Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗАЩО ПАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ЧОВЕКА???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗАЩО ПАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ЧОВЕКА???

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Проблема идва от това, че човек когато започне да има значитлно повече от старите си приятели, общуването им се затруднява.
    Това е вярно само ако са ****и. Аз съм бил и богат, и не съм се скъпял да помагам (ако искат помощта ми), и не съм парадирал или унижавал. Вярно спал съм в 5* хотели, но отивайки при този без пари съм носил ядене или това от което в момента имат нужда, а не разкази че съм бил там и там, изхарчвайки Х- стотин на вечер и после да си тръгна с думите "А`ре на кафе в Шератон"......смешното е че после като се промениха работите 99% от "приятелите" изпедерастяха и започнаха да ми обясняват че не са били в хотела в който аз тогава вероятно съм бил, понеже е стар, а в новия, и че 2Х-стотин на вечер било "като за безпари" и продължаваха по системата "хляб ли нямаш, ми яж пасти тогава".....та такива съм ги отрязал, без значение дали сега са депутати, зам. министри, лобисти или каквато и да е друга измет .....пък до когат устискам
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
      Дали е вярно,че зад всяко богатство стои престъпление?
      Ако приеме за аксиома, че "Всеки начин за бързо забогатяване е НАДЛЕЖНО Описан в НАКАЗАТЕЛНИЯТ Кодекс", то ДА.
      Ако сме сериозни - НЕ (задължително).
      Много Богаташи със сигурност са Престъпвали Правилата, Някой МНОГО. Но все още има (Имаше?) и "Нормални", защото да се спечелят Доста пари е Много Труд, Изобретателност и Железни нерви, като Трудът е на степен.
      Факт е обаче, че Всички Успели са винаги на ръба, защото само по "границите" седи Успеха, затова и те са малко а ние (имам в предвид мен си - не се обиждай драги Успял Читателю) много!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Това е вярно само ако са ****и. Аз съм бил и богат, и не съм се скъпял да помагам (ако искат помощта ми), и не съм парадирал или унижавал. Вярно спал съм в 5* хотели, но отивайки при този без пари съм носил ядене или това от което в момента имат нужда, а не разкази че съм бил там и там, изхарчвайки Х- стотин на вечер и после да си тръгна с думите "А`ре на кафе в Шератон"......смешното е че после като се промениха работите 99% от "приятелите" изпедерастяха и започнаха да ми обясняват че не са били в хотела в който аз тогава вероятно съм бил, понеже е стар, а в новия, и че 2Х-стотин на вечер било "като за безпари" и продължаваха по системата "хляб ли нямаш, ми яж пасти тогава".....та такива съм ги отрязал, без значение дали сега са депутати, зам. министри, лобисти или каквато и да е друга измет .....пък до когат устискам
        Дядо не това впредвид имаше Алекс, а това, че например в 5 звездния хотел когато си бил, твоите приятели не са имали възможност до бъдат! Или това, че ти можеш да поканиш приятели на ресторант да се видите, но те няма да дойдат тъй като не могат да си платят сметката в този ресторант! Проблема е в различното можене, а не желание!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

А може би, са само лакмус показващ ни, разликата м/у Човекът и човека. Разлика изначале много голяма, колкото е голямо многообразието в нас, най-висшето творение на природата.
          Дали парите на са изкушение и изпитание и само показват нашета същност.
          Някаде беше казано, че не парите, а тяхното количество променя човека.
          При парите важи правилото на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" и пак опираме до същността на човека - алчност.
          Последно редактирано от Christo; 11-03-09, 22:38. Причина: допълнение
          Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
            Дали е вярно,че зад всяко богатство стои престъпление?
            НЕ По дифолт хората които изкарват хляба с ръцете си, смятат тези които го изкарват с главата си за "мошенници" Обаче живота е шарен а не черно-бял и много често нещата от различна гледна точка са различни, така че във всеки случай, трябва да се разглежда конкретното "богатство"

Коментар

Не си противоречим и аз това казвам, затруднява се съвместното ежедневие, защото ти си ходил при "Старите Приятели" от време на време, но не си ги водил в 5 звездните хотели където си отсядал - нормално. И аз се виждам с "Успели" Приятели и си говорим и не се подтискам, а напротив се чуствам ОК в тяхната компания, но след това те си отиват по техният, аз по моят път.
              А за различните хора вече споменах - Готиният Човек си е готин, с или без пари, кофтият....

Желая ти да си в Щастлив такъв какъвто си, защото Колкото и да имаш все ще има с повече от теб!

Коментар

Според мен не парите променят човека а останалите хора,които се навъждат (ако може така да се изразя) около него и го дебнат като хиени го карат да се промени.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                  Дядо не това .....
                  При тези които нямаха, отивах просто да си говорим за тяхното хоби и проблеми, с кило филе, един хляб и бутилка "кока-кола", плюс някакви ежедневни дреболии, и за тях това беше много по-празник от вечеря на тавана на "Японския", защото месеци наред го караха само на пържени картофи примерно А други от споменатие 99% ми казваха "видяхме те да влизаш в ....защо не ни покани?" .....(тука вече го поукрасявам )"защото на новогодишния концерт на Виенската филхармония по дънки няма да те пуснат да влезеш" ....след години следваха нещата описани в горния ми пост

Коментар

При тези които нямаха, отивах просто да си говорим за тяхното хоби и проблеми, с кило филе, един хляб и бутилка "кока-кола", плюс някакви ежедневни дреболии, и за тях това беше много по-празник от вечеря на тавана на "Японския", защото месеци наред го караха само на пържени картофи примерно А други от споменатие 99% ми казваха "видяхме те да влизаш в ....защо не ни покани?" .....(тука вече го поукрасявам )"защото на новогодишния концерт на Виенската филхармония по дънки няма да те пуснат да влезеш" ....след години следваха нещата описани в горния ми пост
                    Да де, и аз за това говоря! Но с времето се получава отдалечаване и отчуждаване каквото и да си говорим!! А да седна със стари приятели на две кебапчета и бира в кварталната кръчма ми е много приятно!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Като се замислиш материалните блага те карат да се чувствуваш добре.Те са средство за оцеляване,власт,дори и да не ти променят характера те са все пак преходни неща.Утре може и да не си богат и.... тогава?Гледам анкетата и разсъждавам.Живота наистина не е черно бял но мисълта ми беше за психологическата промяна на хората и тяхната деградация.
                      Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                      На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                      Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                        Да де, и аз за това говоря!
                        Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Не си противоречим и аз това казвам,...
                        Ми вземете йедна рАкия и малко кебапчета и ми се дотъркаляйти да ги изплюскаме, клюкайки си на тифирич (барбекюто е от мен), че отплеснахме темата . И не казвайте на другите, че ще ни се надовлекат "приятели"

Коментар

Когато имаш пари нямаш нужда от приятели. Можеш да си ги купиш. После разбираш, че са били гъз..ци.
                          А когато имаш много пари - карат те да се чустваш различно. И ти се чустваш.
                          А когато имаш много, ама мнооооого приятели няма как да имаш много пари.
                          Не забравяйте, че дори да не се промениш и да останеш истински, то хората започват да променят отношението си към теб.
                          Сега вече е така - завист, злоба, интриги! Липсват истинските приятели и кристалните отношения. Живота стана друг.
                          Иначе щяхме ли да пишем посред вечер в интернет, вместо да се черпим са истинки приятели/майтап/?
                          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                            Когато имаш пари нямаш нужда от приятели. Можеш да си ги купиш. После разбираш, че са били гъз..ци.
                            А когато имаш много пари - карат те да се чустваш различно. И ти се чустваш.
                            А когато имаш много, ама мнооооого приятели няма как да имаш много пари.
                            Не забравяйте, че дори да не се промениш и да останеш истински, то хората започват да променят отношението си към теб.
                            Сега вече е така - завист, злоба, интриги! Липсват истинските приятели и кристалните отношения. Живота стана друг.
                            Иначе щяхме ли да пишем посред вечер в интернет, вместо да се черпим са истинки приятели/майтап/?
                            Даже и не подозираш колко си прав.
                            Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                            На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                            Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Анкетата е интересна но отразява само детайли от картината, не същината...

Парите са мощен професионален инструмент. Който владее добре управлението му и го притежава, може да постигне много. Но всеки инструмент има своите особености и цикъл на живот. Трябва много талант да не се похаби или загуби, а да произвежда...
                              А иначе може да е интересно за някои да се използват не по предназначение, като да забиваш с компютър пирони... Ама това си зависи от човека.

Та от това според мен следва, че човека е важен, не парите - те са само инструмента.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

инструмент, да, ама инструмент за какво? Според мен за работа върху други хора ???
                                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X