Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е терорист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой е терорист?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Пак не съм съгласен
    Виждаш ли дори принудените да воюват могат да останат хора (макар и да са Твърдо променени) и затова в съвременните войни поне се правят опити да не се Унищожава Мирното население, Докато терористите ЦЕЛЕНАСОЧЕНО убиват невинни за да постигнат някакви цели, понякога това се превръща дори в бизнес - като отвличанията в латинска америка
    Не ми се вярва да има военна операция за унищожаване на детска градина Номер 7 (например).
    Ти може да не си съгласен, но в съвременните войни се правят само опити за ПРИКРИВАНЕ на целенасоченото убиване на цивилни. Иначе, нали е война - една от основните цели на войната е да намалиш противника.

Ако се бият само униформените представители на двете страни, това не се води война, а футбол. Не знам дали е по-хуманно, но все едно е друга дейност.

Представи си го обратното:
    Нападнати сме, врагът кажи-речи ни е превзел, наш цивилен (може жена, дете) на своя глава влиза в щаба на врага и гръмва чувал амониева селитра, евентуално заедно със себе си. Това сега, героизъм ли е? Или тероризъм (защото и цивилни пострадват, непременно)?

А от гледна точка на врага, този човек цивилен ли е (да го пазят, като гърмят) или военен (регламентирана цел)? А как да го познаеш, още докато носи чувалчето към оранжерията си?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ти може да не си съгласен, но в съвременните войни се правят само опити за ПРИКРИВАНЕ на целенасоченото убиване на цивилни. Иначе, нали е война - една от основните цели на войната е да намалиш противника.

Ако се бият само униформените представители на двете страни, това не се води война, а футбол. Не знам дали е по-хуманно, но все едно е друга дейност.

Представи си го обратното:
      Нападнати сме, врагът кажи-речи ни е превзел, наш цивилен (може жена, дете) на своя глава влиза в щаба на врага и гръмва чувал амониева селитра, евентуално заедно със себе си. Това сега, героизъм ли е? Или тероризъм (защото и цивилни пострадват, непременно)?

А от гледна точка на врага, този човек цивилен ли е (да го пазят, като гърмят) или военен (регламентирана цел)? А как да го познаеш, още докато носи чувалчето към оранжерията си?
      Ти май не си прочел какво съм писал
      Ако някой влезне и взриви щаба на агресора - това си е военна операция (въобще не обсъждам добра или лоша - правилността е въпрос на гледна точка и конкретика), но ако същата тази жена (от твоя пример) отиде и взриви въпросният чувал в центъра на столицата на агресора или детска градина номер Х, то тогава за мен е терорист.
      Както казах въпроса е много сложен и многостранен, това просто е опит за вкарване на терминология, ама аз не претендирам за изчерпателност или безгрешност

Коментар

Сложен е. Щото когато се изстрелят 1000 ракети по военни цели, винаги поне няколко попадат не където трябва или където трябва, но нанасят по-големи разрушения убивайки и цивилно население. И тези, които натискат копчето, може и да не искат тези жертви, но са напълно наясно, че ще ги има. Да вземем например Израел, Хамас и живите щитове. Израел стреля по военни цели на Хамас, последното нещо, което би искал е да настройва враждебно цивилното население, но Хамас ползват жив щит, умират жени и деца. Също така и от грешки в разузнаването. Израел го знае, когато нарежда стрелба. Обаче на теория атакуват само военни обекти и не могат да не стрелят по целите, които стрелят по тях. Ама пък трепят цивилни... А, сега де... какви са?
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Те,"борците за правилната кауза" т.е. нетерористите, чувам по телевизията, че също били бомбардирали училища, болници и др. цивилни обекти. Не става въпрос само за тая война.
          Мен от цялата работа ме учудва най-вече едно заглавие в днешния "Труд" - "Обама странно мълчи за Газа". А нали именно американските президенти знаеха всичко, и нали именно Обама щеше да промени света към по добро.
          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
          -----------------------------------------------
          Питието определя съзнанието....
          -----------------------------------------------
          0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
            Отдавна искам да я пусна тази тема. Гледайки по телевизията и четейки тук и там стигнах до мнението че големите са прави, а малките са терористи . Избиват му семейството, гаврят се с него и негови близки, той иска справедливост и възмездие но не ги получава, защото никой няма интерес да ги вади таквиз случаи на яве. Събират се доста такива хора и създават така наречената "групировка " и стават ТЕРОРИСТИ. Защо? Защото е нямало справедливост. Гледах филм АМЕРИКАНСКИ - на пожарникар му убиват семейството в атентат, той си отмъщава избивайки сума си хора, че накрая понеже е АМЕРИКАНЕЦ е герой. А атентатора е станал терорист поради същата причина, но той не е АМЕРИКАНЕЦ, значи не е герой и е ТЕРОРИСТ-ИЗВЕРГ.
            Та по същество, кой за вас е терорист и кой не е?
            И тъй върви световната история,не само за американците важи.
            Имаш спор,имаш две страни/понякога и повече/.Зависи чии аргументи ще приемеш и готово-имаш лош и добър.
            Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
            "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
            "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              историята я пишат победителите и могат да замажат, някои "грешки" .
              Възмотен съм от тези неистини дето ги ръсиш Зарине, неистини дето се опитваш да маниполираш общественото мнение, това което казваш не е лично мнение когато израелските бомби и ракети убиват нон стоп ДЕЦА и толкова невинни, а ти си човек с дар слово (наистина го признавам) и всесмяташ, че еверите не са виновни и те не са терористи - какво толкова 550 жертви от които 180 деца.
              Ще кажеш - ами те за какво са спали или са се скрили в техния дом - ами къде да ходят, къде да бягат, Газа е колкото дупка на един паяк, 2 милиона в тази малка територия заградена от север и изток от израелските сили .
              значи това което го сториха в продължение на 60 години и окупирането на толкова земя и убиването на толкова невинни жертви е НОРМАЛНО ЗА ТЕБ, понеже има някои боклуци и долни арабчета дето се борят за свободата си, а нищо никога не споменаваш дали са имали право за това окупиране и убиване на милиони палестинци прези тези 60 години от както стъпи първият евреин, всеки грамотен знае с чия помощ и с чий арсенал!

говориш както го правят Левни и Барак когато излиза по ТВ.
              Само ти все и все опитваш да въртиш думите около много глупости дето насочват вниманието къде ли не ,но само и не където трябва , към ТРАГЕДЯТА на палестинците и страданията им, към това което се случи там, към това как ракетите на самолетите Апачи и Ф 18 и морските сили превръщат Газа в АД, как Газа два милионен район е без ток, без вода , без храна, без право да напускат територията, понеже и Египет си затвори границите, как болници са без ток и медикаменти, как труповете са навсякъде по улиците и никой не смее да излиза и да ги погребва, понеже израелските снайперисти дебнат от всякъде, как жилищните сгради падат на главите на невини хора.
              Ето ти поздрав от един баща дето загуби жена си, майка си и трите си деца заедно, гледай добре, а си представи твоите деца вместо тях ( не дай боже ) и ми кажи дали при твоите везни ще е същото ?
              А после ми говориш за грешка!
              Каква грешка да затриеш толкова невинни жертви и деца с най-тежките и сателитните технологи!!? грешка на кои ???? аз ще ти отговоря - ...от окупиращи варвари !!! ПОЗОР .

п.с щях да пусна една снимка от многото трагични снимки, тя е на една починала бременна жена и 4-те и деца , ама гледката е наистина страшна и предпочетох нещо по човешко в това нечовешко деяние!
              Последно редактирано от 4selenger; 05-01-09, 23:58.

Коментар

4selenger, мисля че на всички стана ясно какво ти е мнението по въпроса. Още от по-горното ти мнение. Не се оливай. Или ако ще слагаш снимки - сложи и някоя снимка на малко палестинче с жилетка експлозив. Така нещата ще се поуравновесят малко. Може оная на бебето опасано с експлозиви дето беше обиколила света.

И по-кротко с годините "от кога живеят палестинци там". По-полека с нулите отзад. Колкото доводи изкараш за хилядолетното присъствие на палестинци в района - толкова ще ти изкарат и за еврейско присъствие там. Недей да почваш като косоварите дето били в Косово от времето на Илирийското царство преди милион години.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  4selenger, мисля че на всички стана ясно какво ти е мнението по въпроса. Още от по-горното ти мнение. Не се оливай. Или ако ще слагаш снимки - сложи и някоя снимка на малко палестинче с жилетка експлозив. Така нещата ще се поуравновесят малко. Може оная на бебето опасано с експлозиви дето беше обиколила света.

И по-кротко с годините "от кога живеят палестинци там". По-полека с нулите отзад. Колкото доводи изкараш за хилядолетното присъствие на палестинци в района - толкова ще ти изкарат и за еврейско присъствие там. Недей да почваш като косоварите дето били в Косово от времето на Илирийското царство преди милион години.
                  Gobline , с теб няма да говоря и не искам да споря докато не ходиш и да прочетеш малко история, казах го преди в друга тема и се чудя как не си го изтрил(понеже това го правиш напоследък с мен), няма да го повтарям, аз говоря за хората дето са живели там хиляди години, без значение каква религия са изповядвали през миналите годините, и християни са били и мюслимани са станали, има и атисти, ГОВОРИМЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ собственици на земята дето са живяли там хиляди години, а не поляци и немци и мароканци и африканци и руснаци, дето нито те нито пра дядовците им някога са стъпили там, да аз харесвам палестинците защото са народ с правда, борещи се за земята си, и не виждам нищо срамно да го заявявам, казвам моите гледни точки благодарение на Г-н Венцислав Петров, че ни отдели част за политика в този прекрасен сайт , не обиждам никои, ако съм го сторил без да искам извинявам се искрено, че съм малко емоционален така е но без никакви лоши чуства .
                  а ти пък с това за -ризата- маниполираш истината, да може и да е имало такова нещо, но КАКАВА Е ПРИЧИНАТА и кои са окупаторите ?? на земите на другите??
                  Като отидеш в този район и видиш това дето съм гледал аз ,тогава ела да си поговориме , искрено много ще се радвам,а не да стоиш само от едната странна на картината , ИЗРАЕЛ е направена ИЗКУСТВЕНО и всяко нещо изкуствено има дата на годност и това рано или късно ще лъсне и при тях, не защото палестинците са по-вече от тях или по-силни,а защото те са хората на чиято страна е правдата и рано или късно възмездие ще има , ПРОСТО Е БОЖИ ЗАКОН, ИЛИ ПРИРОДЕН ЗАКОН,както искаш го разбирай
                  до тогава не се коси много като ми видиш ника с мое мненние, подминавай го и това е.
                  Поздрави.
                  Последно редактирано от 4selenger; 06-01-09, 00:51.

Коментар

Няма кауза на света, която да оправдава избиването на невинни хора. Без значение дали с еврейски танкове или с палестински ракети. Не симпатизирам на евреите, но пък методите на палестинците са си жив тероризъм.

4selenger, разбирам че имаш симпатии, но не извъртай нещата само от този ъгъл от който ти отърва. И моля, сдържай емоциите си за в бъдеще.

Коментар

Терористите за мен са страхливците,които под разни поводи избиват нищо неподозиращи хора в някой автобус например.Борците за свобода са тези,които дори с цената на живота си се бият с агресора,а за агресор може да се смята само армията,полицията и административния апарат налагащ някакъв вид потисничество.Лично аз оцелях за мое щастие при терористична атака и мога да призная,че за мен камикадзетата които я направиха са борци и заслужават уважение,защото атакуваха ман като форма на властта,а не сестра ми като отива на работа или дядото излязъл за хляб.А по конкретната тематика за Близкия изток:искрено се възхищавам на Израел като държава и ми се иска моята си България да прилича поне малко на него,защото от геноцида на Холокоста до победата срещу всички атакуващи го съседи през шестдневната война няма и 20 години и оттогава досега отстоява правата на всеки един свой гражданин.От другата страна на медала обаче ако се бях родил палестинец нямаше да имам друга съдба освен борбата срещу същия този Израел,но не и като изстрелвам ракети срещу него пък където паднат и кого ще убият няма значение.

Коментар

Смятам че Ленин изчерпа темата кратко точно и ясно, до колкото може да се изчерпа тази тема.
                        Ако няма други коментари утре (при вас днес) я заключвам.
                        Последно редактирано от Goblin; 06-01-09, 02:55.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

4селинджър, както казах доста пъти, не взимам страна в конфликт, където няма прави. Няма как обаче да симпатизирам на Хамас, който използва съгражданите си за жив щит. Тема много внимателно избягвана от теб. Мислиш ли, че е нормално да влезеш в нечия къща и да разположиш ракетна установка, с ясното съзнание, че тя ще привлече ответен огън? При това заплашваш с разстрел живущите там, за да не избягат. Съжалявам, но не мога да кажа, че израелците, които стрелят по въпросната къща, са по-виновни от хамасците, които ползват сънародниците си за жив щит. Голям избор пред израелците - да гръмнат къща с цивилни палестинци или да оставят установката там да стреля по техните цивилни. Е, да. Техниката на Хамас не е на ниво и могат да стрелят само по близки цели и то не много точно, но това някак не ми звучи смекчаващо вината обстоятелство. Ако теб те нападнат 5 човека с бухалки и а ти имаш пистолет, няма ли да се защитиш с него или и ти ще търсиш бухалка?
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Терорист е този, който върши издевателства в/у "врага", или предизвиква "врага" да издевателства в/у него.
                            Целта е да се привлече вниманието и да намери поддържници и защитници от "силните".
                            Образно казано.
                            А кум, сват и булчин брат-според ЗАВИСИ!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              4селинджър, както казах доста пъти, не взимам страна в конфликт, където няма прави. Няма как обаче да симпатизирам на Хамас, който използва съгражданите си за жив щит. Тема много внимателно избягвана от теб. Мислиш ли, че е нормално да влезеш в нечия къща и да разположиш ракетна установка, с ясното съзнание, че тя ще привлече ответен огън? При това заплашваш с разстрел живущите там, за да не избягат. Съжалявам, но не мога да кажа, че израелците, които стрелят по въпросната къща, са по-виновни от хамасците, които ползват сънародниците си за жив щит. Голям избор пред израелците - да гръмнат къща с цивилни палестинци или да оставят установката там да стреля по техните цивилни. Е, да. Техниката на Хамас не е на ниво и могат да стрелят само по близки цели и то не много точно, но това някак не ми звучи смекчаващо вината обстоятелство. Ако теб те нападнат 5 човека с бухалки и а ти имаш пистолет, няма ли да се защитиш с него или и ти ще търсиш бухалка?
                              Много точно казано!
                              Селинджър, не виждам защо се палиш толкова. Аз вече ти казах, че палестинците за мен не са лоши хора. Израел също не ги приемат за лоши, след като им позволяват да влизат в страната, а и да си изкарват прехраната в израелските предприятия и фирми! През цялото време говориш колко били лоши евреите към арабите... Абе евреите не воюват с арабите, а с някои терористични организации, недолюбвани и от самите араби. И... доколкото знам Хамас не са печелили избори, те просто взеха достатъчно гласове, за да влязат в управлението. А как са взели гласовете е друга тема...
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X