Защо по дяволите парите променят психиката на човека? Реших да пусна тази тема и анкета,защото се сблъскваме всеки божи ден с това.Светът е толкова голям, но навсякъде го има това явление.Философията не ми е чужда но все пак,въпроса ми е защо психологията на човека се влияе толкова от материалните неща.След като не можем да ги имаме вечно, защото не сме вечни ,а простосмъртни.БЛАГОДАРЯ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЗАЩО ПАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ЧОВЕКА???
Свий
X
-
ЗАЩО ПАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ЧОВЕКА???
108Парите са власт9.26%10Парите ме опияняват0.93%1Парите са средство за живот63.89%69Парите не биха ме променили25.93%28Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!Тагове: Няма
-
До: ЗАЩО ПАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ЧОВЕКА???
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениевсичко променя човека.
Коментар
-
Парите дават свобода!
Свободата отпуска нравите и емоциите!
Когато човек е освободен, то той показва истинската си същност!
Когато човек не е овладял тялото и духа си, тогава се наблюдава истинското изкривяване, което зависи от обстоятелствата.
А най-важното е средата. Ако има време да се пребори с всички изкушения, то той ги надраства. Ако не, потъва някъде докато не го споходи нещастие или не фалира.
Затова е народната мъдрост е да се работи и т.н. Така се забогатява бавно, но човек изгражда необходимите му защити и натрупва опит.
Казано е, че "бързо дошло, бързо си отишло"!
По-лошо от парите е властта! Тя опиянява и е като - няма да казвам. Може да си по-беден, но ако те гонят властови амбиции ...
Така, че най-голямата тръпка /емоция/ е страх, следван от власт, пари, любов и т.н.
Гледал съм ги тез работи, та затова се обаждам
.
Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеПарите не променят Човекът, променят само човекаСамо спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!
Коментар
-
Променят го, защото в този век всеки е алчен за нещо, за все повече и повече.Угодиш ли си с едно нещо, почва да ти трябва друго и така до безкрайност.С тях почти всички проблеми можеш да си решиш, освен смъртта и здравето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеПарите не променят Човекът, променят само човека)на репликата по мой начин, че някой може и да не "види"
разликата между "Човека" и "човека"
Тежеста на парите сваля грима дори и да не искаш, и ако си пич всички виждат, че си пичако си ***ка, всички рано или късно го виждат
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеПерефраза (полу цензорна)на репликата по мой начин, че някой може и да не "види"
разликата между "Човека" и "човека"
Тежеста на парите сваля грима дори и да не искаш, и ако си пич всички виждат, че си пичако си ***ка, всички рано или късно го виждат
Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение"Битието определя съзнанието", колкото и да не ни се иска... ...
Какво повече да кажа?
До колкото разбирам въпроса, колегата го е задал с идеят - промяна към по-лошо
Не съм съвсем съгласен, макар и Венци да е Прав, Малкоите човечета с Големи Пари (това никак не е лесно да се случи, но става) просто изваждат на показ малката си душичка, а нормалните хора с пари - просто си живеят живота
Проблема идва от това, че човек когато започне да има значитлно повече от старите си приятели, общуването им се затруднява. Не за друго, а започват да имат различни забавления и интереси, който не са по джоба на "старите приятели", който също така са достатъчно горди да не чакат "подаяния".... и хората бавно, неусетно и непризнатосе отдалечават...
Наблюдавал съм процеса в различни сиуации (за жалост от "Бедната" страна) и затова не смятам, че има промяна към лошо, просто се сменят интересите и покрай тях средата, аз лично си останах приятел с тези хора, но съм наясно със ситуацията и не се натрапвам и не обвинявам, просто трябва да се разбира същността на промяната и да се уважава Старата дружба и да не се "Напъва"
и "Тества"
постоянно
Коментар
-
Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнениеАбе това всички го виждаме но работата е там че пичовете са малко а *****те са много.. Тук някъде имаше тема (четох е бегло, ако греша моля поправете ме) че на оффроуд сбирката в Белоградчик някой от дома за деца крал (или се опитал), а друг от същия дом го спрял. (прескачам етапа с насинените очи примерно) и излиза че ако се даде гласност на втория, всички ще кажат "Браво в дома израстват ХОРА, ама обикновенно се възприема първото "децата от тези домове са крадци"
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнениеДали е вярно,че зад всяко богатство стои престъпление?יעבור
«И това ще мине»
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар