Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каравана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: каравана

Първоначално публикуван от stanlypld Преглед на мнение
    Това мисля, че е мечта на много хора.
    Аз също бих си помечтал за нещо подобно но за в момента наистина само ще си остана с мечтите
    Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

Колеги има ли някакви специфични изисквания преди закопуването на каравана?Примерно какво точно и конкректно се гледа,ако е автомобил е ясно.За категория колегите с каравани ще кажат.Самите те имат ли "В+Е" или някои нямат и си карат без ядове при проверки от КАТ?По закон Е-категория над 750кг.Кемпер според мен е по-неудачно,защото ако имаш ходене до магазин трябва да събереш целия багаж,и после пак да разпъваш на ново!Затова се спирам на каравана!

Коментар

Колеги някакви отговори от горният ми пост?

Коментар

На караваната, ако е стара, гледаш добре пода ли не е изгнил, как е облицовката и дали всичко вътре работи. Има занитена табела с масата на караваната и съответно дали имаш нужда от Е категория (не знам ако се свали табелата какво става?).

Коментар

категория "В+Е" се изкарва много лесно - няма теоретичен /ако имате "В"/, само кормуване със закачена отзад платформа или нещо подобно...

По-добре си я изкарайте, вместо да правите шмекерии с големите каравани...
            На запад рядко проверяват, щото КАТаджиите не са зад всяко храстче, но пък хванат ли те, става лошо...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

С две думи се гледа вътре в караваната самата обстановка(доколкото аз съм разбрал!)

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                Колеги има ли някакви специфични изисквания преди закопуването на каравана?Примерно какво точно и конкректно се гледа,ако е автомобил е ясно.За категория колегите с каравани ще кажат.Самите те имат ли "В+Е" или някои нямат и си карат без ядове при проверки от КАТ?По закон Е-категория над 750кг.Кемпер според мен е по-неудачно,защото ако имаш ходене до магазин трябва да събереш целия багаж,и после пак да разпъваш на ново!Затова се спирам на каравана!
                По въпроса с караваната бъркаш, защото тази конструкция (особено пък стара) не е нещо, което можеш спокойно да си го дърпаш всяка седмица на някъде. Вибрациите и особено усукванията и разказват играта и дори да не се разпадне на някое по-"засукано" баирче е въпрос на време да се разтече при по- обилен дъжд.Разбира се има каравани и каравани, но в ниския ценови сегмент може много лесно да лапнеш дървото.Кемпера е много по- стабилен и по време на път и като конструкция.Минус е по-високата му цена, а проблема с ходенето до магазина се решава с едно мотопедче, което по време на път си стои вързано в кемпера.
                Караваната е удачен вариант, ако си решил примерно цялата година (или по-дълъг период) да си на едно място( в Гърция къмпинги-бол ).В този случай и аз съм фен на караваната.
                08седемшест5едно513четири

Коментар

Е, колко струва къмпинговането в Гърция или Европа? Някой ми спомена 40 евро на ден, което не е евтино. Пък може да има различни тарифи за различните големини.
                  И аз бях голям фен, но като размислиш, няма пътища и къмпинги. Пък ако ще я мъкна напред-назад, то по-добре да си платя спането.
                  Последно редактирано от nikita66; 19-08-09, 16:15.
                  Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                    Е, колко струва къмпингуването в Гърция или Европа? Някой ми спомена 40 евро на ден, което не е евтино. Пък може да има различни тарифи за различните големини.
                    И аз бях голям фен, но като размислиш, няма пътища и къмпинги. Пък ако ще я мъкна напред-назад, то по-добре да си платя спането.
                    От 600 до 1150 евра на година- зависи от линията, времето на пазарлъка и мястото на къмпинга.Вода и ток също влизат в тази цена.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

a как стои въпроса с обслужването на сервизните помещения - баня, мивка, тоалетна. Когато е вързана с вода няма проблеми, но когато няма как се изхвърлят и почистват контейнерите, заменят ли се някъде или само се третират с някакви препарати?

Коментар

До 750кг. обща маса на ремаркето е с "Б" , но ако джипката и караваната надвишават общо 3500кг. се кара с "Б+Е"
                        0898496264 -Пламен

Коментар

Когато ремаркето е над 750 кг се изисква "Е" категория.

Коментар

В зкона е написано още ако прикаченото ремарке е по леко от 750кг но по тежко от автомобила тогава пак се изисква В+Е
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Колеги,мисля си дали да не взема една стара молотовка на газ,да прасна една допълнителна бутилкта за газ,да хвърля каросерията и да кача една по-старичка или изоставена откъм поддръжка каравана,да стегна всичко това до блясък и...ГАЗ!

Ма дали колко парички ще фръкнат?...

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                                Колеги,мисля си дали да не взема една стара молотовка на газ,да прасна една допълнителна бутилкта за газ,да хвърля каросерията и да кача една по-старичка или изоставена откъм поддръжка каравана,да стегна всичко това до блясък и...ГАЗ!

Ма дали колко парички ще фръкнат?...

То, кеф, цена няма!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X