Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензин или дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бензин или дизел

И аз чакам

Коментар

Правилният подход е следният:
      Взима се един V8 двигател, от нещо американско, и му се правят леки модификации, така че два цилиндъра да бачкат на метан, два на пропан-бутан, два с дизел и два се оставят както са си, за да бачкат и с бензин. Така се получава истински многогоривен автомобил, а и винаги може да се тамъни бюджета според промяната на цената на различните видове горива.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Отговорът е отдавна ясен: И бензин И дизел, ако може И керосин, газ, петрол, мазут... не е ли най-добре??? Защо трябва да се ограничаваме?
        Скоро ще се появят и такива дето карат само със 100 "октана".
        Аз мисля от пролетта да прмина само на биодизел в знак на активен протест срещу акцините горива и като цяло акцизирането.

Коментар

А аз ,като бедно момче се опитвам на какво ли не да карам
          НИВАта върви на газ,бензин и даже веднъж на нафта я пробвах ,не и хареса много но се движеше(като кебапчийница )ама върви.Само метан не съм сложил още че няма място
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Правилният подход е следният:
            Взима се един V8 двигател, от нещо американско, и му се правят леки модификации, така че два цилиндъра да бачкат на метан, два на пропан-бутан, два с дизел и два се оставят както са си, за да бачкат и с бензин. Така се получава истински многогоривен автомобил, а и винаги може да се тамъни бюджета според промяната на цената на различните видове горива.
            Може и по-добре. Махат се тези 500-600 кила отпреде и се пълни с акумулатори, изхвърлят се скорости и други глупости и му тургаш/слагаш електромотор и пей сърце.

От там нататък в зависимост от географските ширини и особеностите на релефа или си правиш покрива на слънчева батерия, или му слагаш ветроуловител ( ) отгоре.

Накрая го пускаш в e-bay да се продаа и почваш отначало

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
              Може и по-добре. Махат се тези 500-600 кила отпреде и се пълни с акумулатори, изхвърлят се скорости и други глупости и му тургаш/слагаш електромотор и пей сърце.

грешна стратегия! -слагаш електромотор ,и го пускаш като видиш линии за тролеи-тогава меткаш две жици връз тях и ...ОООО пеи сърце!Цакаш общината ,бате Боико ,но печелиш зависта на околните!

Коментар

Става и друго. Днес прочетох в IT-пресата, че Toshiba са изобретили и пускат в серийно производство малък домашен ядрен генератор, който произвежда електричество и е достатъчен, за да подсигурява независимост на едно домакинство. Ще почакаме още малко и ето ти - нещо подобно и за жипките. Пък ако е по-корава, или е УАЗ, може да бъде и със смесено предназначение /не земя-въздух, а нещо друго; Стефан ще го измисли какво/.

Коментар

майтап ви се вижда, ама има вече fuel cell електромобили... Зареждаш с водород и правиш от него ток, който задвижва електромотори поставени във всяко от колелата!!! Истинско 4х4... няма раздатки, няма кардани!
                  Лошото е, че още са екзотика и съответно много скъпи... Ако се произведат в милиони бройки както "конвенционалните" автомобили, цената им ще бъде много по-ниска...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Отговорът е отдавна ясен: И бензин И дизел, ако може И керосин, газ, петрол, мазут... не е ли най-добре??? Защо трябва да се ограничаваме?
                    Скоро ще се появят и такива дето карат само със 100 "октана".
                    Аз мисля от пролетта да прмина само на биодизел в знак на активен протест срещу акцините горива и като цяло акцизирането.
                    Защо ще чакаш до пролетта? На Петролската бензиностанция ( до моста Чавдар) и сега има биодизел. Но разликата в цената е само 10 - 12 ст.
                    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                      На Петролската бензиностанция ( до моста Чавдар) и сега има биодизел. Но разликата в цената е само 10 - 12 ст.
                      и на ТЕМРО има биодизел... например при Бл. 42 /Младост до Била/...
                      обаче аз в момента нямам подходящ автомобил за експерименти...

на Санта Фе-то сипвах 1-2 пъти миналата пролет и след седмица ми се задръсти ЕГР клапана... Може и да е от утайките, които е вдигнал от дъното на резервоара... ама може и от самия БД да е...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        майтап ви се вижда, ама има вече fuel cell електромобили... Зареждаш с водород и правиш от него ток, който задвижва електромотори поставени във всяко от колелата!!! Истинско 4х4... няма раздатки, няма кардани!
                        Лошото е, че още са екзотика и съответно много скъпи... Ако се произведат в милиони бройки както "конвенционалните" автомобили, цената им ще бъде много по-ниска...
                        Абе, водорода е едно от най-евтините горива... ама и най-опасното.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                          Абе, водорода е едно от най-евтините горива... ама и най-опасното.
                          Абе то и метана е опасен ама е евтин!Нали
                          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

за биодизел трябва да се сменят пръстенчетата на помпата със силиконови - защото гумените ги разяжда за 10К км и почва да тече. иначе биодизела си я по-як от нафтата
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

какво заначение има , от утре заплатите ги правят по 2,500 евро
                              егати зареждането
                              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

обяснявам на този дето има съмнения.той си знае кой е--------------------------
                                предимства на дизела-голям въртящ момент.не го бърка намокряне от вода.----май други няма.
                                недостатъци-тежък мотор.иска винаги изправен акумулатор.мръзнене на нафтата.опасност от поемане на въздух в горивопровода.цена на нафтата.цена при купуване на автомобила_по скъп от бензиновия аналог_бавнооборотен мотор -трудно чисти грайфера.
                                ----------------------------------------------------
                                предимства на бензиновия или с агу.
                                ---------------------------------
                                недостатъци-не носи на мокрене.-май други няма.
                                предимства- по лек мотор и от там общото тегло.бързо развърта и големи обороти.по лесно чисти грайфера.
                                по ефтин като първоначална цена и като гориво особено ако е на газ
                                палене при много ниска температура.
                                има и много други като предимства и недостатъци на бензина и дизела но общо взето това.
                                почти всички болежки могат да отпаднат но говорим по принцип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X