Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още една соц-носталгия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На изчезаване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
    Добре де толкова заводи и фабрики наужким ли са работили? Не са ли произвеждали и продавали нещо?
    Аз те лъжа че работя ти ме лъжеш че ти плащам - чувал ли си?
    А знаеш ли какво е - голямо, жълто и не жмучи? - Зелен портативен съвеЦки уред за жмучене
    Що според теб соца умря? Надали щото е много убав

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Еее.... имаше един Стефан преди години, каква тема щеше да стане!!!!

Коментар

https://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D...5%D0%BC%D0%B5/ Това истини ли са или лъжи?
        8)

Коментар

https://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D...5%D0%BC%D0%B5/ Това истини ли са или лъжи?
          Еий има подобрение - вече цели 9 страници са нужни за да се превърне една случайна тема в нолсталгично реване по соца....

Иначе това, че преди колите са били по-читави от сегашни е пълна смешка и направо ми е чудно, как се приема за факт от толкова много хора и то във форум с уж технически уклон?!?
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Нека да кажем че са полуистини.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Що според теб соца умря? Надали щото е много убав

Основната теза на доста соц-носталгици е че соц-а умря ИМЕННО защото е много хубав и нали завидяха ни империалистите и го сринаха с огромни усилия.

Коментар

Помня, че поне кашкавала беше кашкавал за разлика от сега. То това важи като цяло за храната преди и сега. Имало е БДС и предполагам контрол.
                8)

Коментар

От: още една соц-носталгия

Констатацията "Е-е-е-ех, че хубаво беше едно време!" има минимум две измерения:
                  1. Бяхме млади.
                  2. Живеехме по- добре.
                  Много хора бъркат първото с второто. То е като планиране и планова икономика. Тааааа, истината е някъде там, и в общият случай е полуистина, както ти каза Ясен.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Прехвърлих отгоре-отгоре статията, та попаднах на кораба "ханАспарух". Който е строен на две части, щото не се събира цял в корабостроитекницата. По-точно там където се започва кораба, и се строи на сухо. Поради липаса на място-правен е на две части, и после сглобен, като при внимателно вглеждане се вижда как корпуса е крив.

Та такива ни бяха и другите отрасли в промишлеността. Уж голямата работа, ама да не ни питат за качеството...

а дали днес в България се произвежда-произвежда се и още как.
                    Лично аз, откак съм започнал да работя-със съвсем малки изключение съм работил все във фирми в които се произвежда нещо. И голям процент от работещите също произвеждат промишлена или земеделска продукция, или я преработват, но като краен резултат има продукт който може да се пипне с ръка.

Сега, че банките и търговските фирми произвеждат специфичен продукт, който не може да се пипне е вярно, но те са си част от всичката икономика, и без тях не става, ама никак.

А далавераджийския бизнес с еврофондове и вертогенератори е трън в очите ни, поради вродената ни завистливост.

П.П. За кашкавала-на мен си ми е еднакъв и преди и сега.
                    С тази разлика, че тогава имаше два вида кашкавал, а сега над 20, може и 200 да са... Та какъвто ти е кеф.

В резюме-никак, ама никак не искам да се връща онова време. Сега живея много по-добре, и имам по-голяма свобода. Само да бях на годините дето бях тогава...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

И 2000 вида кашкавал да има все тая, като е един и същ боклук. Не ме убеждавай те, че всичко е било губещо и некачествено. В България няма банки има само лихвари. А и не знам защо се твърди, че сме бедна държава? Никой не казва колко пари се изнасят от България от банките (то български почти няма) , чуждите вериги магазини, телекомите, концесиите, електропреносните дружества...
                      8)

Коментар

Износа на капитал от София до Берлин е като износа от София до Монтана.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не разбирам сравнението?
                          8)

Коментар

Като изкараш 5 лв в София, сложиш си го в джоба и ги занесеш в Монтана износ на капитали ли е?

Коментар

Няма ли генерирани големи печалби от посочените и изнесени от България?
                              8)

Коментар

tola, това че се замисляш по подобни фундаментални въпроси е добре. Проблемът е, че те са многократно дъвкани, а на някои от по- дъртите, дори са ни писнали. Лично аз, нямам амбициите да оборвам или подкрепям, въпреки че се оказах създател на тази тема. Ти ще си намериш отговорите сам. Като се замисля, това май е и най- правилният начин.
                                Не ни слушай много, повечето тук сме на път да създадем партия ДКМС (Дреме ми на К'ра Мойта Свърши) но те моля и, да не приемаш за чиста монета носталгията по '70-та година на тогавашни партийни галеници.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X