Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Мразя" европа и България

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мразя европа и България

Тук е по точно въпроса кое мразим?Всички като кажат България масово се разбира политика икономика скапани закони и така нататък това мразят хората а не-България която има красиви планини гори и е много богата на история макар че днешните политици с нищо не я възвеличават и продължават понеже България винаги е била над другите и ще бъде и сме малки по територия заради това че са ни орязали другите иначе по право си е наше.България е била на 3 морета и така трябва и да е сега но...Още повече че господина ми по български е език и литература който много уважавам ни е разказвал как в България през първата или втората световна война се е яло бял хляб а всичи от онова време яли безвкусен-и тук е разковничето ако имаш такива политици които са безпартийни(така е било по онова време) и се грижат за теб ще мразиш ли България-НЕ но ако има политици които не си вършат работата -ДА.Тоест никой не мрази България с нейната красота непреклонност и история а управниците които я засрамват тъпчат крадат и разпродават застрояват-това в последните години стана мода аз даже не знам кое е българско и има ли нещо произвеждащо се в България.
    8)!!!Живей за деня в който ще умреш!!!8)
    bg.wikipedia.org [url]www.free.hit.bg/igrite[/url]
    [url]http://translate.google.com/translate_t?sl=en&tl=bg[/url]

Коментар

имам една забележка само - Европа се пише с голяма буква..... Навсякъде по света е хубаво, където човек е щастлив и има близки и приятели..... Да мразиш родината си е нелепо, но не по-малко нелепо е да твърдиш че в момента България е добро място за живеене.... А това за съпоставянето на здравните системи искам да го коментира някой който се е ползвал от здравната система на щатите.... Тук само се моля на бог да не се наложи да ползвам за себе си и децата си поне още двайсетина години специализирани лекарски услуги, че от нашето здравеопазване сигурно само на Зимбабве е по-зле......
      Последно редактирано от iva_kx; 25-01-08, 20:53.

Коментар

Има някои думи и понятия, с които всеки нормален човек с IQ по-високо от отрицателно, борави с внимание и уважение, ползва само при необходимост. Нямам намерение да ги изброявам всичките, ако човек вече се е научил да пише а все още не знае кои са, повредата е по неговото трасе.

По ред причини, България е едно от тези понятия. Поне за българите.

България е родина. Родина и майка не се мразят, не се псуват, и не са ти длъжни с нищо.

Република България, устройството и, правителството и, географията и, уредбата и и прочие, са различни понятия, които подлежат на критика като всяко друго нещо. Но те не са България.

Мога само да съжалявам човек който не прави разлика между едното и другото.

P.S Това го писах преди публикацията на Горби. Не се отнася за нея.
        Последно редактирано от Goblin; 24-01-08, 21:22.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Много силни думи в заглавието, но съм сигурен, че човека просто не е формулирал правилно темата! Дйте да не го разпъваме на кръст веднага!
          Точно. А и кой го знае на каква възраст е. Известно е , че младите лесно се палят и си мислят , че всичко , което хвърка се яде , тъй че не е нужно да го изяждате с парцалите. Къде-къде по-необходимо е да му се обясни къде бърка и защо , отколкото да го охулвате на юруш. В този смисъл браво на тия , които макар и ядосани на заглавието и наивните глупости в темата си направиха труда да му разяснят как стоят нещата.
          Нуждаем се от повече толерантност колеги , никой не е безгрешен и не трябва да се превръщаме в глутница гладни хиени които само чакат на кого да се нахвърлят.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            имам една забележка само - Европа се пише с голяма буква..... Навсякъде по света е хубаво, където човек е щастлив и има близки и приятели..... Да мразиш родината си е нелепо, но не по-малко нелепо е да твърдиш че в момента България е добро място за живеене.... А това за съпоставянето на здравните системи искам да го коментира някой който се е ползвал от здравната система на щатите.... Тук само се моля на бог да не се наложи да ползвам за себе си и децата си поне още двайсетина години специализирани лекарски услуги, че от нашето здравеопазване сигурно само на Зимбабве е по-зле......
            И изреченията започват с главна буква

Коментар

А това за съпоставянето на здравните системи искам да го коментира някой който се е ползвал от здравната система на щатите.... Тук само се моля на бог да не се наложи да ползвам за себе си и децата си поне още двайсетина години специализирани лекарски услуги, че от нашето здравеопазване сигурно само на Зимбабве е по-зле......
              Има едно филмче на Майкъл Мур по темата... На практика, ако разчиташ на здравната си застраховка, често гризваш дръвцето по-сериозно, отколкото тук... Защото е именно застраховка в частна компания, а не осигуровка... пък всички сме си имали работа със застрахователи... Е, ако си плащаш кеш болниците им са на ниво... ама то май и тук, ако размахаш пачката всичко става...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

haki: верно е това..... ама, някакъв отвратителен навик съм си изработил....

Коментар

Нека не съдиме така строго някого без да го познаваме.Мнението му - търпи обоснована критика, но не яростни изблици.
                  Та става въпрос за млад човек, с переспективата да остане тук, честно да работи на заплата ... и да може да си позволи да направи нещо значимо в живота си!?Да дойде от някъде в големият град , да плаща наем , да вземе жилище на кредит , да има здравна застраховка .. и да успее след 30 години.Тогава можеби ще е на около 60 , ако е жив - то със сигурност няма да е здрав, защото "безплатната здравна система" тук ще го е поддържала в "перфектно" здраве.Да не говорим, ако се реши да има и деца ... то нещата стават още по-приятни...Днес също тук има колежи,лицеии и бол други "частни училища" дето хич не са по джоба на 90% от населението.Та къде е голямата разлика - там скъпо, а тук !? с тези доходи...Има и една подробност - на Човек му се иска да живее и да има всичко докато е млад ... е то това се случва на малцина ...
                  Иначе, Предателите тук са преуспяли - то бизнес , то връзки , то светло бъдеще с възможности , защо им е да се възмущават на Цените...!? , за тях парите нямат тази стойност,каквато имат когато са изкарани с труд и съсипия на здраве.
                  Всеки обича майка си , всеки има и правото да реши , къде да живее.Всеки търси възможности за по-добро и когато открива това за себе си - прави своят избор.Ако нямаш избор да живееш нормално тук - бъди Патриот и вей знамето гордо.
                  ..... та има за какво всеки да се замисли - за 20годишните българчета, "яхнали" играчки за над 100 000лв горди и доволни от България, придобили къщи , коли и бизнес ... хей тъй от нищото за има няма няколко годинки - и от другата страна разложената държавност.
                  За да видим всичко това трябват не само очи ....
                  Аз не упреквам човека.Видял огромната разлика в цените за едно и също - нормално е да се възмущава!
                  Сгреших - не е едно и също да купиш Американски Шевролет произведен там .. и Шевролет дето продават Патриотите вносители за БГ...
                  sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Бая ме нападнахте тука,
                    аз правя разлика между България и Родина,
                    преди имаше един графит на един блок - "Мразя държавата, обичам родината" или нещо от сорта беше
                    В България си живея доста добре, немога да се оплача, имам си 2 коли, една чисто нова, другата на 6 години, имам апартамент и къща в София и къща в провинцията,
                    живял съм във Франция 1 година - учих 1-ва година студент, но не ми допадна живота и се върнах. Сега уча в УНСС 3-та година студент и немога да се оплача от живота си и то благодарение на родители си, благодарение на тях имам и жилищата и колите си, но се възмущавам на това че в България никои не мисли за хората живеещи тук.
                    Ще Ви кажа че във Франция таксата ми за университет беше 300 евро на година и включваша и здравната ми застраховка !!! От държавата ми връщаха 30% от наема за жилището и това преди България за бъде приета в ЕС. Просто всичко уредено в пъти по-добре от тук.
                    А и днес станах на 23
                    Наздраве
                    Последно редактирано от netsurfer; 24-01-08, 22:28.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                      Уважаеми netsurfer
                      Вие за мен сте родоизменник, не може да кажете мразя България, защото са ни по-скъпи колите!
                      На това му се казва стандарти на живот!
                      Ходете в САЩ, яжте сандвичи, бъдете затънал в месечни вноски, и ще можете да си позволите такава кола.
                      Да погледнем нещата от другата страна?
                      Защо те се възхищават на природата ни, и на нашите стандарти на живот?
                      Само в заключение ще кажа:
                      ГОРДЕЯ СЕ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
                      Браво Влади! Подкрепям те.

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      Много силни думи в заглавието, но съм сигурен, че човека просто не е формулирал правилно темата! Дйте да не го разпъваме на кръст веднага!
                      Загубена кауза. Досега този би трябвало да е научил, че "Родината и майката не се псуват, и не са ти длъжни с нищо". Първите седем, може би...

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                      Точно. А и кой го знае на каква възраст е. Известно е , че младите лесно се палят и си мислят , че всичко , което хвърка се яде , тъй че не е нужно да го изяждате с парцалите. Къде-къде по-необходимо е да му се обясни къде бърка и защо , отколкото да го охулвате на юруш. В този смисъл браво на тия , които макар и ядосани на заглавието и наивните глупости в темата си направиха труда да му разяснят как стоят нещата.
                      Нуждаем се от повече толерантност колеги , никой не е безгрешен и не трябва да се превръщаме в глутница гладни хиени които само чакат на кого да се нахвърлят.
                      Ааа, заслужава си изяждането, ако може и два пъти!

Бог да пази България от "сърфиращите в мрежата" и подобните нему...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

haki: верно е това..... ама, някакъв отвратителен навик съм си изработил....

Коментар

Много ме е яд, че трябва да плащаме луди акцизи не над 120 кв а за всички киловати щом е над 120. Ние не произвеждаме автомобили, така че тези Акцизи и ДДС-та са за чисто лапане на държавата е затова ме е яд. не можем да си позволим хубави возила защото некой защитава чужди интереси.
                          Пък момчето има възможност и в България да работи на 2 места едновременно по 14-16 часа в денонощие. Ще събере парички, за образование, за кола и после ще ги харчи за здраве. Въпрос на приоритети.

Когато стана достатъчно богат да поддържам корвет без да ми пука, как и къде го карам, ще си купя. Но не мразя България затова, че моята детска мечта засега е неосъществима. Мразя политиците, които ме карат да платя колата 2 пъти щото е американска - същите политици, които ядат и пият за наша сметка.

Дворника му е майката.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо
                            Ааа, заслужава си изяждането, ако може и два пъти!

Бог да пази България от "сърфиращите в мрежата" и подобните нему...
                            Не може да изяждаш всяка овца кривнала от пътя , накрая няма да остане кой да върви в правия.

Оfftopic:
                            netsurfer , на колко години си момко?

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                              Потресен съм и отвратен още от заглавието. По-нататък - още повече! Иска, човекът, кола с екстри и толкоз!
                              Знам наши момчета в Калифорния с нелоши заплати, веднага накупили скъпи джипове това в Америка,(щом имаш справка, че работиш) е най-лесната работа. Същите живеят в стаи без кревати - на дюшеци върху пода! хазяите считат леглата за лукс! В супера купуват краставици и домати, вкусът (безвкусието) на които е трудно да си помислиш! Има и "еко- био" - 5-6 пъти по-скъпи но ги заобикалят!
                              Колегата нещо не иска да си купи къща в Америка?!? Американец, посмял да си купи (в кредит, разбира се) къща и неизплатил я до пенсия, или разболяване, я ГУБИ с всичките направени вноски барабар. Затова бачкат като откачени по на две, че и три места. Отпуска? Наше момче в Л.А. е с годишна отпуска... 7 дни. Дават му я разпокъсано по ден-два. Най-често по часове! С големи извънредни склонява боса да натрупа 4х7 дни, та да си дойде в България. Инак, на втория месец си е купил Субару. От най-големите. За да ходи на майната си с туби за пречистена вода!! каквато у нас тече от всяка втора чешма!!
                              За лекарски услуги му беше вече казано!
                              Неловко ми е да изброявам тези широкоизвестни неща! Но ми е и обидно, че във Форума се появи такова "откровение"!
                              Срамно!
                              Колега говорите за жилища и подобни неща, за ипотеки и изплаще, може ли да си направите една елементарна сметка за колко години един човек може да си позволи собствено жилище с една нормална работна заплата от 1000 лева, което е рядкост !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                                Не може да изяждаш всяка овца кривнала от пътя , накрая няма да остане кой да върви в правия.

Оfftopic:
                                netsurfer , на колко години си момко?
                                Днес станах на 23
                                аиде колеги, аз излизам да празнувам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X