Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

Ясене , я признавай сега какво оредактира от поста на Тенто? Да не би да скри чертежите за перпетуума??? Ако е така признавай бързо та да можем и другите да се облажим!

Един гений да се появи в тоя форум и ти......
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

виновен. Какво да правя, като понятията от размножаване на бозайниците са неприемливи тук. Не успях да им хвана скрития смисъл.

Разбира се, винаги може да подозирате, че съм скрил ВАЖНИЯ чертеж за своя собствена употреба.

Коментар

Искам да кажа, че това за мен е много интересна дискусия и с голяма радост ще се включа.

Основно поста ми ще е към колегата Ясен. Доста начетен, неуспорим факт, до толкова запознат и убеден в класическите науки, че постовете му в тази дискусия са предимно сарказъм с малко научни обсоновки. Няма как да стане спор на тема класически науки Това са науки, измислени преди много години. Хората "сляпо" им се доверяваме и ги следваме, защото учебниците казват така и защото ежедневието ни също го доказва.

Закона за запазване на енергията гласи, че в една затворена система енегията е константа. Факт, само дето затворени системи не съществуват извън лабораториите, че и там е голям зор да ги симулират. Земята е част от космоса, а там енегия бол. Говори се за енегия на вакуума. Енергия на вакуума , че как е възможно, като вакуума е просто липса на материя? Може би тези учени трябва да бъдат анатемосани, измъчвани, преследвани и изгорени на клада, защото повдигат тема, която ние не разбираме, която е неудобна на хората, които държат парите и която отрича в известен смисъл света, такъв какъвто го познаваме. Познат сценарии... Щеше да е яко земята да е плоска, тоя Галилео как ни прецака

А направлението Квантова Механика, дали не е разработено защото са открити явления, които не се подават на описанията, законите и формулите на класическата физика?
        Ех, пък чичко Алберт как разказа играта на класическата физика... сигурно има хора, които още го мразят. Теория на относителността, даже не могъл да му намери някакво шукарно заглавие

Да вземем предвид атома - има ядро от протони, около него обикалят електрони. Обаче електроните обикалят на такова огромно разстояние, е ако ядрото е футболна топка, то електроните обикалят на разстояние от около 30км от него. Погледнат като самостоятелна система, атома е празен! Или съжденията са ми грешни?
        Въпрос, който ме измъчва - как ние хората имаме усещането за материя, като всичко около нас е съставено от нещо, което напрактика е кухо и празно?
        Не отричаме материята, въпреки, че не я разбираме напълно. А пък някой спомена, че антиматерията ни била много добре известна...

А г-н Никола Тесла защо никой не го спомена до момента в дискусията? Човек с толкова много патенти, в крайна сметка нито един от практическа полза на човечеството. Човек, с ясната визия да преняся електрическа енергия на разстояние, без нуждата от проводници. Еретична идея, пляснали са го през пръстите.

Темата свободна енергия е доста обширна и също така доста анатемосвана. Защо?
        Какво значи свободна енергия - значи индивида да стане независим от корпорациите с големите пари - за БГ пример са - Лукойл, ЧЕЗ, Топлофикация, в световен мащаб - нефтената промишленост. Какво значи да си независим - значи да не можеш да бъдеш управляван и манипулиран! Още по-зле, не можеш да бъдеш ежемесечно и ежедневно доен за ток, бензин, топлина. Кокошката със златните яйца ще прегори. Доста неприятен сценарии, при положение, че целта на хората с власт и пари е да държат другите хора, в зависимост, страх и да ги прават още по-бедни.

Та само да вметна - когато не разбираш нещо, не е хубаво да го отричаш Това, че някои четат повече, не променя света, променя разбирането за света на тези начетени люде

Свободната енергия е около нас - елементарен пример даден от колегите - слънцето, ватъра, водата, от всичко може да се черпи енергия, но е "икономически изгодно" да се добива нефт, защото той е ограничен ресурс, собстеност и под контрола на група хора. И факт - който контролира енергията контролира света!

И няколко думи относно първоначалния пост, който породи тази страхотна дискусия - съществуването на такова устройство не е изненада, изненада ще бъде налагането му на пазара!

А до колегата Тенто - колега, всички иноватори за били нерабираеми за своите съвременици. Продължавай да експериментираш, истината е някъде там Не виждам смисъл да убеждаваш когото и да било за каквото и да било. Много трудно е да се промени светогледа на хората, още повече, че този светоглед ни е бил втълпяван години наред
        Последно редактирано от Goblin; 04-09-09, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от latinov Преглед на мнение
          ...А г-н Никола Тесла защо никой не го спомена до момента в дискусията? Човек с толкова много патенти, в крайна сметка нито един от практическа полза на човечеството...
          Аййй

Нямам думи. Отивам да бръкна в контакта. Предвид че г-н Тесла не е оставил нито един патент от пратическа полза за човечеството, би следвало да ме удари правият ток на г-н Едисън...
          Последно редактирано от Goblin; 04-09-09, 23:58.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Аййй

Нямам думи. Отивам да бръкна в контакта. Предвид че г-н Тесла не е оставил нито един патент от пратическа полза за човечеството, би следвало да ме удари правия ток на г-н Едисън...
            По-скоро кривия ток... И ако бъркаш в контакта гледай поне да си с дебели изолиращи подметки и не се дръж за никакви заземни предмети, че току виж наистина те ударил тока

Коментар

Тъй де тъй де. Чакай да видя последно кой даде кривия ток в ел. мрежите на човечеството, напук на правия ток на Едисън...
              Последно редактирано от Goblin; 04-09-09, 22:54.

Коментар

Е, няма как да не продължа със сарказма. Све по списку:

"Класическата", закостенялата и остаряла наука, с всичките си кривици, просто работи. Обяснява повечето наблюдавани явления и предсказва общо взето вярно резултати от действия. Това обяснява, защо повечето хора и се доверяват сляпо, въпреки че иначе подхождат към другите неща от живота (икономика, обществени и лични отношения, бит и традиции) със здравословен песимизъм. Ако учителите по естествени науки не бяха масово такива свирепи некадърници, хората може би нямаше да подозират Науката за извор на своите проблеми, а щяха да търсят и намират там решенията им.

Енергията на вакуума е, както всички други неща в науката, модел или метафора. Според една подобна метафора гравитационната енергия винаги е отрицателна, според друга - общата енергия на Вселената е нула. Всичко това са модели, които вършат работа за определени цели и не са полезни за други.

Това, че Айнщайн, Дирак или Архимед са измислили модели, непознати дотогава, определено не се дължи на невежеството им по моделите, измислени по-рано. Нито пък им носи омраза от колегите в значими размери. Всякаква омраза към великите учени има два източника: Завист (защо той, а не аз) и Мързел (това не искам да го уча).

С модела на атома, при който електроните обикалят около ядрото, не се върши много работа. Той има само историческа стойност. В училищата се преподава, защото учителското съсловие толкова си може. А че всичко било празно - ами полетата, излъчванията, взаимодействията, нищо ли са? За някои хора съществуват празна (откъм мебели) стая и празен (откъм риба) водоем. Това не ги прави празни откъм въздух, вода или примерно инвестиционни намерения.

За Никола Тесла Goblin написа, пак със сарказъм. Тесла е навсякъде в съвременната техника, далеч не само с кривия ток. Ама че бил известен с една неосъществена идея - това е, защото е осъществил много други.

Със свободната енергия на слънцето са направени доматите и ракията, които хапваме и пийваме. И дървената маса, на която седим. Слънчевата енергия е прародител на бензина, с който се возим. А, ама трябвало труд, за да се получи от слънце и вода - домат и краставица. Друг вид труд, за да стане бензин от безгрижно лежащият под земята нефт. Всички радетели на "свободната енергия" се отличават с едно - смятат, че техният труд е силно подценен спрямо този на останалите. Монополи, лобита, потисничество и доене, а текстът под линия - искам без пари това, за което други са се трудили. Иначе и слънчевата светлина може да бъде наречена ограничен ресурс - хората войни са водили за земеделска земя, а то какво било.

Когато не разбирам нещо, то обикновено не е задълго. Особено, ако разбирането ми трябва. Като се замисля, с това си изкарвам хляба. Имам, обаче, пълното право да отричам неща, които добре познавам.

Това, че всички иноватори са били неразбираеми за съвременниците си, е романтична лъжа. Със сигурност всички значими иновации в световната история са правени от и в групи хора. Които са се разбирали и оценявали взаимно. За другите иновации ние просто никога няма да научим - така работи човешкото общество.

А за това, че може да се направи откритие без да се научи всичко, всичко до този момент - нагло, много нагло. Сигурно стотици хиляди ябълки са падали по хорските глави, но е бил нужен Нютон, за да измисли законите на Нютон. Защото освен ябълка по главата, той е имал вътре в тази глава практически всичкото познание на естествените науки, налично по негово време. Айнщайн, по-късно, е внесъл "относителните" поправки в законите на Нютон, главно защото добре ги е знаел и разбирал.

Та, дерзайте. Сарказмът от мен. Известно е къде са пукнатините в съвременното познание за света, всеки е в правото си да дълбае.

Ако някой е толкова мъж, може да дълбае за нефт с права лопата в градината си. НОРМАЛНО ще е да му се смеят. И още по-нормално ще е да не намери нефт.

Коментар

Явка, как не те смързя да го напишеш всичко това.

Коментар

Това за абълката и Нютон... хмм... що ли не вярвам на тази притча?
                    Обаче!
                    Има нещо друго, което силно ме смущава в откритието на Нютон, а това е, как в условията на силното, земно гравитационно поле, е станало това?
                    Последно редактирано от giorgio; 07-09-09, 08:57.
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                      Явка, как не те смързя да го напишеш всичко това.
                      Хубаво, че не го е мързяло, защото много интересни неща е написал
                      Лично за мен беше много интересно да го прочета, и препрочета.

Наистина така е устроено човешкото общество. Нещата които са в интерес на движещите сили привличат внимание, всичко останало някакси остава незабелязано.

За измислянето на нещо ново е нужно много познание, това е неоспорим факт. Но освен познание е нужно и друго нещо - малко развинтено въображение Защото стандартното мислене съчетано със солидни знания ще започне да отхвърля една след друга идеите като нерационални. А има възможност те да са нерационални защото досегашните модели са несъвършени. Много е трудно човек да се откъсне от познатите за него неща, защото познатите нам неща са истинските и верните неща.

Енергия има навсякъде около нас, дори и сега, пишейки и четейки ние си обменяме енергия. Мислите също са енергия, всичко е енергия. Това, че ние не сме се научили още да улавяме тази енергия и да я ползване за постигане на нашите цели, не значи, че тази енергия не съществува. Гледайки до какво води всяко ново нещо - бива правен опит за прилагането му за военни цели, по-добре е май да всичко да си върви по строму

Коментар

Така е, а най-хубавото е че празните брътвежи не удрят така както тока който ще ме удари като бръкна в контакта

Който апропо така и не разбрах от кого е даден на човечеството.

До оня ден знаех, но след това новите прозрения от гореизложените информации ме халосаха още по-силно. В момента съм раздвоен.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Така е, а най-хубавото е че празните брътвежи не удрят така както тока който ще ме удари като бръкна в контакта

Който апропо така и не разбрах от кого е даден на човечеството.

До оня ден знаех, но след това новите прозрения от гореизложените информации ме халосаха още по-силно. В момента съм раздвоен.
                          Напълно си прав. Но брътвежите имат и едно добро приложение - запълват свободното време, че и форумите.

Относно тока... аз не знам, а и не се интересувам. Аз само задавам въпросите, съмнението е голяма движеща сила. Предпочитам да се наслаждавам на нещата, отколкото да си задавам въпроси защо и как се случват. Незнанието понякога се оказва голямо блаженство

А относно предишния ми отговър към теб (#65) се извинявам, сега като го чета ми звучи много груб и нагъл, но не беше такава идеята му.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Това за абълката и Нютон... хмм... що ли не вярвам на тази притча?
                            Обаче!
                            Има нещо друго, което силно ме смущава в откритието на Нютон, а това е, как в условията на силното, земно гравитационно поле, е станало това?
                            Романтичните легенди са хубаво нещо, за някои цели.
                            Какво точно те смущава в откритието на Нютон?

---
                            (законът за червея, скрит под кората, който дълбае без шум и слова
                            и болната ябълка от висината тупва връз нечия здрава глава...)

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ...Какво точно те смущава в откритието на Нютон?
                              ...
                              Не виждам как, в условията на силно гравитационно поле, може да ти хрумне идеята за гравитация. Виж, ако Нютон се намираше някъде, в така наречения открит космос, би било друго...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Кеплер, Брахе и т.н.

да не говорим, че и сам той е конструирал телескоп (х40)

PS: В общи линии Ясен вече го каза :

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Сигурно стотици хиляди ябълки са падали по хорските глави, но е бил нужен Нютон, за да измисли законите на Нютон. Защото освен ябълка по главата, той е имал вътре в тази глава практически всичкото познание на естествените науки, налично по негово време. Айнщайн, по-късно, е внесъл "относителните" поправки в законите на Нютон, главно защото добре ги е знаел и разбирал.
                                не е като да не е виждал и чувал "открит космос"

за своето време И. Нютон е бил нещо като С. Хокинг сега.
                                надали случайно и двамата са Лукасови професори
                                заедно с Бабидж,Стокс,Дирак...
                                Последно редактирано от deyan_h; 07-09-09, 16:59.
                                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X