До: Гъби
Благодаря, лека работа и приятен апетит после.
Ще се радваме на някоя друга рецепта. Или чалъм за консервиране
.
А ето какво си намерих аз.

Челадинка.

А ето и Пазителката на гората, заедно с една Сърнелка. Сърнелата си има кафеви петънца, подобно на Сърничките , но когато я погалиш - тези петънца изпадвати остава белезникава шапката на гъбата с кафява точка по средата (като умбо на щит или като на жените гърдите
). Ако петната са като нарисувани върху гъбата и тя е гладка - тази гъба не е за вас.

Тук снимка с улова , преди да го пусна да плува ... шегичка, Няма прошка! Само от най-големите в района оставям по една за да разплод. Останалото идва с мен.

Гъбките в случая са в Акациева горичка, също и сред храсти Глог - голямо промушване пада, а бодлите са сериозни.

Гъбите никога не трябва да се изтръгват от земята. За гъби се ходи с ножче. При сърнелите пъмчето не е много добро за ядене , и се режат - чупят по-отвисико, но останалите гъби трябва да си се режат задължително.

Тук гората е от Липа - По-просторно, Гъбите се забелязват направо от колата
, но са по-малко и по-рядко.

Уловът.

Има едни малки мухи , които бързат да си снесат червейчетата в гъбите, затова е хубаво по-старите гъби (с големи чадърчета) да се прегледат преди да се сложат в торбата при останалите. Също е добре да се бърза със почистването и обработката ... за да има повечко за хората и по-малко за червейчетата.
В случая гъбата на снимката е добра.
Първоначално публикуван от Plamen Mitev
Преглед на мнение
Ще се радваме на някоя друга рецепта. Или чалъм за консервиране

А ето какво си намерих аз.

Челадинка.

А ето и Пазителката на гората, заедно с една Сърнелка. Сърнелата си има кафеви петънца, подобно на Сърничките , но когато я погалиш - тези петънца изпадвати остава белезникава шапката на гъбата с кафява точка по средата (като умбо на щит или като на жените гърдите


Тук снимка с улова , преди да го пусна да плува ... шегичка, Няма прошка! Само от най-големите в района оставям по една за да разплод. Останалото идва с мен.

Гъбките в случая са в Акациева горичка, също и сред храсти Глог - голямо промушване пада, а бодлите са сериозни.

Гъбите никога не трябва да се изтръгват от земята. За гъби се ходи с ножче. При сърнелите пъмчето не е много добро за ядене , и се режат - чупят по-отвисико, но останалите гъби трябва да си се режат задължително.

Тук гората е от Липа - По-просторно, Гъбите се забелязват направо от колата


Уловът.

Има едни малки мухи , които бързат да си снесат червейчетата в гъбите, затова е хубаво по-старите гъби (с големи чадърчета) да се прегледат преди да се сложат в торбата при останалите. Също е добре да се бърза със почистването и обработката ... за да има повечко за хората и по-малко за червейчетата.
В случая гъбата на снимката е добра.
Коментар