Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КРАЖБИ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КРАЖБИ!!!

Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
    Входното време, най-често, е 8 секунди. Така е на повечето обекти. Дори да забие отверка, да пипне датчик да го облепи и т.н в дежурния център, поне при нас, се получава сигнал за саботаж. Хващал съм малоумник, който си мислеше, че след като изкърти предавателя и ще му се размине. Да, ама не. Наигра се. Освен това, човекът, може да си сложи втори предавател. Може към друг СОТ, може и към същия. Ако му заглушат едната честота, другата праща сигнал. Не съм много наясно с техническата част, но всички банки и по-сериозни обекти действат така. Явно има защо.
    Нещо не можем да се разберем. Ако алармата се изключва с дистанционно е още по-лесно. Записват кода. (ако не е плаващ) Аз говорех за тия аларми, които за да ги деактивираш, трябва да набереш някакъв код на клавиатурата. Та точно тия се убиват с отверката. Като я хакне на точното място и се изключва. Все едно си набрал правилния код.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

заглушаванки...
      Я ми кажи друго. Една нормална връзка със СОТ предава ли от време на време пилотен сигнал? На какъв интервал?

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        . Та точно тия се убиват с отверката. Като я хакне на точното място и се изключва. Все едно си набрал правилния код.
        В Понеделник ще разпитам дали има такъв вариант. Н съм запознат и не мога да отговоря така. Ще говоря с техниците ни и това ще коментирам.

Коментар

[quote=Suzuki_Sj410;637730]Поразгледах за вапросното Magelan .... и в крайна сметка какво е, че не ми стана много ясно. Охранителна с-ма с дистнационно? Кое му е различното и по-доброто от другите? /quote]
          Единственото, с което е по-добро от стандартните охранителни централи е, че няма време-закъснение и е общо взето на прилична цена. Да, това е централа, която може да се командва с дистанционно или с безконтактни карти /във варианта й с четец/ и към нея могат да бъдат подвключвани както стандартни датчици по кабел, така и безжични, както и адресируеми. Ако ви трябват още повече екстри, като следене състоянието на обекта през интернет, включване и изключване дистанционно /през интернет, GSM и т.н./, то тогава има други централи по въпроса. Темата е доста обширна и мисля, че всяка техническа фирма, която се занимава с това, ще може да ви консултира. Но и най-добрата централа, не върши работа, ако няма кой да реагира на сигнала от нея. Ако искате да минете по-бюджетно, обърнете се направо към някой СОТ, който хем ще ви монтира техниката, хем ще ви прави мониторинга и реакцията. В повечето случаи няма и да платите техниката, а само ще имате някакво доплащане към месечната такса за охрана /нещо като наем за техниката/.

Коментар

Нещо не можем да се разберем. Ако алармата се изключва с дистанционно е още по-лесно. Записват кода. (ако не е плаващ) Аз говорех за тия аларми, които за да ги деактивираш, трябва да набереш някакъв код на клавиатурата. Та точно тия се убиват с отверката. Като я хакне на точното място и се изключва. Все едно си набрал правилния код.
            1. дистанционно - асиметричен ключ с дуплексна връзка, примерно bluetooth, но има и други варианти. Ще запишат кода, друг път. Ако го могат, все едно вече имат по-добри възможности от взломните кражби.

2. клавиатури - не става това, което разказваш. Клавиатурата, все едно не знае какво трябва да предаде на централата, за да се изключи алармата. Чака ти да го въведеш, тя само препредава. Ако забиеш каквото и да е, където и да е, получаваш или нищо (и времето си тече) или сигнал за саботаж (тогава и време не тече, а писва веднага)

Коментар

Това е част от .....фолклор. Няма как да стане!!!Най много да я ВКЛЮЧИ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                1. дистанционно - асиметричен ключ с дуплексна връзка, примерно bluetooth, но има и други варианти. Ще запишат кода, друг път. Ако го могат, все едно вече имат по-добри възможности от взломните кражби.

2. клавиатури - не става това, което разказваш. Клавиатурата, все едно не знае какво трябва да предаде на централата, за да се изключи алармата. Чака ти да го въведеш, тя само препредава. Ако забиеш каквото и да е, където и да е, получаваш или нищо (и времето си тече) или сигнал за саботаж (тогава и време не тече, а писва веднага)
                С дистанционното го могат. Не знам кво крадат. И от къде.

С отверката е за локалните аларми. Без централа.

Коментар

При читавите аларми тоя номер няма как да мине. Като забучиш отвертката, закъсяваш захранването. На интерфейса, често RS485 или RS422 нищо не може да му стане. Та, при читавите аларми, захранването към външните консуматори е през самовъстановяеми предпазители. Правиш късо - прекъсват веригата, махаш късото - възстановяват веригата. Нищо не изгаря.
                  За дистанциите...
                  Едва ли в днешно време може да се закупи съвременна аларма с некриптиран предавател. Хакването не е работа за всеки, а пинизите със записа на кода не вършат работа.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Средно, на ден, стават около 2 кражби в наши обекти. Говоря за над 40 000 обекта и само за София. Не съм чул и не съм виждал някъде забита отверка в клавиатурата. Нито за проникване с прихванат сигнал от дистанционно. Най-чести са бързите кражби. Разбиват, вземат първото, което им попадне и черта. Не искат да се засичаме, не знам защо!

Коментар

Средно, на ден, стават около 2 кражби в наши обекти. Говоря за над 40 000 обекта и само за София. Не съм чул и не съм виждал някъде забита отверка в клавиатурата. Нито за проникване с прихванат сигнал от дистанционно. Най-чести са бързите кражби. Разбиват, вземат първото, което им попадне и черта. Не искат да се засичаме, не знам защо!
                      Не искат да те бият. Виж се в огледалото къв си симпатяга.

С тия новите системи.......... То и аз съм дърт вече. Вероятно ти говоря за минали работи. Тока никога не ми е бил силната страна. Дано си прав, че и аз смятам да слагам някаква аларма.

Коментар

С дистанционното го могат. Не знам кво крадат. И от къде.

С отверката е за локалните аларми. Без централа.
                        Е, който прави сигурността си с технологии от миналия век, заслужава да си го отнесе.

Коментар

... Не искат да се засичаме, не знам защо!
                          нямате подход.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            нямате подход.
                            Ми да. Търчат с кубинките, тропат, вдигат шум. Никакво възпитание. Да пробват да се явят с цветя, примерно. Що не и торта. Грубияни.

Коментар

... Не искат да се засичаме, не знам защо!
                              Манго, като си тръгвал сутринта от милицията, казал "прайти тука ини рабути - да ни ви стъпи чиляк вече"

Коментар

Е хайде сега.Не е ли ясно.
                                Който иска сигурност за сега трябва да плаща.
                                Който иска по-голяма сигурност плаща повече.
                                А абсолютната сигурност струва безкрайно много пари, но има ли смисъл?
                                Аз не плащам нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X