Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кристиан Андерсен, я некой да ме светне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кристиан Андерсен, я некой да ме светне

кои може да ми намери някаква авто биография на този чикиджия и педофил , аз само това знам за него , и че дисни лент след смърта му исползвот някои негови извратени мотиви и ги преработват във децки прикаски , ааа и че е бил против секса а за чикиите ,

интересува ме само личната му биография , а не прикаските писани от роднините му и дисни лент
    Последно редактирано от Юли; 02-04-09, 09:00.
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

До: Кристиан Андерсен , я некои да ме светне

ХАНС КРИСТИАН АНДЕРСЕН
    =============================
    Ханс Кристиан Андерсен е датски писател и поет, роден на 2 април 1805 г. в Одензе. Баща му е бил обущар, а майка му - перачка. Андерсен искал да стане оперен певец и затова през 1819 г. заминал за Копенхаген. Гласът му обаче бил слаб, приели го като ученик по танци в Кралския театър. Директорът на театъра, Йонас Колин, го взел под свое покровителство и останал негов приятел до края на живота си. Лично крал Фредерик VI се заинтересувал от момчето и му уредил да учи безплатно в класическа гимназия в Слагелзе. Преди още да започне училището, Андерсен издава през 1822 г. първата си книга. През 1829 г. постига голям успех с "Пътешествие пеша от канала Холмен до източната част на Амагер" - книгата излиза и на немски, - а през 1833 г. получава от краля пътническа стипендия. Така Андерсен осъществява първото си странстване из Европа - посещава Германия, Франция, Щвейцария и Италия. В началото на 1835 г. излиза първият му роман "Импровизатор". През същата година е издадена в Копенхаген и част от неговите "Андерсенови приказки". Другите части от първия том се появяват през 1836 и 1837 г. Отначало те не се продават добре - Андерсен има по-големи успехи с романа "О.Т." (1836) и с том кратки разкази "В Швеция". През 1837 г. създава може би най-известния си роман "Само цигулар". Успех му донася и книгата с разкази "Албум без картини" (1840). В стила на немските романтици Андерсен много пътешества - за да открие себе си в света и света в себе си. През 1840-41 г. посещава Германия, Италия, Малта и Гърция, като стига до Цариград. Връща се по Черно море и Дунав. За това преживяване разказва в пътеписа "Базар на поета" (1842). Почти до края на живота си пътува до близки и далечни страни. Навсякъде е приеман с внимание от най-бележитите си съвременници - Хайне, Юго, Балзак, бащата на Дюма, Дикенс, композитора Роберт Шуман. Андерсен умира на 4 август 1875 г. край Копенхаген, увенчан със световна слава. От 1835 до 1872 г. той е създал над 150 приказки и разкази, преведени на около 125 езика. С творчеството си Андерсен донася голяма слава на своята страна. Затова в негова чест в столицата на Дания е издигнат паметник, превърнал се в символ на Копенхаген - бронзова фигура на малката русалка. Най-авторитетната награда в света за детска литература носи името на Ханс Кристиан Андерсен.

Източник: http://liternet.bg/
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      кои може да ми намери някаква авто биография на този чикиджия и педофил , аз само това знам за него , и че дисни лент след смърта му исползвот някои негови извратени мотиви и ги преработват във децки прикаски , ааа и че е бил против секса а за чикиите ,

интересува ме само личната му биография , а не прикаските писани от роднините му и дисни лент
      Прочети това за него- дано да ти е полезно

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...81%D0%B5%D0%BD

Коментар

не , има и афтентична биография , ми казаха , това е пиара му от дисни и неговите роднини не преработени произвидения и биография , благодаря все пак
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

не , има и афтентична биография , ми казаха , това е пиара му от дисни и неговите роднини не преработени произвидения и биография , благодаря все пак
          За всеки детски писател ще се намери кой убедено да твърди, че е бил педофил. И ще ти извади "автентична" биография, мемоари, свидетелства...

Коментар

До: Кристиан Андерсен , я некой да ме светне

Юли, какво си набрал на Андерсен, да не си зачел приказките му?
            http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%...81%D0%B5%D0%BD
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Аз пък много харесвам приказките на Андерсен и ми се струва, че са писани от мъдър и добър човек. Юли, к'ви са тия изцепки за писателя, дето ги ръсиш?

Коментар

Юли, ти откъде ги чу тия неща?
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Леле, пък представяш ли си за нас как ще говорят....мен например мое терорист да ме изкарат.....

Коментар

Силно се надявам това да е някаква грешка!
                    "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Не е точно грешка. Цяла бизнес ниша е. Съчинява се нещо, което да ти бръкне най-дълбоко в душата, понарежда се около известните факти и се тиражира. Нещо като жълтите вестници, ама на по-високо ниво. Тиражът е по-важен от истината, разбира се.

А Юли е човек безхитростен и се връзва.

Не, не е необходимо да си педофил, за да пишеш детски неща. И Х.К.Андерсен не е бил, и Луис Карол, и братя Грим - също.

Не че мога да знам със сигурност (млад съм, не ги познавам лично), но в тези "обвинения" няма повече аргументи, отколкото да се провикнеш от колата към съседния шофьор и да му кажеш, че е хомосексуалист. Много го правят, но вероятността да уцелиш истински хомосексуалист е много малка. Повечето хора са нормални.

Коментар

Юлииии,стоиш/стоиш-пък кът кажеш на магарето "чуш"...
                        Какво те прищипа хипофизата от сабаале да си оправяте сметките с др.Андерсен верно не ми стопля самовара.
                        Поркай си висконтито и остави ДАНС да се оправят с господина-ти си изпълни гражданския дълг!
                        Наздраве!
                        п.п.-Ясене,Юли не е глупав мъж и не вярвам някаква партенка да му е омотала мирогледа,че и тема от сутринта.По-скоро не е погледнал,че вече сме 2 април...
                        Последно редактирано от maxxx; 02-04-09, 18:51.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не е точно грешка. Цяла бизнес ниша е. Съчинява се нещо, което да ти бръкне най-дълбоко в душата, понарежда се около известните факти и се тиражира. Нещо като жълтите вестници, ама на по-високо ниво. Тиражът е по-важен от истината, разбира се.

А Юли е човек безхитростен и се връзва.

Не, не е необходимо да си педофил, за да пишеш детски неща. И Х.К.Андерсен не е бил, и Луис Карол, и братя Грим - също.

Не че мога да знам със сигурност (млад съм, не ги познавам лично), но в тези "обвинения" няма повече аргументи, отколкото да се провикнеш от колата към съседния шофьор и да му кажеш, че е хомосексуалист. Много го правят, но вероятността да уцелиш истински хомосексуалист е много малка. Повечето хора са нормални.
                          Ок., но да се оклеветяват хора, като Андерсен дали толкова много за всички нас и даващи всеки ден на всяко дете по земята е отвратително, гадно, безпринципно и супер неморално. Няма ли кой да потърси сметка на тези изроди?!?
                          "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            ...
                            п.п.-Ясене,Юли не е глупав мъж и не вярвам някаква партенка да му е омотала мирогледа,че и тема от сутринта.По-скоро не е погледнал,че вече сме 2 април...
                            Аз не казвам, че е глупав. Друга дума употребих и тя си е на място.

Първоначално публикуван от abalon Преглед на мнение
                            Ок., но да се оклеветяват хора, като Андерсен дали толкова много за всички нас и даващи всеки ден на всяко дете по земята е отвратително, гадно, безпринципно и супер неморално. Няма ли кой да потърси сметка на тези изроди?!?
                            Всъщност, няма кой. Освен, може би, живи наследници на оклеветения. Но бошлаф.
                            Последно редактирано от cveti; 02-04-09, 19:46.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Аз не казвам, че е глупав. Друга дума употребих и тя си е на място
                              Вярвам си ме разбрал,какво имах предвид...терминологията да е разминаваща се в случая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X