Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гласувахте ли днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Гласувахте ли днес?

Не е въпросът за кого гласувате, важно е да гласувате. Колкото по-малко хора гласуват толкова по-напред са партиите с твърд електорат.

Всеки си преценява дали и за кого да дава глас.

Откажеш ли се от правото си на глас обаче 4 години седиш и мълчиш - аз така ги разбирам нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
      Не е въпросът за кого гласувате, важно е да гласувате. Колкото по-малко хора гласуват толкова по-напред са партиите с твърд електорат.

Всеки си преценява дали и за кого да дава глас.

Откажеш ли се от правото си на глас обаче 4 години седиш и мълчиш - аз така ги разбирам нещата.
      Не съм съгласен! Ти си прав в идеалният случай, когато имаш избор и можеш да избереш Добрият и загрижен за народа Политик, Но такъв просто не съществува, така, че не е проблема в гласуването или не, а в липсата на Избор!
      Аз в казармата гласувах под строй с една Бюлетина, това добре ли е според теб и мога ли да се оплаквам?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
        ...Откажеш ли се от правото си на глас обаче 4 години седиш и мълчиш - аз така ги разбирам нещата.
        Извинявай колега, но когато всички гласували са осрали положението /20 години вече/ тях какво да ги правим?
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Не съм съгласен! Ти си прав в идеалният случай, когато имаш избор и можеш да избереш Добрият и загрижен за народа Политик, Но такъв просто не съществува, така, че не е проблема в гласуването или не, а в липсата на Избор!
          Аз в казармата гласувах под строй с една Бюлетина, това добре ли е според теб и мога ли да се оплаквам?
          И аз не съм съгласен, но предпочитам да избера по - малкото зло. Все пак се радвам, че във форума гласуващите са повече!

Коментар

Гласуващите ги знаем какво са дробили през годините - СДС, Жорж, Сакса, Болен, сега е ред на Бат Бойко, винаги гласували, това е ВАЖНО!!! Ако съм объркал порядъка - сори. БСП не го споменавам, защото там е ясно. Вече ми е интересно каква ще е следващата "легенда". Някои хора в парламента ще бият "царуването" на Тато бе. Живи и здрави... За какво се борим?
            Последно редактирано от blackfirefly; 09-06-09, 11:38.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Не съм съгласен! ...?

Щеше да се съглася с теб ако не разпределяха пропорционално негласувалите.

По принцип атака и дпс са заедно, едните казват дръжте турците, другите се напъват, че щяло да има нов възродителен процес... и печелят и двете групи. Затова съм гласувал винаги за някой, който няма да ми изгуби гласа.
              Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Молба до колега, който е по "на ти" с компютрите, че аз не съм. Ако може да сканира (снима) и качи таблцата от 10-та страница на днешния 24 часа. Много е показателна и поучителна, според мен. А може и съседния коментар, без заглавието. Благодаря.

Коментар

Управляващите крадат. Винаги са крали и винаги ще крадат. И у нас и в целия останал свят. За да се види къде е изхода, първо трябва да приемем това. Разликата между народите, които се чустват добре и тези които се чустват зле е единствено в мярката на управляващите. Тя никога не зависи от съвеста им, а единствено и само от страха им. И двете посоки. Въпросът е от кой ги е страх повече - от народа или от тези чиито икономически интереси обслужват. Не говорим за бунтове и преврати. Нормалният инструмент на народа е именно гласуването. Колкого повече избирателна активност, толкова по-силен инструмент. Ключовият момент е обаче да се използва редовно. Да осъзнаят самозабравилите се, че дънят ли се пред народа, никога повече няма да помиришат комисионни и рушветчета, просто защото няма да стъпят в парламента. И то трайно, а не като до сега да се връщат след максимум един мандат. Тогава няма да изма значение кой е на власт, стига народа да го е дресирал по метода на пръчката и моркова. Гласувайки и изпращайки в пълно забвение издънилите се.

Сметките са прости: БСП - 18.5%, ДПС - 14.2%, при около 30% избирателна активност. Да предположим обаче, че е 90% и се гласува наказателно, тогава би изглеждало: БСП - 6.1, ДПС - 4.7 ... Ми те дори няма да влязат в парламента... За да е траайно и със следващите ще трябва да се случи, но без да се връщат предишните... Да, Всички са маскари... но следващите ще са предупредени маскари
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

• Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    И ти си прав, вероятно повече отколкото аз, предвид това къде се намираме, но за мен този вот е важен, за да се смени режимът - може да не се съгласиш, но за мен от 89/90г. до момента ни управляват едни и същи хора или техни креатури. Всички ни се изредиха чинно и се накрадоха с пълна сила, следващите също ще се накрадат. Различното до момента е било, че и да крадат и да не крадат, и да вършат нещо и да не вършат те са сигурни, че следващият мандат е пак техен.
                    Следващите няма да са много по-различни, но те поне (надявам се разбира се, че следващите няма да са БДП/ДПС/НДСВ) няма да лежат на тая кълка, че каквото и да правят има там едни 10% от Имащите право на глас или 30тина от гласуващите, които ще ги изберат отново независимо от това колко голям провал са се оказали. В смисъл - ще крадат и безчинстват с мисълта, че за да вземат моя глас и след 4 години ще трябва да направят нещо повече за мен. Това е надеждата ми. Няма илюзии свързани с титаничните обещание на величествените лидери на една или друга партия.
                    Съвсем целенасочено беше проведена една многогодишна кампания, в която ни убедиха, че нашият вот няма значение, че изборите се купуват, манипулират, фалшифицират или каквото и да било там. Купуването на гласове, признавам, надмина и най-смелите им очаквания. От един месец слушам само за купуването на гласове, какво престъпление е и пр... Промиха ни мозъците направо.
                    Защо им е да се занимават с глупости - те просто си ги печелят, защото само техните привърженици гласуват - това е най-големият им успех.

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                    Извинявай колега, но когато всички гласували са осрали положението /20 години вече/ тях какво да ги правим?
                    Не ги оставяме да правят същото и в следващите 20г.
                    Последно редактирано от alex_markov; 09-06-09, 13:12.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                      По тази логика не е ли добре да се гласува на парламентарните избори за ГЕБР или БСП, за да не се получават коалиции с ДПС?

Питам просто така, нямам право да гласувам.
                      Те БСП официално са се договорили за коалиция с ДПС и за следващия мандат.
                      Както Валери Найденов пръв каза, нещата отиват на към експертен кабинет и най-вероятно към предсрочни избори. Но това далеч няма да е края на света.
                      А и ДПС и БСП имат клонигчета в някои от блесналите на току-що изминалите избори партии. Хората са истински професионални политици (това поне не може да им се отрече) и са си оплели кошницата.
                      Последно редактирано от batko_benny; 09-06-09, 14:11.

Коментар

През четири години малко преди избори и малко след това си говорим едни и същи неща. Промяната... всеки я знае, вижда и чувства... по форумите...

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          През четири години малко преди избори и малко след това си говорим едни и същи неща. Промяната... всеки я знае, вижда и чувства... по форумите...
                          Точно това е проблема. Че се налага да търсим промяна. Ако имаме добро управление няма да говорим за промяна, а за продължаване на доброто управление. Думата промяна ми е писнала.

Коментар

Абе и аз гласувах,на 5 юли пак ще гласувам и публикациите по темата прочетох ама каквото и да правим пак ще си останем същите.......продажници

Коментар

Няма какво да се заблуждаваме, сега и да гласуваме нищо няма да променим, а с гласуването си най-много да ограничим малко властта на Доган. Смисъл по-малък процент за ДПС. За промяна такава каквато ние искаме, само революция, военно положение, арести, затвори и дори показни бесилки пред парламента. За съжаление за да ни позволят нещо такова то трябва да се наруши целия световен ред и да ни оставят да си направим прочистването. Нито единия голям брат, нито другия имат интерес да бъдем силна и уредена държава, защото по-трудно биха ни дърпали за носа. Единствения шанс е ако тяхната черга толкова се подпали, че да нямат възможност да се занимават с нас.

Коментар

Колеги, когато си мислим, че избираме по-малкото зло се оказва точно обратното. Едно е да си се оял и да потдържаш само стандарта си " крадеш по-малко за да има за по-дълго", а друго тепърва да започваш. Не искам да обидя привържаниците на никоя политическа сила. Но какво става последните мандати. НДСВ . Каквото те направиха сега при нова политическа сила ни чака същото. Ще кажете да ама и на Станишев управлението краде. Сигурно незнам, както за него така и за другите не съм ги видял пряко. Само го усещам по джоба си. Но утвърдилите се политически партий не са глупави. Те вече не слагат хора за да крадът, защото ще изядът хляба на тези в сянка. Те слагат овчици. Новите и не ояли се политически сили обаче не са така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X