Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носталгия по 1981г и светлите ликове на Политбюро на балкона на Мавзолея

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Носталгия по 1981г и светлите ликове на Политбюро на балкона на Мавзолея

Бирата зверски се скапваше (вкисваше) ако е била на топло 1 ден само. Не знам по какво се отличаваше от днешната "жива бира", освен, че не беше мътна (изначално, де, ако престои и помътняваше). На сръбската, маДеконската и турската (чат-пат се появяваше по магазините такава) пишеше "пастеризовано / pasteurized", а нашата имаше само срок на годност 3 дена ("Светло 10") и 5 дена ("Светло 12"). Имаше и по Конгресите "пускаха" и някакво "Специално", дето траеше цяла седмица.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Аз бира в бяла бутилка видях преди 10-на години.
      С бившата избирахме в технополис хладилник, и след няколко разгледани модела, продавачът каза, че "ето с този се дават и два стека Туборг на промоция, (безплатно с хладилника), и аз отсякох, че това е нашия хладилник. Един вътрешен глас ми викаше, че това е уловка, ама беше заглушен от думите "бира" и "промоция".
      Та взехме хладилника, той си е добър, бачка си и до днес без грижи, и без нито едно размразяване, браво на фирмата-изпълняват си обещаното, ма бирата беше в бели 330 грамови бутилки.
      Странно, ама си викам, че там може и така да е амбалажа...
      А то било биронада. Демек-бира с аромат на лимон. Сега са много модрни разните радлери, ама са все същия отврат.
      Този който е измислил тази комбинация трябва да го осъдят доживот в тясна килия с негър 140 кила(само мускули), изнасилвач...

Нейсе-изпих я, ама доста зор видях. Зер-пари съм давал. Онзи глас изпъкна в съзнанието ми още с първия аромат на лимон като отворих първата бутилка...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

На времето 86-87 година,в Каменица си се произвеждаше светло пиво и "специялно",разликата беше,че второто го отклоняваха за пастьоризация и траеше цял месец(като малък карах практика и стаж там).Съответно и цената беше друга и носеше името Пълдин.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Аз бира в бяла бутилка видях преди 10-на години.
          С бившата избирахме в технополис хладилник, и след няколко разгледани модела, продавачът каза, че "ето с този се дават и два стека Туборг на промоция, (безплатно с хладилника), и аз отсякох, че това е нашия хладилник. Един вътрешен глас ми викаше, че това е уловка, ама беше заглушен от думите "бира" и "промоция".
          Та взехме хладилника, той си е добър, бачка си и до днес без грижи, и без нито едно размразяване, браво на фирмата-изпълняват си обещаното, ма бирата беше в бели 330 грамови бутилки.
          Странно, ама си викам, че там може и така да е амбалажа...
          А то било биронада. Демек-бира с аромат на лимон. Сега са много модрни разните радлери, ама са все същия отврат.
          Този който е измислил тази комбинация трябва да го осъдят доживот в тясна килия с негър 140 кила(само мускули), изнасилвач...

Нейсе-изпих я, ама доста зор видях. Зер-пари съм давал. Онзи глас изпъкна в съзнанието ми още с първия аромат на лимон като отворих първата бутилка...
          Кольо на времето пуснаха такава мисля че Каменица с лимон беше един колега вика дай да си вземем по една да я пробваме . Аз му казах абе дай една да си я разделим пък ако ни хареса ще вземем и повече . Добре че взехме само една едвам я изпихме и двамата тая гадост . От тогава бира с нещо си вътре не поглеждам .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От: Българската военна промишленост

Бира-бира-бира... Откъде тръгна темата и как се разви
            Иначе, заинтересувах се кога аджеба е бил този парад? Бях ученик тогава, помня, че танкове и други верижни машини (с някаква гума по веригите бяха, ама гумени вериги ли, какво?) маневрираха за репетиции, от жълтите павета, свиваха по "Толбухин" и после минаваха по "Патриарха"... Някакво студено време беше тогава... май не беше септември (покрай 9-ти, тъз паметнъ датъ). Разбишкаха де що павета имаше (а май нарочно само по павирани улици ги пускаха), ама тогава имаше "майстори по паветата" (не като сега - справка състоянието на бул. "Цар Борис ІІІ" след няколко "пренареждания" ) и едни машини, дето ги редяха на дъги, преди майсторите да ги начукат с чукове, та горе-долу бързо оправиха настилките.
            Иначе:
            Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Иначе тЕя паради отстрани как изглеждат е едно на ръка , ама имах един приятел ( служил като кашик) , който е участвал в подобна проява . 10 години по- късно продължаваше да псува люто на поразия като се сети - 3 седмици преди парада всеки ден набиване на крак . Спукали им гьона от маршировка .
            имаше практика (не може някой от форумджиите да не е участвал) да събират столични училища на лагер в Равда или в Обзор - някъде още от първи август и да репетираме деветосептемврийска манифестация. За да се създаде у другарите на трибуните на мавзолея усещането за масовост, няколо пъти сменяхме ролите - първо минавахме по къси панталонки и потничета с едни знаменца и танцувахме с подобно облечени съученички под звуците на това, правейки се на малки деца (явно от трибуните кьоравите политбюрейци много-много не са виждали) , после бегом зад мавзолея и преобличане в "комсомолски униформи" и пак минаваме, възторжено махайки на другарите, после пак бегом, махаме комсомолските вратовръзки и навличаме върху комсомолските сини ризи едни дочени работни комбинезони, грабваме по едно знаме с дълъг прът и пак дефилираме, правейки се на "млади работници" После пак бегом, в градинката зад мавзолея събличаме всички горни дрехи, оставаме пак по шортички и потници (другарЕте вече им се е завил свят от трибуната да гледат тази масовост, та са забравили, че сме танцували като "малки деца" ), момичетата грабват некви обръчи, увити с гирлянди, ние някакви знаменца, тип морски-сигнални и се правим на "млади физкултурници", а Тато маха ли маха. После пак правим тегел зад мавзолея и си обличаме нашите си дрехи (училищните "средношколски" униформи) и с портретите на Тато, Брежнев и сие пак дефилираме в действителното си качество на социалистически ученици. Всичко това се отработваше на морето докъм 20-ти август и после ежедневно на "Жълтия площад" (туй де, с паветата, пред мавзолея) се репетираше още 10 дена. Мога аз със съучениците ми да се похваля, че сме си събували гащите на външните стълби на БНБ без никой да ни арестува
            Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 20-10-16, 13:27.

Коментар

Министерство на отбраната връща стандартите на Варшавския договор – започва засилено обучение по руски

Скоро-скоро...

Коментар

Спокойно в МО и ГЩ има още достатъчно випусници на генерал - щабната в Москва И да са ги пенсионирали ще ги върнат

Коментар

Демек е лошо и отживелица да се знае руски? А "американски" НЕ?
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Добре е да се знае езикът на най-вероятния противник.

Коментар

Е аз лично се надявам да не е Нашият противник.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Очевидно не с такава цел се въвежда обучението.
                        Но мисля, че времената на славния ВД отдавна са отминали и руски ще трябва само на ординарците.
                        Но ако наивно очакват да ползват светлия пример на генерал Скобелев (загаТка, баТка), не получится.

Коментар

Според една известна граЦка легенда, в края на ВСВ отряд нинджи проникнали в хедкуортъра на МакАртър докато планирал нападенията на Kleta Majka Japan. И всичко подслушали и погледнали, вкл. и секретни карти, майна. С целия план за нападение. Ама плана бил на англицки. Па тъпите жапонци - ниндзя по англицки ни хуя. Вот тебе и весь сказ.

Тов. Улянов що се е жертвал да живее в Швейцария, вместо в Сибир. Правилно - за да опознае врага отвътре.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            Е аз лично се надявам да не е Нашият противник.
                            Най вероятно е да се разбират по добре с рускините по морето Знаенето на езика ми е донесъл много незабравими спомени

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Демек е лошо и отживелица да се знае руски? А "американски" НЕ?
                              Ми да.Според същия този и правилното писане също е отживелица,и лошо!

Ама защо се връзваш на човек дето едното нещо му е мнооого малко!
                              Иво (таксито) Андреев
                              0988 91 80 50
                              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Това към кой от двата езика беше,че нещо не стана ясно съвсем?
                                Иво (таксито) Андреев
                                0988 91 80 50
                                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X