Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руската граматика и баса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: что ждёт Болгария от визита российского президента?

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Ти щом реагираш така дупедавски за страната в спора - за теб няма пиячка
    Майтапя се сега да не се засегнеш
    И да падне и да бием Пак ще се напием.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      ...Что ждет БолгариЮ.
      Това Ю откъде дойде? И как да го разбирам аз, например? Заден ход?

От друга страна се получи, че отклонявам темата, което не съм искал да правя. Хубаво. Басът е сложен, ще видим кой печели, кой не. А засега - нека колегите обсъдят въпроса така, както си е зададен.

Поздрави!
      Последно редактирано от дядо Ники; 17-01-08, 21:38. Причина: Сетих се (със закъснение), че всъщност СПАМ-я. Sorry.
      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение

От друга страна се получи, че отклонявам темата, което не съм искал да правя. Хубаво. Басът е сложен, ще видим кой печели, кой не. А засега - нека колегите обсъдят въпроса така, както си е зададен.

Поздрави!
        Абе мани, аз цитирам заглавието на темата "что ждёт Болгария" написано от руски член на форума и Злой ми се хвърля отгоре да ми коригира окончанията и да настоява като съм пишел на чужди езици да съм го правял правилно. Ха сега де !

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Что ждет БолгариЮ.

Абе народе, като пишете на чужд език, поне го правете грамотно

Всъщност, кой с кого спори, кого поправяте, към кого е забележката за "Ю"-то и за кого руският е чужд език!? Темата е пусната от съвсем натурален руснак - и заглавието е написано от него.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Всъщност, кой с кого спори, кого поправяте, към кого е забележката за "Ю"-то и за кого руският е чужд език!? Темата е пусната от съвсем натурален руснак - и заглавието е написано от него.
            Ахам...а Злой е фалшив руснак. Золик, тебя вычислили, вылазь из сумрака!
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Мога ли да си позволя да обърна внимание на модераторите?
              Досега много теми са извивали в какви ли не посоки, та чак и на спирали са се точели.
              Ма като тая - две в едно, май не е било!

Коментар

ЗОЛИК
                май нов ник а

Коментар

Ми той е решил, че му се разсъждава по тема: Какво я чака България от... И съответно си настоява за "Ю"-то.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Ми той е решил, че му се разсъждава по тема: Какво я чака България от... И съответно си настоява за "Ю"-то.
                    Нищо подобно, не схващаш тънкостите в руския.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Нищо подобно, не схващаш тънкостите в руския.

Ми аз затова и не участвам в баса! Хайде вадете дебелите книги и приключвайте, че да се пристъпва по същество - бутилките! Само гледайте да не изкарате неграмотен Моралес, щото се явява малко отдалечен.

Коментар

Чего, Симеоне!

Това е оферта за бас, който от моя страна не е съвсем коректен, защото съм 100% сигурен, че го губиш.

Но пък е коректно, че го обявявам публично - и е регистрирано в авторитетен форум.

Предметът на баса: Аз твърдя, че в заглавието на темата п-к Моралес е сгрешил. Правилният израз (въпрос) е "чего ждет Болгария от...". (А защо имемно правилното е чего засега ще запазя за себе си.)

Залогът: Едно шише от кой каквото пие. (Бих казал три шишета, но тогава ще загубиш повече.)

Забележка. Ако се съгласиш, този бас няма да остане във виртуалната вселена. Обичам Бургас и морето, и току ме потегля нататък. При следващото потегляне ще ти предложа да изпием заедно това което аз съм спечелил, а пък ти загубил.

Да уточня. Освен Бургас обичам "Бургас 63".

Поздрави и не се сърди! Случва се човек да изгуби някой друг бас...
                        Спассе, мъжки поставяш въпроса! Остава да определим сериозен секундант. Т.е. човек с руска филология. Защото "просто руснак" не е достатъчно в случая! Условията са фиксирани достатъчно точно. Ще се "бием".
                        Тя, статистиката, не е винаги определяща, но да те осведомя: за последните 50 години не съм губил спор (бас).
                        Първият солиден, който спечелих през 1963 бе за моето твърдение пред 10-тина колеги, че убиецът на Кенеди ще бъде убит до седмица. Още до седмица ще убият убиеца на убиеца. Басът беше аванюрен, но не толкова тежък. Колко му е да познаеш такива неща за Америка...
                        А засега помисли върху следното:"что" е местоимение в именителен (за подлог) и винителен (за допълниние)!! "Чего" е родителен падеж на "что". И тогава:Что мы ожидаем от посещения? А: Чего еще ждать от такого посещения?(Ждать чего, нечего - род. падеж)
                        Т.е. Что ожидать? - въпрос всеобхватен (АЕС, Петролопровод, война, приятелство...) а Чего ждать? - въпрос за детайли от общото.
                        Все пак - ще се доверим на специалисти. А ракия аз купувам от Поморие:
                        1.Обикновена
                        2.Отлежала
                        3.Мускатова
                        Това ще пием, независимо кой ще плаща
                        Ти си носи пари, пък...
                        Последно редактирано от Симеон; 18-01-08, 09:27.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                          ...А засега помисли върху следното:"что" е местоимение в именителен (за подлог) и винителен (за допълниние)!! "Чего" е родителен падеж на "что". И тогава:Что мы ожидаем от посещения? А: Чего еще ждать от такого посещения?(Ждать чего, нечего - род. падеж)
                          Т.е. Что ожидать? - въпрос всеобхватен (АЕС, Петролопровод, война, приятелство...) а Чего ждать? - въпрос за детайли от общото...
                          Почти съгласен съм с тебе. И моят ред на мисли се развива така. И все пак баса ще спечеля аз. Всъщност басовете, защото има още двама кандидати поставить бутылочку.

Но конкретно ще се обадя по-късно, вероятно чак утре. Защото обещах да не разводнявам темата за посещението на Путин.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Преводът на "что ждет Болгария " е -какво очаква България от посещението..., а преводът на "чего ждет Болгария " е - какво чака България от посещението....Две различни по смисъл изречения.Важно е какво е искал да каже авторът.

Коментар

До: Руската граматика и баса

Колеги,извинявам се предварително за намесата,щото руският ми е гола вода.Но все си мисля,че един руснак(г-н полковникът) си знае по- добре родния език от българите,та и руска филология да имат,и да са живяли там и т.н.Аз поне не съм срещал чужденец,който да знае български по-добре от мен.Вие може и да сте.
                              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                              имат право да гласуват на избори.

Коментар

До: Руската граматика и баса

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                                Колеги,извинявам се предварително за намесата,щото руският ми е гола вода.Но все си мисля,че един руснак(г-н полковникът) си знае по- добре родния език от българите,та и руска филология да имат,и да са живяли там и т.н.Аз поне не съм срещал чужденец,който да знае български по-добре от мен.Вие може и да сте.

Да така е само дето Димата е Дмитрий и Золик е ЛитКовский ) та и те леко имат по рождение способността да знаят Руски доста добре, освен перфектния Български за което, евала на Золтан ...
                                Последно редактирано от Злой; 19-01-08, 16:14.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X