Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приеха ли закона Шофьор с под 1г стаж с ограничение до 1600кубика?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Приеха ли закона Шофьор с под 1г стаж с ограничение до 1600кубика?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    ...Па тия Астри по 1.4 да земат да ги преквалифицират кьм паркове и градинки...
    Няма нужда. Тук милицията не гони. Само чака.

Коментар

ЕЕЕ защо всички скачате,вие като сте взели книжки преди няколко години не е имало такъв закон ,ами ако имаше как щяхте да реагирате тогава,всеки иска да се научи .
      http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
        ЕЕЕ защо всички скачате,вие като сте взели книжки преди няколко години не е имало такъв закон ,ами ако имаше как щяхте да реагирате тогава,всеки иска да се научи .
        Ще се научиш ,има време.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Забелязал съм в БГ много обичат да ти забраняват разни неща, ограничения да налагат. Като че ли е по добре вместо да му четеш лекции кое колко е забранено, да го биеш по портмонето. Тука например за всички е 0.07 алкохол. За младите и професионалните шофьори е 0.00000... Първо провинение за мене е 100 кинта например. За млад шофьор е по 5. Второ провинение за мене е парична глоба, за новобранеца е отнемане на книжка. И с трабант можеш да се претрепеш точно толкова качествено, колкото и с Ферари. Здрав контрол и жестоки глоби. Това е.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Няма нужда. Тук милицията не гони. Само чака.

БЕЗ КОМЕНТАР
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Пълни глупости са с тези ограничения, нови шофьори, стари шофьори, бла бла бла... Имам доста познати които чисто и просто са си некадърни и шофирането не им е най-силната страна, но никога не са правели ПТП. А от другата страна почти всичките ми приятели, които наистина им идва от ръце и са добри шофьори са огъвали брони. Тези които са непохватни си го знаят и внимават и ги е страх, "много можещите" се забравят и тогава стават белите. Затова според мен по-важен е не стажа, а възраста. Ако се дава книжка от 25 години нагоре тогава няма да има голяма разлика новобранец и такъв със стаж. Затова и в Сащ и в още много други страни застрахователите не гледат стажа, а възрастта. до 25 години се водят рискови, а от там нататък формират застраховката според нарушенията на водача.
              Само, че е невъзможно да се чака за книжка до 25 години затова да си оставят нещата както са си. Ако детето е достатачно разумно може и на 13 години да кара, уменията не са проблем, проблем е да се осъзнае, че това не е играчка.

Коментар

ее намери се човек който да каже нещо по различно за нас новобранците,иначе трябва да пускам обява в купувам-продавам ТЕРАНО за САМУРАЙ.

Коментар

Аз също не мисля, че са глупости - нека има ограничение, но смятам, че заварено положение трябва да си има - демек Краси като си е купила кола 2.4 преди да приемат закона няма да си я сменя я
                  Аз лично знаех за тези "клюки" и идеи и помислих от рано. Ферозата е 1,6 100 коня, за придружител съм без коментар защото няма кой да тормозя да кара с мен. Сама и тва е! И усещам как ще има "Ама господин полицай, аз току що си оставих придружителя до тях ".
                  Те да вземат да си сложат знаците на правилните места в София или поне да сложат знаци, че има квартали, в които положението е потресаващо

Коментар

Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
                    иначе трябва да пускам обява в купувам-продавам ТЕРАНО за САМУРАЙ.
                    Недей така,Самурая е като неуправляема ракета Земя-Земя. За справка питай Каскадьора и Деско
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                      Недей така,Самурая е като неуправляема ракета Земя-Земя. За справка питай Каскадьора и Деско
                      Карала съм и самурай и то жълт,какво да ги питам те и двамата не ги слуша главата ,така няма за ко да ме барнат,

Коментар

Поредната недомислица. Какво значение има кубатурата бе хора? С Форд Фиеста 1.1..... не можеш да се размашеж ли? Не може да дигне 140? Ми може.... Само шофьора да го иска. Не виждам смисъл ама грам в определяне на кубатурата.
                        Какво правим с RX-8? 1.3, а само 215к.с. Или сигурно ще сложат и точка - "Без Ванкелови двигатели"?

Пред 3-4 месеца когато се прокарваше още закона им се чудех. Само за едно бях съгласен, това да не возиш непълнолетни след 22:00.

Дали ще има 1000 кубиково двигателче или 2500 няма никакво значение. Шофьора е вьжен.
                        И все рак някой може ли да го изнесе въпросния закон, за да го видим че не го намирам.

Имаше коментар за патрулките. Абе,че не гонят ... незнам. Но Към 1-2 часа през ноща всичките са по улиците,само патрули и таксита! Ако не те спрат поне 2 пъти си късметлия.

Коментар

Имам вече 20-тина г. стаж като водач на МПС. През първата година не сам катастрофирвал, но в началото на 3-тата така обърнах москвето, че щях да утрепя най-добрите си приятели-състуденти, които карах към Сф.
                          Москвича е 1500 куб.см. дефорсанд. И в зависимост от настроението си развива макс. скорост м/у 140 и 160 км/ч. Но на баща ми москвето беше "чист" и стрелката на километража залепваше в десния ограничител. Да ама имаше спирачка само на предно ляво колело, другите 3 бяха изолирани. Добре, че не съм се размазал в някой краз...

Сина ми вече е на 10 г. и от 7 годишен кара АТВ 350 куб.см. /вече отскоро 450 куб.см./ На всички, които са ми казали, че съм неразумен, като съм му разрешил да кара отговарям, че и със скутерче 49 куб.см. можеш толкова елегантно да се размажеш, като маргарин Томи под гумите на някой ТИР, както и с R-1.
                          Така, че нито ограничената мощност, нито малката кубатура няма да спасят тези с малък стаж. Дори напротив: колкото е по голям обем на двг и по-мощен автомобила,толкова е и по-сигурен и обезопасен.
                          А нашите политици просто приемат нещо, за да замажат очички. И ще юркат тинейджерчетата голфчета 1.3 /по рег. талон/ с присаден двг G 60. Но без АБС и със непроменено окачване и спирачки... защото закона така повелява.... и ще се множат паметните плочи по пътищата на наш'та Родина...
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Имам вече 20-тина г. стаж като водач на МПС. През първата година не сам катастрофирвал, но в началото на 3-тата така обърнах москвето, че щях да утрепя най-добрите си приятели-състуденти, които карах към Сф.
                            Москвича е 1500 куб.см. дефорсанд. И в зависимост от настроението си развива макс. скорост м/у 140 и 160 км/ч. Но на баща ми москвето беше "чист" и стрелката на километража залепваше в десния ограничител. Да ама имаше спирачка само на предно ляво колело, другите 3 бяха изолирани. Добре, че не съм се размазал в някой краз...

Сина ми вече е на 10 г. и от 7 годишен кара АТВ 350 куб.см. /вече отскоро 450 куб.см./ На всички, които са ми казали, че съм неразумен, като съм му разрешил да кара отговарям, че и със скутерче 49 куб.см. можеш толкова елегантно да се размажеш, като маргарин Томи под гумите на някой ТИР, както и с R-1.
                            Така, че нито ограничената мощност, нито малката кубатура няма да спасят тези с малък стаж. Дори напротив: колкото е по голям обем на двг и по-мощен автомобила,толкова е и по-сигурен и обезопасен.
                            А нашите политици просто приемат нещо, за да замажат очички. И ще юркат тинейджерчетата голфчета 1.3 /по рег. талон/ с присаден двг G 60. Но без АБС и със непроменено окачване и спирачки... защото закона така повелява.... и ще се множат паметните плочи по пътищата на наш'та Родина...

Мпого точно казано! Колко БМВ-та знам дето отзад и по талон им пише 1.6, а са по 2.5....
                            Същото и с голфчето... Филми с фрапиращи кадри и без никаква цензура може поне мъничко да повлияят.... Малко от малко да се стреснат.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              дъра, дъра, със всичко можеш да се убиеш...
                              Точно така е! Само че, Законът трябва да пази не само теб, а и околните от твоята глупост. Да, ти можеш да се разбиеш със всичко, но пораженията, които нанасяш около себе си, силно зависят от това какво управляваш. Едно е да те връхлети Голф 1.3, съвсем, ама съвсем друго е BMW 3.0. Първото е заплаха главно за себе си и за пешеходците, а вероятно на първото произшествие ще имаме -1 идиот. Второто спокойно може да потроши 2-3 леки коли едновременно, или автобус със все пътници. И при това, шофьорът да оцелее, за да продължи с простотиите.

Много е гот да си егоист, ама законодателството има и други цели.

За детето си - не си неразумен, а може би безотговорен към околните.

Присадените двигатели са цяла една отделна тема, но то е, защото технически надзор не съществува. Съществува тайфа кърлежи с ръждиви стендове за спирачки и кочан лепенки. И пак не променя основния смисъл на ограничението - да се пребиеш, преди да пострадат невинни. Поне статистически.

Коментар

от глупаци в управлението само глупави закони се създават.аз лично не съм видял нито един от тях да спазва закон,който е приел сам.и със 600куб можеш да се размажеш така,както не можеш и с 2600.какъв е смисъла?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X