Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Станах храна за плъхове.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Станах храна за плъхове.

Котките и плъховете не се обичат много, че някои плъхове са си направо страшнички, съвсем различно е с мишка за 2 хапки и опасен за живота плъх... не всяка котка има куража ...и квалификацията...
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
      ...не всяка котка има куража ...и квалификацията...
      и размера. Вярно е това. Но квалификация се добива само по един начин.

Коментар

Препоръчвам въздушна пушка. Гаранция. Иначе вземе да умре покрай тръбите - ще се разсмърди. После ще дойдат други да го изядат и ще се завъдят. Убиваш и хвърляш на боклука.
        Котката няма да му скочи, или ако му скочи най-много да си вземеш ново котенце.
        А каквато и панта да сложиш гипсокартона не му е проблем.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
          Ако гониш спортния елемент, можеш и лов на "чакало" да си устроиш с някоя въздушна пушка.
          и как се цели в тъмното??

Наскоро в един блок в Слатина видях плъх размер ХХЛ да си стои кротко в ъгъла на площадката /на 13 ет./!
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            и как се цели в тъмното??

Наскоро в един блок в Слатина видях плъх размер ХХЛ да си стои кротко в ъгъла на площадката /на 13 ет./!
            Аз опатках един голям като котка до гаража. Първо уплаши голямата ми дъщеря, после след като му тропнах с крак ми скочи да ме хапе, дойде ми право на воле и полетя към съседната стена. Не му дадох да се окопити, извадих въздушната пушка от гаража и го трупясах на място. Ако не ми беше налетял а беше избягал, едва ли щях да го гоня да го стрелям - но този беше нагъл и си го изпроси.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
              Аз опатках един голям като котка до гаража. Първо уплаши голямата ми дъщеря, после след като му тропнах с крак ми скочи да ме хапе, дойде ми право на воле и полетя към съседната стена. Не му дадох да се окопити, извадих въздушната пушка от гаража и го трупясах на място. Ако не ми беше налетял а беше избягал, едва ли щях да го гоня да го стрелям - но този беше нагъл и си го изпроси.
              Въздушна пушка е някакво решение, но според мен си е чист късмет. Все пак ако се случи да гръмнеш плъх с нея, кефа е голям. Ще трябва обаче да държиш пушката постоянно заредена до теб, трябва да има монтирано тактическо фенерче за стрелба на тъмно и т.н.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

на двора да, но вкъщи с пушка---
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Препоръчвам въздушна пушка. Гаранция. ...

Абе във тъмното не е никак лесно да се целиш.

Когато бях малък се появи голям плъх в кухнята. Буташе чаши от лавиците. Баща ми пробва какво ли не:
                  - Котките ги е страх,
                  - капана с пружината дето го защипва - слаб идва, плъха 2-3 пъти се измъква от него заедно с храната.
                  - Една сиренява тенекия, пълна до средата с вода, а капака и се държи на една ос по средата. Едвам е балансиран. Отгоре - храна. Когато плъха стъпи върху капака, той се преобръща и плъха се озовава във водата. Гадината беше обърнала тази тенекия!!! И пак избяга
                  - Тогава Баща ми взе въздушната пушка. Не знам колко го е дебнал в тъмното, но по едно време стреля по него. Плъха подскача и се проска на земята. Баща ми отива до него, а в това време плъха подскача отново и изчезва.
                  - Хванахме го с онези капани като клетка. Вратата е отворена и като влезне мишката да гризе сиренето, вратата се затваря.

После го пуснахме в тенекията с водата (както си е в капана) и гадината се удави.

Аз само си спомням баща ми като ми го показа удавен. От единия преден крак липсваха няколко пръста. Там го е уцелила сачмата.

Между другото, сиренява тенекия пълна до половината с вода е доста добър капан. Без капак. Когато дядо ми гледаше животни, в Хамбара (помещението с фуражите) оставяше по няколко тенекии с вода до половината. Сутрин имаше по 1-2-3 мишки във тенекиите. А баща ми направи модификация - капак със ос по средата и отгоре се слага храна. Като стъпи мишката, капака се преобръща и мишката цопва във водата. Ама пустия плъх беше доста едър и преобърна тенекията.

И правете разлика между плъх и мишка. Плъхът си е един вид доста по-едра порода. В момента, където работя, имаме вивариум - отглеждат бели плъхове за лабораторни цели. Много са красиви. Аз описках един за домашен любимец, ама ме посъветваха да не си слагам таралеж в гащите
                  Последно редактирано от bullet_pk; 18-11-08, 17:39.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Въобще не е необходима да се стреля на тъмно! Просто иска тишина, това е! За пример - миналото лято си направих под вилата едно стървилище за хищници - в продължение на 2 месеца захранвах с глави от толстолоб и други гадости, като нонстоп си светеше отгоре една крушка 25 вата, която захранвах с 60м. кабел. Резултата беше 5 лисици за по-малко от месец. Стрелях ги с флоберката на светлината на крушката - не им пречеше въобще.
                    И на плъха му е все тая дали е тъмно или светло, номера е да не се променят рязко условията и да се пази тишина - гаранция ще се покаже!

Коментар

В темата "Средства против плъхове и мишки" съм споделил опит в борбата с тази напаст - тествано средство - лепило ЗА мишки и плъхове. Гледката не е приятна, но ефектът е буквално УБИЙСТВЕН.
                      Лепилото може да се позва и без примамки (зависи колко са гладни гадинките). Основата трябва да е тежка за да не могат да си тръгнат плъховете с нея. Лепилото почти не съхне (действа дълго във времето). Снимка по преценка на Модератор!
                      Прикачени файлове

Коментар

Колеги... сега отивам да чета темите за въздушните пушки.
                        Малко е тъпо да стрелям в къщи, но направих "летяща замазка" около тръбите.
                        P.S. "Летяща замаска" това е тераколова замазка изсипана през малък отвор и що-годе размазана с една летва. Много важно при тази манипулация е да се извърши на светлина от 3-диодно фенерче с оскъдни батерии.
                        Също много необходимо е да тераколовата замаска да капне на теракота, да стъпиш върху окапаното и да направиш още поне 2-3 стъпки. За финал да измиеш кофата (която най-вероятно няма да ползваш повече) в тоалетната и да се надяваш, че тя няма да се запуши.
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Амам 2 гранати в нас и fire in the hole
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Не го откривам това лепило по името което сте дал в другата тема, може ли по-конкретно, че и на мен ми трябва!
                            LZ1PER

Коментар

Утре ще проверя дали има останало в офиса. Ако има ще сложа снимка.

Коментар

Привет!
                                Абе Каскадьор...ще ме умориш от смях...чакай, че и аз тръгнах да оглеждам...
                                Брата гледа ягдтериери в тях...голяма слука имаше миналата година...беше ги погнал всяка вечер гонка из апартамента пък той седи с въздухарката на пусия...голямо щоу...
                                Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                                .................................................................................................
                                Е. Абу

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X