Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблени с ДСК?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Проблема беше за няколко часа и в дена като е пусната темата. Тотално не им работеше системата за плащане с карти.

А за парите дето са ти блокирали имаш два варианта. Или чакаш да се разблокират (може да откара до месец) или им звъниш на кол центъра и питаш "к'во праим".

Коментар

Какво стана последно? Има ли проблеНи с дск,или няма“
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

"Н"-то в заглавието е правописна грешка. Пропуснал съм го някак си и вече не подлежи на корекция. То само в заглавието да беше...

А за проблемите - не, няма проблеми. Единични проблеми се срещат винаги, но тогава като пуснах темата беше масово и на ДСК съвсем не им работеха нито картите, нито POS терминалите. Проблема продължи няколко часа. Имаха и новина на сайта им. От както се помня такъв технически проблем не съм срещал с никоя банка в България.

Та темата е пусната защото бях в пълно неведение какво става. Нито кол центъра отговаряше, нито на сайта им пишеше нещо. Единственото което видях е, че PayPal ми отхвърли картата. Последваща проба с Алиекспрес също завърши неуспешно. Чудех се дали е проблем с картата или е проблем с банката. Затова и темата - да видя дали някой друг е ударил греда в този момент.
        Последно редактирано от brum; 15-10-20, 08:09.

Коментар

В понеделник с карта на Прокредит не успях да си платя горивото в чужбина. Вчера видях , че имам две тегления ( най-вероятно сме направили два опита ) и две анулирания - т.е всичко е наред, явно се случва . От банката ми казаха , че не е имало проблем с картата , било от търговеца .

Коментар

Стига с тези проблени.
            Откакто има карти има и проблени.
            Носете си няколко к кеш където и да сте най паче далече от дома

Истински случай споделен с мен чакайки на летището в Истанбул от възрастен български бизнесмен.
            Пътувал за Китай през Турция по бизнес със 4 карти на различни банки в джоба.
            Трябвало да си доплати по билета за допълнителен багаж в Истанбул пробва едната карта връщат му я после втора трета и т.н. докато му блокират всичките карти
            И той се озовава в чужда държава без карти и само с някаква малка сума левове в джоба щото нали видиш голямо доверие в картите.
            Че и хотел не може да си плати и стои 24 часа на летището докато негови колеги му уреждат полета и купуват нов билет.
            И каза оттогава си нося пари в брой винаги.
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• Krelion
              Krelion коментира
              Редактиране на коментар
              Лакардии...

• rosen_offroad
              rosen_offroad коментира
              Редактиране на коментар
              Кое са лакардиЙ?

Не ти ли се е случвало да ти блокират картата ама така да блокират че не става да я отблокираш по телефона?

Щот на мене Да и то не веднъж.

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение

А за проблемите - не, няма проблеми. Единични проблеми се срещат винаги, но тогава като пуснах темата беше масово и на ДСК съвсем не им работеха нито картите, нито POS терминалите. Проблема продължи няколко часа. Имаха и новина на сайта им. От както се помня такъв технически проблем не съм срещал с никоя банка в България.
            Три дни имаше проблем. Дори четири. Инфо нямаше два от тези.

Коментар

Безконтактна дебитна карта на въпросната банка. Плащам дребни суми в магазин за хранителни стоки. Удобно беше, ама вече не е!
              На всяко 6-то плащане иска PIN. Може да се случи и под 1лев да е сумата. Тръпката е голяма, почти като тотото, особено ако са ти заети ръцете, или не си носиш очилата
              Та това при всички банки ли е вече, или само тази?
              Последно редактирано от kbot; 27-01-21, 13:05.
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• IvanIvanovi
                IvanIvanovi коментира
                Редактиране на коментар
                на всички, при моята са 10 броя.
                от съображение за твоя сигурност е, недайсибоже да ти свият картата и ще разбереш защо е измислено

• kbot
                kbot коментира
                Редактиране на коментар
                При мене картата е портмоне. В нея държа доста по-малко от 500лв., колкото могат да изтеглят без да въвеждат ПИН-код.
                Таковал съм им сигурноста. Сега и некави статични пинове измислиха. Само проблеми създават

• brum
                brum коментира
                Редактиране на коментар
                Е да де, ама не гледат какво прави един човек, а гледат масовката. Нали трябва всички да сме стадо и да действаме идентично .

Ето - Кармен е открила проблема на ДСК - бавна интерет скорост. Нищо не разбирате вие...все някой трябва да дойде и да ви научи.
              Иначе по темата - ДСК са много ОК според мен по отношение на картите си - хванаха безпогрешно опит за теглене от моята и я блокираха, като веднага получих обаждане по телефона за изясняване на ситуацията. Имат и практика да блокират карти при опит за теглене от чужбина, ако предварително не са уведомени, че ще се пътува в конкретна страна. Случи ми се в Индия и ми изтръпна задника.
              42

Коментар

Нещо банките криво разбират европейските директиви.
                Такса превод е намаляла - което е чудесно, обаче днеска ми забиха 0.1% от сумата на "входящ превод" от друга банка.
                Ако за същата сума преди плащах 5 лв за превод, сега плащам 50 лв. таксичка.
                Аз им превеждам пари, а те моментално ме наказват за това, което си е просто безумно.

Коментар

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  и по - зле ще става, лихвите са отрицателни, остават таксите като източник на приходи, няма друго.

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Коя е тази банка с такса върху входящи преводи?

Банките си преразпределят размерите на "такси и комисионни", така че тяхната стойност да остане същата за банката.
                Примерно комисионната по превод се задържа или намалява, за сметка на увеличена такса "поддръжка на РС".
                Преди за плащане на ПОС извън Бг. нямаше такса. Сега има такса превалутиране в евро при плащане в ЕС....

Поне аз като съм питал, отговора на служителя е - политика на банката. Намекна, като не ти харесва - смени банката. Но в онзи момент всичките, като картел, предлагаха еднакво.

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  При голямото нямане един приятел беше зазидал буркани с долари. Лошото е, че когато им дойде времето единия беше изпуснал и съдържимото мухлясало - та пране, гладене, но се похарчиха.
                  Та ще търся добри капачки, чудя се дали и да не ги стерилизирам малко.

• stankos
                  stankos коментира
                  Редактиране на коментар
                  Уикенда бях в Турция и навсякъде, където може плащах с дебитна карта! Освен, че не са ми взели никаква такса и курсът е по-изгоден в сравнение с обменените тук . В четвъртък купих лири за 0.185 лв. В банката осчетоводено на курсове между 0.157 и 0.1605 според кореспондентската банка там !

s_s1 коментира
                Днес, 16:35
                Коя е тази банка с такса върху входящи преводи?
                При входящи SWIFT от чужбина - ВСИЧКИ.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• kbot
                  kbot коментира
                  Редактиране на коментар
                  И двете банки са български. Лошото е, често сменят местата на капаните и всеки път трябва да им изчетеш правилата от начало.

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  И кои са тези банки?

Днес пък попаднах на жалвания как българските банки блокирали преводите към "Revolut". Без обяснения и ако мине номерът с обяснение "ами такава ни е системата, ако не Ви харесва - изберете друга банка".
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Защо банките не въведат такса за ....
                  https://www.mediapool.bg/zashto-bank...ews329353.html

Коментар

Да не отварям нова тема! Имат ли банките основание да искат копие на лична карта? Да не говориме за копие дето си искат "вярно с оригинала" и подпис. Преди години така теглих майна на една банка. Сега е ред май на следващата!
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• IvanIvanovi
                      IvanIvanovi коментира
                      Редактиране на коментар
                      имат не само основание, ами и законово задължение да идентифицират клиентите си. Имат и лиценз за обработка на лични данни. Всичко идва от големия брат, не си го измислят сами.

• veskov
                      veskov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Отдавна есички го искат, а ако е сменена те чака писане.

• Skorpion_BG
                      Skorpion_BG коментира
                      Редактиране на коментар
                      Имат.

Само копие от лична карта ли ти искаха? Щото на мен ми подадоха И въпросник от 13 страници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X