Не ми се занимава с идиоти.Ама не ми се дават и 300+лева на същите за нещо което най-вероятно е било примерно 20лв.
            Та кажи сега като за наш човек ти какво би ме посъветвал.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Та кажи сега като за наш човек ти какво би ме посъветвал.
              Сам няма да се оправиш с тях, освен ако не им платиш.
              Консултирайте се с Адвокат - ето тук например изглеждат съвсем грамотни съветите. С изключение на тези относно "неимуществените вреди" - не търсете обезщетение за такива, защото трудно се доказват и рядко се присъждат. Аз се сещам само за една пловдивска адвокатка, която успешно ги осъжда - не само мирясват, но и възстановяват разноските. В София също има много, но в момента не се сещам за конкретен, специализирал се в "контраколекторска защита".
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не плащайте нищо , не подписвайте нищо ! Ако пак се обадят им кажете да ви изпратят документите за задължението или да заведат дело в съда . При мен 3-4 колекторски фирми се пробваха да търсят по-голяма сума , за която можех да докажа в съда че не дължа . Естествено не дадох нищо и накрая престанаха !

Коментар

В края на миналата година съдих и осъдих и ЧЕЗ и Софийска Вода , които имаха претенции за стари задължения на баща ми . Съдът отсъди давност три години , и задълженията бяха отменени.
                  емил златков
                  паджеро 2.5тд
                  ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от patkan Преглед на мнение
                    Не плащайте нищо , не подписвайте нищо ! Ако пак се обадят им кажете да ви изпратят документите за задължението или да заведат дело в съда .
                    Това е добър съвет. По принцип трябва да има писмени доказателства, че търсят нещо без основание. За всичко друго - телефонен тормоз, посещения от яки мумчеа, ще кажат, че не е вярно, че някой друг се е скрил зад тяхното име, че те такива незаконни неща не вършат Телефоните си ги сменят както си поискат и каквито и входящи разпечатки да извадите, ще се окаже, че тия номера не са били техни (то нищо чудно и договорите със съответните телекоми да са на името на някоя друга фирма).

Коментар

• disko04
                      disko04 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Въпросът е, могат ли да продължават и сега така да я карат след като мутрата е наритан а на каскета му се клатят краката?

• Danika
                      Danika коментира
                      Редактиране на коментар
                      Може да бъде изпратена нот.покана до адреса им на управление в която се посочи, че те не са кредитор, няма уведомление за цесията, няма задължения и към праводателя им, а и да има са погасени по давност и ако натискът за недължимо плащане продължава, ще си търси правата по съдебен ред. Обикновено престават.

• DBRS
                      DBRS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да ама нот.покана не е евтина, точно това разбират и ползват колекторите. Завеждането на иск е поне 300лв. а съдиите разрешават повече само на връзкарите.
                      В нормална държава ще ги изгърбиш със скъп адвокат, ама тука съвсем случайно, тия с тогите смъкват хонорарите на минимумите.

Не плащай нищо и не подписвай нищо !
                    И на мен са звъняли преди време за разни задължения от миналия век, ама ги отсвирвам.
                    Даже веднъж и банкова сметка ми пратиха със SMS, което е пълен абсурд за мен.
                    Който търси , намира !
                    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

disko04 коментира
                      Днес, 17:57
                      Въпросът е, могат ли да продължават и сега така да я карат след като мутрата е наритан а на каскета му се клатят краката?
                      Може би са се поснишили. Но ще си проличи ако "проектът на Корнелия" мине в парламента и в какъв вид - може да остане нещо орязано и "за парлама". Той всъщност не е неин - Маяма например твърди, че го била "подарила" на Корнелия. От години вяло се подмятат какви ли не предложения за уреждане на колекторската дейност, но някак небрежно "потъват" в законодателното блато. Предполагам, че ще пробият. Ако се наложи - "под име ново и вънкашност чужда". Разполагат с невероятен паричен ресурс, не без съдействието на ГЕРБ и... Омбудсмая, има непроверима заради данъчна тайна и т.н. информация, че съпругът ѝ е получавал седемцифрени адвокатски хонорари именно от тази фирма.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        И виж закона за задълженията и договорите. За прехвърлянето на вземането Мтел трябва да се те уведомили.

Чл. 99. Кредиторът може да прехвърли своето вземане, освен ако законът, договорът или естеството на вземането не допускат това.
                        Прехвърленото вземане преминава върху новия кредитор с привилегиите, обезпеченията и другите му принадлежности, включително с изтеклите лихви, ако не е уговорено противното.
                        Предишният кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.
                        Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор.

Аз лично в продължение на 3 години отсврих три колекторски фирми по този член. Накрая се отказаха.
                        На тази кълка не трябва да се лежи. Чарли е имал късмет, че не е стигнал до съд. Да, намират се и съдиЙ, които го тълкуват така: "А-а-а-а, прехвърлянето има ДЕЙСТВИЕ спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено...? Значи е НЕДЕЙСТВИТЕЛНО преди това ?!" - но това обикновено пада на втора инстанция. Съобщаването на "цесията" (прехвърляне на вземането) е необходимо само, за да знае длъжникът на кого да се издължи. Примерно - вече не на А1, а на СГ-груп Докато не бъде уведомен, може валидно да си плати на предишния кредитор. Т.е. несъобщаването НЕ погасява вземането, НИТО освобождава длъжника. НИТО пък цесията "подновява" погасено по давност вземане, както се опитват да го извъртат колекторите.

Коментар

• NovemberCharlie
                          NovemberCharlie коментира
                          Редактиране на коментар
                          На килиите от колекторските фирми, които ми крещяха по телефона:"Ти МИ дължиш пари,БЕ!" , аз им крещях в ответ: "А ти коя си, МА?" После, като почнеха да обясняват, че съм имал задължение към ХХХ, им обяснявах, че, ако ХХХ иска нещо от мен да ми го каже или да ме информирате, че ми а продал вземането. В резултат ми затръшваха слушалката. След година ми се обаждаш друга кифла , от друга фирма. На третата година престанала.

• DBRS
                          DBRS коментира
                          Редактиране на коментар
                          ЦКР нали се явява 3-то лице. Ако колекторите са те качили в ЦКР, че им дължиш, преди да си уведомен за цесията?

• NovemberCharlie
                          NovemberCharlie коментира
                          Редактиране на коментар
                          Продавачът на вземането трабва да уведоми мен, лично.

Пуснете си справка в ЦКР - бавната е безплатна. с Ел.подпис става и сега в момента. www.bnb.bg

Ако сте сигурен, че не дължите
                        - най-бързо спират тормоза като им заведете Отрицателен установителен иск (Тогава те ще плащат, едни хитруши сегичка ще ги ръсим към 600лв.)
                        Но този иск е възможен, когато имате документи. Моичките по GDPR ги изгърбих(дефлорирах), че все някакси не ги даваха.

Всичко само и единствено писмено. Като ти звънят, казвай че си Дядо Мраз проверено работи
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X