Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин или дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бензин или дизел

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
    Абе то и метана е опасен ама е евтин!Нали
    Да сравняваш опасноста от метана и водорода, е все едно да сравняваш пиратка със шише нитроглицерин...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Да сравняваш опасноста от метана и водорода, е все едно да сравняваш пиратка със шише нитроглицерин...
      +1
      Но е така, когато сравняваш единствено потенциялната разрушителна сила на горивото при експлозия. Само, че във водородните клетки няма топло горене, няма механика на практика е един студен затворен реактор от които излиза ток... От това по-безопасно здраве му кажи.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        +1
        Но е така, когато сравняваш единствено потенциялната разрушителна сила на горивото при експлозия. Само, че във водородните клетки няма топло горене, няма механика на практика е един студен затворен реактор от които излиза ток... От това по-безопасно здраве му кажи.
        Не случайно сравних водорода с нитроглицелина. Е, не е чак толкова неустойчив, ама почти. Една искричка и чао... Първо возиш водород в нещо, което се движи и е от метал, че и ток даже има по него... И второ трябва да имаш водородостанции. Таково нещо в града едва ли някой с капка мозък ще разреши да се построи. Само някъде на сред полето. Много далеч от пътя.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не съм много навътре в материята, но например модерните яхти от дест годин изполват само водородни клетки за ел. енергия и не съм чувал за инциденти. Станциите и зареждането са технологичен проблем, който сигурно има своето решение. Личното ми мненире, обаче е, че до момента в който сериозните некомпании не заложат на масово производство на такива, няма да има практично решение на въпроса. А целия този бизнес е една огромна работеща машина и повечето големи хора гледат да спазват правилото да не се поправя машина която работи.
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Не съм много навътре в материята, но например модерните яхти от дест годин изполват само водородни клетки за ел. енергия и не съм чувал за инциденти.
            Щото яхтите не катастрофират много често, а и да катастрофират избухващия водород ти е последния проблем... То за това има и атомни подводници, а идеята за атомен самолет умря в зародиш.

Коментар

Според мен най-универсален е парния двигател. Може да се постигнат невероятни мощности още от най-ниските обороти и работи със всичко което гори. На всичкото отгоре може да измине известно разстояние дори и без гориво. За мое съжаление го няма наличен на пазара. Оня шемет Джей Лено има няколко такива в колекцията си и демонстрираше един много съвършен модел.
              Има и това:
              http://www.bubsss.com/%D0%B1%D0%BB%D...5%D0%BD%D0%BE/
              Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

само че си имаше собствена работилница и работници
                иначе парния автомобил показа учудваща динамика и мощ.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  обяснявам на този дето има съмнения.той си знае кой е--------------------------
                  предимства на дизела-голям въртящ момент.не го бърка намокряне от вода.----май други няма.
                  недостатъци-тежък мотор.иска винаги изправен акумулатор.мръзнене на нафтата.опасност от поемане на въздух в горивопровода.цена на нафтата.цена при купуване на автомобила_по скъп от бензиновия аналог_бавнооборотен мотор -трудно чисти грайфера.
                  ----------------------------------------------------
                  предимства на бензиновия или с агу.
                  ---------------------------------
                  недостатъци-не носи на мокрене.-май други няма.
                  предимства- по лек мотор и от там общото тегло.бързо развърта и големи обороти.по лесно чисти грайфера.
                  по ефтин като първоначална цена и като гориво особено ако е на газ
                  палене при много ниска температура.
                  има и много други като предимства и недостатъци на бензина и дизела но общо взето това.
                  почти всички болежки могат да отпаднат но говорим по принцип.

Дизела не е подходящ за къси дистанции особено зимно време.
                  Не е полезно работата му в студено състояние и изисква по дълго подгряване.
                  Отиването до будката с весници и повторното му гасене и палене не му действат хубаво.
                  LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                    Отиването до будката с весници и повторното му гасене и палене не му действат хубаво.
                    На никой двигател, не му е хубаво зимата да работи на къси разстояния. До будката за вестници най-лесно се стига пеша . Разхода на гориво в градски условия е в полза на дизела.
                    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Всяко нещо, което може да се развали се разваля. За това аз лично съм на принципа "колкото по-просто - толкова по-хубаво". И за това съм за дизела. Жалко, че вече не се произвеждат чисти дизели... без електроника.
                      Дълги години смятах, че бензина, особено през зимата е по-добрия вариант. Да, ама не. Като те хване една хуубава мъгличка, после ситен дъждец и после падне -10градуса... и някое реленце даде на късо... и някое компютърче изпуши...
                      И, недай си боже, да закъсаш в някоя пряспа - трактора си бачка на място, нито ще прегрее, нито ще се отровиш от газовете, че и горивото ще ти стигне.
                      От както падна снега, бензиновата инжекция си стои в гаража (жената не смее да я кара ) а дизеляка не съм го спрял. Към 2000км... Хубава нафта, добавки, нови свещи и акумулатор, зареждащо реле и пей сърце.

А иначе тенденцията на пазара в Европа последните години е все по-голямо търсене на автомобили с дизелови двигатели.
                      Някой може ли да ми отговори, защо не се произвеждат стандартно автомобили на газ или на метан, а се налага допълнително да се оборудват? Дали е пропуск на производителите или????
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Определено никой двигател не обича да работи студен на кратки разстояние. Но пък и за тази ситуация си има печки.

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                        Всяко нещо, което може да се развали се разваля. За това аз лично съм на принципа "колкото по-просто - толкова по-хубаво". И за това съм за дизела. Жалко, че вече не се произвеждат чисти дизели... без електроника...
                        Че какво му е лошото на един "прост" бензин?
                        Чисто субективно аз също съм фен на и съм за дизела. Но чисто субективно. При добра поддръжка не виждам драстична разлика за обща експлоатация, не говоря за тясно профилиране, където се гледат много детайли и параметри (тегло, въртящ момент и т.н.). В крайна сметка кой каквото го кефи.

Иначе koko11 добре ги е описал.

Коментар

Аз мисля се срещат серийни модели на газ, май Волво имаха преди, не съм сигурен и не разрових нета, но съм чувал.
                          Аз съм с дизел без електроника и мога да кажа, че при изправна система пали безотказно.
                          Изкочи ли проблем е много по-лесно и евтино да се отстрани.
                          Реално ако имаш и дизел и бензин се предполага, че с малко повече мислене може да се възползваш тотално от предимствата и на 2-те.
                          Никога не съм бил фен на 2/3/н в 1, смятам тези схеми за твърде усложнени и нестабилни и като цяло аматьорски. Предпочитам всеки елемент отделно, но висококачествен, отговорен за каквото е предназначен на 100%.

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                            Всяко нещо, което може да се развали се разваля. За това аз лично съм на принципа "колкото по-просто - толкова по-хубаво". И за това съм за дизела. Жалко, че вече не се произвеждат чисти дизели... без електроника.
                            Дълги години смятах, че бензина, особено през зимата е по-добрия вариант. Да, ама не. Като те хване една хуубава мъгличка, после ситен дъждец и после падне -10градуса... и някое реленце даде на късо... и някое компютърче изпуши...
                            И, недай си боже, да закъсаш в някоя пряспа - трактора си бачка на място, нито ще прегрее, нито ще се отровиш от газовете, че и горивото ще ти стигне.
                            От както падна снега, бензиновата инжекция си стои в гаража (жената не смее да я кара ) а дизеляка не съм го спрял. Към 2000км... Хубава нафта, добавки, нови свещи и акумулатор, зареждащо реле и пей сърце.

А иначе тенденцията на пазара в Европа последните години е все по-голямо търсене на автомобили с дизелови двигатели.
                            Някой може ли да ми отговори, защо не се произвеждат стандартно автомобили на газ или на метан, а се налага допълнително да се оборудват? Дали е пропуск на производителите или????
                            Да ако е от зората на дизелите,но новите са толкова наблъскани с електроника и Комън реила, и Помпа дюзата , че при еднакво некачествено гориво поразиите при печката ще са по-глеми, отколкото при бензиновия
                            А да карам тракащо чудовище , това просто няма да стане
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X