Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

От утре монтирам камерата на таблото на камиона и ще снимам и карам след всеки нарушаващ закона за движение до 140 км.
    разбира се защото повече не може да вдигне и ще ви пускам видео да гледате и се чудите за какво става въпрос но аз няма да нарушавам закона за движение във вашите очи нали пример лек автомобил изпреварва колона от автомобили в населено място с ограничение на скороста незнам колко е и аз газ след него с камиона да го снимам ако кара над 140 няма и да си правя труда да го гоня иначе видеото му е в кърпа вързанокамион гони лек автомобил с 140. и според вас аз няма да съм виновен налии аз ще си защитавам правата този защо кара така в населено място

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Аз пък онзи ден се возих в съчленен автобус със 90 км/ч в Пловдив на бул. Христо Ботев, след което автобуса наби спирачки за да спре на Централна гара.

Всъщност то си беше гонка между два автобуса, като другия не беше съчленен. В Момента на изпреварването разстоянието между автобусите беше 10-тина см. Още толкова беше и до мантинелата в ляво

Естествено нашия спечели.

Шофьора беше "майстор на волана", като Стария. Какво му пука че автобуса скачаше на 1 метър от асфалта и една жена се изръси от седалката си. Важна е победата !!!

А вие няма какво да им говорите на големите Майстори - карачи. Закона е за кон, а не за лъв
      Човече чети статистиката тя ще ти каже повече от мене.И евалла че ме имаш за майстор требва да те повозим та да разбереш че сам най обикновен шавиор
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: Пътно превозно средтво от: Населено място Извън населено място Автомагистрала Категория A 50 80 100 Категория B 50 90 130 Категории C, D 50 80 100 Категории B+E, C+E, D+E 50 70 100 Категория T 50 50 - Категория М 45 45 - Самоходни машини 40 40 - (2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак. И така всяка скорост по висока от посочените по горе е нарушение за закона за движение по пътищатанезависимо дали карате камион ,автобус, лек автомобил, мотор,закона е еднакъв за всички или скоро не сте чели закона за движение или си купихте книжката без да го четете Ето тук може да опресните знанията сиhttp://www.listovki-kat.com/
        Последно редактирано от buldog; 17-05-09, 00:03.

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
          От утре монтирам камерата на таблото на камиона и ще снимам и карам след всеки нарушаващ закона за движение до 140 км.
          разбира се защото повече не може да вдигне и ще ви пускам видео да гледате и се чудите за какво става въпрос но аз няма да нарушавам закона за движение във вашите очи нали пример лек автомобил изпреварва колона от автомобили в населено място с ограничение на скороста незнам колко е и аз газ след него с камиона да го снимам ако кара над 140 няма и да си правя труда да го гоня иначе видеото му е в кърпа вързанокамион гони лек автомобил с 140. и според вас аз няма да съм виновен налии аз ще си защитавам правата този защо кара така в населено място
          Колега, твоята работа е да спазваш закона за движение по пътищата и да го спазваш доста по-стриктно от останалите участници в движението, защото си много по опасен. Недей сравнява лек автомобил, който се движи със скорост 140 с товарен такъв, защото ако първият рискува предимно своя живот и този на спътниците си, то вторият рискува да стане масов убиец.
          Професионалният шофьор си е избрал професия, посветил се е на нея и трябва да е много по балансиран и за пример на пътя. Ако не може да се въздържа - има доста други професии....
          Уважавам тежкия труд на професионалните шофьори и съвсем честно твърдя, че не ставам за такъв, защото ако видя някой келеш засилен в населено място със 140 да изпреварва колона от тирове и мен самия, нарушавайки поне 10 точки от ЗЗДП, може да не издържа и да мръдна тира леко в лево..... шегувам се разбира се.... но наистина не бих издържал на толкова дебили всеки ден.......

Коментар

Стана спора пак като малките деца. Разбира се, че колегата, който е снимал е нарушил закона. Той обаче вози само себе си в колата/поне не се чуват други/, а автобуса вози до 50 човека. Човека нарушава закона с цел да покаже безразсъдното каране на автобуса и тежкия камион, които при евентуална катастрофа са много по-опасни. Аз лично ако бях снимал щях да съм готов да си понеса глобата, заедно с тях,но да предотвратя тоя същия рейсаджия ако продължи да кара така, някой ден да изложи на риск живота на 50 човека. Никой не обижда шофьорите на камиони. Стария и другия колега пак избиват на лични отношения, просто се съгласете, че като си вадиш хляба с това и си професионалист, още повече като караш други хора трябва да си двойно по-отговорен. Никой не оправдава младоците, които се трепят всеки ден по пътищата. Сега баловете са в разгара и се моля да няма сериозни инциденти.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Значи закона не е един за всички Пример един може а друг не.
              М. Ставийски или колегата на моста в Бяла и при двата случая има жертви и професионалният шофьор е в затвора а кънкьорчето не е.

Коментар

Значи закона не е един за всички Пример един може а друг не.
                М. Ставийски или колегата на моста в Бяла и при двата случая има жертви и професионалният шофьор е в затвора а кънкьорчето не е.
                Трябва да е един за всички. Защо така стана в тия случаи питайте съда. Само все пак да ви кажа, че в НК се прави разлика от настъпилите последици. Не помня точно, но в Бяла загинаха около 10 човека, а при Ставийски 2ма/пак по памет/. Не го оправдавам и мисля, че трябваше да лежи ефективно и той. Работата е там, че професионалния шофьор с това си вади хляба и трябва да е пример за другите, а любителя просто се придвижва. Обществената опасност на инцидентите с камиони и особено автобуси е по-голяма, макар че повтарям и с лека кола, като нарушиш трябва да си получиш заслуженото. Аз лично съм нарушавал правилата не веднъж, като общо взето съм внимателен шофьор. Преди време обаче имахме таксиметрова фирма и карах такси. Никога не си позволих да карам рисково с клиент. Беше закон за мен. От там си вадя хляба, има чужд човек и това е, а някои с 50 души се правят на Шумахер.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                  Колега, твоята работа е да спазваш закона за движение по пътищата и да го спазваш доста по-стриктно от останалите участници в движението
                  Когато на всички участници в движението им стане работата да спазват закона за движение по пътищата е тогава ще се оправят нещатаЗакона е един за всички няма деление на професионалист или любител.

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                  Преди време обаче имахме таксиметрова фирма и карах такси. Никога не си позволих да карам рисково с клиент.
                  Значи ли това че си си позволявал да караш рисково без клиент с таксито и в очите на другите участничи на движението ти си бил един таксиметров шофьор който нарушава закона.
                  Последно редактирано от cveti; 18-05-09, 08:38.

Коментар

Първоначално публикуван от buldog
                    Значи ли това че си си позволявал да караш рисково без клиент с таксито и в очите на другите участничи на движението ти си бил един таксиметров шофьор който нарушава закона.
                    Веднага ти отговарям. Извън населено място, САМ съм си позволявал да карам рисково. Само да подчертая, че моето рисково е нормално за много хора. Не съм създал никаква опасност за никой, освен за себе си. Като се замисля ми се е случвало 5-6 пъти, като последния беше преди 1-2 години. Иначе таксита отдавна нямаме, но с такси никога не съм карал рисково, като пак подчертавам, дори и посочените 5-6 случая не са били на ръба, просто малко по-бързо каране по път, който познавам до болка, през нощта, никакви други коли. Бях откровен. Сега ме сравни с рейс движещ се с 140 км в час. Наистина на клипа не личи да създава някаква опасност, но говорим принципно.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                      Веднага ти отговарям. Извън населено място, САМ съм си позволявал да карам рисково. Само да подчертая, че моето рисково е нормално за много хора. Не съм създал никаква опасност за никой, освен за себе си. Като се замисля ми се е случвало 5-6 пъти, като последния беше преди 1-2 години. Иначе таксита отдавна нямаме, но с такси никога не съм карал рисково, като пак подчертавам, дори и посочените 5-6 случая не са били на ръба, просто малко по-бързо каране по път, който познавам до болка, през нощта, никакви други коли. Бях откровен. Сега ме сравни с рейс движещ се с 140 км в час. Наистина на клипа не личи да създава някаква опасност, но говорим принципно.
                      Принчипно и ти си нарушил закона но в твойте очи не е било опасно а в очите на другите да е било опасно и то много,различна гледна точка, хубаво е че си откровен а белята става и с много по малка скоростАко броим твоето откровение то тук в този форум само аз и ти 5-6 пъти сме нарушавали скороста за движение аз поне 50-60 пъти за 15 години шофьор на камион и по 12000 км. пробег на месец

Коментар

Когато на всички участници в движението им стане работата да спазват закона за движение по пътищата е тогава ще се оправят нещатаЗакона е един за всички няма деление на професионалист или любител.
                        В западните държави има силно разграничение за професионалисти и аматьори.
                        Например, ако селянин изсипе боя в реката ще отнесе глоба, ако обаче го направи инженер - може да влезне за доста време в затвора, на база професионална немърливост.
                        Тук, обаче, се получава точно обратното, щото нали... ъъъъ... бате, тая книжка ми храни семейството пред полицая...
                        Зима иде

Коментар

Сигурен съм, че няма участник във форума, който не е нарушавал закона. 5-6 пъти имах предвид за скорост, иначе други нарушения/говорене по тел., без колан, паркиране/ съм правил, както всеки/предварително се извинявам на безгрешните/. Наистина обаче се съгласи с това, което се опитваме да кажем повечето за опасността при различните МПС и за това дали си професионалист или не. Да не бягаме от същността на темата.

Коментар

Пожелавам много безаварийни километри на всички водачи на МПС без значение дали са профи или любители, ЗАКОНА е един за всички така че го спазвайте Няма нищо по ХУБАВО от това да се прибереш у дома жив и здрав. Това е от мен че трява да тръгвам на път и да се сблъсквам със самонадеяни шофьорчета където си мислят че закона не се отнася за тях защото има и такива, участниците на този форум са изключение

Коментар

Този участък е доста опасен - почти винаги има КАТ.
                              Но за шофьор пътуващ често - нормален.
                              Това не е в Стара Загора, а преди града.
                              Има много разклонения към села и предприятия и шофиране с над 100 наистина е безумие.
                              По участъка от Ст.Загора до Карнобат е така.
                              Никой не пише за идиотите със скъпи коли.
                              На двулентовия път към Н.Загора с пълна кола с хора сме се разминавали 3 коли, заради такива които буквално те избутват от пътя.
                              Една магистрала щеше да намали такива гледки, но 4 години избираме строител

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                                Абе, ако някой измисли някакъв друг начин да регистираме безобразият на тия малоумници, да каже! До тогава единствения начин да ги засечеш без радар е като караш с тяхната скорост. Айде стига високо правни коментари от тоя род! Полицията не реагира, ДАЙ ги няма никви, ако и ние не реагираме накъде отиваме. Аман вече от тоя ХАОС. Все някой трябва да има няква гражданска позиция, па дори и това да води до нарушаване на закона. В края на краищата не е карал за удоволствие с тая скорост, а за да покаже поредното безобразие!
                                Има един много лесен и изпробван начин:
                                -звъниш на 112 и съобщаваш номера на нарушителя, посоката в която се движи и си караш по правилата, а след малко като видиш, че са го спрели спираш и ти и му казваш- "Аз се обадих!"
                                Аз така правя!
                                [COLOR=Blue][B][SIZE=3]Пътя към ада е постлан с добри намерения![/SIZE][/B][/COLOR]
                                JEEP GRAND CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X