Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от ГАЗ-ка в лека кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигател от ГАЗ-ка в лека кола

Искам да сложа в колата двигател от Газ-ка,Много не ми е ясно как да продължа със ходовата част.От какво да навържа нещата.Виждал съм, че такъв двигател сложен на волга със нейния мост прави много страшни нещо, но какво е сложи като кутия-незнам,Нека от колегите който е запознат да помогне.

До: Помогнете колеги.

за каква кола става дума
    каква скоростна кутия-нале не мислиш газкова
    и защо двигател от газка-има много по-малки и леки и в същото време по-мощни агрегати които са и не толкова лакоми разбира се
    и накрая защо точно в тоя раздел ?
    BMW X6

Коментар

Двигател от камион на лека кола
      бавнооборотен двигател за гората да,ама за колата
      Я пак си помисли и пробвай пак

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
        за каква кола става дума
        каква скоростна кутия-нале не мислиш газкова
        и защо двигател от газка-има много по-малки и леки и в същото време по-мощни агрегати които са и не толкова лакоми разбира се
        и накрая защо точно в тоя раздел ?

Именно, че не мисля да е газкова за това питам.Има и по-мощни мотори разбира се, но причината и главната за да се спра на това е, че може да го монтирам аз и е без електроника.За мен последното е много важно!Ще обясна.Колата е тази, която виждате.За да стигне до това положение се наложи да олекна с 10 000... и да не направят нищо великите "майстори"!След тичане във 4 сервиза /за да стигне до тук/, всеки един обвиняваше другия, че не е направил което е трябвало.След 3 месеца ходене по мъките, реших че това ми е за пръв и последен път.Резултата-тунинг със фуги по 3-4 пръста, не дойскусурени детайли и още хиляди неща.За силовата част... направо ме е страх да си помисля.И на последно място-не мисля да влагам в тази кола 50 000лв.Виждам, че има хора който разбират повече от мен... нека да си дадат мненията и предложенията.Аз съм отворен за всякакви идей!А, защо в този раздел?Защото съм нов и неориентиран още... за което се извинявам.Колегата е прав, че двигателя е бавнооборотен и "гълта" много.Това е още едно нещо което ме притеснавя, но видях волгата с газковия мотор как си запали гумите.Незнам как стана фокуса... пак казвам.Ще се радвам на конкретни предложения.Благодаря ви предварително!Колата във момента е със камери, двд 12 инча, 2200 вата стерео и т.н.Ще хвърля линка за да видите волгата.

Коментар

www.vbox7.com/play36e37fd2

Коментар

До: Двигател от ГАЗ-ка в лека кола

Извинявай,но това на снимката е нещо жълто-червено.Може,аз малко да недовиждам,но нито марка,нито модел мога да различа.Та,ако може,сподели ги.
            Газковия мотор,може да го поставят на волга,понеже и оргиналният и двигател е надлъжно разположен,коша е доста просторен и т.н.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Извинявай,но това на снимката е нещо жълто-червено.Може,аз малко да недовиждам,но нито марка,нито модел мога да различа.Та,ако може,сподели ги.
              Газковия мотор,може да го поставят на волга,понеже и оргиналният и двигател е надлъжно разположен,коша е доста просторен и т.н.
              Ето, тук е домашната страница на колегата: http://www.skorostendemon.hit.bg/index.html
              Там може да се види, че автомобилът преди преработката е бил Тойота Корола. Нещо такова:

а сега е в този вид:

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Здравей колега,

Страхотно си го намислил и браво за ентусиазма!

Поледни във тунинг форума, бих дал точен линк но противоречи мисля на правилата тук...

Ако говорим за Ве образния на ГАЗ, мисля момчетата бяха от Добрич или региона, не помня, но знам, че проекта им бе бюджетен...

И ако говорим за един и същи мотор, той никак не е тежък, защото преобладава алуминия...

Сега като се замисля, Цветан мисля сложи такъв на УАЗката си... потърси тук из форума...

УСпех и дерзай!
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Колата има едно очастие във Божурище, и я дават по Хоби ТВ-повторения.Целта на харчелъка бе, да променя максимално целия автомобил.Но, явно не съм се справил, щом колегата намери подобна...Това е АЕ, има и Тойота-Шеви, има и 4х4, има и Королла.Купетата са едни и същи.Повече за тунинг феста може да видите във www.tuning.bg от 15.05.07г.Притесняват ме някой неща за тзи агрегат:
                  1.Бавнооборотен е-това си го обеснявам, че може да се премахне или намали със две турбини /понеже е V8/ и отнемане на маховика.
                  2.Каква скоростна кутия и кардан да сложа, че да си паснат със волговия дефиринциал?Разбрах, че на волгата и газката съединителя е унифициран, но значи ли това че може да сложа и ск. кутия на волга?Ако е така, до колкото разбрах, има ск. кутия за волга петстепенна... може да си я поръчам в магазин.
                  Във нашия град има и една волга със двигател, ск. кутия, кардан, ел. стъкла и т.н. от сиера V6.Човека каза, че са едно към едно с волгата.Не е правил никакви промени, останал много очуден как си пасва всичко... дори и генерацията на волгата.Ако е така, значи ли, че ще мога да сложа от сиера ск. кутия?Незнам.Най-лесно е да се набуташ и да вземеш всичко, а после си бии главата.
                  Прикачени файлове

Коментар

Тъй, мисля,че в твойта кола,въпросният мотор няма да се побере.Доколкото си спомням,Королата е с напречно разположен ДВГ и предно предаване.
                    Ако не те задоволяват възможностите на сегашният мотор,търси нещо по-мощно,но с идентичен начин за монтаж,още повече,че ако е от друга кола с предно предаване и напречно разположен двигател,ще може с минимални преработки,да ползваш и скоростната кутия на новия мотор,ако се наложи.

ПП,в сайта пише,че си с 3.5литров двигател,би ли споделил от какво е.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Тя тая работа с тоя мотор няма да стане на тая кола. Имаше руски сайтове в които "разпилват" газковия мотор и постогат чудесни резултати, ама коша на тая королка е малък и най-вече нисък. После тая королка не беше ли с предно? И каква кутия ще сложиш, на газката маховика е значително по голям от на тойотската кутия, някой доста трябва да си поиграе с изработката на присъиденителния фланец, и не на последно място. Колко тежи газковия в повече от този на королата. Минаваме на друго окачване, с други пружини, и това само за да започнат да се късат бомбетата и да не издържи рейката, после в други филми. А и първия катаджия ще ти се радва много.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Здрасти колега,
                        Чета и не вярвам на очите си.... ГАЗ-ков двигател на ТОЙОТА???
                        Потърси някакъв идентичен двигател. Японците имат богат набор от компактни и олекотени агрегати, които генерират достатъчен въртяш момент, не само да запиш гумите пред кварталното кафене, а и наистина да имаш сила по всяко време.
                        Все пак ТОЙОТА-та не е с някой огромен кош, и да можеш да набураш там първото, което намериш. А електрониката не трябва да те плаши. Има подходяшо обучени хора (не съм сред тях), които знаят кой кабел, къде да свържат.
                        А другият вариант е да "нахъсаш" твоя двигател. Вече на пазара има всичко, ТУРБО, ЧИП-тунинг, и не на последно място НИТРО система.
                        А ако ще сменяш двигателя, помисли за Mitsubishi Eclipce 3000 V6 TURBO, или TOYOTA Supra.
                        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Колега, газковият двигатетел със сигурност става на .... Шкода 120 ))
                          Скоростите и полуосите са от дизелово Ауди. Двигателят се разполага зад предните седалки.
                          Получава се изродия, нямаща равна на себе си по неуправляемост, тегло и разход, разбира се )) Върви, трудно спира и ... не си струва.. Пробвано и неодобрено. Не се занимавай с глупости.
                          Виждал съм газков двигател и на един Плимът от 50-те години, но той по тегло и габарити се доближава до камиона, така, че не се зачита
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не отчайвайте човека де , проблема е никакъв :

1. Намира тръби от скеле , щот са по-яки , врътва един багажник и го качва на покрива на Тойотката.
                            2. Поставя в багажника газковия мотор - тампоните и захващането не са проблем.
                            3. Маха предния капак на колата. Пуска ремък с подходяща дължина от ремъчната шайба на коляновия вал до трансмисията на Тойотата и те ти предаване на движение !
                            Предлагам и опция : С допълнителен привод може да включи един диск за рязане на дърва. Сезона е подходящ и с 4 лв. за кубик ше си върне даже парите за тунинга.
                            Аз обаче имам много по-голям проблем .
                            Почнал съм тунинг на едно Трабантче и намерих един много подходяш "осмак" двигател от ЗИЛ 130. Ма като мерих с рулетката се оказа че трябва да изрежа към 5-6 цилиндъра , за да го сбера под капака. Така обаче ше го осакатя откъм мощност , та се чудя откъде да търся чип за останалите цилиндри . Дайте акъл !!!
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Не отчайвайте човека де , проблема е никакъв :

1. Намира тръби от скеле , щот са по-яки , врътва един багажник и го качва на покрива на Тойотката.
                              2. Поставя в багажника газковия мотор - тампоните и захващането не са проблем.
                              3. Маха предния капак на колата. Пуска ремък с подходяща дължина от ремъчната шайба на коляновия вал до трансмисията на Тойотата и те ти предаване на движение !
                              Предлагам и опция : С допълнителен привод може да включи един диск за рязане на дърва. Сезона е подходящ и с 4 лв. за кубик ше си върне даже парите за тунинга.
                              Аз обаче имам много по-голям проблем .
                              Почнал съм тунинг на едно Трабантче и намерих един много подходяш "осмак" двигател от ЗИЛ 130. Ма като мерих с рулетката се оказа че трябва да изрежа към 5-6 цилиндъра , за да го сбера под капака. Така обаче ше го осакатя откъм мощност , та се чудя откъде да търся чип за останалите цилиндри . Дайте акъл !!!
                              Бъзикай се ти ...
                              Май и тази тема ще "се засили" към спам-а
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X