Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опасност ли са жените зад волана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опасност ли са жените зад волана?

Първо бих искала да кажа,че нямам нищо лично против дамите шофьори-аз самата съм такъв.Просто бих искала да знам какво мислите по темата.Лично аз винаги съм смятала,че жените по нищо не отстъпват на мъжете/имам предвид за шофирането/.Майка ми е на 59 години а е отличен шофьор,аз също претендирам,че съм,но наскоро се случиха някой неща,които ме накараха да се замисля дали това е съвсем така.Мой съсед преди 2 дни спрял до един банкомат да изтегли пари и една дама направо му сплескала колата.Излизала на заден и го ударила.Странното е,че е прекосила цялото шосе,което е много широко точно там,където е станало.И то с каква скорост би трябвало да е излизала,за да го натроши така.Друга дама наскоро удари съпруга ми,защото не спряла на знак STOP.A пък мен наскоро ме удраскаха/пак дама/.Опитваше се да паркира на място,където може да влезе тир.Сигурна съм,че много от вас са виждали жени зад волана сковани и залепени за него като стауетки.Какви реакции може да има човек като е така вцепенен.Та заради тези случки напоследък реших да пусна тази темичка,за да видя какво мислите и вие.Смятяте ли,че жените са опасност на пътя?

До: Опасност ли са жените зад волана?

А, те са опасни не само зад волана ...Сериозно -характерът не е свързан с пола!

Коментар

Не жените, а неможещите,незнаещите и немислещите, са голямата опасност.Те пол нямат! А най-опасни са тези които си мислят, че могат и знаят всичко.

Коментар

Аз смятам че всеки шофьор който не може да прециня пътните условия и обстановка е опасен.

Относно жените зад волана,много голяма час от тях имат представа за растоянеи и одстояние до друга кола или предмет особена когато се маневрира или кара на заден ход.

и друго нещо съм забелязъл че ако се разсеят и погледнат на страни в това време не се усещат как въртът и волана, но това го има и при мъжете.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        RR Classic

Коментар

Жена-шофьор и негър-скиор...Бе не че няма...ама рядко.Не че няма женчовци...Май въпроса е провокация,целяща точно такива мнения

А сега сериозно(те и колегите по-горе са го казали)-пола няма значение.Яд ме е на т.нар. ,,неделни шофьори''
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Олеле, тази тема ще е интересна. Слагам си каската, захапвам гумата и започвам... Не знам статистиките, но по мое наблюдение от 100 тежки катастрофи 95 са мъже. От 100 одрани калника 95 са на жени. По логиката аз предпочитам да карам около жени. Мойта половинка взе книжка тук, аз я учих да кара. Редовно ми се налага да уча жени да карат лодки по големи от ТИР. При доста жени отнема малко повече време да свикнат с "механичната" част от карането. Ако им се даде достатъчно време и спокойствие те ще се справят без проблеми. Разликата е в това кой как го възприема. Стреса играе голяма роля в управлението на машинарията. На мене като ми бибиткат аз псувам и летят пръсти през прозореца, газта е до дупка.... Сещате се. Като свирнеш на жена и тя се панира. Голяма работа, че изгаснала на светофара, обаче големия мъж е свикнал да се облегне на клаксона и да обясни за "заспалата патка" и...Това кара много жени да са в паника всеки път като седнат зад волана. От там идват и много от проблемите. Редовно свалям съпруга от лодката докато кара жена my. Не може да се опитваш да се съсредоточиш, да се отпуснеш и да караш когато оня ти мрънка че бил дал незнам си колко щайги с мангизи за чисто новата си лодка / важи и за колите / С жената излизахме и карахме по цяла нощ в продължение на месец преди да се яви на изпита. Тука е легално да караш след като си взел листовки, ако в колата има правоспособен водач. Врътката е да има кой да и обясни кое и как става, да се успокои и да види че го може, останалото си идва с карането. Госпожата сега кара по 10 ленти магистрали наравно със всички останали. Разликата тука и БГ е че като изгаснеш на кръстовището никoй тук не ти свирка. Мойта категорично отказа да кара в София. Стрес и то голям. Всички са мъже там, никoй не мисли че на загасналата може да и се налага да кара по веднъж на месец когато оня се напорка или пък детето е болно и отиват до болницата. В обобщение- малко повече време, спокойна обстановка и всичко е наред. Паниран човек дере кълници. Големия мъж трепе хора със 200 по магистралата.

За протокола- пол мъжки, години 34, навъртени километри в кола около милион, научени хора от женски пол да карат големи машини - поне 200.
            Последно редактирано от NIKSD; 02-02-09, 20:20.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Все пак, шофирането си е мъжка работа. Не, че няма и доста добри жени, но те са изключения. Управлението на автомобил от какъвто и да е вид изисква качества които са присъщи на мъжете. Ние, мъжете обичаме да контролираме, да виждаме, че нещо(в случая колата) се подчинява на волята ни. Природа, какво да се прави
              На жените по природа им е присъщо друго-да обгрижват някого, или нещо, да поддържат ред и красота наоколо... което не лошо, даже напротив, но в управлението на автомобил се изискват други качества. Ако търся някой да ми гледа детето, или да поддържа апартамента в ред, в никакъв случай не бих се доверил на мъж, и ако търся някой да ме вози, докато аз си похърквам на дясната седалка(не, че го правя, не е колегиално, най-малко) не бих избрал жена.
              А дали са опасни?
              Надали... Нали почти всички други коли ги караме мъже, та познаваме кога това зад волана не е от нашите...

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Редовно свалям съпруга от лодката докато кара жена my.
              И после кво става а?

Тук е мястото за един виц по темата.
              Блондинка на първият си урок по кормуване. Влиза намества си седалката, и дълго се взира в огледалото за обратно виждане. Инструкторът пита:
              -Нещо не е наред ли?
              -разбира се, че не е наред, в огледалото не виждам мен, а това, което е зад колата...
              Та сещайте се...
              Последно редактирано от cveti; 02-02-09, 21:26.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо
                И после кво става а?
                Абе знам накъде биеш. Ами какво да става- "оправя" се положението. Сано дето странно ме гледат като им кажа да слизат.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Абе знам накъде биеш. Ами какво да става- "оправя" се положението. Сано дето странно ме гледат като им кажа да слизат.
                  Много се извинявам за спама, но не се сдържам да попитам-някой от "съпрузите" чете ли форума?
                  Май, че чете... Иначе не си представям като реалност така описаната ситуация
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Съгласна съм с NIKSD,че стресът е в основата на всичко,но не е ли точно там проблемът,че жените се стъписват много по-лесно от мъжете и за това вършат много глупости.Моя приятелка,която живее над мен лятото повика един комшия да и паркира колата,че пред блока имало много хора и тя от срам и притиснение не можла да вземе завоя и оставила колата насред пътя.Е мъж би ли направил такова нещо?

Коментар

Темата е провокативна, лишена от смисъл и безкрайна. Като такава - слагам я където и е мястото, тук си я обсъждайте колкото искате, но не слагайте такива работи в сериозни раздели.

За повече въпроси - питайте Мишел Мутон.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Много се извинявам за спама, но не се сдържам да попитам-някой от "съпрузите" чете ли форума?
                        Май, че чете... Иначе не си представям като реалност така описаната ситуация
                        Ами понеже преместиха темата в спама ще ти отговоря за ситуацията. Като си купят лодка и, ако нямат достатъчно опит застраховка не им се дава. В зделката за покупко продажба влизат 20-30 часа инструктаж от катипан с инструкторски права. Застраховката се води на мое име, плаща ми дилъра на лодките. Проблема е, че понякога се маневдира с 20 метрови лодки на по метър от другите. Обърка ли ръчките аз и да искам не мога да я спра. Няма време. Треснем ли я от мен пари не се искат, но ми отива на файла. Губя си работата заради некадърност. Съвсем асно им обяснявам, че обади ли се някои слиза веднага. Не слезе ли той слизам аз. По лодките има един kапитан, на кого е лодката има значение когато поне 2 въжета са вързани за кея. Отвържем ли ги ..... Случвало се е да се разкрещят, посягат към ръчките или щурвала... Взимам аз да карам , лодката обратно и един слиза. На мене така или иначе ми е платено. Те си губят безплатните часове и истават да си търсят инструктор. Лодката седи в марината. Това всичкото им се обяснява преди да запалим. Другия вариант е да си няемат kапитан и да е с тях постоянно. За това по големите лодки редовно има кабинка за екипажа. Повръщал съм от стрес в началото. Готинка работа си имам.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Темата е провокативна, лишена от смисъл и безкрайна. Като такава - слагам я къдетош и е мястото, тук си я обсъждайте колкото искате, но не слагайте такива работи в сериозни раздели.

За повече въпроси - питайте Мишел Мутон.
                          Темата въобще не е провокативна,а цели някои жени да се замислят преди да седнат зад волана.И някои мъже също преди да дадът ключовете в ръцете на жените си.Да направят първо реалистична оценка дали са достатъчно способни за това.

Коментар

Жена ми кара по-добре от повечето мьже които познавам,по-внимателна е и по-спокойно кара.
                            Зависи от човека,а не от това дали пикае клекнал.Как си я научиш..............
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Няма да коментирам жените шофьори (правено е във форума не веднъж, плюс това е некоректно всички да се слагат под един знаменател, има и изключения).
                              Но искам да изкажа някой разсъждения в исторически план, без претенции за изчерпателност или Правота.
                              В природата има прости механизми на напасване на функциите към целта (приложението), 100% ефективни и доказали се с Милиони години еволюция. Например гълъбите имат почти 360 градусово зрение - за да се пазят от хищниците, но почти никакво стерео възприятие - перфектно развито именно в тяхните преследвачи - за да могат много точно да определят разстоянието до жертвата....
                              В този порядък на мисли, женските индивиди са развили качества безценни за опазването на наследниците (запазването на вида!!!), като предпазливост, загриженост....., а мъжките екземпляри, от своя страна в това време е трябвало да осигуряват прехраната! Бидеики всеядно животно - човек е стигнал до лова - появила се е нуждата от бързина и точност, ловкост и прецизност... Показатели развивани (до скоро) с Хилядолетия....
                              Появата на автомобила вкарва в нашият живот скорости нечувани до тогава (най-бързият бегач, много за кратко, развива около 34км/ч, а конят до голяма степен се самоуправлява), в съкратени срокове се развиват нови умения. И познайте кой има известно предимство на базата на Хилядолетни тренировки.
                              С тези общи разсъждения по никакъв начин не се опитвам да кажа нито, че всички жени Не могат да карат (Твърдо не е вярно), Нито, Че всички мъже са прекрасни шофьори (още по-невярно от горното), а само да хвърля малко светлина върху фактори Оказващи влияние във въпросният процес, а именно карането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X