Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Мразя" европа и България

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мразя европа и България

Заглавието го прескачам,безумни приказки не коментирам.

Но ще разкажа нещо по въпроса за здравното обслужване в Америка.
    Братът на мой приятел отиде да работи в Силиконовата долина.След една година приятелят ми отиде с жена си да го види как се е устроил.За беля жената прави тежка жлъчна криза на третия ден от пристигането им в Калифорния.Ако колегата не знае,да му кажа,че това е болка,която трудно може да се сравни с друга.И от това се умира по страшно мъчителен начин-отравяне на кръвта.Както и да е ,закарват я в болницата,слагат системите,пускат морфина и обясняват,че трябва незабавна операция (то си е така),която струва 40 000 долара.Сигурно правите разлика между 40 000 долара сега и през 1991 г.Естествено жената няма здравна застраховка,а тази на девера не покрива нищо.(той не е американски гражданин и е там само от 1 година).Човекът отиде при шефа си,тръшка се,моли се и добре,че американецът излезе разбран.Фирмата даде парите,оправиха работата и момчето започна да ги изплаща.
    Иначе жената си беше заминала.
    Та здравеопазването там наистина е на много високо ниво-за който може да си плати.Който не-кучета го яли.Не се заблуждавайте по "Спешно отделение" и "Д-р Хаус".
    Най-големият страх за американеца е да се разболее,недай Боже от нещо хронично.Тогава губи всичко,защото е взето на кредит.Ето защо,когато някой е хронично болен и е на легло,най-близките му гледат да го приберат в къщи.Вземат под наем апаратура,сами му слагат инжекции,в краен случай наемат сестра.А ако си емигрант и нямаш никого там-ако допълзиш обратно до България,която мразиш,ще си извадил късмет.
    Това съм го виждал на живо,не на филм.
    Гледам,че някои уважавани от мен колеги са готови да ти простят глупостта,която си написал.
    Аз не мога.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Имаите предвид , че ако спре да се краде от държавата за 3-4 години ще надминем стандарта на съседна Гърция в която работят досата българи. Всичко що е държавно се прелива в частни фирми по различни начини в повечето случай напълно законно облечено в някаква форма / пример- Закон за обществени поръчки/ и други. Който има представа отблизо за какво става въпрос ще ме разбере, повярвайте повечето нямате фантазия да си представите за какво става въпрос............

Коментар

Ми може, аз съм на 30г, имам син на 7г, от 3годишен знае "Аз съм българче".Имам собствен апартамент 156кв.м от 1г, купих го гол на тухла, и сам с приятели го направих това което е сега.Имаш ли желание и тук може да постигнеш много неща.Имам ипотека от 80000лв, имам и възможност да работя в чужбина, но него правя просто си харесвам страната и града кадето живея,работя на 2места и се справям.Ако моя син след години мисли като теб, ще ме е срам от него............надявам се да си сбъркал заглавието.

Коментар

Има един лав:"Хем "това" в "онова", хем душата в Рая".Ееее не става.
          Аз, ако питам мойте баби какво предпочитат, хубав джип на цената на голф, или всяко посещение на лекар да е около 500лв- най -много да получа един тиган в главата.

Няма смисъл да повтарям всичко за живота на американците, само ще кажа, че се радвам, че се обсъждат разлики в цени на автомобили на стойност 60000лв.+, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ в България ИМА ХОРА, които и за 1000лв да става въпрос им е все тая, просто защото ......ГИ НЯМАТ и в много случаи до известна степен , за това е виновна държавата(системата).Такива хора мразят България.
          Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
            Бая ме нападнахте тука,
            аз правя разлика между България и Родина,
            преди имаше един графит на един блок - "Мразя държавата, обичам родината" или нещо от сорта беше
            В България си живея доста добре, немога да се оплача, имам си 2 коли, една чисто нова, другата на 6 години, имам апартамент и къща в София и къща в провинцията,
            живял съм във Франция 1 година - учих 1-ва година студент, но не ми допадна живота и се върнах. Сега уча в УНСС 3-та година студент и немога да се оплача от живота си и то благодарение на родители си, благодарение на тях имам и жилищата и колите си, но се възмущавам на това че в България никои не мисли за хората живеещи тук.
            Ще Ви кажа че във Франция таксата ми за университет беше 300 евро на година и включваша и здравната ми застраховка !!! От държавата ми връщаха 30% от наема за жилището и това преди България за бъде приета в ЕС. Просто всичко уредено в пъти по-добре от тук.
            А и днес станах на 23
            Наздраве
            Това обяснява всичко. Ти си презадоволен младеж , финансово обезпечен и оттам ти идват проблемите. Да са живи и здрави родителите ти , ама жалко , че не са успели да ти дадат към къщите и колите поне една искричка родолюбие. Което е достойно за съжаление. Аз няма да се навърлям отгоре ти , нито ще се правя на съдник дали да ти прощавам или не. Ако някой съсипан от ударите на живота или неориентиран младок бе казал горното , което ти каза , щях да се опитам да го разбера. В твоя случай каквото и да кажа едва ли ще си дадеш труд да го разбереш.

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
              Имаите предвид , че ако спре да се краде от държавата за 3-4 години ще надминем стандарта на съседна Гърция в която работят досата българи. Всичко що е държавно се прелива в частни фирми по различни начини в повечето случай напълно законно облечено в някаква форма / пример- Закон за обществени поръчки/ и други. Който има представа отблизо за какво става въпрос ще ме разбере, повярвайте повечето нямате фантазия да си представите за какво става въпрос............
              Потвърждавам, така е.
              Поне да намалят малко краденето, че то , като в рибен ресторант винаги можеш да познаеш, кога държавен чиновник е обядвал. Костите са изсмукани до голо, с костния мозък барабар.
              КУЛТУРА НА ПОДКУПА ТРЯБВА, ДА ИМА!!
              Но, ако попитате такъв чиновник, и той ще е най ревностен родолюбец.

Това момче младо се изцепило, с изрази сечени с голямата брадва, ама който не е бил млад , само той не е говорил глупости. Аз викам да се направим, че не сме го чули ).
              Сигурн съм, че е разбрал прибързаните си приказки и няма да повтори.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

така и така се е заговорило тук за България.... какво мислите по тази тема: http://www.promacedonia.com/v_mak/1999/mak25_5_9.html , и това: http://harrybg.blogspot.com/2007/09/...1806-1812.html да не отварям нова.... Винаги ми е било много криво, че никой наш държавник... то за кой ли може да се употреби последно време тая дума, не е отворил дума за нашите сънародници там......
                Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 25-01-08, 01:36.

Коментар

Прочети по-долу. Това е цитат на едно момче от форума,
                  живее в САЩ. И не плювай родината си,
                  щото все едно заплюваш родителите си,
                  понеже не са ти осигурили живота с лукс.

"Виж аз кво ще ти кажа относно америката. Бил съм тука от 1995.
                  Вярно че като стане на въпрс за основни неща като храна, дрехи, кола, жилище, това са работи които ако не си мързелив можеш да искараш винаги в америка.
                  Аз като излязох от БГ си спомням времена когато нямаше пари за ядене, имахме само по 2-3 чифта дънки, и чакахме по упашки със купони за хляб и олио. Имаше режим за вода и ток. И ТНТ.
                  Сега обаче започвам да разбирам че това не е щастието.
                  Цената със която изкарвам живот тука започва да ми се струва много висока, а нещата които ни правят щастливи започват да стават по малко и по малко.
                  Например колко е средният работен ден в БГ?? 8-10 часа нали?
                  Колко е средната ваканция на година? 3-4 седмици нали?
                  Колко време загубва средно един българин да пътува за работа? 1-2 часа?
                  Тука се бачка по 12-14 часа
                  Средната ваканция е 6 дена на година
                  И средно се кара по 2-3 часа да отидеш на работа.
                  И къде остава времето за нас??????
                  Така че относно щастие...трудно се намира в Щатите.
                  Можеш да караш каквато и да е кола и да зивееш в каквато и да е къща, и да прависх каквито и да е пари, но времето минава, и в един момент усъзнаваш че иммено то, времето е наи ценното богатство.
                  А в БГ определено имаме повече от това.
                  Хаиде наздраве.
                  -Sharrko"

Коментар

Пиша за 2-ри и последен път в тази тема, защото се ядосвам на безхаберието на хората!
                    Вас "уважаеми" netsurfer ще ви задам няколко въпроса!
                    Смятате ли, че тези хора са били избити защото напразно?

Това е дръвника на който са били обезглавявани:

А това пише на гробът им:

"Твоите чеда бяха силни в трудни час, твоита гибел беше тържество за нас..." ИВ.Вазов
                    LZ1HKW
                    Реглаж на преден и заден мост
                    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

....времето е друго сега Влади.... въпрос на възпитание и липса на ценностна система в доста поколения българи.... Актуалният въпрос според мен не е : "Защо младите нямат ценностна система и не обичат Родината си?", а "Какво правим ние, за да могат идните поколения да се гордеят с Родината?". Когато имаме смислен отговор на този въпрос, ще можем да съдим тези, които демонстрират пълно пренебрежение и омраза към Родината..... С див патриотизъм и вдигане на знамената по празниците и из форумите, не допринасяме с нищо за съжаление.....

Коментар

Предварително се извинявам за грубия език, но е инфантилно, снобско и проява на лош вкус, както и липса на възпитание, дори в тази тема, българин да каже, че мрази България. Аз не мога да приема нито един аргумент в подкрепа на тази теза, по какъвто и да е повод. Не се сдържах да напиша тези редове, без да съм прочел цялата тема. Ако някъде по пътя се окаже, че авторът е имал предвид нещо друго - Простете !
                        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Уважаеми колеги, защо смесвате нещата и защо нападате човека.

както каза по горе GAD цитирайки живеещ в САЩ студент "удоволствието да живееш тук е много скъпо".
                          В България да живееш също е много скъпо, даже по-скъпо от Европа.
                          И проблема не са парите, а много други неща.
                          В страна на бедни човек не може да бъде богат.
                          Дори и пари да имаш да си платиш за здравеопазване, когато няма кой да ти даде това
                          качественно лечение просто си зминаваш, както тези които нямат пари.това е положенито драги ми колеги.
                          И най-скъпото частно училище да дадеш сина си ,когато учителката не става то ползата каква е ...
                          Ние си плащаме за това да живеем тук

Коментар

Аз предлагам и този да го разстреляме !
                            А, какво ще кажете ?
                            Всеки, който обижда шибаната ни държава и порядките в нея - на разстрел ! Няма какво да им цепим басма на такива !
                            Пък може да му се размине ...
                            Той все пак мрази и Европа, както и ние ...
                            Дайте да го изпратим в аграрния форум да сади арпаджик, че да му дойде акъла в главата !

Я оставете човека на мира вече !
                            Той не мрази България като Родина, както и всеки от нас, а просто прибързано и необмислено се е изразил.

Направихме му забележка, стига толкова инквизиция !

Коментар

Жоре ,кефиш ме ,ако мога така да се изразя

Коментар

Всеки който разправя ,че тук било гадно и скъпо му предлагам
                                поне 1 път да излезе от България

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X