Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преброяване 2021

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вчера около 10.30 сутринта се преброих за 15-тина минути с чуденето. При мен пък имаше друга тесла - най-правилните отговори за моя случай не бяха активни. Например, природен газ от централен източник за отопление и топла вода, защото ползваме двуконтурен котел на газ.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      И при мен не беше активен природния газ. Писах "Други". После чакайте еко стратегия по данни от НСИ.

• коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Аз пък отбелязах "сгъстен природен газ от балон или трейлер" ))))))))))

Тази вечер успях да се преброя. Пак заби за малко, ама тъкмо бях решил да се отказвам и тръгна.
    Радвам се, че това вече е зад гърба ми.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Аз ще съм на нивата със сигурност, та ми е все тая...

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Имаше идея да отменят посещението за кода.

• large
      large коментира
      Редактиране на коментар
      Логично е да го отменят. Защо да губят време на преброителите, ако могат да им актуализират списъка, отмятайки преброените оМлайн?

Познавам една женица, дето ще участва в поне 2ро преброяване, от страната на агресора и сподели че има да обходи няколко стотин адреса във варненските покрайнини за 7 дена, в извънработното си време... някой дори са многоетажни сгради с по 5+ апартамента.

По задание, тя ще трябва да звъни наред и да пита когото намери вътре, но може поне да отбележат оМлайн преброените, че поне тях да пропуска.

Пет минути през телефона.
    сигурно съм късметлия.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Error 1020

Ray ID:xxx • 2021-09-16 09:02:22 UTCAccess denied

What happened?

This website is using a security service to protect itself from online

Всичката работа им (ни) е такава.

Коментар

• mendi
        mendi коментира
        Редактиране на коментар
        Днес успях.

Удължиха срока за електронното броене до края на месеца. Неуспелите ще имат време за по още няколко опита
      Из "Златния телец"

Коментар

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        ..

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Боже, колко мъка има по този свят, Боже...

Опа, това го написах преди да видя, че адаша го е написал същото под мен...

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Вече виждам че коментара който така прекалено остро коментирах.. (за тези дето ревяли и нищели и даже да се боцкат...въпреки че това щяло да оправи вероятно... ВСИЧКО) нещо го няма - вероятно някой модератор... или редакция, така че да се има в предвид - само за това беше предназначена остротията... Трябваше да цитирам, за да е ясно кое откъде идва.
        Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 01:28.

TStanim коментира
      Днес, 11:54
      А робите винаги ще си останат роби... Никакво мислене даже по заповед сами се стрижат. Спретнали им някакъв ученически сайт с почти нулева сигурност и дори са изнесли целия трафик през чужда фирма и държава (вече писах в тази тема)... А те щастливи... бързат, бързат да се самоострижат защото „така трябва“.
      А за боденето.. някои са учили малко и в областта и за ефективност на противогрипни ваксини. ( преди се колебах в тази посока или по-технологична)... Някак си едва ли се е получила революция във въпроса последните две години (особено като се вижда как изникват странични ефекти характерни още за нивото на 60-те), а лекарства и ваксини с Emergency лицензите и пълен отказ от отговорност си тествайте сами. Аз и на животни такива неща няма да давам. Като се появи нещо нормално и добре изпитано (на хора както в момента се прави) – тогава да.

Божее, колко мъка има по тоя свят, боже!
      Из "Златния телец"

Коментар

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Мъката е за неграмотните и вместо толкова патриотична история не беше лошо малко да се преподава и медицина в някакъв вариант в училище, но.. за какво му е на обществото да има грамотни?
        Иначе доста смятат в областта (извън бомбастичните там политически облъчвания по телевизията) че това си е вариант (макар и доста променен и има доста спорни моменти) на добрия стар Испански грип (инфлуенца макар и да не е точно) който никога не си е тръгвал напълно. Просто света е станал доста по-прагматичен като цяло и масово решиха да заработят, а и политически дивиденти се извличат. Нищо лично – просто бизнес.
        И не само знаех за града Урхан преди и работих с търговци от там преди и съответно доста рано се запознах ПРАКТИЧЕСКИ... как политиците лекуват от грип.
        Но нека да не цапаме и с това темата.
        Последно редактирано от TStanim; 18-09-21, 12:40.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Кой град кой?

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        "Ухан" - доволно? https://translate.google.com/?sl=aut...9&op=translate - по произнасяне определено (поне на мен) звучи... както съм го написал - грешно. И "Съчуан" години не ме научиха как се произнася, че и пише хе - правилно, доколкото може да се говори за правилна транскрипция на китайски имена, която реално е... руска и носи съответните си последствия - https://tinyurl.com/pm7buxv3.
        Последно редактирано от TStanim; 18-09-21, 20:17.

На преброяването интересните въпроси са дали имаш вътрешна тоалетна, дали си българин и дали джедай или християнин.
      И да се разбере къде колко маймуни живеят не само по косвени данни.
      ​​​​​​
      Останалите данни ги има така или иначе и са въпрос на сравняване на три таблици на кръст.
      Последно редактирано от turtey; 18-09-21, 12:36.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Абсолютно съм съгласен с въпросното. Дори имат много повече информация от тази която искат – без да броим въпросите за религиите и останалите ненужни на никой глупости.
        Последно редактирано от TStanim; 18-09-21, 12:11.

Темата уж за преброяване, ма който трябва да си заработи обещаното, не спи, работи здраво:

• Уведоми

• #50.2
        TStanim коментира
        Днес, 11:54
        ...
        А за боденето.. някои са учили малко и в областта и за ефективност на противогрипни ваксини. ( преди се колебах в тази посока или по-технологична)... Някак си едва ли се е получила революция във въпроса последните две години (особено като се вижда как изникват странични ефекти характерни още за нивото на 60-те), а лекарства и ваксини с Emergency лицензите и пълен отказ от отговорност си тествайте сами. Аз и на животни такива неща няма да давам. Като се появи нещо нормално и добре изпитано (на хора както в момента се прави) – тогава да.
      Може ли да споделиш повече за страничните ефекти? Както и от къде научи за това?

Коментар

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Откъде научих за стария проблем на тромбозите след ваксиниране? Пресконференция на ЕМА като източник достатъчна ли е? Вярно там имаха сериозни пристъпи.... на лаконичност, но все пак споменаха изрично че има такъв проблем при това съвсем не само при AstraZeneca. Но по важното е какво не казаха т.е. изрично отказаха да коментират а именно защо беше спряна ваксинацията с продукта на AstraZeneca. Такива решения не се вземат без МНОГО основателна причина или казано директно без ДОСТАТЪЧНО голям брой такива случаи.
        И изобщо за каква официална статистика може да се говори при Emergency лицензи?
        Ако всичко беше идеално нямаше да бъде такъв лиценза. И това естествено ще стане и всичко ще се нормализира, но след като минат още малко... тестове. Първите – пИчелят.

Забелязах че и в листовките за ЧЗВ (включително и на сайта на БЧК) липсва изобщо думата „отговорност“ . Странно защо много внимателно са я избегнали и единственото е „Вашето... отговорно решение“ т.е. ясно какво трябва да е. Положението е точно както казваше един бивш директор на ДСК - 10% съкращения за някои ще са 0%, а за тези които ще са съкратени, ще са 100% и отговорни за това няма.

И вярно темата е в секция описанието на която започва с думата „СПАМ“, но все пак по-добре да се пише това в съответните теми, още повече че са много? Аз няма да драскам там, че става като тук и липсата на аргументи веднага преминава във филологически обвинения (грешките в правописа са фатални), в това че са се вземели пари (дайте ги де, дайте ги насам тези пари ) и т.нт, така че там на спокойствие ще може да се пишат най-новите и "проверени" "факти“ излъчвани от зомбовизията.
        Последно редактирано от TStanim; 18-09-21, 22:01.

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Линк към твърдението може ли?
        Връщам подобно: https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D...%8F/a-56988678

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        На български не съм намерил точен превод, а само политически правилни и успокоителни преразкази с „разсъждения“, но Дойче Веле са най-близо до истината макар и в прекалено кратко резюме и с "правилно" подзаглавие. С числата там също всичко е перфектно, даже и по-добре като внимателно в статистиката (там която всички обичат "от толкова, то толкова процента" - всякаш става въпрос за круши и там малко изгнили не пречи да се хвърлят) не учавстват 19194 подозрителни случая, че ще се получи.. неприятно. Има 2287 на регистрирани случаи на проявили се тежки странични въздействия. Под тежки въздействия от „Паул Ерлих" разбират такива странични ефекти, „при които се налага пациентите да бъдат лекувани в болница или реакциите могат да бъдат определени като значими от медицинска гледна точка" (иначе казано - смърт. Много ми "хареса" формулировката - така някак си и тя позитивна...). Но като цяло всичко е прекрасно но... спират AstraZeneca с последващ отказ от коментар за това решение. Накратко - "Дяволът е в детайлите“...
        На служебния компютър вероятно е "историята" с линковете, но не ми е било цел да ги запомням. Просто се информирам само за себе си и не давам акъл на никой и не говоря много по въпроса (а и почти изобщо ). Днес ми е още газирано от едно ДжиПи (не мой и не случайно е написан така, защото... това не може да е личен лекар) който убеждаваше че за случаи след прекаран Ковид-19 е ОСОБЕНО правилно ваксинирането и било напълно излишно изобщо да се правят тестове за алергии и веднага ама веднага трябва... Затова изригнах, че и още ми държи газировката. Защото е ясно е че ако (като) се случи нещо той не носи отговорност в конкретния случай и най-много да е задължен да опише нещата във формуляра „от умрял - писмо“ (формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от медицински лица)... И изобщо... не съм наясно какво точно правят в такива случаи, но определено не с разстройват.
        Последно редактирано от TStanim; 18-09-21, 23:41.

Впрочем - това ме развесели подобаващо:
      https://www.clubz.bg/118373-kristo_l..._dobra_ot_nego

Коментар

• Krelion
        Krelion коментира
        Редактиране на коментар
        Готино е.

Има и по-смешно:

Информация от БНР.

Софтуерът за преброяването не е минавал през удостоверяване за мрежовата и информационна сигурност. Това обясни Красимир Симонски от Държавната агенция „Електронно управление“. Като причина за затрудненията по електронното преброяване НСИ посочи хакерски атаки.
      И колко смешно нелепи и жалки са с тези „хакерски атаки“ и дори не се усещат.

Интересно дали НАИСТИНА ще се получи удостоверение за мрежова и информационна сигурност при условие че трафика е извън държавата през посредник Cloudflare. Реторичен е въпроса...

Два и половина милиона лева без ДДС струва на държавата обществената поръчка за системата.

ДВА МИЛИОНА?! ДВА... За нещо нацъкано на WordPress с два плъгина...

И въпросната IT фирма с много подходящо име за случая (ScaleFocus) е спечелила нова държавна поръчка за 6 млн. лв. (Economic.bg)

като отново бе единствен участник в търга
      Иначе току виж спечелила някоя не "наша" фирма... а вече са взети едни пари и... Непрофесионално...

Красимир Симонски обясни, че още при изграждането на системата НСИ са поискали становище дали трябва да бъде направен одит за мрежова сигурност. Но Държавната агенция „Електронно управление“ е обяснила, че това не е нужно, защото "когато системата е лицензна, не се проверява". Проверява се само, когато е собствена разработка.
      Кое е лицензното на системата? WordPress? Плъгините му?! Много, ама много искам да видя въпросния лиценз. По-нагъл, най-нагъл, държавен служител...

Но смешното не завършва, а тепърва започва. Така, след наглостта - малко упражнения на тема - „държавна“ логика:

Председателят на НСИ Сергей Цветарски твърди, че всички проблеми се решават от техните специалисти. Посочва, че глоби при електронното преброяване няма да има. Но санкцията от 160 лева остава, ако не го направим.

Да обобщим.. Глоби няма да има но ще има... санкции (т.е. пак глоби).

Те са когато има целенасочено злонамерено действие срещу преброяването.
      Интересно кой и как ще го тълкува ("санкцията от 160 лева остава, ако не го направим" и тук не фигурира изобщо нещо... "злонамерено" - ллллогично), не че ще ме засегнат 160лв... Ясно е че глобите ще паднат веднага в съда и затова както всяко нещо - бързо се ремонтира в движение...

Изобщо - цирк... Друга по-точна дума няма.

Така че цирк „Преброяване“ продължава до края на септември. Побързайте – вашето място е важно в него – все пак какъв цирк ще е без клоуни?

Използвани са линкове към официални национални и частни медии, за да се направи лесно проверка на информацията при желание...
      Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 07:58.

Коментар

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Да за два милиона и такъв хардуер са използвали (софтуера се вижда ) че.. се налага да използват Cloudflare за да не умре всичко и.. въпреки това то регулярно умира. Искам да видя офертата и фактурата (ще я използвам като идея в моите такива) а и хардуера като спецификации също, че като данъкоплатец и аз съм дал пари за него, но това е конфиденциално мистериозно защо. И все пак - това е цената само за софтуера - иначе щяха изрично да напишат ако беше и за друго. Да се провери достоверно това пак е почти невъзможно.
        А за държавната поръчка, която са спечелили (при отново единствен участник) за 6 млн. лв, явно и meatware са купилили.
        Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 10:41.

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        А пропуснал съм лицензите. Отгоре се вижда какво е, ама отдолу?
        Всеки може да си прочете сам: https://www.nsi.bg/bg/content/17505/...B7-2021-%D0%B3
        Последно редактирано от kbot; 19-09-21, 11:12.

• TStanim
        TStanim коментира
        Редактиране на коментар
        Да както и предполагах - накрая само "поддръжка на софтуер за преброяване на населението" - хардуер няма, спецификации няма - останалото е заплащане за "въздух" и липсва интересната информация. Даже е по-зле. И изобщо резултата се вижда - извънземните или хакерите бяха виновни за проблемите.
        Забавното е че на НИКОЙ не му правят впечатления масовите вече схеми с търгове с ЕДИН участник (единствен който "случайно" отговаря на изискванията). В смисъл на никой на партийно ниво (мда от там ще е трудно че и те са в бизнеса) или на журналисти....
        Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 11:53.

Понеже днес ми звъня преброител от един мой имот (записал съм си тел. номер на външната врата, защото до там няма как случайно да се стигне), то му отговорих че на този адрес не живее никой, без значение дали е така или не, с което преброяването приключи. Няма отказ от преброяване - няма глоба... ааа санкция...

Но за останалите с желание да се преброят, излезе полезна статия в OffNews - за това как да се разпознаят преброителите, че предполагам ще има и „преброители" като минали години, които „преброяват“ пари и вещи в домовете и особено спестяванията на пенсионерите, които не са си ги хвърлили още от терасата... (да не се засегне някой – дори съм бил непряк потърпевш на това - просто обичам черния хумор и прекалявам )

Но мисля че в нея липсват две важни неща. Преброителите нямаха преди право да ви искат лична карта и документи за собственост. Вероятно и сега това е без промяна но беше полезно да се уточни.

Има неяснота дали преброителя може и/или трябва да влиза в жилището ви. Аз лично не желая никой да влиза и у-нас (имам опит за това... личен). И ако напира полиция да влиза така и само като свидетел да попита за нещо – винаги, ама ВИНАГИ АДВОКАТ че няма нищо по-просто от това да ви лепнат нещо и години да доказвате че нямате сестра.
      Но за тези които имат пристъпи за преброяване (колегата ми примерно има такива неясно защо, при това хронични ) то това сигурно е важно и е добре да е изяснено.
      Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 15:13.

Коментар

Яаа...1.5 милиона роби вече са се преброили онлайн! А свободните хора нито се броят електронно, нито пускат бройкаджии в имотите си

Коментар

• TStanim
          TStanim коментира
          Редактиране на коментар
          Писах вече че това е коментар за тези врякащите дето не изпълнявали заповеди (не помня точно какво беше)... Иначе след първия тараш на имота ви и ще смените коренно мнението си...
          Много вероятно е всички посетени да се водят преброени - и аз (на телефона ме намериха сутринта) както и мои познати които просто са казали като мен на преброителите че на адреса им не живее никой т.е. учтиво са ги разкарали. Поне така ми каза преброителя - че е написал че е посетил адреса, свързал се е със собственика му и е уточнил че... въпросния не живее там.
          Този отговор не е мое откритие. Даже и колегата който искаше да се преброи ги е разкарал така доколкото разбрах... В лош момент са искали да го преброяват... защото някои работят и в неделя.
          Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 18:41.

Стана ясно че астра-зенека дава странични ефекти и е лоша идея въобще да се ваксинира човек. Сега вече е ясно че и преброяването е лоша идея. А какви са страничните му ефекти (на преброяването, имам предвид) би ли споделил? Че още се чудя дали да се броя или да ги местя У лЕво.
        За тарашенето и преброителите недей, че то и без преброяване си тече необезпокоително сред пенсионерите. Просто са си доверчиви, гледат телевизия, слушат радио и после си берат плодовете на тези занимания. И на липсата на младежи около тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Яаа...1.5 милиона роби вече са се преброили онлайн! А свободните хора нито се броят електронно, нито пускат бройкаджии в имотите си
          Терзиев нещо се е превъзбудил, не му обръщай внимание...😅
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
            Стана ясно че астра-зенека дава странични ефекти и е лоша идея въобще да се ваксинира човек. Сега вече е ясно че и преброяването е лоша идея.
            Забавно как се преиначава написаното от мен при това добре – хареса ми.
            Не, ваксинирането ИЗОБЩО не е лошо и не съм писал никога че е е лошо. Да, ваксинирането против грип принципно е неефективно но при добра изпитана ваксина... е само въпрос на вкус както се казва и маркетинг. За ваксиниране след преболедуване особено скоро... Нали знаете какво е ваксина? A Emergency лицензи означават проблеми и странични ефекти. Като се докарат нещата до нормален вид и риска да е като аналгин - супер. Но до тогава – да тестват други. Това е на кратко – на дълго писах вече и мен лично не ме засяга – прескочих го въпросното.

За преброяването и гласуванията и останалите циркове – просто не ме интересуват.
            Преброяването колко хубава идея е е спорно, но не е спорно колко МНОГО пари поглъща въпросното, отделно колко много са получили пари в джоба си. Някак си не виждам практическа полза, освен за въпросните, но ако на някой му доставя удоволствие и се чувства добре от въпросното... значи все пак полза има.
            Дал съм и давам достатъчно на държавата като данъци, служил съм, кадрово също и винаги когато е трябвало нещо дребно да получа то съм получавал... сещате се какво. От последните две години единствено сериозно нещо което исках от държавата е да ми издаде смъртен акт.. но и с това тя не се справи и трябваше да си плащам по втория начин. Това е – на първа страница на темата има подробности - писах вече. Нищо лошо и нищо лично и на никой не натрапвам мнението си. Просто не искам да ме занимават с глупости, не искам никой да се мотае в скромните ми имоти и това е...
            Последно редактирано от TStanim; 19-09-21, 21:52.

Коментар

• TStanim
              TStanim коментира
              Редактиране на коментар
              Отговарям на Сто който ме преразказва така... внимателно. По-горе се вижда че даже съм го цитирал за да е ясно. Вярно че никой не чете (не само форума) но все пак...

И Никола по-скоро ти са "спокой" (спирам да драскам в темата - не започнах първи с лиричните отклонения (Стивън Кинг ги нарича словесна... дхммм... който иска да види в Google) И аз не знам как винаги извърташ към този Ванка и кой е той - някакъв въображаем ли е... не е ли... И НАИСТИНА нямам нищо общо с него и не познавам такъв.

В офиса имам 5G телефон, че и 5G рутер.. (рутера по-скоро е 5GHz но не пречи) така че ще се актуализирам навреме... (нали такива бяха конспирациите? в тях не съм силен... )
              Последно редактирано от TStanim; 20-09-21, 01:15.

• Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              Ванка, ти всъщност получаваш цял живот много от държавата, и ще получаваш до края на живота си.
              Ама викаш-не се ли слага в джоб-не се брои за получаване.

• TStanim
              TStanim коментира
              Редактиране на коментар
              Именно - прекалено много получавам. Нека и за останалите да има. Просто лош късмет да се размина с еднопосочния си билет, след като се наиграх като военен... То още не е късно да го направя де...
              Последно редактирано от TStanim; 20-09-21, 09:21.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X