Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
    Абе, ако някой измисли някакъв друг начин да регистираме безобразият на тия малоумници, да каже! До тогава единствения начин да ги засечеш без радар е като караш с тяхната скорост. Айде стига високо правни коментари от тоя род! Полицията не реагира, ДАЙ ги няма никви, ако и ние не реагираме накъде отиваме. Аман вече от тоя ХАОС. Все някой трябва да има няква гражданска позиция, па дори и това да води до нарушаване на закона. В края на краищата не е карал за удоволствие с тая скорост, а за да покаже поредното безобразие!
    Скоростомерът не е контролно измервателен прибор. Още повече, никога не е минавал проверка или тариране в метрологията. Ти може и да си мислиш, че измерваш нещо, но всъщност не е така. Подобно измерване става само за "на масата". Друга стойност няма. Ако искаш може да провечем "контролиран експеримент". За експеримента аз ще карам с превишена скорост, а ти ще ме "измериш" с километража. После ще отидем да ми напишат акт. Аз естествено ще имам възражения за измервателното средство и да видим какво ще последва.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger-D Преглед на мнение
      Има един много лесен и изпробван начин:
      -звъниш на 112 и съобщаваш номера на нарушителя, посоката в която се движи и си караш по правилата, а след малко като видиш, че са го спрели спираш и ти и му казваш- "Аз се обадих!"
      Аз така правя!
      А тази схема работи ли?
      Защото ако е така, ще си направя направо бърз достъп до 112 и често ще звъня...
      Per aspera ad astra.

Коментар

Имаше и телефон за нередности по пътищата, на Цариградско светкаше на един билборд, на влизане в София, преди да спуснеш към колелото на 4ти километър. Няма да е лошо да се появи в темата.
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
          А тази схема работи ли?
          НЕ

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Скоростомерът не е контролно измервателен прибор. Още повече, никога не е минавал проверка или тариране в метрологията. Ти може и да си мислиш, че измерваш нещо, но всъщност не е така. Подобно измерване става само за "на масата". Друга стойност няма. Ако искаш може да провечем "контролиран експеримент". За експеримента аз ще карам с превишена скорост, а ти ще ме "измериш" с километража. После ще отидем да ми напишат акт. Аз естествено ще имам възражения за измервателното средство и да видим какво ще последва.
            А според тебе скоросотомера що за уред е, ако не е контролно измервателен? Дори и да има някво отклонение, повече от плюс минус 10% не е! Остава да кажеш, че и ЖПС-а не мери точно и това определено ще ме хвърли в дълбок размисъл какво да гледам за да спазвам ограниченията. Между впрочем, който ме познава, знае че аз и на магистралата рядко карам даже и със 100, тъй че не ме мисли за противник на правилиника. Точно обратното! Просто когато си караш нормално и видиш нещо абсурдно(а абсурдите вече се непрестанни), първото което ти скимва да направиш, е да опиташ с подръчни средства да хванеш въпросния абсурд. Е това е направил и колегата. Доколкото разбрах след като е представил записа на КАТ, те не са проявили никакъв интерес към случая. Тъй че никви други схеми(особенно държавни) няма да свършат никва работа. Абсолютно съм убеден в това!
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

В България всяка година за съжаление по пътищата загиват над 1000 човека.Десет години по хилядане ми се мислиЕ помислете в последните десет години колко катастрофи станаха с рейсове и Тирове:няколко и колко хора загинаха?А кой изби Да точно изби останалите над 10 000.Има си статистика и тя е страшна основния убиец на пътя не е професионалния шофьор който това му е занаята всекидневен.А младия калпазанин с купена от мама и тате мощна кола качил аверите и ги повел към гробищата а те си мислят че ги вози към дискотеката.А и защо никой не казва че може да се утрепеш и с малка скорост примерно с 50 падайки в някое дере понеже не може да следиш пътя
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                В България всяка година за съжаление по пътищата загиват над 1000 човека.Десет години по хилядане ми се мислиЕ помислете в последните десет години колко катастрофи станаха с рейсове и Тирове:няколко и колко хора загинаха?А кой изби Да точно изби останалите над 10 000.Има си статистика и тя е страшна основния убиец на пътя не е професионалния шофьор който това му е занаята всекидневен.А младия калпазанин с купена от мама и тате мощна кола качил аверите и ги повел към гробищата а те си мислят че ги вози към дискотеката.А и защо никой не казва че може да се утрепеш и с малка скорост примерно с 50 падайки в някое дере понеже не може да следиш пътя
                Наборче,виждам,че набираш...
                Ако и да си прав/аз съм си вадил хляба по същия начин/-недей...
                Прочети ми бавно ДВА-ТРИ пъти поста...

Коментар

А според тебе скоросотомера що за уред е, ако не е контролно измервателен? Дори и да има някво отклонение, повече от плюс минус 10% не е! Остава да кажеш, че и ЖПС-а не мери точно и това определено ще ме хвърли в дълбок размисъл какво да гледам за да спазвам ограниченията...
                  За джипиеса не говорим в случая. Той засича скоростта по съвсем различен начин и не зависи от особеностите на превозното средство.
                  Скоростомерът се влияе от доста неща. Има значение с какви гуми си като размер, колко са напомпани, какво е станало налягането в тях по време на движение, ако е маханичен - колко е наред механиката. Дали предишният собственик на мепесето не е тунинговал намсикво. Дали не караш бензиновата кола с някое дизелово табълце. За точното отчитане има значение и под какъв ъгъл гледаш стрелката. И още доста неща...

Любопитно ми е, как ще засечеш нечия скорост без самият ти да станеш нарушител?

Друг е въпросът, че според мен не е редно КАТ да взимат отношение по такива сигнали. Няма причина да се приеме, че подаващият сигнала не е злонамерен. Имаш зъб на комшията и той всеки ден ще е "нарушител"? Хм, свежо.

Въпросите са риторични.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                    А тази схема работи ли?
                    Работи и още как! Всяко обаждане на този номер се записва и съответните органи са длъжни да реагират.
                    За справка прочетете тази тема:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47817
                    [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                    JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      За джипиеса не говорим в случая. Той засича скоростта по съвсем различен начин и не зависи от особеностите на превозното средство.
                      Скоростомерът се влияе от доста неща. Има значение с какви гуми си като размер, колко са напомпани, какво е станало налягането в тях по време на движение, ако е маханичен - колко е наред механиката. Дали предишният собственик на мепесето не е тунинговал намсикво. Дали не караш бензиновата кола с някое дизелово табълце. За точното отчитане има значение и под какъв ъгъл гледаш стрелката. И още доста неща...

Любопитно ми е, как ще засечеш нечия скорост без самият ти да станеш нарушител?

Друг е въпросът, че според мен не е редно КАТ да взимат отношение по такива сигнали. Няма причина да се приеме, че подаващият сигнала не е злонамерен. Имаш зъб на комшията и той всеки ден ще е "нарушител"? Хм, свежо.

Въпросите са риторични.
                      За съжаление, не си убедителен!
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

За съжаление, не си убедителен!
                        Не е необходимо. Някои неща се учат по трудния начин! Пробвай се!

И коментаторите...

Коментар

Ми на мен ГПС-а ми отчита точно 10 км/ч по-малко от скоростомера а съм си със стандартните гуми за модела
                          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                          Honda CB 919 Hornet
                          0898849413-Светльо
                          Кръвна Група: 0+

Коментар

Не съм безгрешен. Признавам. И много добре знам кога ми кипва и се вързвам. В този контекст си имам лично обяснение за шофьора на камиона. Не ме разбирайте погрешно - не го оправдавам, не оправдавам и себе си... Дори ме е яд, че не мога да имам все още 100%-овия контрол над себе си. Пусти тестостерон...
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                              Ми на мен ГПС-а ми отчита точно 10 км/ч по-малко от скоростомера а съм си със стандартните гуми за модела
                              Да, така са. ГПС винаги отчита по-малко от скоростомера на колата. Мисля че ГПС-то отчита реалната скорост.
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X