Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продава се Тойота Ленд Круизър-разсъждения относно цената!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Продава се Тойота Ленд Круизър-разсъждения относно цената!

Темата произлиза от тук: Продава се Тойота Ленд Круизър
    Доста странно ми се вижда,че в най-сериозния офроуд форум на България интереса към този изключителен автомобил е толкова вял.Почти30 души се обадиха от МОБИЛЕ бг И ПОНЕ 15 ОТ ДРУГИ САЙТОВЕ,дори и от руския офроуд форум звъннаха две момчета,според Вас каква е причината?Все пак тук сте само добре подготвени хора със задълбочени познания в тази автомобилна ниша.Ще Ви бъда задължен,ако ми отговорите и ако не сметнете писанията ми за СПАМ.Благодаря.
    Последно редактирано от Peppy; 07-02-08, 13:52.

До: Продава се Тойота Ленд Круизър

Уважаеми колега, тук пишат доста хора които са много наясно и с пазара и с цените и с автомобилите.

Не бих коментирал обява за продажба, тук това не е прието. Но вие сам поискахте и затова смятам е учтиво да ви отговоря. Та на въпросът:

Колата е с десен волан. За да я купи някой с десен волан цената и трябва да е приблизително наполовина от актуалните оферти за подобен автомобил. В случая 30 000лв. си е добра цена но не и за автомобил с десен волан.

Точно тази Тойота е култов модел но при нея понятието обръщане на волана не съществува повярвайте ми... или ще струва доста повече от колата. А ако някой тръгне да си купува автомобил за 30 000лв. едва ли ще е готов на подобни компромиси...

Тойота 80 за последно е произвеждана през 1997 година. Няма никакъв начин продаваният от вас автомобил да е произведен след тази дата. А при това положение и при посочената от вас дата това се предполага че е датата на първа регистрация. Което веднага ме навежда на мисълта че автомобилът е много стоял някъде...

Поне по снимките общото състояние на автомобила въобще не впечатлява... а за 30 000 въобще не става...

Надявам се горното да не ви разочарова - но все пак вие сам поискахте мнение и то ви бе дадено...
    VPetrov.photography

Коментар

Ето за какво говори колегата -
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=23630
      пак след като поиска мнението ни!!!

Коментар

Многоуважаеми колеги,благодаря Ви за поздрава послучай рожденния ми ден.Желая и на Вас крепко здраве и яки джипове,но искам и да подискутираме малко.Аз отлично познавам вече продадения джип на колегата-първо беше взет от скрап ярд за ударени автомобили,после момчето хвърли страшно много усилия и средства,за да го докара до вид за продажба,според мен състоянието на двете коли коренно се различава-пак Ви заявявам-в цялата си практика рядко съм срещал по-запазена кола от бежовата и десния волан прави ли я по-малко кола?Все пак половината разумен свят карат десен волан,означава ли,че в България тази кола е "половин"кола??При всичките и върховни качества и безупречност,състояние и опции?Съгласен съм ,че един инвалид първа категория е "половин човек",но означава ли един волан инвалидност за автомобила?? И защо трябва да се мисли изобщо за смяна на дирекцията,руснаците в момента купуват от Япония директно осемдесетки и изобщо не се притесняват с каква дирекция са,а те имат наистина перманентни условия за употреба на джипове.И не на последно място,ако тази кола се ползва за офроуд,та нали по трасето няма насрещно.Аз самия карам вече втори Нисан с дясна дирекция и изобщо не ми прави впечатление-лесно се свиква, добри водачи като Вас просто нямат никакви порблеми,за 30-50 км сте напълно готови.Благодаря Ви още веднъж за вниманието.

Коментар

Koлега tuni , обърни внимание на линка на MDRAZHEV от поста над твоя , а именно
          Тойотата от него така като гледам никога не е била в скрап ярд , с кожен салон е и по мое мнение е в много по-добро състояние от тази, която ти предлагаш. И това на цена наполовина на твоята. Що се отнася до десния волан , в Русия той може и да не е проблем , но тук носи най-малкото неудобство. А да хвърляш пари за нещо , за което знаеш , че ще ти е неудобно е леко мазохистично. А и в Русия 90% от колите с дясна дирекция се карат предимно в Далечния Изток по няколко съображения , които не са обект на настоящата тема. Та да си дойда на думата , Тойотата , която предлагаш , дори наистина да отговаря на състоянието което очерта е с крайно висока цена за автомобил с дясна дирекция , па бил той и HDJ80.
          Поздрави.

Коментар

Този модел на тойота не може да попадне на скраб ярд,по простата причина че частите за него разпродадени след разфасоването струват повече отколкото здрав такъв автомобил.Но все пак всеки има право да продава на каквато цена намери за добре.
            TЛК 80-4.2ТД
            ТЛК 73-2.4ТД
            ...................

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
              Koлега tuni , обърни внимание на линка на MDRAZHEV от поста над твоя , а именно
              Тойотата от него така като гледам никога не е била в скрап ярд , с кожен салон е и по мое мнение е в много по-добро състояние от тази, която ти предлагаш. И това на цена наполовина на твоята. Що се отнася до десния волан , в Русия той може и да не е проблем , но тук носи най-малкото неудобство. А да хвърляш пари за нещо , за което знаеш , че ще ти е неудобно е леко мазохистично. А и в Русия 90% от колите с дясна дирекция се карат предимно в Далечния Изток по няколко съображения , които не са обект на настоящата тема. Та да си дойда на думата , Тойотата , която предлагаш , дори наистина да отговаря на състоянието което очерта е с крайно висока цена за автомобил с дясна дирекция , па бил той и HDJ80.
              Поздрави.
              Уважаеми колега,ако сте се вгледали малко по-добре тази кола също е с кожа-доколкото знам велура е точно това,но пак казвам,че общото и състояние далеч надхвърля цитираната от Вас вече продадена кола.Освен това има екстри,каквито нито един модел на Тойота не предлага,дори и 80VX.Просто тази машина е правена по поръчка,поради което е със стълба,лебедка и други подобни.

Вече споменах,че не аз продавам джипа,моят съсед го прави и понеже пътува постоянно контактувам по телефона с него но ТОВА е цената.Ако не се продаде на тази цена-няма лошо.Просто когато си е в България-ще си я кара.Колкото до вече продадената кола на велисайд-просто не виждам как не сте забелязали огромнита различия в двете машини в полза на бежовата.

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
              Уважаеми колега, тук пишат доста хора които са много наясно и с пазара и с цените и с автомобилите.

Не бих коментирал обява за продажба, тук това не е прието. Но вие сам поискахте и затова смятам е учтиво да ви отговоря. Та на въпросът:

Колата е с десен волан. За да я купи някой с десен волан цената и трябва да е приблизително наполовина от актуалните оферти за подобен автомобил. В случая 30 000лв. си е добра цена но не и за автомобил с десен волан.

Точно тази Тойота е култов модел но при нея понятието обръщане на волана не съществува повярвайте ми... или ще струва доста повече от колата. А ако някой тръгне да си купува автомобил за 30 000лв. едва ли ще е готов на подобни компромиси...

Тойота 80 за последно е произвеждана през 1997 година. Няма никакъв начин продаваният от вас автомобил да е произведен след тази дата. А при това положение и при посочената от вас дата това се предполага че е датата на първа регистрация. Което веднага ме навежда на мисълта че автомобилът е много стоял някъде...

Поне по снимките общото състояние на автомобила въобще не впечатлява... а за 30 000 въобще не става...

Надявам се горното да не ви разочарова - но все пак вие сам поискахте мнение и то ви бе дадено...
              Уважаеми колега,аз не продавам колата ,просто съм пълномощник на собственика,но съм виждал другия джип на велисайд на живо и ще Ви заявя най категорично,че този на моя упълномощител е далеч по-запазен и читав.Освен това не съм срещал в нито един сайт за употребявани джипове подобна уникална комплектация на екстри.Това,че е с велур вместо с напа,не го прави по-малко ексцентричен,на велисайд колата е 2 пъти пребоядисана а тази няма и една шепа драскотини по ОРИГИНАЛНАТА си боя.Десния волан не прави според мен този уникат по-малко такъв.Вярно е ,че съм пристрастен,понеже в момента съм упълномощен да го предлагам и го карам понякога(с огромно удоволствие)Извинете ме,ако нещо еъм написал не по реда си.Искрени поздрави.
              Последно редактирано от kinex; 06-02-08, 08:34. Причина: сливане

Коментар

Уважаеми колега, ви ме попитахте и аз ви отговорих... За екстрите, продажбата и състоянието имам известна представа от едната такава която притежавам и от няколкото десетки такива на хората около мен... За дилемата ляв десен волан има цяла тема... не е нужно да я повтаряме...

А ако успеете да продадете автомобила на тази цена освен моите поздравления още отсега ви моля да обмислите сериозен процент срещу който бих ви възложил няколко продажби...
                VPetrov.photography

Коментар

Щастлив човек сте Вие,колега,че сте си позволили да имате такова нещо.Аз я покарвам отскоро колата и нищо подобно не ми се е случвало да управлявам,можа би затова съм силно пристрастен и впечатлен.Заприличах на един човек,който никога не беше карал нещо по-различни от Москвич,когото возих преди години с една 124 на МБ-той ме попита"ама и такива коли ли има".Иначе ,приемам всякакви задачи,но след продажбата.Благодаря.

Коментар

Ще е добре да се знае че тойотата е 91-92 незнам защто (може би е пропуснал)колегата така и не съобщи тази дата на "първа" регистрация която много лесно може и да се провери и от тук http://en.wikipedia.org/wiki/British...s#Year_letters

Коментар

Ето Ви и оригиналния талон на колата в който си пише първата регидтрация в Англия.Колата можа да е произведена и миналия век,но е регистрирана през този.Поздрави.

Колеги,вече имам нет и в къщи и ще мога по-лесно да следя компетентните Ви мнения.Действително джипа е джей-рег,което означава годината на модела.Но годината на първа регистрация действително е отразсн в талона.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от kinex; 06-02-08, 08:34. Причина: сливане

Коментар

Колега Туни, разбирам ентусиазма Ви относно автомобила за който посредничите, и е всеизвестно, че това е един невероятен модел, но споделям мнението на колегите,че цената която сте обявиле не е атрактивна пазарна цена. Това че е с десен волан не я прави инвалид, но определено намалява интереса към такъв вариант. Аз лично също съм се ориентирал към дясна дирекция по простата причина , че цената е в пъти по-малка от пазарната, но предлаганият от Вас автомобил е далеч от това (виж по-долу) . Успех все пак в продажбата.

1991 J Reg TOYOTA LANDCRUISER GX Station Wagon 5dr*AUTO*80 K*AIR-CON*ALLOY*

Price:
                        £2,989
                        Прикачени файлове

Коментар

Ами Уважаеми колега,купете си я,няма лошо,тази цена аз не съм я измислил,понеже реално съм само посредник.Когато я докарате вече ще бъде около 5 000 паунда,когато платите акциза,понеже точно Вашия модел е с 123 киловата,ще дадете почти толкова пари а и екстрите съвсем не са същите,нали??Само лебедката върви 1800 паунда,ако я купиш отделно.Да не говорим,че Вашата кола е с резервна гума под корпуса и първото място на което ще закачите на някой камък е точно това.Поздрави.

Коментар

Колега доста преувеличавате нещата.Една ел.лебедка до 5500кг, точно в Англия струва 238.30+ДДС паунда. А ми е интересно откаде изчислихте че докарването до БГ излиза 2000 паунда? Също така модела с 12V двигател е точно 160к.с. и не е акцизен. За добра проходимост резервната гума на задния капак няма да ви помогне много, иска си лифт ако ще е за сериозен офф. Аз ще преглътна за тези пари и така поставената резервна. Успех

Коментар

То за сериозен оф трябва ролкедж, коетето повчти автоматично води до мъдрата идея за 2 резервни гуми, вътре в багажника, прави и хванати с колани, което за това огромище нищо не е, пък и 3" лифт ще са му малко, 4" поне. Та тя тая колица е много добра идея за 1 ходене от тук до нос добра надежда и обратно, реално без проблеми с дирекцията. Но пък сумата за колата е наистина дебела за страна като България, която освен беден пазар няма и много подходящ ландшафт за подобна машина. А за перчене много не става, тук на мода са кайените и други подобни за пред кафето. Та реално излиза, че търсите единичен маняк с доста кеш, който обаче е склонен да не е пестелив за да си угоди на мечтата за експедиция през Африка с ултра тунингована машина. Търсите някой с 200 000 К + за харчене и сериозен гъдел за експедиции. Описанието пасва на някой английски потомствен благородник с тази разлика, че никой там няма да даде 10 000 паунда, а тук няма нужните ресурси и хора. А може и да има, но що да не си купят за 3 000 и с останалите 7 000 паунда да я разцепят от тунинг и с парите дето са за тунинг при цена 10 000 да я тунинговат още повече?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X