Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компютърни игри-убииства на общественни места?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Компютърни игри-убииства на общественни места?

Колега, ти да не би да искаш да пробваш?

Не бих дала подобни линкове по ред причини....

Поздрави!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Като няма линкове - темичката в спама, където и е мястото от бая мнения насам.

"Знам, но не мога да ви кажа от къде. Но е истина, вЕрвайте ми".
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

На игрите, подобно на филмите, отдавна има кръгче с препоръчителните години на цъкащите и гледащите. Има си световна организация, занимаваща се с това. Друг е въпросът, че общата ни потребителска култура още не е стигнала до там, че да си ги купуваме с кутийката с кръгчето отгоре, а обикновено си ги точим от тракерите. А на тези места, освен въпросните опасни филми и игри има и много по-опасни неща. Ако оставяте 12 - годишните си деца да си точат каквото им скимне, то тогава игрите - шутъри може да са само върхът на айсберга!

Коментар

Точно сега чета статия по повод двете масови убийства в САЩ и Германия от последните дни - психолози са предупредили, че при убийства в състояние на амок в 14 дневен срок има реална опасност от повтаряне. Има съмнения, че немският ученик е разбрал преди това за случая в САЩ и е задействал своя план.
          Другото интересно - в повечето случаи досега на масови убийства, извършени от деца в амок, те са били пристрастени на комп. игри с насилие, най-вече на Кънтърстрайк...
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            ..........
            Каква е нашата на родителите вина в случая, че хлапето е "аут ъф ордър"?
            Какво да направим за "правилното" възпитание?
            1/ формат С:
            2/ да му обясняваме бабините деветини за виртуалната реалност
            3/ Вие предложете.

Старая се колкото може сина ми да играе на открито и сред природата /планина, гора/ вече много добре познава МПС-тата АТВ, джип, но до реални оръжия не се е докосвал /с изключение на някоя повърхностна порезна рана от джобно ножче/.

Играе Баха 1000 без много да му мисли, но когато кара АТВ знае, че се пада истински, и внимава и изпитва страх.

Означава ли това, че трябва да му осигуря достъп до оръжие, да застреля някоя нещастна птичка, за да разбере, че реалния живот не е "Кънтър"?

Посъветвайте ме.
            Уважаема Фани, макар, че сме в коша въпросът ми към Вас е сериозен.
            Моля за Вашето компетентно мнение.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колега, не знам защо изобщо питаш и искаш съвет - от това, което си изредил, че правиш за твоето дете - добре се справяш.
              Единственото, което бих те посъветвала е, ако то обича да гледа и телевизия, да не позволявате да играе повече от 30 мин. на компа. Или му предложете да избира - час телевизия или час комп. игри.
              Виж, доста по-сложен е въпросът с контрола това да се изпълнява.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Лично мен не ме притеснява че темата е в коша, но за това какво чака нас и децата ни ме притеснява.
                Преди година шестгодишният ми племенник се разболя сериозно, тръгна се по лекари болници, терапии мнения и нищо. Докато е в болницата положението се оправя, като се приберат проблема се появява още на следващия ден- проблема беше с бъбреците болки слабо отделяне на урина и други придружаващи симптоми. почти се мислеше за хемодиализа, докато проблемът се разреши с едно случайно мненине на приятел, край на игрите на компа. Трудно беше имаише ред сълзи ред сополи, но сега детето е добре оказа се че това което преживява в играта участието му в битките и дали ще спечели и отцелее са въздействали на цялата му нервна система която пък оказва влияние на бъбреците.
                Темата ми не е просто приказки в сайта, сигурна съм че можем и трябва да въздействаме на децата но не само аз и вие всеки трябва да го осъзнае.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Темата е сериозна и не е за коша, вярно, че има подобни, но биха могли да се обединят, въпреки, че не е лесна и бърза работа. И това, че някой не иска/не може да дава определени линкове за специален софтуер, не е повод да се причисли към агенция ЕЖК.
                  Доня, и аз знам за подобни случаи с деца, точно затова не спирам и не се уморявам да говоря на всеки да контролира и ограничава времето на децата си пред компютрите! Както и какво точно прави и гледа там! Същото се отнася и за телевизията! Поне докато детето не изгради стабилен мироглед.
                  За съжаление на някои няма кой да прави този контрол, освен нас - родители и близки
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR Преглед на мнение
                    Скоро гледах филма My Bloody Valentine с 3D oчила.....
                    Сори за ОФФ-а, ама да попитам - Има ли някакви 3Д очила, с които човек да си гледа 3Д филм на компа?
                    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Годзила, пробвай с такива със синъо/червено фолио. Би трябвало да се продават и не са скъпи. Гледал съм само разни клипчета от youtube но не съм впечатлен - всичко зависи как е направено клипчето.

Сори за офф-а.
                      No bike - no fun!

Коментар

Предполагам че всички сте шокирани от масовите убииства в последните дни, незнам дали сте чули анонса по тв.че в компа на момчето от Германия са намерени игри с особенна жестокост. Смятате ли че и те не са повлияли на действията му, един неудовлетворен младеж но с амбиции и желание да бъде забелязан и разбран, родителите преуспели, осигурили му всичко с мисълта че са изпълнили дългът си към детето си. За мен това е само началото на проблема по голямата и опасна част от айсберга е скрита и все още не се вижда.
                        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Забравих да спомена и мобилните телефони с които масово разполагат децата, и също не са безобидни - например доказани случаи на артрози от бързото чаткане по миниатюрните копченца при писането на есемеси (а това направо е мания) , влошено зрение от взирането в малкото екранче; все още се спори дали увреждат органите на децата или не и доколко... Също и много трудно контролируемото време, което децата прекарват взрени в екранчето на мобифона, било да играят игри, било да гледат филми.
                          Също и джобните компютри, с които някои деца разполагат...
                          Лично аз, вечер преди лягане прибирам мобилните телефони - това след като ги хванах, че изчакват да заспим (или те се правят на заспали) и почват да играят на телефоните. Никакъв телевизор в стаята им също. Ако не контролирате и това, не се чудете защо децата ви сутрин са неадекватни, уморени, вяли...
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Имам двама сина. На 19 и на 15. И 3 компютъра у дома. 2 телевизора. Мобилните не съм ги броил. Има и оръжие. Понякога даже седи в касата . И аз играя на PC игри. Ужасно много. Забравих да спомена за дисциплината. Лягат си в 10,30. И двамата. Възпитанието е основното, не наличието на дразнители. А и всеки по всяко време може да превърти и да изпозастреля сума ти народ. Не е задължително да е цъкал Counter strike...

Коментар

Според мен трябва детето да се ограничава само първите 7-9 години, от там нататък ако то "ше става за нещо" ще си проличи, ако не (стане пушач, наркоман побойник и прочие) значи не е контролиран правилно. Мой приятел постоянно го наказваха като беше малък, забраняваха му да играе на комп. да излиза навън (дори и от стаята си понякога) и сега се занимава с наркотици и оръжия... Плюс това като гледам какви изроди "сме" днешното поколение, думи нямам.....
                              Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
                              [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Родителите и господ да пазят децата ни! амин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X