Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опасност ли са жените зад волана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Опасност ли са жените зад волана?

Извинявам се,ако съм се изразила зле.Въобще не искам да кажа,че всички жени са лоши шофьори.Това не е така,има жени,които карат много по-добре от някои мъже,но за жалост са малко.По-голямата част от нас не могат да се похвалят с такова нещо.И понякога лошите рефлекси на някои дами могат да струват живота на някого.Защото във описаната по-горе от мен случка на мястото на автомобила на съседа ми можеше да е самия той или по-лошо/детето му/.За това скъпи дами замислете се преди да се качите в колата и никога,никога не си купувайте книжките.

Коментар

Алекс е обяснявал в тази посока, то и друг път е ставало дума, че жените имат по добре развито периферно зрение и могат да се съсредоточават върху няколко неща, точно поради функцията им да гледат децата и едновременно да въртят домакинството и какво ли още не, а мъжете са имали задължението само да ловуват, а там са се съсредоточавали само върху едно-плячката.
      Първоначално публикуван от pkkvr Преглед на мнение
      За това скъпи дами замислете се преди да се качите в колата и никога,никога не си купувайте книжките.
      Това в пълна сила важи и за мъжете!
      А освен това, я се замислете колко пъти се случва мъж да пие и да кара и колко пъти жена да пие и да кара. Жените в това отношение са малко по-съвестни май...
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        А освен това, я се замислете колко пъти се случва мъж да пие и да кара и колко пъти жена да пие и да кара. Жените в това отношение са малко по-съвестни май...

Аз като пия - жена кара....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от pkkvr Преглед на мнение
          Темата въобще не е провокативна,а цели някои жени да се замислят преди да седнат зад волана.И някои мъже също преди да дадът ключовете в ръцете на жените си.Да направят първо реалистична оценка дали са достатъчно способни за това.
          Темата е провокативна поради реакциите които ще повлече, независимо от това какво е целяла. А реакциите са функция на въпроса.

Въпросът "Опасност ли са жените на волана" е провокативен, понеже е неправилно зададен, подлежи на неправилно тълкуване, и от това може да повлече само неправилни отговори, именно понеже точен отговор няма.

Жена учена да шофира с уважение и разбиране, така както е учен да шофира средно статистическия мъж, а именно - без крясъци, без подигравки, и без презумпцията че от нея шофьор не става, си става съвсем читав шофьор.

Същото важи за жена която си има кола и ключове за нея, а не чака мъжът и да и даде (или да не даде) ключовете от колата.

В останалите случаи - жената си решава дали става шофьор от нея или не. Ако не и доставя удоволствие шофирането - трудна работа.
          Последно редактирано от Goblin; 03-02-09, 00:34.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
            С то ва несъм съгласен, просто сте по-малко на брой, статистиката - в КАТ...Характер, възпитание - това е...

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              С то ва несъм съгласен, просто сте по-малко на брой, статистиката - в КАТ...Характер, възпитание - това е...
              Да, именно...Характер и възпитание това е важно на пътя!
              A2 (+)

Коментар

Като цяло и мъже има ужасни шофьори и жени също.А има и някои които просто заслужават да им се вземе свидетелството без да им се дава обяснение.

Коментар

Карането е лесна работа стига да те подкарат как си трябва.

Примерче - баща ми ме учи да карам на 13 годинки,на 16 се овех по моторите на разни таралясници,а като взех книжка ни купи / на мен и брата / един раздрьнкан Голф с думите ТВА ПОНЕ 2 ГОДИНИ ГО ИСКАМ ДА ВЬРВИ,КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИТЕ И КАК ЩЕ ГО КАРАТЕ ВАША СИ РАБОТА.Ей мале,ебати Голфа,кьде ли не му брькнахме с брата,какво ли не му сменихме на това.

Понаучих малко за колите и за моторит,понакривих малко тенекета и се понаучих да карам.Аз хубаво ма жената / по това време само приятелка/ като няма брат и като не беше свикнала на яко каране и малко и беше терсене да кара.Трьгване,спиране,завои ма да паркира в тясно Нисан Патрул от дцлгите ич я няма.Как викаше едно приятелче " аз като нося маса на заден ход и гледам кьде вьрвя да не си шибна лактите,а мойта маса е виждала само в неподвижно сьстояние"

Как да е,оженихме се с мойта и мен ми беше кофти,че се стяга и не кара как трябва да кара един нормален човек.Все леко го дава,все внимателно,все и трепери.............и един ден ми писна,то няма как все на бавни зимата да кара от крьчмата до нас с джипката.

Взимам аз резервата / Мерцедес Е320 около 220 коня или там колкото са му останали / и сменям всичко по предницата,яки гуми,леко по-изгьзени спирачки и айде да покараме малко.

Трьгва,но леко,спира,но леко,завива ма ПАК леко..........
                  Почвам аз с кафета и обяснения - жена,виж сега,статистически повечето катастрофи стават от това,че не се натискат спирачките яко,не с достатьчна сила ако да ги пердашиш сьвсем на време.
                  Трьгването с автоматик е трьгване,натискаш ЯКО ако ти трябва и то трьгва.Спирането от 120 МИЛИ в час до 0 става с як шут на спирачките и дьржиш бика за рогата без да се шашкаш.Завой се прави с пьлен волан и ГАЗ ако да вьрти колата на място и само син пушек да излиза от гумите................

Малииииии,зор ви казвам,ЗОРВсе гледа да е нежно.Минаха 2 седмици в обяснения и учене кое и как трябва да става,как реагира колата,кое как трьгва и как спира.То не беше вечер на магистралата от 120 МИЛИ до 0,то не бяха врьтки по паркингите,задна с пална газ и пьлен волан сьс спирачки..............

Та понаучи се,поотрака се един вид.Покара колата годинка и взехме друга,леко по-голяма.Почнаха и колетчета да пристигат - днес керамични накладки,утре Зимерман спирачни дискове,спорт амортесьори............и слагам ли аз слагам,глася я все едно на сьстезания ще ходи.

Сина ни сега е на 5 месеца,жената го вози и освен внимателното в нея го има и мьжкото каране.В колата се забранено гримирането,пиенето на кафе,четенето на каквото и да е,говоренето по телефона ако не се ползва хендсфрито...............махнал сьм и стойката за чаши дето кой знае защо е над скоростния лост като леко сьм обяснил,че там разлее ли се нещо ще и струва колата на трупчета за седмица поне и около 1000 кинта за ремонти.Така сьм и льснал колата,че не смее да паркира близо до други коли,а я драсне ше си я кара драсната / да бе да ма тя така си мисли /.

Кратко сьм и обяснил как се охлажда мотора,какви звуци трябва да издава тоя мотор и кое е нормално,как смьрдят горещи спирачки,налягането на маслото,скоростите,течове под колата...............и поне си обича колата и си я гледа като нейна.

Никога не сьм и крещял,не сьм се подигравал / то па всички научени сме се родили /не сьм и мрьнкал що и какво.Е верно е,че едно време и казах ТАЯ АКО Я СТРОШИШ ТИ ВЗИМАМ ПО-ГОЛЯМА ма това не се брои.

Та кратко - няма значение за мен дали е жена или мьж,рефлекса за мен си е рефлекс.Я да трьгне да пада детето от столчето и да видиш каква е бьрза или да се вози детето в колата и пред нея да набие някой спирачки малииииии,ше му избие кьтните зьби значи,педала е до дупка,че и с десния крак го донаска.

Грешка за мен е това което правят много мьже - все се бьзикат с жените си,все жените им карат когато мьжкаря се е напил и няма как,по-добре тя да кара от това да ходи пеш.Да се крещи пьк сьвсем,те блокират и гледат като напикано дете майка си.

Грешка е да и вземеш нова кола като знаеш,че стара не може да кара.Така се е панирала от притеснение да не я одраска или да не я бутне някьде,че и треперят рьцете.
                  Вземи и един таралясник,качи е на него и да я видим дали може да му .........майката.Леко и с кеф ще се научи и да трьгва и да спира на бургия.Като не знае кьде и свьршва капака и намираш една ограда и да спира в оградата 20 пьти всяка вечер.Рано или кьсно ще почне да спира на по 2 прьста,ВЕРВАЙТЕ МИ.

Долу е паркиране на жената - по 3 прьста от огледалата / не си личи тук ма са толкова / и педя зад задната броня.Предния който кара имаше антенки на задника за заден ход,тоя няма,а и парктроник няма,но е свикнала от предния

Та стават ли жените за шофьори отговора за мен е СТАВАТ И ОЩЕ КАК,НО ТРЯБВА ДА СИ ГИ НАУЧИШ.

И някой тук ако продава джанта 18 минимум 8.5 предни и 9.5 задни да свирка,че още не ми харесва как спира тва горе,има още какво да му правя.После ще има НЕ МУ ДРАСКАЙ ДЖАНТАТА
                  Последно редактирано от BENZBOSS; 03-02-09, 05:45.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Конкретно на въпроса
                    Мъжете са по-опасни, жените им е по-трудно, НО са по-предпазливи и карат по-бавно, обикновенно се чукат при паркиране и маневри, което води до материални щети - рядко жертви, докато мъжете (пак повтарям говорим за статистика, не за индивиди), са по-агресивни, особено младите, карат много по-бързо и катастрофите обикновенно са с Много по тъжен изход, въобще не отварям темата алкохол, наркотици и т.н.

И накрая всички ние трябва да внимаваме повече, то каквото е писано, ще стане, ама да не си го правим сами, успех и на мъжете и на жените шофьорки

Коментар

Жените могат да карат. Обаче точно поради различните умения и способности, които мъжете и жените са развили с течение на времето, се нуждаят от доста по-различен начин на обучение. Много от инструктурите не го осъзнават. Познавам доста жени, които карат много добре... но повече от тях се е налагало да ги дообучавам лично . От шофьорския курс, в повечето случаи, жените излизат пълна трагедия и има нужда някой с по-подходящ подход да им даде увереност, за да свикнат с автомобила. Повечето грешки са именно от неувереност и страх, били те и подсъзнателни. Може би е добра идея жените да карат курсовете при жена инструктур, предполагам, че тя по-добре ще знае, от какво имат нужда.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        ... От шофьорския курс, в повечето случаи, жените излизат пълна трагедия и има нужда някой с по-подходящ подход да им даде увереност, за да свикнат с автомобила. .
                        Че кой не е трагедия от сегашните курсове, аз се уплаших от курса, който кара моя син и не му давах да кара сам половин година след това

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          Че кой не е трагедия от сегашните курсове, аз се уплаших от курса, който кара моя син и не му давах да кара сам половин година след това
                          Повечето мъже по един или друг начин, могат да владеят прилично машината, още преди да запишат курса. Там само ги строяват леко да гледат и знаците, а вроденото им чуство за доказване и превъзходство, ги кара да спрат с притесненията и да се отпуснат, доста бързо. Жените обикновено отиват неподготвени и мизерните часове, не стигат дори за овладяване на машината. Повечето инструктури са нерваци и викат и се карат. Това има някакъв ефект върху мъжете, които имат силно чуство за йерархия и бързо влизат в ролята на изпълняващ команди, но при жените подобна тактика води единствено до стресиране и пълен блокаж. След изпита, когато се озоват в натоварения трафик, мъжете се отпускат сравнително бързо, защото се борят да спре да им е кофти, докато жените в подобна ситуация се затварят в себе си и имат нужда някой да ги окуражава, а не да им се кара. Различно е, но само на ниво обучение. Когато успее да се отпусне и жената е не по-лош шофьор от мъжа. Само дето отпускането става доста по-трудно.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Жените могат да карат. Обаче точно поради различните умения и способности, които мъжете и жените са развили с течение на времето, се нуждаят от доста по-различен начин на обучение. Много от инструктурите не го осъзнават. Познавам доста жени, които карат много добре... но повече от тях се е налагало да ги дообучавам лично . От шофьорския курс, в повечето случаи, жените излизат пълна трагедия и има нужда някой с по-подходящ подход да им даде увереност, за да свикнат с автомобила. Повечето грешки са именно от неувереност и страх, били те и подсъзнателни. Може би е добра идея жените да карат курсовете при жена инструктур, предполагам, че тя по-добре ще знае, от какво имат нужда.
                            Браво!Точно такива мнения исках да провокирам с тази тема.Мнения,които могат да помогнат с нещо.Защото проблем има,а всеки осъзнат проблем е наполовина решен.Аз в никой случай не искам да кажа,че жените не стават за шофьори.Та нали аз самата съм такъв.Ако беше така и аз не би трябвало да се качвам на кола.С темата исках да се признае проблемът и то преди всичко от дамското съсловие,а не от мъжете.За тях знаем,че почти всеки втори мъж смята,че жените не стават.Бих искала да се намери някакво решение и това което Вие казвате,че бихме могли да караме курсовете при жени инструктори е много правилно.Също тази част от дамите,която осъзнава,че има проблем зад волана/не е срамно да се каже,по-срамно е,когато се приберем в къщи със счупена кола/да карат повече часове от предвидените по кормуване.И така рано или късно и тези,които свикват по-бавно ще се осъвършенстват.

Коментар

Ето доказателство, че жените може да внимаваме в повече от едно неща Този уикенд ме учиха да карам извън пътя, но държаха много да запечатат този момент...е хубаво, ама аз като видя фотоапарата и се обръщам да позирам...

И все пак останаха доволни от возенето!
                              A2 (+)

Коментар

Не са опасни бре, аз искам поне две.....на кого да поръчам, нема ли търговци и на жени във форума........моята не иска да изкарва книжка, нагледала се била на катастрофи, та викам нещо чуждо ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X