Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Любими Парфюми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Любими Парфюми

Първоначално публикуван от ~m@g!~ Преглед на мнение
    Дзз "Wash & Go" баси от къде ги намират тия мърли с тоя пърхот за рекламите
    Спраит-имиджът е нищо ,жаждата е всичко...в тоя ред на мисли и аз ще се упърхутя ,само да дадът кинти.....

Коментар

Si Tendre -супер готин парфюм, но трудно се намира

Коментар

Аз пък от скоро ползвам на Дона Карън-New York и съм доволна.
        Иначе съм ползвала на Avon.
        0899 48 65 96

Коментар

Първоначално публикуван от natalli Преглед на мнение
          Аз пък от скоро ползвам на Дона Карън-New York и съм доволна.
          Иначе съм ползвала на Avon.
          И аз ползвам на Avon,т.т. ползвах до преди година, и имат страхотни парфюми но са доста скъпи

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            .......Не разбрах само как от мнение, извадено от контекста стана тема, но...
            Еее, ти пък, толкова ли си наивен - достатъчно ни е да ни подадеш пръстче и.... ще ти развием цял роман

На мен определено ми е любим направо "О дьо Джип" (повечето марки ), а определено не мога да понасям "О дьо чалга"

А сега и малко поезия :

„Акорд, база и финал
            са трите основни части
            на един парфюм"
            Патрик Зюскинд „Парфюмът"

Акордни ноти
            във въздуха
            се носят,
            ... на цвят лилав,
            нерол и бергамот.
            ... дъх струи
            от пазва на девица,
            огряна от лунните лъчи.
            За финал оставащ
            в конуса на дните,
            (извлечен от смъртта
            на не едно момиче)
            бе избрал
            неземната любов.
            Акорд от цигулка -
            за настройка звук.
            От виола дъх
            струи,
            като лъх
            от пазва на девица.
            Чело, в ми минор
            споменава ни за дните,
            дните неизживени
            от едно момиче.
            От контрабас
            вибрира струна.
            Смесва въздуха
            с аромат,
            извлечен от смъртта
            на не едно момиче.
            Акорд от тишина.
            Капки от парфюм
            капят в прахта.

Бина Влади

А сега сериозно :

Цветният аромат подсказва за чувственост, младост, радост и доброта, за омая от капризната природа.
            Сега повечето парфюми се правят чрез химичен синтез, но розовите и жасминовите екстракти например не се получават по този метод. Хиляди розови листенца се използват за добиването на един кремообразен продукт, който след като се смеси със спирт и после се отдели от него, служи за основа на ценния парфюм.
            Есенциите от роза, мушкато, жасмин, уханието от портокалово или лимоново дърво винаги се свързват с женствеността.
            Всяко цвете притежава свой аромат -един подарък за сетивата, който излъчва хармония и сила.
            Камелия: Нейният аромат оказва успокояващо въздействие върху този, който го усеща.
            Карамфил: Свързват го с мъжествеността. Подсилва агресивното в характера.
            Гардения: Есенцията от нейните листа стимулира предприемаческия дух.
            Мушкато: Уханието от неговите листа и цветове помага за разсейване на задръжките и засилва доверието на човека в самия себе си.
            Зюмбюл: Увеличава силата на ума.
            Мимоза: Умиротворява духа.
            Роза: Действа успокояващо върху организма.
            Парфюмът на базата на треви: например комбинация от лаванда и розмарин, примесени с горски мъх, ни пренася сред зелени пейзажи и евкалиптови гори, покрити с шумаци и папрат. Или по бреговете на Средиземно море, като шепне за свежест и благосъстояние.
            Аромат на борова гора, индийски троскот, върбинка, зелена трева... Всички те са предпочитани от естествените, откровените, ведрите и спокойните хора.
            От свободния дух, който бяга от изкуственото и фиктивното, който привлича със своята магнетична дискретност.
            Парфюмите с тези ухания са леки и нежни, създават усещане за свежест. Идеални са за лятото, но са подходящи и за останалите сезони на годината. Бързо се изпаряват.
            Ползването на такива ухания винаги е добър избор за всяка възраст.
            Канела: Това екзотично растение дава кураж и желание за живот. То е символ на смелостта.
            Кедър: Уханието от течния екстракт на дървото помага за стабилизиране на нервната система.
            Лаванда: Живителните нотки на това растение карат ума да бленува.
            Горски мъх: В парфюмерията се използва за омекотяване на романтичните акорди. Събужда заспали спомени.
            Розмарин: Неговият свеж и впечатляващ аромат помага и на най-безнадеждните мечтатели да слязат от облаците.
            Ванилия: Нейното ухание буди амбицията и силата на волята.
            За парфюмерията растителният свят е съкровище, от което се използва всичко - дори плодовете на дърветата и сочните зърнести плодове на храстите, които ни напомнят за това, колко е щедра земята: лимон, малина, ананас, мандарина, киви, кокос... Всички те отделят ухания, асоциирани с пищна растителност, огромни градини и девствени джунгли, в които природата показва цялата си пламенност и мъдрост.
            Тази линия на аромати не е най-променливата.
            Цитрусовите придават весела и лека нотка, ухаят на чисто и свежо, но бързо се изпаряват.
            Те се съчетават с други есенции, определят структурата на парфюма и са причина той да оставя следа в сетивата по-дълго време.
            Някои аромати може да изглеждат тръпчиви, но притежават нюанси, които стимулират сетивата, подканяйки ги към сладострастие. Който избира такова ухание, е чувствен, страстен, динамичен и експресивен.
            Лимон: С уханието си този плод излъчва магнетизъм и жизненост. Същевременно успокоява ексцентричните чувства. Действа силно тонизиращо на кожата.
            Мандарина: Действа успокояващо на организма. Идеална е за деца, защото стимулира интелекта.
            Портокал: Неговият специфичен аромат освежава, дава сила и възстановява организма.

Екзотиката знак за изтънченост
            Такъв аромат ни пренася в далечни земи, изпълнени с екзотика и магия. Той говори за сила на характера и желание за съблазняване.
            Тези ухания са в съвършена хармония с нощта и зимата - тогава тяхната наситеност и трайност са най-ценни. В създаването на основата на парфюма се използват подправки и дървеса заради тяхната слаба изпаряемост.
            Други компоненти, като основните масла на сандаловото дърво, черния пипер, индийското орехче и устоцветните растения, се смесват малко по малко, превръщайки се в ухания, които говорят за мъжественост и активират еротиката, носят в себе си мистика, дързост и изтънченост.
            Днес тези суровини се използват за създаването на парфюми и за мъже, и за жени навярно заради това, че техните опияняващи съставки събуждат въображението и фантазията.

Източник - интернет
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Много съм изтрещял. Прочетох заглавието Любими ПОДФОРУМИ

Коментар

Парфюми ли?

С моето обоняние, от парфюми ме болят синусите. Въпреки това, много ясно ги различавам от телесната миризма под тях. Особено, ако са сложени с идеята да я прикриват.

О дьо бензин, о дьо нафта и о дьо пропан-бутан ме дразнят принципно. Смятам, че изправната машина не трябва да изпуска работните вещества. Свиди ми всяка молекула.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Дневен за мен - Obsession night на Келвин Клайн
                  Вечерен за мен - Fahrenheit на Кристиян Диор
                  Една година по късно - никаква промяна. Изхвърлих няколко " модни гъзарийки ", няма да споменавам марки, да не засегна някого. По принцип не обичам аромат - " акация ", самостоятелно и в комбинации.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Еао = Вода на езикът на франсетата. В този ред не съм фен нито на О де Дизел нито на Оде бензин, също така вода не обичам да си слагам нито в бирата нито в ракията. Любимият ми уви не му знам името и трябва да ходя на обдушване за да го открия пак .

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Вечерен за мен - Fahrenheit на Кристиян Диор
                      A за новия Fahrenheit 32 какво ще кажеш?

И аз съм фен на Fahrenheit-а, както и на Jacomo de Jacomo, и Eternity на Calvin Klein.

От женските - Laguna /Salvador Dali/, Red Jeans /Versace/ и нещо, което се убивам да намеря, но го няма вече - Escada Ocean Blue /by Escada/ - ненормален аромат!!! Беше лимитирана серия от 1995г. и вече е колекционерска рядкост.

Много ароматна тема, но да не забравяме, че в повечето случаи става дума за тестери, тоалетни води, парфюмни води, лосиони и афтър шейвове.

Еaux du toilette - съдържа 12% истински парфюм.
                      Еaux du parfum - съдържа 18% истински парфюм.
                      А вече истинските парфюми са много, много скъпи - няколко капки = няколко стотин лв.

Тестерите са с по-висока концентрация на парфюм именно поради предназначението им.
                      На тях изрично си пише "TESTER" с цел да не бъдат продавани. Само че хората, които разбират, биха си взели тестер, дори на същата цена като оригинала.

Друг проблем е, че в БГ е ПЪЛНО с фалшификати на известни марки!!!
                      Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

A men на Thierry Mugler
                        Супер е!
                        Радослав Йончев

Коментар

Егати оффроуд темата!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Егати оффроуд темата!
                            Що,темата е стара и само я подновяваме

Коментар

Добрата стара офроуд-тема за парфюмите, а

Коментар

те за това само тестери ми подаряват!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X