Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не стана ли време да свалим НИЕ това правителство ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не стана ли време да свалим НИЕ това правителство ??

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Това с революцията на бедните, които след това изграждат държава с парите на богатите вече го пробвахме. Експеримента се оказа неуспешен. Викат, че човек трябва да се учи от грешките си...

Не знам кой експеримент се оказва по-неуспешен. Този който продължи 45 години, или другия, който продължава вече 20?

Коментар

Първоначално публикуван от tangra Преглед на мнение
      Не знам кой експеримент се оказва по-неуспешен. Този който продължи 45 години, или другия, който продължава вече 20?
      Този дето продължава вече почти 65...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Колеги, мисля че отдавна би трябвало да е ясно, че революция в България никой няма да направи. Масите се вдигат за революция само тогава, когато нямат какво да губят, когато ножът е опрял до кокъла. У нас почти всеки има какво да загуби /поне по неговите си възприятия/. Няма база за революционни действия. Единственото смислено нещо е да мислим как можем да променим нещо не с революционни средства.

Коментар

Единственото, от което се страхува власта е мислещите и активни хора, които държат на правата си, а не от мотиките и брадвите. Имаше една приказка за султана, който докато слушал приказки за бунт вдигал данъците, а като спрели се уплашил... Масите ръководени от първични инстикти се манипулират най-лесно...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Господа, липсва революционна ситуация: Масите очевидно могат и желаят да живеят по старому, а управляващите, когото и да избереш, няма да я карат по новому, т.е. без да крадат.

Коментар

Не разбирам защо изобщо се повдигат революционни теми. В тая терминология очевидно трябва да става дума за контрареволюция, а не за революция. Само че работата е по-проста. Ние засега искаме само да си върнем обратно страната от догановците, станишевците и костовците. Айде, царедворците сами си умряха. Дали ще има борисовци остава да зависи от нас. Оставете световните несправедливости.

Коментар

С две думи целта на тези и на онези е да се получи патова ситуация.
                Ако не са тези ще са другите,а те пак същите и така до безкрай......

Затова трябва да има някаква коренна промяна,дали чрез революция или еволюция или естесвен подбор или насилствен......ще става нещо!

Поздрави

Коментар

Мисля,че някои от Вас доста се увличат за глупости.Огледайте се около вашите домове и градове.Нови къщи,кооперации,новите автомобили се увеличават непрекъснато.От няколко години сме сред първите места в Европа по придобиването на нови жилища и автомобили.Определено революционната Ви маса/база/ с всяка година става по хилава.Това е светлата демокрация нея искахме и си я получихме.В една подобна тема писах,че ние не сме измислили обществените поръчки или двойното счетоводство.В тази държава има още за крадене/разбирай приватизация/ и докато не се привърши нищо няма да се промени.Просто спонсорите на всички партии са почти еднакви и няма разлика в икономическите цели които се преследват.Злобата на част от опозицията се базира на факта,че просто излязоха от съглашението за разпределението на благата и са остранени от яслата,просто има нови играчи.
                  Според мен нещата почват да са нормализират /казвам го с ясното съзнание за всички проблеми които има в държавата,не ги оспорвам/,но доста от хората започват да се замогват,те са тези които ще направят тихата революция.Когато браниш това което е твое и то както трябва скоро много от нещата ще започнат да си идват на мястото.Сдруженията в България с какво и да е цел обикновенно приключват с комерсиализация и последващ разпад и оплюване между участниците.Трябва да си търсим правата,чиновника от това най-много го е страх ,да не загуби работата си.
                  Просто един пример сещам се сега-Габрово,петицията заради тировете.Не знам как ще приключи, но това е нещо.Просто трябва да се научим да се браним и защитаваме от държавата,след ,като си редовен в данъци ,тя ти е длъжна не ти на нея.
                  Пък кой я управлява, тогава няма да е най-важно.
                  Мисля,че едва ли ще ме интересува кой управлява ако всичко в живота ми е наред.
                  Поздрави.
                  П.С. Пък една тема хванахме ,остави.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                    ... останалите само ги имитират...в дребни мащаби...за някаква открадната част на колата!! Проблемът е от къде гледат- и кой им даде модел за поведение!!!
                    Точно така, "в дребни мащаби". И това ще е до момента, в който не седнат на място, където могат да се развихрят в по-едри.

А за другото - българинът е цар да търси вината навсякъде другаде, но само не и у себе си ...

... Я какво ни е -- трошим си парите за глупости, по сокаци и калища.
                    През седмицата , гъзареем с Паркетници , водим "социален" живот по кръчми и клубове...Че лошо ли е това - я заключете темата , че тя е мъртво родена..
                    Няма по-голямо безумие от човешкото невежество.
                    Ясно - пак нищо няма да правим!!!
                    А на тебе кой ти е казал, че хора, които могат да си позволят да "трошат пари за глупости", ще са склонни да правят революции?!? Защо точно да го правят? За да качат някой от тия с дребните далаверки на позиция за по-едри ли?!?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• До: Не стана ли време да свалим НИЕ това правителство ??

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение

А на тебе кой ти е казал, че хора, които могат да си позволят да "трошат пари за глупости", ще са склонни да правят революции?!? Защо точно да го правят? За да качат някой от тия с дребните далаверки на позиция за по-едри ли?!?
                      Та нали точно те са ОФФФФ - извън пътя - нестандартни, непримирими с неправдите...мъжкари,, юнаци търсещи предизвикателства....!?
                      Та мисля си , че са патриоти- живее им се в Законова държава.
                      Надмогнали са дребното човешко отцеляване и имат възможности..финансови, организационни..
                      Разбира се, на тях не им е до каквато и да е промяна.., камо ли до революция!!!
                      На тях така си им е добре...и се забавляват.
                      Спирам до тук.Ясно сте ме разбрали, надявам се.
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

... Разбира се, на тях не им е до каквато и да е промяна.., камо ли до революция!!!
                        Ти тук не говориш за промени, ами искаш диктатура на пролетариата. А мерси! Тия, срещу които си се запенил и искаш да ги трепеш, са крайния резултат именно от такава революция ..

И, като си толкова язвително укорителен, я да те питам аз тебе ти точно какво искаш? Някой с "финансови и организационни" възможности да направи партия, па да те тУри примерно да ръководиш ВЧК?

Ами, като ти е толкова мерак, направи си ти партия, публикувай си програмата и търси съмишленици. Ама гледай да обясниш по-добре с какво си по-различен от някои други, които вече са на сцената с подобни номера.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-07-08, 21:50.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

ще се опитам да обобщя положението

1 разтуриха армията - да не би да направи нещо
                          2 разказаха играта на полицията и изгониха къдърните като оставиха тея дето ще ги пазят
                          3всички юристи на ръководни постове са приемани в юридическият преди 90 година - а знаете как се влизало тогава там
                          съдебна система - йок
                          4 индустрия - какво беше това ? ааа - тея дето правеха нещо
                          в Габрово май бяха много
                          5издигане на Радка пиратка в култ
                          Азис президент - Петра вице
                          6 педерасите се женят даже не знам как да го коментирам
                          7Аз съм Българче на турски - е това даже не га разбирам...буквално
                          8ако случайно излезе нещо организирано - да се разтури по закона за
                          защита на държавата от преди 9-ти...нищо че не бачка

и искаме да еволюираме?
                          ако си траем ще еволюираме в маймуни които си плащат кеш че живеят в клетката
                          час и дата - предлагам да им оставим по една гилза пред народното събрание - патрон не било законно
                          та да се сещат така лекичко

и непременно двама да пазят камарката че току виж циганите я вдигнали
                          BMW X6

Коментар

Когато се застава след подобни платформи, е хубаво и да се чете малко история и размишлява върху нея. Например когато Фидел Кастро идва на власт, първата му работа е да се отърве от всичките си влиятелни подръжници, които са го финансирали и са му помогнали да спечели. Най-малкото да ги прогони от Куба. Чак след това се залавя сериозно с враговете и неудобните... Причините са очевидни!

Коментар

Истината, е че целия Български народ е ляво ориентиран, въпреки че не го осъзнава. Ние славянските народи сме такива. Всички говорите за революция, и "НИЕ" да вземем властта от Догановци, Станишевци и т.н. Е, кои сме ние? Народа ли? Нали ушким всички точно против това плюете. Държавата била най-лошия стопанин, а пък искате народа да взема властта, сиреч държавата.
                              В България обикновените хора винаги са мразели богатите, и не от сега. Още от царско, че и от турското робство. Народо-психология. Например в САЩ, бедния цървул изпитва истинско страхопочитание и уважение към този, който има пари, голяма къща, скъпи коли и т.н За него тоя човек е 10 стъпала над него и той го мисли за умен и за нещо повече и го уважава. Без значение как е забогатял и как експлоатира работниците си. Докато в България същия такъв е силно мразен и ненавиждан.
                              Няма какво да се възмущавате, това си е чист капитализъм. Нали към това се стремим. Истинския капитализъм го нема в холивудските филми, но може днес да го гледате в Българската действителност. Всичко е бизнес и главната цел, е ако може да се преебат всички, но аз да излезна най-отгоре.
                              Възмущавате се от обръча от фирми, които крадат Европейските пари и вземат всички обществени поръчки. Еми какво лошо политиката също е бизнес. Щом Меди Доганов е стигнал толкова високо много ясно, че неговия обръч ще се облагодетелства. Няма да дадат на бай Пешо от горно надолнище. Ако здравеопазването е бизнес, то тогава какво очакваме за политиката. Всичко си е в реда на нещата, никой не ни е крив. Ние сами си го искахме това.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                                Тия, срещу които си се запенил, и искаш да ги трепеш са крайния резултат именно от такава революция ...

И, като си толкова язвително укорителен, я да те питам аз тебе ти точно какво искаш? Някой с "финансови и организационни" възможности да направи партия, па да те тУри примерно да ръководиш ВЧК?

Ами, като ти е толкова мерак, направи си ти партия, публикувай си програмата и търси съмишленици. Ама гледай да обясниш по-добре с какво си по-различен от някои други, които вече са на сцената с подобни номера.
                                Какво точно искам ли!?
                                Простички неща - да не си прикриваме лицемерието.
                                Лицемерието не можеш да го скриеш с думи, с фалшива показност на загриженост ...
                                Да ти обясня с какво съм по-различен..трябва да можеш да хванеш разликите!!
                                Мен никой , никога не ме е турял ..нито в Комсомола, нито в армията,нито в живота...Късно ми е тепърва...
                                Пък и немога да бъда марионетка на никой...
                                Истината боли! - та разбирам напълно реакцията ти...
                                ....тази тема друг я падхвана...е явно не Ви е удобна...
                                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X