Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Мразя" европа и България

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мразя европа и България

Дълбоко в себе си вярвам че автора на темата не беше разбран от нас.Заглавието го разбирам в преносен смисъл.Поведението му е породено от цени на автомобили,които не се контролират от РБ.Имал е своята логика да възроптае срещу ценообразуването.

Аз бих му казал следното.Пазарната цена е тази,която е намерила реализация сред обществото.Ако ти си търговец и има кой да ти дава по 2 лв за предлагания от теб продукт,ти ще го продаваш ли по 1 лв.,само защото в друга държава е по евтино.

Скъпи авторе на темата.Убеден съм че ако имаше възможност да ценообразуваш в този пазарен сегмент,нямаше и да се замислиш да ми съдереш кожата.Така че радвай се на благините предлагани в РБ,защото твоите деца,подобно на американците ще работят на по 2 или 3 места ,за да изплащат ипотеката...
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

Колкото за здравеопазването като му дойде времето ще ви стане ясно къде и колко... Само като лека информация за размисъл. В САЩ една средна пломба струва ~800$, Раждане със секцио ~20 000 долара... При нещо по-сериозно и без яка медицинска застраховка... А една хубава медицинска застраховка (без да е от топ клас) е ~2500$ месечно... и се плаща докато сте млад разбира се...
      Абсолютно подкрепям мнението на Венци Петров! Имал съм щастието да работя 1 седмица с американско GP/лекар съм, 2 сец, 20г стаж/ и се запознах напълно с тяхната система. Първо там нямат здр. каса/имат само в 1 щат -не помня къде - най-бедният/Добър ден при доктора е 50дол, банални кръв, урина - 100дол, преглед, 100 дол, изследвания - широк спектър в големи цифри. Лекарствата - страхотно скъпи - американците от южните щати ги поръчват от Мексико!!! щото са в десетки пъти по-евтини... И така леко протичаща пневмония, която те задължително лекуват в къщи излиза от порядъка на 2000дол, в болниците яко кеш или от здравна осигуровка , която не представлява нищо друго освен една банкова карта към дадена застр. фирма - колкото имаш, толкова ще се лекуваш...
      По въпроса за отношението към родината - България е над всичко, и тя не ни е виновна да я псуваме, а са виновни тия дето ни яхат вече 20г. Често бъркаме адресата в яда си ... Но съм сигурен , че ще живеем все по-добре... Крайните изказвания са вик на отчаяние и депресия. Често срещани са, но по-важни са причините за тези състояния, за да се вземат мерки, щото това са си вид психиатрични заболявания!
      Старая се да се радвам на дребните неща в живота... щото той е кратък...
      Чувството на неудовлетворенност -емоционална - е също болест! СТРАХОТНА!
      Последно редактирано от gtsvg; 25-01-08, 15:27.

Коментар

Леле що патриотизъм лъха тука....

Както прочетох по-нагоре - Не си длъжен да обичаш роднините си, само че не можеш да ги избираш...

И с нашата държавица е нещо подобно - Не сме си я избирали, но си я обичаме... ама тя нещо не ни обича много много... а и ние не правиме нищо че да промениме нещата малко от малко поне...

пишеме си, караме си се, биеме си се в гърдите и толкова.... Все Български и все национални черти от характера на масите в България...

Прав бях като се надявах на военно положение навремето покрай промение а пиятелите ми викат - краен съм бил.... Без разстрели на "политически" фигури нема да стане.... Те си крадат, ние си лаеме... а кой е собсвенника не се знае....

Коментар

Има две неща които ме дразнят в България,отношението на държавата към екологията-само на книга,а може да съдира кожите на всички големи замърсители и да се издържа от това и второ как не се роди поне един политик дето не е лъжец и долен ляв п. а от там и покровителството на корупцията.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

България=Родина=България.
            Евала на риторичните способности, както и на чувството за хумор на автора, написал: "Мразя България, обичам Родината", но това трябва да се разбира в хумористичен смисъл, без опити за задълбочен анализ на смисъла. Да мразиш страната, в която си роден, само защото има неуредици.........??????
            Както и да е ! Верно изядохме човеко )
            Аре наздраве! Петък вечер е
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
              Евала на риторичните способности, както и на чувството за хумор на автора, написал: "Мразя България, обичам Родината", но това трябва да се разбира в хумористичен смисъл, без опити за задълбочен анализ на смисъла. Да мразиш страната, в която си роден, само защото има неуредици.........??????
              Изпълзяли два червея от едно лайно. Баща и син. И малкия гледайки замислено нагоре към дървото над тях пита:
              -Абе тате, защо някои червеи се раждат в ябълка, цял живот живеят в ябълка, ядът ябълка, спят в ябълка...А ние...и погледнал надолу към лайното
              -Ами как да ти кажа сине, има едно такова понятие, Родина....
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Изпълзяли два червея от едно лайно. Баща и син. И малкия гледайки замислено нагоре към дървото над тях пита:
                -Абе тате, защо някои червеи се раждат в ябълка, цял живот живеят в ябълка, ядът ябълка, спят в ябълка...А ние...и погледнал надолу към лайното
                -Ами как да ти кажа сине, има едно такова понятие, Родина....

Така е ! Нали разбираш, че за всички ябълки няма. И тук неусетно се прехвърляме на друга тема, която звучи така:" Животът е като стълба в курник - къс и лайнян"
                LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Бог да пази България от "сърфиращите в мрежата" и подобните нему...
                  Бог не я е пазил никога и не вярвам да почне за напред.
                  http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Грешно сте ме разбрали, България като територия я обичам много, но не й като държава!!!
                    Живял съм и във Франция както написах по-горе,
                    знаеш ли как съм се чувствал като са ме питали дали България е в ЕВРОПА?? Знаеш ли как съм се чувствал че там харчех същите пари които харча и тук, само дето по-малко излизах по заведенията??? Че със същите пари си купувах много повече неща от супермаркета?? Че дрехите които си купувам от тук - там са по-евтини??

Ще ви дам един елементарен пример - преди 4 години си купих второ покет ПЦ от ибей от САЩ - доиде за 2 дни до Франция и ми го донесоха вкъщи без да плащам ДДС, мито ... поръчах си и GPS от КОРЕЯ и то дойде за 2 дни пак без да плащам ДДС, мито ...

А тук - така любимата ви Държава трябваше да ходя на летището в митницата, да плащам за митническа декларация, мито и ДДС и то върху цената на стоката + мито и ддс върху ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ - и това за 2 комплекта ксенон за около 100 долара?????
                    [quote=pacific;302531]България=Родина=България.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                      В България да живееш също е много скъпо, даже по-скъпо от Европа.
                      И проблема не са парите, а много други неща.
                      В страна на бедни човек не може да бъде богат.
                      Дори и пари да имаш да си платиш за здравеопазване, когато няма кой да ти даде това
                      качественно лечение просто си зминаваш, както тези които нямат пари.това е положенито драги ми колеги.
                      И най-скъпото частно училище да дадеш сина си ,когато учителката не става то ползата каква е ...
                      Ние си плащаме за това да живеем тук
                      С това съм съгласен, АБСОЛЮТНО!!!
                      Обаче, каква връзка има с заглавието на темата?!?!
                      Каква връзка има лукса с любовта, не само към родината???!!!
                      Той и Стефан беше казал "Как може любимата ми Родина, да се падне в тая скапана държава?", ама не казва МРАЗЯ Я,
                      щото не мога да се ползвам от еди-какви си благини!!!
                      Далеч съм от идеята да охулваме и низвергваме колегата автор на темата, но да се мисли, преди писане не е грях.
                      Аз много мразя думата МРАЗЯ и тези които я употребяват,
                      защото е много еднопластова, като позиция.
                      Но не мразя колегата, виждам какво е писал после и не мисля,
                      че е безмозъчен фанатик. Не би трябвало да го разпваме,
                      но и той би трябвало да не хвърля думите си просто-така.
                      Явно не е свикнал с стила на форума, да се надяваме,
                      че ще го проумее скоро. Защото тук не се замеряме с виртуални дъвки.
                      Няма да го пращам да чете из темите, щото стана банално,
                      а и всеки нов иска да "хвръкне" направо. Нека не им подрязваме крилата, може пък да излезе някой "сокол" от тях!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                        Грешно сте ме разбрали, България като територия я обичам много, но не й като държава!!!
                        Живял съм и във Франция както написах по-горе,
                        знаеш ли как съм се чувствал като са ме питали дали България е в ЕВРОПА?? Знаеш ли как съм се чувствал че там харчех същите пари които харча и тук, само дето по-малко излизах по заведенията??? Че със същите пари си купувах много повече неща от супермаркета?? Че дрехите които си купувам от тук - там са по-евтини??

Ще ви дам един елементарен пример - преди 4 години си купих второ покет ПЦ от ибей от САЩ - доиде за 2 дни до Франция и ми го донесоха вкъщи без да плащам ДДС, мито ... поръчах си и GPS от КОРЕЯ и то дойде за 2 дни пак без да плащам ДДС, мито ...

А тук - така любимата ви Държава трябваше да ходя на летището в митницата, да плащам за митническа декларация, мито и ДДС и то върху цената на стоката + мито и ддс върху ТРАНСПОРТНИТЕ РАЗХОДИ - и това за 2 комплекта ксенон за около 100 долара?????
                        Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                        Наздраве колега!!!
                        Но да беше написал в заглавието "Мразя Държавата"!!!
                        Писаното слово е деликатно и не позволява инерпретации,
                        а тук не си падаме много по словоблудството.
                        Съжалявам, че трябва да изядеш тая "попара",
                        ама сам си я забърка!!!
                        Последно редактирано от alex_markov; 25-01-08, 20:17.

Коментар

Аз съм "нов" тук, и "Сокол" не искам да ставам - мразя да ми режат.. крилата.Сокол се раждаш.
                          Та аз също много неща мразя: ..и Европа, и Камбоджа и Персииският залив.Всяко сърце люби и мрази.Не ми се обяснява защо.
                          Бил съм тук там, къде по служба , къде за кеф - та мен не ме пращайте да излизам от БГ, та после мнение да давам.
                          Чета чинно,мнение след мнение и тема след тема , да пиша още е рано.
                          Ей, момче - Недей се отмята!Заставаш зад своето мнение и толкоз.
                          Сгрешил си единствено в това че се оправдаваш - защо, пред кого..!?
                          Аз в "един глас" не пея с тълпата - Разпни го!
                          Кураж, бъди себе си и не се огъвай, за да се харесаш.
                          ....а Петък било, ракиено време..От вчера май ..ти си мезето!?
                          /надявам се да имаш чувство за хумор/

Бъдете здрави!
                          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

До: "Мразя" европа и България

Това заглавие ми бърка в здравето, незнам що, сигурно съм сбъркан, но нещо ми дразни окото това мразя Б-я/поне съкратено да го беше написал/. Та ако си навит с интерпретацията мразя тая държава и тоя съюз моля те редактирай/или ако не си съгласен, моля някой модератор да я заключи тая тема преди да са се избили пак сите тука/ си заглавието!!!

При положение, че мама и тати купуват колите, къщите и всичко ти накакво отгоре изобщо се пениш???

Накрая бих добавил, че системата е общовалидна за цялата планета, като има безброй вариации по темата за различните точки на планетата, съобразено с местното положение. Обаче цялата схема си е Матрица от класа, която всички ние захранваме по 1 или друг начин. Тук кредитите също изкочиха на мода, а и не само. Икономиката, екологията и всички Генерални проблеми са Глобални!!! Осъзнаването на този прост факт може да ти спести доста нерви. А свободата приятели, е нещо вътрешно, няма как да я намерите в нищо освен в себе си. Търсенето на външни причини за ограниченията, с които се сблъскваме е изкоренно погрешно. Всичко е въпрос на нагласа и светоглед. Малко се отплеснах, затова няма да си довършвам "дълбокомислените" съждения, тук не е мястото...

Коментар

До: "Мразя" европа и България

Да, затварям я!!!
                              С което мисля, че правя услуга на колегата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X