Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още една соц-носталгия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: още една соц-носталгия

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
    Е колко по-гладен от купонната система и режима на тока? Не ни е виновен борда, нито пък това, че не сме гладни. За коя народопсихология говориш, не знам, кажи? Аз мисля, че 45 комунизъм ни разруши отвсякъде. Тотално. Ти, може би, имаш предвид нещо преди това, ама то отдавна е загубено?
    Няма как да е загубено. Баба ми и дядо ми си помнеха като стой та гледай преди цоца какво е било. И не само моите. Това не се забравя.
    Подтиска се, минава под сурдинка но не се забравя.
    Обаче за да излезе на яве иска сериозна криза.
    Обикновения глад си го имаше и при соца, та да плашиш соц човек с липса на кашкавал е като куче със салам. Трябваше ни още.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
      Няма ли генерирани големи печалби от посочените и изнесени от България?
      Колега, акаунта ти е хакнат. Или от фон Луфтханза или от Бареков. Вземи мерки.
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        Колега, акаунта ти е хакнат. Или от фон Луфтханза или от Бареков. Вземи мерки.
        Духовит, както винаги. Не го стряскай, човекът търси. Нещо повече, заема позиция, пита, защитава се, приема мнения... Аз не бих го изритал така.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Няма как да е загубено. Баба ми и дядо ми си помнеха като стой та гледай преди цоца какво е било. И не само моите. Това не се забравя.
          Подтиска се, минава под сурдинка но не се забравя.
          Обаче за да излезе на яве иска сериозна криза.
          Обикновения глад си го имаше и при соца, та да плашиш соц човек с липса на кашкавал е като куче със салам. Трябваше ни още.
          Като умря последната ми баба със сестра ми сме раздали платове и други чисто нови неща сигурно за един магазин . Зор видяхме докато опразним апартамента от всичко имаше поне по три . До последно пазеше яки и маншети за ризите на дядо ми . Поколение родено и израснало в немотията между двете войни . Това при положение че при соца нищо не и е липсвало защото беше партизанка от червенобрежкия отряд с 2 години стаж не от тия дето са излезли на на осми .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Другарки и другари, валутен борд е средство за оздравяване на икономиката. Не такова за растеж. Няма икономика по света цъфнала и вРъзала след дълго стоене У борд. Нашата също не е изключение.

Коментар

Бордът оздравява не толкова икономиката, колкото политиката.

Иначе на който му се заклати министерския стол поглежда с едно око към печатницата на централната банка.

Това че нямаме растеж не е от борда, ама хич.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Като умря последната ми баба със сестра ми сме раздали платове и други чисто нови неща сигурно за един магазин . Зор видяхме докато опразним апартамента от всичко имаше поне по три . До последно пазеше яки и маншети за ризите на дядо ми . Поколение родено и израснало в немотията между двете войни . Това при положение че при соца нищо не и е липсвало защото беше партизанка от червенобрежкия отряд с 2 години стаж не от тия дето са излезли на на осми .
                Дрехите дълго време са били ценност (сега втората употреба се продават на килограм). Ето, на Исус му гепили дрехите палачите, разделили си ги и хвърляли зарове на кой да се падне неподеляемото наметало. А тоя списък е от началото на соца, само дето малко е актуализиран. Ти би ли си купил палто на търг от съдебен изпълнител? То такива търгове няма, де. "Дрип-шоповете" процъфтяват, ама и цените им са трепач. Лично аз съм писал как съм им бил клиент:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
                Прочее преди мнооооого години си купих един дюнер и се накапах зверски с него, а трябваше да се явявам в съда на дело За 1 (един) лев си "немаш напредстава" какво истинско "Cerruti" сако си купИх. Сигурно е било на няколко десетки години, нооооо тъкмо пак се беше върнала модата на съответните ревери, пешове / цепки отзад или както там им викат. Па и като отгърнеш леееко така лявата му част се виждаше и надписът "Cerruti 1881 Paris" дискретно повтарящ се и по целия хастар "А свака жЕна увек у портфолио те гледа", ми каза един сърбин, та той ме посъветва леееекичко така да си отварям лявата част на сакото ако съм някъде на маса или бюро седнал срещу някоя мадама... Ефектът беше наистина поразителен.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ти, бай Боги, си антипазатен субект.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    Ти, бай Боги, си антипазатен субект.
                    АнтипазаТен = ?
                    Ако е "антипазарен", защо?
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Убуу де, антипазарен, че е по- лесно за обяснение.

Коментар

Щото купуваш стари дрехи вместо да пълниш на шивача Тропчо бездънните джобове.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Щото купуваш стари дрехи вместо да пълниш на шивача Тропчо бездънните джобове.
                          Веднъж съм си купил стара дреха, но И НОВИ ОТ ТРОПЧО НЯМА ДА СИ КУПЯ!

Коментар

Е ся ма уби! Ше прайм остъпкабе, бате! За сичкото олфройдър има остъпка... Нидей тъй, дицата плачи, жината гладен...
                            Ма верно, щом мастити столични адвокати тръгнаха по "втората употреба", ралтата е сериозна.

Коментар

Е той като е бил адвокат не знам дали е бил чак толкова мастит.

Коментар

На Жданов до кино Македония имаше едни кабинки като телеф. кабина с малко джамче към апаратната, събличаш, подаваш сакото/панталона и ти ги връщат изчистени/ изгладени. Вътре четеш стари рабдело и отфронт с кърпичка на носа против миризмата на костюмарски крака, вестници и тд. Та и нарочно сме покапвали нежно със сладолед съученик.
                                Последно редактирано от veskov; 26-01-17, 15:44.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X