Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е терорист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой е терорист?

Отдавна искам да я пусна тази тема. Гледайки по телевизията и четейки тук и там стигнах до мнението че големите са прави, а малките са терористи . Избиват му семейството, гаврят се с него и негови близки, той иска справедливост и възмездие но не ги получава, защото никой няма интерес да ги вади таквиз случаи на яве. Събират се доста такива хора и създават така наречената "групировка " и стават ТЕРОРИСТИ. Защо? Защото е нямало справедливост. Гледах филм АМЕРИКАНСКИ - на пожарникар му убиват семейството в атентат, той си отмъщава избивайки сума си хора, че накрая понеже е АМЕРИКАНЕЦ е герой. А атентатора е станал терорист поради същата причина, но той не е АМЕРИКАНЕЦ, значи не е герой и е ТЕРОРИСТ-ИЗВЕРГ.
    Та по същество, кой за вас е терорист и кой не е?
    Последно редактирано от cveti; 04-01-09, 10:50. Причина: Грешчици.

До: Кои е терорист

За Израел всички са терористи само че не и ТЕ !!
    Много им пука в Израел какво мислят европейците или цял свят !
    От както съществува тази държава ( след окупирането й на Паластина 1948г.), ООН има над 70 заповед в които съдят или карат евреите за варварщина дето са вършили в цивилните села на паластинците ,терорестичните отряди ХАГАНА (дето ИСАК РАБИН бил един от лидерите ) очистиха стотици хиляди от тях , но за евреите това не не е геноцид !!!
    милиони цивилни паластинци бягаха в съседните държави и си живеят до сега с докомент ( без гражданство) ! а земиите им в които са родени те и пра-дядовците им от хиляди години се дава на емигрирали евреи от Полша, русия , италия, и от къде ли не,даже на едни черни африканци дето никога не са стъпили на такива места !( флаша от Судан дето са били пуснати по време на призидент Нумери).
    Та говорихме за над 70 заподи от ООН , а нито една не изпълнена от Израел, защо ли, ами поради вечното америкасно ВЕТО !
    така е било от преди , така ще е сега,влизат където си искат, обиват колкото си искат , самолетите им летят над Ирак и бомбардират атомнаа им централа ( дето е построена от Франция) под предлог че има опасност да правят една атомна бомба , а самата Израел има над 80 атомни бомби в централата и в ДЕМОНА ( пустиня Айлат ) !всяка една е многократно по мощна от онази на Хирошима ! само Израел не е и няма да се регистрира в световната атомна организация ( защо ли ?!) а тя има право да удря и атомната централа в Сирия дето бе в начална фаза ( това се случи миналата година ако не се лъжа )!
    и пък никои не отвори и дума никъде за сторенто .
    Военните им самолети отиват чак до Тунис и бомбардират всичките адменстративните сгради на паластинските парти и организации .
    Свалиха един самолет на една държава и го свалиха в пустиня Сенаа защото са мислили , че вътре имало един пластински лидер а се оказа че имало само цивилни хора !
    ООН осъди Израел за използването на най забранените бомби ,дето има забрана за използването им ,тотална забрана, но те ги хвърлиха като бонбони в Ливан , и толкова десетки хиляди инвалидни деца има покрай това ЧОВЕШКО дияние от евреите !
    а по запознатите и по компетентните хора знаят какво е направил Шарон в цивилните хора в паластинските лагери в Ливн 80-те години ,много съм по възретен от вас и ги помня по новините .
    та чак тогава от ужасните гледки от чужди тв. света ги натиснха да излизат от Ливан , и осъдиха сторенето от тях ( след дъжд качулка)!
    историята има много истини за варващина на тази държава,( казах държава а не нация забележете) но докато те командват световната медия така ще е , и докато го има американското ВЕТО ,ще се прелее невинна цивилна кръвт както и сега както и преди.
    А терорист е този който идва от различни далечни странни, и те гони от дома ти и ти взима земята и те обива децата, а след това вика дръжте терориста !
    но човешката исторя е доказала че винаги има възмедие за неспрадливоста ,рано или късно .
    Последно редактирано от 4selenger; 04-01-09, 05:45.

Коментар

че той света си е на израел.Парите са тяхни ,федералния резерв на америка е техен.каквото си искат това си правят,сега криза решиха ,че им трябва-направиха я.С евреите шега не бива-от тях по-големи терористи(тая дума дали не са я измислили те) няма.Дали и Хитлер въобще ги е избивал или са се правили на жертви пак не се знае,понеже войната е подклаждана от евреите пак-те са давали пари на Хитлер(холокости и тем подобни глупости да се чувства сега света едва ли не виновен за тяхното минало)...абе смотан свят,с една шепа хора не може да се справи

Коментар

Мда...думнаха двете кули навремето, сега причиниха световната криза, за да отклонят вниманието от безчинствата им в Газа...

Ето обаче отговор на въпроса що е т'ва терорист и има ли почва у нас ---> http://www.vbox7.com/play:3d51ac00
        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

До: Кой е терорист

Кой е терорист е въпрос на семантика.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

До: Кой е терорист?

Допреди сто и нещо години за терористи са имали и индианците,които нападали керваните с "мирни заселници".Това,че индианците са били на собствената си земя не е от особено значение.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Жалкото в такива моменти , че повечето хора не споделят за истинската причина за този конфликт и голям проблем, и че докато не се ли върне земята на реалните им съобственици ,МИР НЯМА ДА ИМА !
              да има еднакви критери към двата лагера ,а не както виждаме до сега САЩ и повечето уж-белите държави си мълчат за кървавите и варварските нападения на еврeите .
              Един влиза при теб и те гони от къщи ,и взима всичко което е твой, а ти убива децата , искам да попитам всеки нормален човек,какво би направил?? взимат онова дето е на семейството ти и на фамилята ти от хиляди години, а ти трябва да мълчиш, да не противопоставиш , да не искаш твоите права, и да забравяаш че някога си имал земя там , а това се казва -самата цивилизация-!
              а най странното че едни умни колеги говорят за това като че ли е минало, и че трябва да се приеме като свършен факт!
              да ама ти не можеш да забравяш, и само долен и подъл човек може да приеме да забрави правото си, свободният човек никога няма да го стори, нито нормален човек, дали си от Пластина, дали си от Тибет, Кюрдистан , Роунда ,или от многото места по света където на реалният съобственик са му окупирали земята и правата !
              Аз ако съм някои от тези народи нямаше да си мълча, защото съм ГОРД човек.
              А вие какво бихте направили ако сте на същото дереже ??

Коментар

Историята дава елементарен критерий за това, кой е терорист:

Победиш - значи си бил борец за свобода/демокрация/независимост
                Не победиш - значи си терорист

Това религия, произход, кауза, жертви, подкрепа, финансиране - нямат никакво значение.

Коментар

По мненията ,които прочетох излиза ,че всички сме потенциални терористи .Ха честито .

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
                    По мненията ,които прочетох излиза ,че всички сме потенциални терористи .Ха честито .
                    Потенциални?

Коментар

За мен лично основният Разделител между Терорист и Борец за******* е
                      в методите.
                      За мен терористи са хората който ТЕРОРИЗИРАТ мирното население, взривяват бомби на оживени места и убиват НЕВИННИ Мъже, Жени, Деца и Старци.
                      Ако аз някой ден се Боря за нещо много важно за мен (дано не ми се налага), мисля си че не бих убил случайно минаващи деца, пък били те и децата на "Лошите", може би ще съм един не успял "Борец", но Винаги ме е отвращавало Убииството на случайни хора, по никакъв начин не участващи в нечии конфликт!
                      Кой и с какви цели използва Терористичните похвати е Съвсем друга история обаче, Убедан съм че всички тези самоубиици с бомбите всъщност за Марионетки в ръцете на едни хора който имат конкретни интереси и който не си "цапат ръцете".
                      Спирам защото темата е табу в нашият форум иначе бих направил по обстоен анализ как по-точно можете да убедите някой да се самоубие за да ви свърши мръсната работа - има само един начин...
                      П.С.
                      Никой не нарича Терористи - хората който с оръжие в ръка бранят страната си срещу агресора! Друг е въпроса колко те имат успех, но тук говорим за Тероризъм!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        За мен терористи са хората който ТЕРОРИЗИРАТ мирното население, взривяват бомби на оживени места и убиват НЕВИННИ Мъже, Жени, Деца и Старци.
                        Ако аз някой ден се Боря за нещо много важно за мен (дано не ми се налага), мисля си че не бих убил случайно минаващи деца, пък били те и децата на "Лошите", може би ще съм един не успял "Борец", но Винаги ме е отвращавало Убииството на случайни хора, по никакъв начин не участващи в нечии конфликт!
                        Тук обаче остава отворен въпросът за бомбандировките, ракетите и артилерията. Ако стреляш по вражески войници или обекти в населено място, цивилните жертви са неизбежни. Всъщност дори да се гърмите с пушки из града, все някой цивилен ще го отнесе. Май няма война без цивилни жертви... Или пък живите щитове. Кой е терориста? Този който използва жени и деца като щит или този който стреля по тях? Абе, сложна работа...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          Тук обаче остава отворен въпросът за бомбандировките, ракетите и артилерията. Ако стреляш по вражески войници или обекти в населено място, цивилните жертви са неизбежни. Всъщност дори да се гърмите с пушки из града, все някой цивилен ще го отнесе. Май няма война без цивилни жертви... Или пък живите щитове. Кой е терориста? Този който използва жени и деца като щит или този който стреля по тях? Абе, сложна работа...
                          Заарине,
                          Живота е цветен (сив в този конкретен случай), това което съм написал е за мен принципното разделяне. А за Смисъла на войната като такава има много да се говори, но ми се струва че трябва да е в друга тема и моето Мнение е НЕГАТИВНО, ама Много Негативно!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Заарине,
                            Живота е цветен (сив в този конкретен случай), това което съм написал е за мен принципното разделяне. А за Смисъла на войната като такава има много да се говори, но ми се струва че трябва да е в друга тема и моето Мнение е НЕГАТИВНО, ама Много Негативно!
                            Абе и аз не си падам по нея, но мисълта ми беше, че дори и по количеството избити цивилни, пак е трудно да разграничиш терористите от борците за свобода... Май все пак единственият критерий е победител/победен. И без това историята я пишат победителите и могат да замажат, някои "грешки" .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              Абе и аз не си падам по нея, но мисълта ми беше, че дори и по количеството избити цивилни, пак е трудно да разграничиш терористите от борците за свобода... Май все пак единственият критерий е победител/победен. И без това историята я пишат победителите и могат да замажат, някои "грешки" .
                              Пак не съм съгласен
                              Виждаш ли дори принудените да воюват могат да останат хора (макар и да са Твърдо променени) и затова в съвременните войни поне се правят опити да не се Унищожава Мирното население, Докато терористите ЦЕЛЕНАСОЧЕНО убиват невинни за да постигнат някакви цели, понякога това се превръща дори в бизнес - като отвличанията в латинска америка
                              Не ми се вярва да има военна операция за унищожаване на детска градина Номер 7 (например).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X