Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грамотни ли са служителите на КАТ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Грамотни ли са служителите на КАТ?

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
    Добре де, твоят приятел и другият потърпевш що не са написали нещо в акта. Аз ако бях дядката да се е одарил в мен - не съм терорист на пътя, но когато някой не си спазва ограниченията си понася последствията. А полицайте се измъкват, разбира се, по изискващия най-малко усилия "маршрут".

Ние сме си виновни...
    Той си е бил глътнал граматика, без малко е щял да го прегази и се е шашнал. Аз също му се скарах, защо не е описал в акта ситуацията... ама стреснало се е момчето.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Максимална скорост в случая прилича да е 50 км/ч. Човекът в жълтата кола е с предимство. От там нататък той се движи с 50 или под 50 км/ч, тъй като на неговото платно не трябва да има никой предвид факта, че той е там (на път с предимство). Ако се появи някой - той е виновен, тъй като не е преценил правилно как да пресече пътя с предимство.
      Може и да не е най-точния пример от първо сещане.При липсата на видимост водача е длъжен да допусне евентуалното съществуване на опасност и да предприеме мерки водещи до избягването и.В случая намаляване на скоростта или дори спиране.Освен разрешена/допустима/ скорост има понятие и съобразена.
      Никъде не съм писал по-горе ,кой е виновен.Предположих ситуация и начин на разсъждение.Колегата дава скица и пише,че предполага за скоростта на движение на неговия приятел.А ако велосипедиста е видял този автомобил и е решил,че е далече и ,че скоростта му е ниска и е решил,че ще може да премине-ако,ако,субективно възприятие.
      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Като се има предвид за какво наказаха една приятелка с акт, мисля, че куките ще кажат, че онзи, който е спрял на стоп линията е виновен, защото е спрял именно там и също така, че тоя жълтия е виновен, защото се е опитал да избегне удар в тротинетката. Освен това може да изкарат и тоя с мигачите също виновен, защото е спрял там и жълтият не е могъл навреме да види идващата тротинетка. И ще изкарат виновни всички, освен тротинетката, но и няма да си зададат въпроса какво търси тая тротинетка на пътя, а не си я карат по тротоара, където й е мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от SGC Преглед на мнение
          ...какво търси тая тротинетка на пътя, а не си я карат по тротоара, където й е мястото.
          Никаква работа няма на тротоара, там е в нарушение. Трябва да е на пътя.

Коментар

Докога ще слушам този тъпизъм "несъобразена с пътната обстановка скорост"?! Онзи ден си срязах гумата на дупка, оголила трамвайната релса при потегляне от светофара в колона, т.е. няма как да съм вдигнал повече от 10-20 км/ч, обаче ръбът на релсата беше приятно заточен и готово. Ако бях викнал изродите точно това щяха да измислят, защото им е коронен номер при тези щети.

Предвид българската действителност, най-подходящата скорост е нулевата - колата в гаража.

Човекът се движи по път с предимство и не нарушава ограничението -това е. Ако ще се съобразява, че зад стопа може да връхлети някой, от канализационната шахта да се покаже работник или от маршрутката вляво да слезе олигофрен в движение, по-добре да не излиза от къщи.

Тъпизмът с несъобразената скорост е универсален и отменя абсолютно всички правила. Егати логиката - хем си с предимство, хем трябва да можеш да спреш, ако този зад стопа те засече в последния момент. Научете основните постановки и си носете по едно копие от закона в колата, та барем като се шашнете след ситуация да може да се консултирате и да се аргументирате още на място. Като в акта няма възражения, ходи обяснявай после, че е имало и колело на пътя.

Обаче е факт, че болшинството с книжки не знаят основни постановки от правилника. Сума народ не е чувал за правото на дясностоящия и го заменя с правото на по-голямата улица, по-скъпата кола и т.н. Та, стигам до Т-образно кръстовище, поглеждам наляво за всеки случай и виждам, че се задава някъв, но е далече и си правя десния завой, при което онзи ме настига и започва да свири и присветка. Спирам да го видя какво иска и онзи крещи, че съм го засякал?! Питах го дали е чувал за нерегулирано кръстовище и онзи продължава да се пени, че е на главен път?! Питах го как го реши пък това и онзи кряка, че е защото се движи направо, следователно е на главен път. "Културно" отбелязах, че главният път се означава с маркировка, а на кръстовището няма ни знак, ни нищо по асфалта, та онзи се сети, че по-надолу имало знак за път с предимство. Питах го дали знаците важат да следващо кръстовище или докогато му е удобно и пак се запени. В крайна сметка пак се стигна до предимството на този с по-големите бицепси, а там разликата беше драстична, та се омете.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
              ...
              ....Обаче е факт, че болшинството с книжки не знаят основни постановки от правилника. Сума народ не е чувал за правото на дясностоящия и го заменя с правото на по-голямата улица, по-скъпата кола и т.н. Та, стигам до Т-образно кръстовище, поглеждам наляво за всеки случай и виждам, че се задава някъв, но е далече и си правя десния завой, при което онзи ме настига и започва да свири и присветка. Спирам да го видя какво иска и онзи крещи, че съм го засякал?! Питах го дали е чувал за нерегулирано кръстовище и онзи продължава да се пени, че е на главен път?! Питах го как го реши пък това и онзи кряка, че е защото се движи направо, следователно е на главен път. "Културно" отбелязах, че главният път се означава с маркировка, а на кръстовището няма ни знак, ни нищо по асфалта, та онзи се сети, че по-надолу имало знак за път с предимство. Питах го дали знаците важат да следващо кръстовище или докогато му е удобно и пак се запени. В крайна сметка пак се стигна до предимството на този с по-големите бицепси, а там разликата беше драстична, та се омете.
              Що ли ми е позната тази картинка...
              В щатите проблема с нерегулираните кръстовища са го решили на някой места с по 4 стопа - тогава обаче се разчита изцяло на шофьорската етика да тръгне пръв този, който е спрял пръв - поне ако има удар няма да е с 80 а с 10 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X