Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преброяване 2021

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Преброяване 2021

    Гледам по интернета,че ще има преброяване в РБългария.Българските граждани ,живеещи в чужбина,няма да могат да се преброят.Отебахте ни съвсем,А?Ама ще гласуваме!
    Дизелов Jeep, не е Jeep.

  • #2
    Не разбирам, като какъв искаш да те броят, като липсващ от държавата ли? Щот те няма в преброените в държавата, ясно че си от “избягалите”. Чувствай се преброен от към “избягали”.
    За гласуването, щом те влече, гласувай си… Имам мнение по въпроса, ама ще си замълча.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

    Коментар


    • kra_kra
      kra_kra коментира
      Редактиране на коментар
      Я си кажи мнението за гласуването?
      Моето мнение е, че не трябва да има избирателни секции в чужбина и хора с двойно гражданство нямат право на глас.

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      О напротив - Аз съм си Българин не по-малко от който и да е там. Вече дали ИСКАМ да се меся във вътрешната политика на България / че и у външната / или не си е мой личен избор.
      Аз лично не гласувам какви да ги бъркате там,кой каквото сам си направи,НО правото си на глас си го искам най-малкото защото съм раждан там,децата ми имат Българско гражданство,гражданин съм на България и червения паспорт си го нося до синия.

      Идеята ти я разбирам,но не я подържам,не ми се вижда правилно / проС пример та ПРОСТ / някой търтей който лежи у тях на дивана да има повече глас от моя само защото дивана му е на 200 километра от жълтите павета,а не на 10 000.

  • #3
    Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Не разбирам, като какъв искаш да те броят, като липсващ от държавата ли? Щот те няма в преброените в държавата, ясно че си от “избягалите”. Чувствай се преброен от към “избягали”.
    За гласуването, щом те влече, гласувай си… Имам мнение по въпроса, ама ще си замълча.
    Ники, назе ни броЯт само когато пускаме преводи към родината, само и предимно тогава имаме значение и стойност, инак за изборите едни предимно-небългароговорящи българи масово живеещи в Германия и Туркие са от ключово значение за всеки избори до сега, в последните "избягалия матрял" май оака нещата.
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Ааа, това за преводите го знам. За изборите идея нямам, не ме интересува и не гласувам. Нямам вяра, че въобще някога България ще се оправи.
      Аз влизам в БГ като чужденец, и колкото по-малко съм бългатин докато съм в БГ, толкова по-добре.
      Дали някой ще ме брои или не, ми е все тая. Ама явно има хора искат да бъдат броени. Пожелавам успех!

    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Хайде няма нужда да парадираш колко як чужденец си. На мен изобщо не ми пука като какъв се чувстваш така че няма нужда толкова да се перчиш. Живей си живота в която точка на света искаш и не ангажирай и другите с това. Не си толкова важен за тях.

    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Disco04, не ти дароха сутринта ли, че си се напрегнал толкова… Напъни се, прочети, темата е за кой къде го броят. Ако е те интересува темата, бягай се помоли, може и да ти върже!

      Извинявам се на аудиторията за лиричното отклонение, ама понякога някои индивиди си го просят!

  • #4
    Нр мога да разбера защо живеещите извън България няма да участват в преброяването при положение, че има опция и за онлайн такова. Казват, че една от идеите на броенето е да се актуализират избирателните списъци, но отсъствието на голяма група хора отново води до възможност за всякакви спекулации вбъдеще.
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

    Коментар


    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Адаш, преди време, подновявам лична карта /зорлем ме накараха да я подновя, иначе въобше нямаше да се занимавам/.

      Служителката:
      -Адрес?
      - Нямам, не живея в България, нямам тукашен адрес
      - Ама господине, просто напишете нещо…

      Ъъъъ, ако пак така я карат, ще падне голямо броене.

    • Asteri
      Asteri коментира
      Редактиране на коментар
      "българите, живеещи постоянно в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят"

    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      И как ше стане преброяването на бългатите живеещи постоянно в чужбина? Кой ще ни брои?
      Потам, защото само в Сам Диего сме няколко хиляди, за броенето е ясно, колко ще ни броят, ама после голяма част от навалицата ще гласува, и някой ше получи сърцетуп, че видиш ли, били преброени 100 човека а гласували 4000…
      Това преброяване да не е някакъв опит за ограничаване на бройката гласували избягали /много кефи тая дума!/?

  • #5
    Измислили са глоба 160лв за отказ за преброяване... Съществува ли някаква "основателна" причина за отлагане/отказ така че да се заобиколи глобата?

    За съжаление прекалено лесно ме намират в работилницата и всеки път ми досаждат, но досега ги разкарвах учтиво без разходи.



    В държавни циркове не участвам – никакви (избори, преброявания и т.нт.). Не съм озлобен или нещо подобно (въпреки че мноооого причини имам) - просто не ме интересува.

    Само за морализаторни поучения (останалите може да пропуснат следващото) – може да прочетете за 3 (от много) "забавни" случая от сравнително скоро < 2 години:

    Плащам си почти всичко към държавата и от нея исках едно единствено нещо – смъртен акт на роднина – не оцеля от здравната система която реши че има само една болест – ясно коя. След почти ден какви ли не опити (можех и втори ден да продължавам и сигурно щях да успея да накарам някой да си свърши работата, но не всички околни са дебелокожи като мен) платих няколко хиляди на някой (по "втория" начин)... да дойде и да свърши работата на държавата.

    На следващото погребение след няколко месеца (аналогичен резултат от - "местата в болницата били за коронавирусни, а и нямало смисъл - колко да се живее над 99 години..."), та за държавната помощ за въпросното минах през цяла серия унижения (включително на безкрайни опашки с тъмнозелени, които имали предимство че моят случай бил „сложен“, отделно разходи за път няколко пъти) и за доказване че дядо ми има право на въпросното, при условие че всички данни за участниците във войните ги има в държавните регистри. Да, дадоха ми някакви пари с огромно закъснение.

    Накрая - десерта (малко или много в следствие на въпросното) - заради държавни неуредици и грешки 3 поколения не могат да уредят собствеността на едни имоти в почти нищото.. и държавата ми тръсна всичките данъци от последните 5+1 години за всичко (дори и за полусъществуващ имот с липсващ кадастрален номер) чрез ЧСИ и без предупреждение ми „почистиха“ спестяванията... Да, знам – нищо лично – просто пари за избори трябват.


    Роднините ми бяха наивни и са се жертвали за държавни идеали някакви (някои дори почти в прекия смисъл) и за благодарност всичките получиха съдбата на конят от „Фермата на животните“ на Оруел, при това и при миналата и сегашната система. Не ми трябват повече преки примери за да разбера кое, как и за кой работи. Уважавам вярващите там в християнство, ислям, в комунизъм, капитализъм, държавност... но аз лично съм абсолютен атеист.
    Последно редактирано от TStanim; 06-09-21, 13:10.

    Коментар


    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Ааа, това с глобите в БГ е класика. Преди десетина години ми се наложи да отида до БГ и ми трябваха български документи. Подписах едно тесте наказателни постановления /че и си ги платих/. От тогава гледам да не съм бългатин, че е много кофти да си българин в Бългатия.
      160 лева? Жалко, че до преди някой и друг ден бях в БГ, трябваше да ме затисне някой да ме брои, и да ми иска 160 лева… щеше да е купон.

    • p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Ей, добре че има хора да стадат за българите в България!


      Вчера комшията милицьонер от КАТ ме глоби на 200 метра от вкъщи по виладжийската алея, че съм забравил да си включа светлината на колата. Наяде се и си тръгна с патрулката.
      Направо ЕВАЛА, даже се изкефих!

  • #6
    https://census2021.bg
    Четете закона. Подлежат на преброяване и българските граждани с обичайно местопребиваване в чужбина. Дали през същата платформа или чрез друг способ, това е технология.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

    Коментар


    • NIKSD
      NIKSD коментира
      Редактиране на коментар
      Аз пак да питам, как се броят хора, които никой в Бългатия не ги знае къде са? Или ще трябва да запалим колите и да караме няколко стотин/хиляди километра до най-близкото консулство и доброволно да се предадем?
      Ако на някохо му се струва маловажно, само да допълня, че около мен живеят бългати достатъчни да напълнят един малък български град. Кой от България ни знае къде сме и кои сме, че да ни преброи?

  • #7
    Първоначално публикуван от TStanim Преглед на мнение
    [B]...) платих няколко хиляди на някой (по "втория" начин)...
    Интересно - той ли ти ги поиска или ти настояваше? За втория начин ми е мисълта.
    Не че нещо, ма е важно да се знае как и от кого тръгва това.

    Коментар


    • TStanim
      TStanim коментира
      Редактиране на коментар
      Не беше част от „организация“ - не че е невъзможно но беше неочаквано за всички случващото се - беше времето на най-голямата ковид-истерия. Никой не работеше. По пътищата задръствания и чекпойнти в които нито един от 5-те варианта (напечатах каквото се сетя) не харесваха на „обясненията“ ми. Всички те отсвирват. От 112 ти казват че не могат да ти помогнат - мъртвия е мъртъв. Личният лекар се е покрил и не си вдига телефона. Полиция май идваше и си замина (още бях по път).
      Стоиш до мъртвия си роднина в друг град и мислиш какво може да се направи... и кой може да издаде смъртен акт. Така като почакаш часове и особено ако не си сам и около теб практически откачат от случващото се.. някак си... лесно става да намериш „алтернативно“ решение.
      Да, несъмнено на мое място някой друг би стоял до починалия втори ден или и трети, би званял може би на журналисти или там не знам на кой – то няма много на кой да се звъни... Но на мен просто ми омръзна ВСИЧКО – бях събрал наистина много проблеми.

      И с това не приключи всичко. Имаше и „организационни разминавания“. И на гроба чаках часове с ковчега на дъжда, след като замина катафалката (отделно цената на километър с нея беше.... специална, а километрите бяха МНОГО - заплащат се и в двете посоки).
      След по малко от месец от случилото се, положението сравнително се нормализира.
      Последно редактирано от TStanim; 06-09-21, 22:00.

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Съболезнования!
      Ама лошо ги учим

  • #8
    Това преброяване не знам дали е заради хората или заради имотното им дередже.
    Преброителите трябва да Ви зададът близо 70 анкетни въпроса, като колко жилища имате, какви квадрати са, имате ли терикот или фаянс у клозета, луксозна дограма (пвц или алумин) топлоизолация и още доста Важни въпроси.
    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
    Място и хора към които да принадлежи ...

    Коментар


    • #9
      https://census2021.bg/%d0%bd%d0%be%d...d%d0%bd%d0%be/
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

      Коментар


      • NIKSD
        NIKSD коментира
        Редактиране на коментар
        “ Достъпът до електронната карта ще бъде ограничен само за България, тъй като българите, живеещи постоянно в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят.…”

        Ко речи?! Пари давам да го видя това как ще стане! Хахаха И на тия им пожелавам успех!

    • #10
      Извинявам се: Може ли линк към ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО ПРЕБРОЯВАНЕ, щото или съм тъп или нещо друго, но не го намирам, а от шибаната инструкция ме препраща към неработещи некролози на някакви "сайтове".

      Благодаря предварително!



      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:nsi - rip.png Прегледи:0 Размер:149.0 КБ ID:6769693
      Последно редактирано от p-pleven; 07-09-21, 09:22.
      Публикувайте отговор

      Коментар


      • #11
        Ето го: https://www.e-census2021.bg/smartcensus/landing


        Публикувайте отговор

        Коментар


        • #12
          Е няма нужда чак от таквиз емоции. Тия преброявания за националната статистика са от близо век и половина, долу горе през 5 или 10 години в различните времена. Методики там, данни, показатели са ясни отдавна.
          Казано е - населението и жилищния фонд в страната, адрес на който се живее и прочие. За извън страната си има преброители, не го мислете. А който не ще да се брои - няма. Това за статистиката няма да е фатално, който я е учил тая наука е наясно.

          Коментар


          • NIKSD
            NIKSD коментира
            Редактиране на коментар
            “За извън страната си има преброители”- демек някой хваща папката и тръгва из 6 милионен град врата по врата да чука и да пита “ти българче ли си ве”?
            Пак да питам, кой и как знае къде са българите в чужбина, че да прати ония с папката?
            А за статистиката и, че няма да е фатално- не знам на кое му викат статистика и на кое фатално, ама по наблюдения от преди седмица 1/3 от хората, които познавам не живеят вече в България.

          • TStanim
            TStanim коментира
            Редактиране на коментар
            Това е като вица, който все повече е истина:

            - От всичките ми съученици само Жорето остана в България.
            - Браво на момчето, патриот! С какво се занимава?
            - В затвора е...

            От моите гимназиални съученици (в университетите е сложно да се прецени) тук... двама са останали.

          • jordanov sv
            jordanov sv коментира
            Редактиране на коментар
            Да бе, така е. Всичко е ясно.

        • #13
          Не знам дали знаете, ама чужденците също се броят в държавата, в която са, и тази статистика не се държи заключена в сейф с три ключа и информацията в един момент стига до държавата, чиито граждани са. На много места за неучастие в преброяване и за неверни данни има глоба, в английско е 1000 лири, в щатско май бяха 100 долара. Ако те хванат естествено, ама то и за кражбата на катализатори е същото, някои се ловят, други не, но начин има измислен и що годе ефективен за общи цели. И ние се броихме тази година, има си параграфче националност по паспорт, не че няма и други начини да се събере инфо за тия неща, ама този формуляр ти идва на крака вкъщи. За плочки и ламинат нямаше, много ми липсваха да се поФаля каква ми е дограмата и колко ми стърчи комина. Мисля, че в България могат да се спестят много пари ако се махнат тия 69 страници с описание на имота. В женския форум всички вече доброволно си попълват темички "Покажете си спалните", "Покажете си хола", "Покажете си кухните"...

          Коментар


          • NIKSD
            NIKSD коментира
            Редактиране на коментар
            1/4 век съм тук, никой никога не ме е броил. В стотиците документи попълвани по различен повод през годините, в графа “националност” пиша УСА- паспорта ми е синичък. И само аз да съм така, с мед да ме намажеш, така сме повече от милион сигурно. Е, за някои в БГ аз съм българин, нали имам ЕГН, ама успех да ме броят като такъв използвайки данни от тукашните преброявания на “чужденци”.
            Между другото, заебете ме мене, аз не мисля, че е правилно да ви се мешам в изборите, и за това и не гласувам. Същото важи и за преброяването. Ама какво правим с милион и нещо “чужденци” дето я влязат в тая графа, я не, ама ще гласуват настървено… Няма ги в броенето, пък гласували… Ко прайм тогаз?
            Хубаво нещо са статистиките, преброявания, данни за населението… ама с такъв голям процент “избягали” полу-чужденци… Абе, някой ще изкяри от тия броенета, ама да видим кой ще е.

        • #14
          Уважаеми потребители,

          В момента в Информационна система Преброяване 2021 не може да се извършва регистрация, поради технически проблем с междурегистровия обмен Regix.

          Извиняваме се за причиненото неудобство.

          Моля, опитайте пак по-късно.

          Напъвам се да си спомня... има ли нещо, дето е направено от Цифрови системи и да е тръгнало от самото начало без "хакерски атаки", без извинения и т.н.?
          Публикувайте отговор

          Коментар


          • Asteri
            Asteri коментира
            Редактиране на коментар
            Фишовете за заплати 😁

        • #15
          A някои се преброихме вече. Вярно е малко бавно в началото, но не отне повече от 20 минути.

          Коментар


          • p-pleven
            p-pleven коментира
            Редактиране на коментар
            Аз, с 300 зора - постоянно забива и върви мега бавно. После се счупи системата, исках да преброя и майка ми....

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X