Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от ГАЗ-ка в лека кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигател от ГАЗ-ка в лека кола

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
    Бъзикай се ти ...
    Май и тази тема ще "се засили" към спам-а
    Тогава я премести в "Самоделни конструкции" , че имам и една идея за мобилен гатер , ма за това кат се прибера щот вече качвам пържолите и бирата в джипа
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

До: Помогнете колеги.

Темата верно е за Спам-а и съвсем скоро ще отиде там.

Първоначално публикуван от speeddaemon Преглед на мнение
      ...Има и по-мощни мотори разбира се, но причината и главната за да се спра на това е, че може да го монтирам аз и е без електроника.За мен последното е много важно!...
      Електрониката не ти е никакво оправдание. Първо, на всеки двигател можеш да нанижеш карбуратор и второ, обикновено човек взема електрониката заедно с двигателя от донора. Електрониката ще ти се стори песен в сравнение с другите проблеми.

Моторът на ГАЗ-53 е добър бюджетен тунинг за Волга и донякъде за УАЗ. Бонусът е, че се куплира с трансмисията без преправяне, а тяговата му крива е съвсем същата, като на волговия (и как няма да е същата, след като волговия е просто разполовен ГАЗ-53). За УАЗ е същото, но на УАЗ муцуната става излишно тежка и няма излизане от калта. За да го сложиш в малка лека кола, трябва да се пребориш с неудачните предавателни числа на всякаква трансмисия за такава кола, липсата на място и теглото.

И, няма ли по-подходящи форуми за идиотски въпроси за мощностен тунинг?

Коментар

Във форума ми пише такъв двигател, защото купих 6ц.Мотора беше от понтиак 3.4л, но се ударих в стената.Не можах да намеря човек да разбира от електроника достатъчно!Исплува един майстор, който е спец по това и прави мотоциклетните ел., но човека каза, че ако намеря кола... същата от която да гледа-ще го направи.Къде да търся някой с такава и кой ще се навие.Мотора иначе си влизаше идеално.Беше свален от запалена кола и "свален" означава, просто са резнати 3 снопа с жички като косъм.Имаше си всичко със ав. ск. кутия, напречен, със магарето от долу, със полуоските... и т.н.Единствено липсваше климатика.Обадих се в София на майстор, който се занимава само със американски мусколи.Човека каза, че ако искам нова инсталация е възможно, срещу 1000$, компютър за 750$, за работа, и пак не е сигорен да ли ще го дойскусори.Понеже, липсва номера на рамата.Демек, ще му струва време и нерви, а кинти не толкова... абе, направо си ми отби молбата да я прави.Колкото до мястото в колата, няма не възможни неща.То е ясно, че бомбетата няма да са тези, всичко ще го направя със подходящ материал.Колкото до това, защо го споделям с вас?Естествено, че не, за да се смеете.А, за това че предполагам, за да имате такива серйозни машини и да ги чупите по байрите, сигорно сте натрупали достатъчно опит и аз бих могъл най-отговорно да се обърна към вас!И най-отговорно да получа съвсем серйозния съвет.Ако не става предложената от мен "мозайка", дайте конкретни предложения.Основната идея която е залегнала във моя проект, е да изхвърля стока.И колеги, моля ви, бъдете серйозни.За това съм тук.

Коментар

След като сме сериозни, си вземи този 3.4 от Понтиак и му направи колектори, след което му сложи един или няколко карбуратора (примерно хоризонтални). Ако НАИСТИНА няма как да му се куплира делко, ще си поиграеш със megasquirt, тъкмо няма да мислиш и карбураторите.

Megasquirt струва около $300 сглобен и програмиран, а ако и него не можеш да подкараш, може би трябва да се занимаваш с нещо различно. Не мощностен тунинг.

п.с. продължавам да твърдя, че напъхването на двигател ГАЗ-53 в нещо по-малко от Волга е несериозно.

Коментар

Снимки на една кола правена тук в България
            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
              Снимки на една кола правена тук в България
              То,не е казано,че нестава по принцип ,а че за конкретната кола варианта с ДВГ от Газ не е подходаящ.
              Колкото до преправянето на конструкцията на автомобила-бомбета и т.н.-това е доста тънка работа,и не вярвам да стане като хората.Тъй,че мисли с какъв агрегат близък по размери и начин на захващане в колата можеш да подмениш сегашния.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колега това ще рече че ти искаш да сложиш Перкинс на Тойотката, Няма да те оборвам Щото един наш бивш комшия вече 10години кара такъв във един стар Форд ама от онези от 1965г., Форда си е голям и си трака като газка, но в Тойотката ще си търсиш моторчето някъде по пътя. Караме два Перкинса един в Газка и един в Авия, имаме и един резерва та ми е ясно какви са им габаритите и мощноста и проблемите и прочие, каква кутия ще му сложиш, само диска ти ще е голям колкото цялата кутия на Тойотата. трудно ще напаснеш нещо друго. (извинявам се че съм жена и давам акъл на мъже)
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                  Колега това ще рече че ти искаш да сложиш Перкинс на Тойотката, Няма да те оборвам Щото един наш бивш комшия вече 10години кара такъв във един стар Форд ама от онези от 1965г., Форда си е голям и си трака като газка, но в Тойотката ще си търсиш моторчето някъде по пътя. Караме два Перкинса един в Газка и един в Авия, имаме и един резерва та ми е ясно какви са им габаритите и мощноста и проблемите и прочие, каква кутия ще му сложиш, само диска ти ще е голям колкото цялата кутия на Тойотата. трудно ще напаснеш нещо друго. (извинявам се че съм жена и давам акъл на мъже)

Карал съм такава машина /Авиа с перкианс 4-ка Преслав/, опазил ме господ повече да се качвам на такова чудо с газкова кутия и лоста на скоростите тича из цялата кабина.Първа и втора са добре, но решиш ли да включиш на горе, то умира.Да не говорим за градски условия, че ме усвиркваха на всеки светофар... Това са ми прекрасните впечетления от така наречения камйон.Аз не се претиснявам от това, да науча нещо от жена.Ако знаех повече от теб, нямаше да викам за помощ!Радвам се на това, как толкова колеги се отзоваха, но забелязвам, че всеки казва по нещо общо /без да прояви конкретизация, или да предложи майстор-истински/, имаше и колега, който предложи да остане 6-така, но лесно ли е да "набучиш" ново делко, да вземеш нещо си, което да замести оригиналния комп, да го търсиш-незнам къде, и виждаш ли... ако не мога да се справя, да не се занимавам със сериино пройзводство на коли със газкови агрегати, от който ще ми падне предницата, а пък на ск. кутия кожуха щял да бъде толкова голям... че незнам си кво.Ами аз съм написал там, демек от газката ще взема само и единствено двигателя, и край!Но, от тук нататък... ще стане ли ск. кутия от волгата, и по конкретно-опашката ще влезе ли във шлиците на диска на газката, или да предпримам друго.Като например да сменя и феродовия диск /където влиза опашката/и т.н. и т.н.Или ако някой има предложения как да монтирам 6-ка от понтиака /той ми е по-лесен, защото е със всичко-магаре, полуоски, главини, амортесйори, авт. ск. кутия и т.н./, но няма компа и всички електроники!Нещо, със което се отказ да се наеме и майстора в София на американски коли, както и един механик от нашия град от състезателен тим.Това си ме оплаши, и за това търся нещо по-просто, което мога да поддържам и направя и аз.Тъй, като не се считам за достатъчно грамотен, че да направя и електрониката на другия.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    То,не е казано,че нестава по принцип ,а че за конкретната кола варианта с ДВГ от Газ не е подходаящ.
                    Колкото до преправянето на конструкцията на автомобила-бомбета и т.н.-това е доста тънка работа,и не вярвам да стане като хората.Тъй,че мисли с какъв агрегат близък по размери и начин на захващане в колата можеш да подмениш сегашния.

Какво значи "тънка работа"?Конкретизирай се, за това пиша тук.Ако не разбираш, не ме подвеждай със догадки.И аз имам такива, но за ди ги туширам пиша тук.А тук, се натъквам на нови догадки... и така до края на света

Коментар

Какво значи "тънка работа"?Конкретизирай се, за това пиша тук.Ако не разбираш, не ме подвеждай със догадки.И аз имам такива, но за ди ги туширам пиша тук.А тук, се натъквам на нови догадки... и така до края на света
                      К`во,да ти кажа...Опорите на макферсоните (бомбетата),не стоят просто така в коша на автомобила.Те са едно цяло със страниците,роговете и т.н.надлъжни и напречни греди.Не може,просто да отрежеш бомбето и да го преместиш.В същност може,но това,ще са първи крачки на колата към Надин,или други вторични суровини.
                      Виждал съм коли възстановени на две-на три след катастрофа,на които им се късат страниците,рогове и тн,щтото тази конструкция-бомбе,страница,рог е по омачкана и не поема натоварването от окачването както се очаква от нея.Да не говорим,че от положението на бомбетата,до определена степн зависи страничния наклон на колелото.
                      Бе ,с две думи:
                      Търси двигател с най-близък начин на монтаж,до оргиналния на твойта кола.
                      Не чакай някой да ти каже вземи мотор от Хонда Акорд (например),той ще пасне точно в твоята кола.Все пак не всички караме Короли.
                      Това с газковия мотор го забрави,няма как да го монтираш напречно в колата си,а да преправиш колата за задно предаване е огромна работа,безсмислена според мен.
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Идеята не е добра.Не,че е невъзможно.Ако искаш можеме да сложиме двигател от Краз в Запорожец,но е просто безмислено.Толкова добри и евтини двигатели има,че това,което си замислил,не си струва труда.
                        Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                        -----------------------------------------------
                        Питието определя съзнанието....
                        -----------------------------------------------
                        0887770735

Коментар

... се натъквам на нови догадки... и така до края на света
                          Честито ти помъдряване. Още може.

Коментар

ти от къде си? и аз имам някакви идеи за този мотор но при мен е малко по различно...ако си рекъл да си играеш с газка на тойота не се притеснявай да го направиш! нее чак толкова сложно ако речеш.много от технологиите в днешно време са били отричани преди...аз имам фиат 500 модел 38-ма и мислех за нещо подобно като теб...в моя случай двг-то от газ е...колкото колата ми

Коментар

Първоначално публикуван от bezpytnik Преглед на мнение
                              ти от къде си? ...
                              Ами, четете, колега. Това, че Вие не сте написал в графата "местоположение" от къде сте, не значи, че колегата speeddaemon не е написал. Както се вижда, това е Плевен.
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

бреееей плевен -там служех в кеча 34000-усмивки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X