Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разправям ви аз, че сме траки...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разправям ви аз, че сме траки...

Много грешат западните учени, абсурд да ни определят кръвта и процентите, могат само да заключат че в днешните ширини на отечеството ни живеят БЪЛГАРИ. Аз съм Българка,мъжът ми и децата ни също. дедите ни са бягали първо от Великотърновско, разпръснали са се по целия балкански полуостров, от егейското плато до беломорска турция, след освобождението на България са се завърнали но са нямали родни места заселили се из цяла България, дядовците ми говореха по три езика, единия говореше турски и гръцки,но най вече български защото баща му е бежанец от беломорието а майка му от егея, другия говореше турски и румански,но казваше че е добружанец ,а познайте защо. Аз говоря само Български, никога не чух те да се самоопределят като друга нация, баба ми ми е разказвала че дори там в турция селото им е било само българско учили са на български и са имали бългаска църква с разрешението на султана. В нашия дом са се пели най българските песни и най българските приказки за велики царе и големи българи.
    100%- Българска кръв.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
      Много грешат западните учени,...
      100%- Българска кръв.
      Ей затова говорехме. Българска кръв няма. Има български дух. Е, той може и повече от 100%.

Коментар

Аз отдавна подозирам че не сме основно славяни, по скоро всякакви други, ноооо на някой на северо-изток им е изгодно да ни набиват разни теорий в главите!Иначе нямам против никоя човешка група!
        Друга теория която ни набиваха в главите беше, че Родината ми била многооо малка "Като една човешка длан".И в един момент какво забелязвам аз?Разбирам че дори и при сегашната ни територия не са толкова държавите в Европа по големи от нас.Но какъв беше смисъла, че трябва голееееееемият брат да ни пази.Без него сме загинали!
        Последно редактирано от disko04; 02-06-09, 09:53.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Всички изцепки за принадлежност са глупости. Всичко тук е толкова смесено, че 60% не знам си какви гени... ха-ха! Всичко се прави с една единствена цел-раздробяване на дребни етнически групи. Сценарият е заложен още с конвенциите за малцинствата. С него са съгласни всички велики сили(Защо ли?). Идва момент, когато малцинство започва да командва болшинството. Стига се до конфликт. Примери много. После едни малцинства се признават, други не. А определящо е "самосъзнанието". Това правят комшиите-набиват самосъзнание.

Коментар

http://www.bulgarlar.info/forum/inde...16.msg42#msg42

Порових се тук към час и половина. Някакви мнения .... ?
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              http://www.bulgarlar.info/forum/inde...16.msg42#msg42

Порових се тук към час и половина. Някакви мнения .... ?
              Свои хора. Само дето на правопис ще ги учим повече и от македонците.

Коментар

Сега остава да си отговорим на въпроса : кое е това нещо, което ме кара да се чувствувам БЪЛГАРИН. Това че говоря български; това че съм учил в българско училище, с други българчета около мен; това че родителите ми са българи, а техните родители също; или просто си го усещаме подсъзнателно и по навик, щото така са ни казали.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Има си отделна дума за това. Самосъзнание - национално и етническо. Получава се с възпитание.

Коментар

Немога да отговоря кое определя това дали сме Българи или накаква друга народност, кръвта или самосъзнанието или възпитанието. Но със сигурност знам че щом настръхвам като чуя Българският химн, щом ми се плаче когато съм извън страната и чуя българска реч. Незнам с вас как е, това че една народна песен може да те накара да се разплачеш,и тази наша кръв независимо колко процента е заври на българските хора и ръченици и колкото и да си зле кръвта те кара да скочиш и да изпаднеш в транс на онези неравноделни ритми дето ги има само в нашата малка България. И защо ли дедите ни са казали "Кръвта вода не става" Колкото и да сме мешани колкото и да са ни караштисвали, нашата българската квъв е повече.
                    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                    X