Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питбули ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питбули ...

Мод: Темата произхожда от тук

Не може да се сравнява бойно с чубанско, ловно или служебно куче.Един пит-бул след навършване на определена възраст - около година започва да отстоява своето с борба ,която ако не бъде спряна с чужда намеса приключва със смърт.Селекцията им е такава .При един истински питбул(не някой мелезак 15 кг,отгледан от някой ром в гетото) йерархия към себеподобни няма.Бие се докато не убие или не умре.
    Имам опит с кучета и мога да ви кажа че за мен случая на колегата е парадокс - не казвам че не е истина,може би може да се получи при Сизър Милан ,но според мен е малко вероятно мъжки питбул да си живее с каракачан мирно и кротко,че и да има респект от него.
    Мога да ви уверя че няма куче на килограмите на питбула което може да го победи - много често те побеждават и кучета 3-пъти по-тежки от тях.Тази порода има перфектната физика на боец и необратимия инстинкт на убиец.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-06-15, 11:58.

От: Подходяща ли е Каракачанска овчарка?

Все пак не забравяй, че говорим за определена среда, където в иерархия на първо място стои човек, стопанина на всички тези животни, и той до голяма степен може да определи как ще се разпредели "влияние" надолу по верига.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Все пак не забравяй, че говорим за определена среда, където в иерархия на първо място стои човек, стопанина на всички тези животни, и той до голяма степен може да определи как ще се разпредели "влияние" надолу по верига.
      Имаш право,но въпроса е деликатен в случай с наличие на питбул.При него командата остави след като е захапал друго животно не важи който и да му я зададе.

Коментар

Преди 5-6 г брат ми си докара каракачанката от чужбина в България и за не се разбраха с питбула на комшята за съжаление на питбула.
        Мисля че не е въпрос на порода ,трябва да е боец а каракачанката е доказано най-старата порода и толкова векове го е доказала .За голямо съжаление ни приема ни предава като моито диване в двора но е доказала на практика че когато мен ме няма в склада не влиза дори и жената и си имам понякога ядове
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Темата е дали каракачанското куче става за пазач.Не за това,дали питбула може да убие немска овчарка или лабрадор.

P.S.
          Ако питбула е собственост на някой негър - сводник,циганин -" баскьор" или назобен селянин - охрана,е ясно,че е озлобен и ще нарани жестоко някой човечец или домашен любимец.Колко,обаче е велик боец и не спира да убива (даже и след чужда намеса вади пистолет и довършва противника)ще разбереш едва когато срещне истинско бойно куче.За два случая се сещам - мой познат си водеше кучето на битки насам-натам.В Москва,между другите кучета имаше и питбул,видимо назобен и страшен.Въпреки молбите на хората,собственика настоя да пуснат питбула и...30 секунди!Отхапаха на горкото животно плешката и приключи боя,без чужда намеса.Вторият случай го имаше някъде из нета,май в Пловдив едни рокери имаха навик да тестват "боец" питбул срещу улични кучета.Веднъж срещат циганин с койот,вързан със сизал,естествено насъсъкали боеца.Циганското куче,обаче,скъсало сизала,прехапало боеца през гърба и избягало с него!Били цеганинът много,но не знаел нито какво е кучето,нито къде си е занесло обедното меню,казал само,че брат му го донесъл от Турция и преди не е правило така...
          Последно редактирано от Bat_Pepo; 26-06-15, 17:12.
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            Имаш право,но въпроса е деликатен в случай с наличие на питбул.При него командата остави след като е захапал друго животно не важи който и да му я зададе.
            Май си гледал много филми...?!! Ето ти моята 40 килограмова царица:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00976.jpg
Прегледи:2
Размер:223.8 КБ
ID:5668973

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00996.jpg
Прегледи:2
Размер:204.8 КБ
ID:5668974

Има характера на "плюшена играчка" и я командвам само с жестове... Няма повече злоба от друго едро и силно куче, както и всяко друго куче. За да започне да се забелязва злобата трябва да се развие или с обучение, или с времето. Ако не искаш кучето ти да е злобно, просто го възпираш при всяка проява на агресия още от най-ранна възрасти винаги го извеждаш с други кучета. Гарантирам ти - ще имаш най-игривото, влюбвеобилно и дружелюбно същество! Кучето е такова - каквото го направиш, а заради такива като тебе, дето разпространяват тъпи митове, породата има лошо име, до степен при вида на стафоподобно на улицата, хора да започват да пискат от 100 метра.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
              Темата е дали каракачанското куче става за пазач.Не за това,дали питбула може да убие немска овчарка или лабрадор.
              Не останаха жипки за пишкомерене, та се захванаха за кучките!!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Не останаха жипки за пишкомерене, та се захванаха за кучките!!
                Не е до меренето на кучета, а до приказването на глупости, Пенчо! Глупости от които после има последствия - атаките/ухапванията от страна на питбули са нищожен процент (вярно - тежки са на фона на стандартното...) от общия брой атаки/ухапвания, където класацията убедително се води от бездомните помияри, ама тях ги хранят ако и да хапят, а мен ме сочат с пръст, че "гледам убиец" и вдигат аларма до небесата....

Коментар

Е - точно заради такива,дето описах в горното си мнение породата има такава слава.Не са виждали куче-убиец и...стават жертва на нивото на естрогена...
                  Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                  Най-добрият ром е студеният ром!
                  Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                    ...йерархия към себеподобни няма.Бие се докато не убие или не умре...
                    Това наистина си е типично по холивудски. Но и без уговорки да го приемем, следва, че при „уточняване на отношенията" с каракачанско ...ще умре. Съвсем обективно.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Абе що си мислех че темата за вицове е на друго място?! Кучето е такова каквото го направи стопанина му. Марто и неговата лигла не са единствено доказателство. Имах познат с питбул, пълен добродушко играещ си с всички кучета в парка, независимо от ръст и порода и никой не беше в състояние да го доведе до агресия.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Имиджът на тези кучета се дължи именно на стопаните им. Типичният им притежател е комплексиран, ментално ограничен индивид, остро нуждаещ се от вторични полови белези.
                        Тони (Стария) иска да има зло куче, но няма да стане, щото кучетата силно приличат на стопаните си.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          атаките/ухапванията от страна на питбули са нищожен процент (вярно - тежки са на фона на стандартното...) от общия брой атаки/ухапвания, където класацията убедително се води от бездомните помияри, ама тях ги хранят ако и да хапят, а мен ме сочат с пръст, че "гледам убиец" и вдигат аларма до небесата....
                          Спомням си за една интересна статистика за хора/стопани ухапани от собствени домашни кучета. Водеха в нея лабрадори.....
                          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Имиджът на тези кучета се дължи именно на стопаните им. Типичният им притежател е комплексиран, ментално ограничен индивид, остро нуждаещ се от вторични полови белези.
                            Тони (Стария) иска да има зло куче, но няма да стане, щото кучетата силно приличат на стопаните си.
                            Мда...... Аре да спрем с квалификации и аборти по телефона..... Освен Марто, познавам и още двама съфорумци с питбул за домашен любимец - не ми направи впечатление да са комплексари.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Мда...... Аре да спрем с квалификации и аборти по телефона..... Освен Марто, познавам и още двама съфорумци с питбул за домашен любимец - не ми направи впечатление да са комплексари.
                              Золтане, казвам ТИПИЧНИЯ. Познавам още хора с питбули и добермани с поведение на лабрадори, които също страдат от насадените представи.
                              Това е като при жените шофьори - заради тези 98%, излиза име и на останалите.
                              Кучетата не са виновни.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X