Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледам "Под игото"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гледам "Под игото"

Ето малко данни:

"...Започна да се снима през 1951 г., същата година го и завършихме. Снимките започнаха в студио в София. На Витоша пък заснехме сцената със събранието на Оборище. И след това няколко месеца снимахме в Копривщица..."
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И на мен ми заприлича на Копривщица - същите местности. Интересно ми беше и когато даваха воденицата. Не знам къде са я открили, но е същата, като тази в която са се развивали наистина действията.
      LZ1AID

Коментар

Да, това е Копривщица. Филма съм го гледал 2-3 пъти. Ще си остане класика...

Коментар

Жалко, че не правят такива филми вече. То всъщност май и да искат няма да могат да ги направят...

Коментар

А кадрите с воденицата са си от Сопот. Тя и до днес си остава непроменена. Само реката, която течеше до нея вече е асвалтов път.
            Също така и Радиното училище си е същото.
            На човек му трябва малко за да се върне в историята и да обърне внимание на тези детайли, които иначе подминава!
            LZ1AID

Коментар

Два пъти съм чел книгата "Под игото" и двата не съм съжелявал! Филма няма да направя грешка да го гледам.
              Преди години баща ми ми разказва как във видеотеката някакво момиче си търсело филма, че им дали да четат книгата... трагикомично

Коментар

Предната неделя слязох от х. Средногорец през Копривщица. Случайно попаднах на камъните от сцената, където турците ги бяха обградили. И тези сцени от филма те връщат години назад и си мислиш наистина ли там не са ставали теи боеве.
                LZ1AID

Коментар

Не е съвсем по темата, но е в същият дух.
                  Вчера се върнах от една авто екскурзия из България, и едно от задължителните места за посещение беше църквата "Света Неделя" в Батак. Понеже снимането вътре е забранено, а и аз нямам никакво намерение да кощунствам с паметта на жертвите, нямам снимки от вътрешността на църквата.
                  Ето какво снимах отвън:

А вътре има следи от куршуми, и кървави петна, седи изкопаният от майките кладенец-да намерят вода за децата си, така и не открили...
                  И сега, като пиша това косъмчетата по гърба ми настръхват...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Мда а имаше разни опити за прокарване идеята за "преосмисляне" на клането, щото видиш ли било силно преувеличено......

Поздрав:
                    http://www.vbox7.com/play:1df5c683
                    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                    Honda CB 919 Hornet
                    0898849413-Светльо
                    Кръвна Група: 0+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X