Наздраве! От утре пак дежурен и после запразнявам за седмица.
Днес убих половината ден в монтаж на 3 чекмеджета. Не, че 20лв. не мога да взема нещо готово, ама мерак си го направя сам. Стана по-зле от очакваното, но имаше непредвидени проблеми.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
В това прасенце няма нищо за ядене. Има де, ама е толкова малко, че не си заслужава да се похабява така животното. Друго е като стане 150-200 кила...
С такива прасенца ни гощават като ходим на траял в Русе. Има там един свинекомплекс и дават спонсорски няколко прасенца.
Последните 2-3 години изобщо не ходя да си взема, карам си на каквото съм донесъл. Такова малко прасенце почти няма месо. Само кокал и сланинка.
Както разбирам, Кольо не признава прасе което тежи по-малко от него.
Иначе в стари книги съм чел че няма смисъл да угояваш прасе до повече от 100-130кг (според породата), защото после ефективността му спадала - яде както си знае а по-бавно натрупва маса.
Аз съм тъкмо като за клане-110-120 кила.
Тази граница не е заради яденето и наддаването, те са си почти в линейна зависимост, а заради рандемана на закланото прасе.
При тези килограми кланицата е най на далавера спрямо кокали, кожа, черва...
Иначе е кеф като гътнеш някой шопар 200-250 кила който едвам върви, и бутовете са като балона на братя Монголфие. Сланина по 4 пръста, главата е трудно да я носи сам човек...
Абе спомени, вече надали някога през живота си ще присъствам на такава колАда. Сега е лесно-в магазина има всичко.
Коментар