Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

В лабораторни условия със сигурност тук, на земята, се постига вакуум по-добър от всичко, което има в Слънчевата система. Това, да завъртиш един пумпал и той да не спира много време не е перпетуум мобиле, а само един добър жироскоп. Такива (с вакуум) се ползват в авиацията.

Тая работа с изкуствената гравитация, ако знаеш как става, я кажи. Догодина пак ще раздават нобелови премии.

Коментар

Е, как... Като завъртят кораба около някаква точка/ос на симетрия и почват да ходят по стените. На това му викат "изкуствена гравитация" и, както сам усещаш, няма нищо общо с истинската

Отдавна Обера беше обяснил нейде из форума, че в околоземна орбита земното притегляне хич не е пренебрежимо, но просто се компенсира от други сили. И нормално - от двора зад блока, до центъра на планетата, има хиляди километри. А от орбита - хиляди плюс стотина, грубо казано...
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

хм, това си е центрофуга. Инженерен и когнитивен кошмар.

За орбитата - нищо не компенсира земното притегляне, падаш си като пич. Просто все не уцелваш земята, защото си много засилен.

Коментар

"Всички умни хора знаят, че дадено нещо е невъзможно. Намира се един глупак, който не знае, и го прави." Колега, продължавай в същия дух и си вярвай. Не се опитвай да убедиш закостенелите мозъци като нас. Това, че вятърът се получава от клатенето на дърветата, никой няма да го повярва. Само гледай да не отвориш дупка към съседната Вселена. Убеден съм, че светът има нужда от хора като теб. Току виж си излъгал Ентропията.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Аз пък в трхникума експериментирах научно доказан и публикуван метод за постигане на антигравитация (безтегловност). Е'толко малко ни оставаше да успееме.

После даскала стана инициатор и редактор на вестник за парапсихология, мистика и оракул.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Аз пък в трхникума експериментирах научно доказан и публикуван метод за постигане на антигравитация (безтегловност). Е'толко малко ни оставаше да успееме.

После даскала стана инициатор и редактор на вестник за парапсихология, мистика и оракул.
              Да не би даскалът да е успял с антигравитацията?
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Намерил си е мястото, значи. Тя, гравитацията, не е проблем пред перпетуум мобиле. Проблемът е, че действа с еднаква сила и при ускоряването, и при забавянето на топчето в улея, пък и при подобните проекти. Опитът да се ползува магнит за преодоляването на горна, мъртва точка /в края на улея/ също е пробван.

Коментар

Колегата Тропчо направо удари десетката,точно това е начина по който се прави всичко.Разклащаш дърветата и правиш вятър.<..>.Тя гравитацията е генералното решение на всичко.Както може да ти смачка пръстите на краката,така може и да те смъкне на земята.ОТ тебе зависи колко ще се надървиш и ще се изправиш.Що се отнася за научни експерименти знам само едно,преди около2000 г.Архимед построява първото оръдие което изстрелва гюлета с пара.Гледал съм го по дискавъри и мога да твърдя че той е най великият мъж на всички времена.И до ден днешен въпреки че овладяха атома продължават да изсползват пара за задвижване на турбините на генераторите в АЕЦ.То.Ест ние не сме много по на пред и след 2000г.Затова и съм вдъхновен от една идея която е на поне 7-800г.Поне първите доказателства датират оттогава.Единственият проблем е че когато нещо пада то отделя енергия и ти трябва да го уловиш и да го върнеш отново горе.Но поради известни загуби енергията от падането не е достатъчна да върне падащото тяло, което е източник на енергията в изходящо положение и затова всички смятат че не е възможно направата на перпетуум мобиле.Но баба знае 2 и 200ста.Щом е възможно нещо да падне и да освободи някаква енергия то възможно е същата енергия да се мултиплицира и да се изсползва отново.Това, че някой не знае как ,си е негов проблем.Пиша ви отгоре, отгоре и не зная дали ще се досетите,зная че сте интелигентни момчета, но съм и сигурен че механиката ви е позната ,но доста чужда,така че не очаквам кой знае какви чудесии от вас,ВИЕ ако знаехте как става това нямаше да се питате има ли го ,нямали го.Има го. На света има всякъкви неща.
                  Последно редактирано от Ясен; 03-09-09, 14:43.

Коментар

Аха, ето какво съм пропуснал в образованието си! Телевизия Дискавъри!

Чудя се после, защо сиренето ми е с пари, а парите - с труд. То било елементарно - телевизор за 100 лв, още 100 - абонамент за кабеларката за година напред и по цял ден - учи, да не работиш!

Коментар

Имам усещането, че Тенто е Стивън Хокинг и пише тука под псевдоним. Ако знаех, че Стивън Хокинг е бил автомеханик с над 25 години опит, щях да съм сигурен, че е така.

Коментар

Хм, вярно, че съм я позабравил малко механиката, ама чак пък да ми е чужда... не бих казал.
                        Гравитацията и триенето са мръсни гадове.
                        Простичко казано - ако си вътре в проводника, не те пере тока. Дори не разбираш, че има ток. Щото си част от него. Космическите и прочее интересни енергии може и да ги има, проблема е че спрямо тях сме част от проводника, при това твърде дребна.
                        Последно редактирано от tef4o; 03-09-09, 23:13.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Перпетум мобиле се прави елементарно.
                          Тия дни ме ядосваше UPS-а в офиса и докато го бях разкапачил и се занимавах с него, измислих нов модел перпетум. Идеята още не е патентована, но понеже знам, че тук четат само сериозни хора, които няма да ме изработят, ще споделя идеята. Пускаме UPS-а да работи от акумулаторите. С изходното напрежение захранваме каквото ни трябва. Пак там включваме зарядно за акумулатор което да зарежда акумулаторите. И така 100 години. Е, на няколко години ще трябват нови акумулатори, но нищо вечно няма.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

добре, че и сам не си вярваш ..............
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Перпетум мобиле се прави елементарно.
                              Тия дни ме ядосваше UPS-а в офиса и докато го бях разкапачил и се занимавах с него, измислих нов модел перпетум. Идеята още не е патентована, но понеже знам, че тук четат само сериозни хора, които няма да ме изработят, ще споделя идеята. Пускаме UPS-а да работи от акумулаторите. С изходното напрежение захранваме каквото ни трябва. Пак там включваме зарядно за акумулатор което да зарежда акумулаторите. И така 100 години. Е, на няколко години ще трябват нови акумулатори, но нищо вечно няма.
                              Ъхъ. Пък витловите самолети летят, щото им се върти перката. А перката се върти, щото самолетът се движи и насрещния вятър... Имах такава перка на колелото и като се засилех по надолнището, предницата ми се вдигаше. Уплаших се и я махнах.
                              Тенто, не ме разбирай грешно, братле. Убеден съм, че нестандартното мислене е ключът към успеха. Ако нямах работа, с която да трябва да си храня семейството, сигурно щях да се хвана и аз с нещо подобно. Дори имам определени идей по въпроса. Някои са свързани с осмотичното налягане, а други с подемната сила на водата. Само да докретам до пенсия. След двайсетина годинки (ако още не са ме оритали от тоя форум) ще ти разправям.

Коментар

Глупости. Перката отпред на самолета служи да охлажда пилота. Когато тя спре, пилотът бързо започва да се изпотява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X