Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Мразя" европа и България

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Мразя" европа и България

ето за това - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chrys...mZ120212879014
    за същите пари аз карам чисто ново пежо 307 дизел 136 коня дето няма и половината екстри на крайслера.
    а ето с по-малкия двигател - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Chrys...mZ120180922113
    на цената на един нов ГОЛФ забога

и понеже форума е за офф-роуд - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-...mZ120212836575
    по-евтино от най-евтините корейски джипове в България
    и пак на цената на голф - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-...mZ120201531528

съжалява ако темата не отговаря на някое от правилата
    И както знаете най-скъпите неща които човек си купува през живота са КОЛА и ЖИЛИЩЕ в общи линии,
    излиза че сме по-богати американците

До: Мразя европа и България

а това http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BRAND...em180209832432 в България струва 140к лева , сметнете сами разликата между 45к долара и 140к лева

Коментар

Най-скъпото уважаеми колега през живота на един човек е здравеопазването... И като сте направили ретроспекция на цените на автомобилите и жилищата в САЩ ви препоръчвам да проверите и колко е здравната вноска там на един среден американец... Също така и колко му струва образованието, освен ако не е вундеркинд и не е спечелил стипендия... И бих ви помолил да се замислите защо след като всичко е толкова евтино там можете да видите цели райони с хиляди топлещи се на варели през зимата и спящи в картони от опаковки...

А някои неща са много евтини там... други скъпи... И накрая да погледнете статистиката за това при коя нация колко е благосъстоянието на глава от населението... ще бъдете учуден от това на кое място са САЩ... също повод за размисъл...

Аз България си обичам а Европа пред САЩ определено предпочитам... ето ви другата гледна точка...
      VPetrov.photography

Коментар

Дам,
        съгласен съм с доводите Ви, но аз говоря за материални неща, а за здравеопазване незнам как може човек да даде 100- 200к долара, трябва да се е случило нещо мнооого лошо за да се стигне дотам,
        днес имаше статия в някои от вестници точно за най-скъпите образователни заведения в САЩ и цената беше около $40к на година, което реално погледнато си е едногодишния доход на средностатистически американец , там има специални кредити за образование с ниска или без лихва, семейството има 18-19 години за събира пари за образованието ...
        За здравната система несъм запознат, но несъм и запознат и с българската, защото, да чукна на дърво не ми се е налагало да я използвам все още.
        Но аз искам да покажа едно и същ продукт и цената му на различни пазари, европейските коли съща са много по-евтини на американския пазар. А здравеопазването и образованието няма как да ги срявняваме, Вие да сте чули за български университет в ТОП 100 - няма, даже сигурно няма и в топ 1000, за здравеопазването неможе и да става дума, това е все едно да сравнявате мерцедес A класа със S класа, и двете са мерцедес, но дотам ...

Коментар

Значи това къде е един университет, в някоя топ класация и дали въобще е там, не е показател за нивото на неговите възпитаници. Аз се сещам за доста хора дето не са завършили университети които са в топ класациите но за сметка на това доста от служителите им са... Да не говорим че точно сред баш ТОП хората в самите САЩ голяма част не са ходили в университет изобщо... Даже има теория според която в определена степен висшето образование в някои специалности силно ограничава потенциала на един човек... Ама да не се отклоняваме от темата...

Колкото за здравеопазването като му дойде времето ще ви стане ясно къде и колко... Само като лека информация за размисъл. В САЩ една средна пломба струва ~800$, Раждане със секцио ~20 000 долара... При нещо по-сериозно и без яка медицинска застраховка... А една хубава медицинска застраховка (без да е от топ клас) е ~2500$ месечно... и се плаща докато сте млад разбира се...
          VPetrov.photography

Коментар

И американците, сигурно защото няма какво да си правят парите, масово са затънали в кредити, че чак и икономиката им в момента е в колапс от това...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Уважаеми netsurfer
              Вие за мен сте родоизменник, не може да кажете мразя България, защото са ни по-скъпи колите!
              На това му се казва стандарти на живот!
              Ходете в САЩ, яжте сандвичи, бъдете затънал в месечни вноски, и ще можете да си позволите такава кола.
              Да погледнем нещата от другата страна?
              Защо те се възхищават на природата ни, и на нашите стандарти на живот?
              Само в заключение ще кажа:
              ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Господа сметнете всички цени при курс на долара 2,20 лв.
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Как може да намразиш родината си само заради цената на едно МПС?На мен много неща не ми харесват в държавата но не си мисля колко е хубаво в чужбина а гледам да реша проблемите си.Просто е различно и няма база за сравнение-нашият манталитет е много по-различен от този отвъд океана.На мен лично няма да ми хареса да живея там.Ако може да се вярва на филмите, макар че съм сигурен че техните филми са 50% пропаганда, всеки човек навършил 16 години може да кара кола(това е нещо което изобщо не одобрявам макар че съм на тая възраст).Отива нашия човек при мама и при тати и казва "мамо тате искам кола".Мама и тати взимат пари от банката и купуват кола на техният наследник.След 2 години пък другият по-малък наследник иска същото.Родителите естествено не могат да имат само една кола и за това всеки си взима лична.Колко коли станаха-4.Пак казвам че горните впечатления са само от филми и изобщо не съм сигурен в тяхната обективност.Така че не мисля че в САЩ са много по-добре от нас.Другата причина заради която не бих стъпил там е че мразя сегрегацията.Може и да я отричат но все още я има.
                  Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Потресен съм и отвратен още от заглавието. По-нататък - още повече! Иска, човекът, кола с екстри и толкоз!
                    Знам наши момчета в Калифорния с нелоши заплати, веднага накупили скъпи джипове това в Америка,(щом имаш справка, че работиш) е най-лесната работа. Същите живеят в стаи без кревати - на дюшеци върху пода! хазяите считат леглата за лукс! В супера купуват краставици и домати, вкусът (безвкусието) на които е трудно да си помислиш! Има и "еко- био" - 5-6 пъти по-скъпи но ги заобикалят!
                    Колегата нещо не иска да си купи къща в Америка?!? Американец, посмял да си купи (в кредит, разбира се) къща и неизплатил я до пенсия, или разболяване, я ГУБИ с всичките направени вноски барабар. Затова бачкат като откачени по на две, че и три места. Отпуска? Наше момче в Л.А. е с годишна отпуска... 7 дни. Дават му я разпокъсано по ден-два. Най-често по часове! С големи извънредни склонява боса да натрупа 4х7 дни, та да си дойде в България. Инак, на втория месец си е купил Субару. От най-големите. За да ходи на майната си с туби за пречистена вода!! каквато у нас тече от всяка втора чешма!!
                    За лекарски услуги му беше вече казано!
                    Неловко ми е да изброявам тези широкоизвестни неща! Но ми е и обидно, че във Форума се появи такова "откровение"!
                    Срамно!

Коментар

И мен ме дразнят разликите в цените на колите и електрониката (ако Тойота FJ Cruiser беше и у нас 23К$ щях да имам такава), но и разбирам (мисля си) защо е така, в Щатите не бих емигрирал (камо ли пък заради колите), ходил съм, не ми хареса, имат Прекрасна природа, от всичко по-много, но...
                      Не обръщаите темата от разъждения за икономическите модели на "два свята", в Ах защо не си Родолюбец, сигурен съм че колегата си обича Татковината (щом не е емигрирал, а не е ли?) , но просто се е изразил по-емоционално за да засили внушението от направилият му впечатление факт
                      Мир
                      П.С.
                      Щях да напиша Мир и евтини коли, но се замислих че при тези Задръствания, май-колите са Много евтини, както и бензина, иначе щеше да има много по свободни улици

Коментар

хихи е на тва му се викат "ниски страсти" =)) .Аз пък искам да стана доктор и да отида у Африка и да помагам на бедните хорица там и да пропагандирам световен мир ,слава на екологията........шегувам се естествено =)))))).........и Аз съм българин................

Коментар

Ти си за ушите и вьн от БЬЛГАРИЯ,марш при едноклетьчните амеби[а-те]

Коментар

Това заглавие е тотална помия. Такива неща не трябва да се толерират дори и в кошчето, а хора които правят такива изказвания трябва да се пратят с шутове да поживеят в страната за която толкова много мечтаят, по възможност без право на прибиране в страната от която са ги изритали.
                            Като човек живял извън България през последните 16 години, мога най-отговорно да кажа че човек който мрази родината си е човек който никога няма да се чувства на място никъде другаде, още по-малко ще бъде приет.

"България не ме обича, а пък аз съм ебати пича !!!"
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много силни думи в заглавието, но съм сигурен, че човека просто не е формулирал правилно темата! Дйте да не го разпъваме на кръст веднага!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X