Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перпетуум мобиле? или поредната измислица ...

Колеги може би сте прави.Перпетуммобиле който произвежда енергия ей така от нищото е може би само Слънцето-но и то ще изгсне някой ден... може би.Що се отнася до климатиците вярно е че са 3-4 пъти по ефективни от една духалка 2000вата но не съм видял още климатик да дава ток.Само че си лапа 50 кинта месечно.А що се отнася до моята машинария след като може да даде 5-10кв ток не виждам причина да не могат 1-2кв от нея да се използват за автозахранване`въпреки че това ще усложни конструкцията и.Най лесният начин е да се ползва енергия от мрежата но и тогава сметката е на плюс и то в пъти.Всъщност аз не съм измислил нещо ново .Товаса все неща познати.Новото е че никой не се е сетил да интерпретира нещата по този начин и да постигне този ефект.Просто не знам как да реализирам всичко това.А съм сигурен че има голям потенциал и то много по-голям .от това което съм превел като пример.Чао до следващия път.

Коментар

Първоначално публикуван от Tento Преглед на мнение
      ...Товаса все неща познати.Новото е че никой не се е сетил да интерпретира нещата по този начин и да постигне този ефект...
      На мен законът за запазване на енергията ми е изключително познат. Много ми е интересно него как си го интерпретирал. И побързай с патента, че като дойде сезонът на отпуските, ще видиш патент септември месец. А ние чакаме с нетърпение.

Коментар

Ммм ... Като обобщен случай на закона за запазване на момента? Или на импулса?
        Чувствам аз че цяло лято ще чакаме всуе лизензи от тоя патент, ама ...

Коментар

Здравейте и бъдете оптимисти,а не песимисти.;Зная,че ви е любопитно и ще се опитам да ви открехна малко вратата за размисли.Не искам да се правя на интересен но така ще ви бъде по-сладко.Сигурно сте чували и виждали ветрогенератори,но със сигурност само такива накацали по баирите да ловят вятър.Да ама не.На мен това ми прилича на рибар клекнал с кепчето и чакащ рибата сама да влезе вътре.Друг пример;Ботаник с кепче лови пеперуди.Ами той поне замахва и си прави труда да я улови.Мърда си значи онайя работа дето колегата по-горе в цитата спомена,че се намирала само отзад.Само че има един нюанс.Как може един такъв ветрогенератор да се върти без вятър или пък на закрито.Може ама не като му духаш... с...... духалката.Съпротивлението на перката е малко,тя се върти и от въздушният джоб зад нея който я придърпва.;Още малко фантазия и механизъм който да я движи и ще видите че се получава.Ами 2 -3 и повече перки.Само дето човек трябва да мисли с главата си,а не с онази работа дето стана въпрос малко по-рано или с другата дето му е отпред.Освен това ми е интересно успя ли някой да скъса колана само и единствено с двете си голи ръце.Никой не се е похвалил.За сега толкова.С уважение...

Коментар

Засега, кажи нещо за колана. За перпетума ще мислим после...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Tento Преглед на мнение
              ...За направата на машинарията ;така съм я нарекъл; не се изискват сложни апаратури и устройства благодарение на добрия стар ЛОСТ от 1ви род.Машинарията произвежда 5~10 и може би повече пъти ток отколкото консумира...
              Има ли нещо общо с принципът описан от барон Мюнхаузен* или е нещо по-различно?

*Баронът затънал в блато, хванал се за косата и се изтеглил от блатото.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Браво,как се сети за Барон Мюнхаузен.Разбира се че има ,но само дотолкова,колкото гласи поуката от това,че ако няма кой да ти помогне помогни си сам.Както и другият му подвиг;с въдицата и парче сланина изловил дузина патици.Всичко е философия братче стига да можеш да четеш между редовете и да си вадиш поуки.Колкото за колана не е сложно,започваш да го навиваш като ес ;латинско;докато получиш нещо като осмица в средата.Така ще получиш две топки в ръцете и достатъчно сила.Лост от 1-ви род.Колкото до перпетото не трябва да се бъркат нещата .Мнозина се опитват да представят машини които изсползват свободна енергия за перпето но това не е правилно.Един пример;Всички сте шофьори и си представете че се движите по надолнище по инерция.Надолнището е да кажем 1-2 километра,нагорнището е по- стръмно но е само няколко стотин метра,с набраната инерция изкачвате нагорнището и пак следва надолнище и т.н. ит.н...Това нещо в домашни условия с едно лагерче и улей от пластмасова тръба всичко свързано в кръг ще се движи без да спре.Но това не е перпето.Това е ;free energy machine] .И тук е ако се размислиш най-голямата истина.Философия за мен означава да мислиш и не с онези си работи или за тях ами с пипето си.Но за съжаление живеем в такова общество в което има много зрелища и малко хляб.А пък това кара някои като мен,а и като Вас да се хващаме за косите и да се опитваме да се измъкнем от батака.Извинения,закъснях да се представя.Казвам се Теню и съм от Бургас.Интереси ;тутун,пу.ка,ракия,коли,мотори и всичките сладки неща от живота;Автомеханик с над 25 г.опит.Беше ми приятно.До скоро.;Бърза връзка 0897818288

Коментар

Това нещо в домашни условия с едно лагерче и улей от пластмасова тръба всичко свързано в кръг ще се движи без да спре
                  Колега, направо ми смени стереотипа. Вече нищо, никога, няма да бъде същото

Точно това е перпетуум мобиле. И точно то не работи. Но не се отказвай да ни разведряваш от време на време. Светът е оцелял защото се е смял.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз пък вярвам в откриването на "вечен двигател" и нищо чудно, а един ден се появи такъв, защо не и направен от колегата по-горе.
                    Формотворец на коли

Коментар

Наистина светът е оцелял защото се е смял,но докато се е смял;блял;и е изстървал най важният момент.Имате си представа как се произвежда ток.Горим въглища,мазут и топлим вода, произвеждаме пара че правим ток.Парната машина е на над 300 г.И дори в АЕЦ принципът е същият.Гениално.Само че аз съм на друго мнение.Защото съм се еб...л с хиляди механизма и умея да наблюдавам.И след като открих че има механизми които могат да черпят енергия от околната среда,а тя енергията е безкрайна и навсякъде, само дето не се презареждат автоматично но аз имам 3-4 варианта за това.Избера ли най успешният,а това ще е скоро ще се чуем пак.И ще ви кажа и вица за оня дето се смял под черешата.Защото не е ХИ ами е ФИ.Нека да е смешно че да върви ЧАО до скиф

Коментар

Аз подавам за зелена карта в съседната вселена. Ако законите в тази почнат да си противоречат един на друг, изнасям сееее...

Коментар

е, не бързай толкова, единственото което се постига, като си скъсаш колана е ... да ти паднат гащите ....
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

"Това нещо в домашни условия с едно лагерче и улей от пластмасова тръба всичко свързано в кръг ще се движи без да спре"

Когато бях в четвърти клас, това беше една от идеите ми за създаване на "Вечния двигател". Другата беше с динамо, трансформатор и бормашина. Мислех си "Как аджеба, другите не са се сетили да го направят, сигурно съм много умен". Не бях и не съм. Естествено и двете не проработиха, но ако Тенто майстори нещо по въпроса, по-добре да не си губи времето. Пробвано е, не става.
                            Пък ако измайстори, да казва, да не се чудят за АЕЦ "Белене", ще строим ли, няма ли да строим? Да спести някой лев на обикновения данъкоплатец.

Коментар

Здравейте пак.Радвам се че още някой се е включил в дискусията.Бях решил да не пиша повече докато не мога да ви го покажа в действие но тази вечер като седнах на компа и видях че има още един заинтерисован човек реших да напиша два реда.Първо това със топчето го пробвах не със топче а с бушон на един пластмасов стол на когото облегалката беше малко по-голяма от седалката и забелязах че се получава.НО може и да имам грешка,ъгълът да не ми е бил правилен или нещо друго, не споря.Това е само една играчка от която няма да има полза.Но има нещо друго.Има перпето от 1-ви и2-ри род.На земята има неизчерпаемо количество енергия и тя съществува откакто съществува земята и ще съществува докато я има земята.Това че някой не е можал да го направи,за мен не значи че не може да се направи.НЕ случайно ви пуснах закачката с колана.Всичко е едного рода тъпизъм.И всичко си има своето решение.Както в народната поговорка че за всяка болка си има и лек.В момента съм си събрал някои от нужните ми неща,имам нужната идея как може да се получи и в някое следващо време ще го направя и не само ще се движи само,а и ще дава енергия-допълнителна!И ще ви го покажа първо на вас!Чао до нови моменти и резултати

Коментар

Тъй като не съм запознат с темата, т.е. не съм я чел цялата ще споделя нещо може би малко в страни, но и малко по нея.Цялата ни наука Физика е базирана на условията на гравитацията, което може би в известен смисъл е малко погрешно , тъй като преди време се натъкнах на руски изследвания на МИР, в които се правеха опити в извън гравитационно поле, или в занижено такова.Оказа се, че формата на един обикновен пумпал с остра основа, който на Земята не би стоял неподвижно там горе при липса на гравитация си стои кат' първия пич.Вярно е също така, че Айнщайновата теория е изпитвана хиляди пъти и се е доказвала като вярна също толкова пъти.Цялото това нещо ме хвърля в едни размисли, че може и да сме на прав път с Физиката, но има още бол неща, които не са изследвани и не се знае какво се случва с тях.От друга страна перпетуум мобиле може да съществува в условия на идеален вакуум, за да няма триене с въздуха, който би го възпирал, както е и възможно създаването на изкуствена гравитация в открития космос.Иначе тук на Земята перпетуум мобиле от какъвто и да е род НЯМА.
                                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X