Мислите ли че има връзка между компютърните игри и масовите стрелби и убииства в съвременното ни общество.
На какво учат децата ни военните игри например,ами тези с убития герой който всъщност не умира, а става и стреля ли стреля и никой не го наказва. Ами автомобилните надпревари колата се обръна но нищо не и става и хората живи, няма ранени, няма проблеми.
Изумена съм какво играят децата ни и дали някой им обяснява че това не е точно така. Тези престрелки не са ли свързани с киберумовете на новото подрастващо общество.
На какво учат децата ни военните игри например,ами тези с убития герой който всъщност не умира, а става и стреля ли стреля и никой не го наказва. Ами автомобилните надпревари колата се обръна но нищо не и става и хората живи, няма ранени, няма проблеми.
Изумена съм какво играят децата ни и дали някой им обяснява че това не е точно така. Тези престрелки не са ли свързани с киберумовете на новото подрастващо общество.

Пълни глупости са това. Може и да е вярно, че хлапето ще чатка с десет пръста по клавиатурата, ама в същото време няма да може да си отреже и една филия хляб за да се нахрани. Компютърната грамотност може да е важна, но далече не толкова както смятат някои. А че тия игри водят до пристрастяване и депресии, и оттам до разстройства на детската /и не само/ психика отдавна е факт и е странно, че някои хора не го знаят. Сто пъти по-добре е според мен хлапетата да се възползват от детството си и да играят, да общуват лице в лице вместо виртуално и да играят на стражари и апаши вместо на Кънтър страйк. Ето това аз виждам като положителен аспект , а не компютризирането и чаткането с десет пръста или умелостта в Ексел-а.
, сега просто играта е по-различна
.
Коментар